餐廳: 銀座炎蔵燒肉
資訊:

2023-08-27 25 瀏覽
東京過江龍燒肉店 系D2 place入面好易搵舖頭裝修得幾好 夜晚一家人食可以坐得舒服 都見到有一家大細黎食兩個人都坐卡位 油煙味無乜極致和牛燒肉二人套餐 主要食有質素和牛不同部位都有濃郁牛味 不過質地會有分別和牛四個位 笹身 貝身 肋肉 肉芯位偏愛和牛芯同貝身位油花好豐富 唔好燒太熟 做到入口即融燒得熟啲 多啲焦香位 牛味仲出加埋芝麻紫菜飯 都好夾跟埋兩隻開邊大虎蝦 蝦身好爽口啖啖肉仲好實淨 燒完食番原汁原味雞髀肉加少少燒汁燒下 新鮮既肉幾juice最後牛乳雪糕幾好食 濃厚牛奶味食完成晚燒肉餐 即刻下火晒
東京過江龍燒肉店 系D2 place入面好易搵

啖啖肉仲好實淨 燒完食番原汁原味
雞髀肉加少少燒汁燒下 新鮮既肉幾juice

最後牛乳雪糕幾好食 濃厚牛奶味
食完成晚燒肉餐 即刻下火晒
同老婆嚟到「銀座炎蔵燒肉」食燒肉,嗌咗「日本過江龍「極致」和牛二人燒肉套餐」,環境唔錯,肉質亦佳👍🏻,位置喺D2 Place商場,方便食完行街。頭盤APPETIZER:🥢沙律前菜主菜MAINS:🥢牛舌牛舌燒得好香,唔易燶,煙煙韌韌😋。🥢和牛"極致"四點盛:牛肉質素幾高,油脂分佈均勻,嫩滑又重油香。和牛友三角幾乎係入口即溶,牛肋肉則較瘦啱我口味。🥢日本產雞肉三昧🥢海老兩枚 鮮蝦肉厚,味道鮮甜。🥢紫菜飯兩客🥢甜品DESSERT:時令口味雪糕兩客香甜牛奶雪糕,好想encore!🥢飲品DRINK:白虎 花琥珀📍銀座炎蔵燒肉 (荔枝角)荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖

頭盤APPETIZER:
🥢沙律前菜

主菜MAINS:
🥢牛舌
牛舌燒得好香,唔易燶,煙煙韌韌😋。

🥢和牛"極致"四點盛:
🥢日本產雞肉三昧
🥢海老兩枚
鮮蝦肉厚,味道鮮甜。
🥢紫菜飯兩客

🥢甜品DESSERT:
時令口味雪糕兩客
香甜牛奶雪糕,好想encore!

🥢飲品DRINK:
白虎 花琥珀

📍銀座炎蔵燒肉 (荔枝角)
荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖
2023-08-20
2023-08-26 22 瀏覽
好耐冇食燒肉啦😬同朋友喺荔枝角行D2 place one ✨行到三樓見到呢一間日式燒肉店門面幾吸引♥️就入去食晚餐喇🤝舖位內座位寬敞右手邊放咗一個雪櫃一面全部都係放住日本a4和牛呀🙈兩個女仔胃口唔大,睇完個menu我哋就決定嗌個極緻和牛二人燒肉套餐🥰和牛套餐內有……和牛肩三角和牛羽下和牛龜之甲和牛友三角牛肉質嫩滑👍油脂唔會太膩啱啱好廚師切得啱啱好,唔會太過厚😉比我哋食到有種入口即溶嘅感覺首先就梗係要食返個前菜先啦前菜就係沙律☘️酸酸甜甜幾開胃牛舌一睇就知道係上咁嘅嘢啦,輕輕燒就可以食得㗎啦😊真係入口即溶日本產雞肉三味呢一樣係冇經過任何醃製👍食到雞嘅鮮味想健康😉記住食雞胸部分呀虎蝦✨大大隻🙈要畀啲時間耐性等佢熟呀😬熟透之後呢就好香口,蝦頭仲有膏🥰紫菜飯一上檯就已經聞到陣麻油味🙈香香的喺我哋準備燒肉之前店面會幫我哋系爐面抹一層油😉咁樣就唔會咁黐底㗎啦最欣賞嘅就係鋪頭空間面積大,樓底高😊冷氣都夠曬♥️唔會燒完成浸油煙味牛乳雪糕最後甜品就係牛乳雪糕喇♥️奶味十足又唔會太甜🥰有啲似雪葩嘅感覺飲料: 我哋嗌咗巨峰提子梳打同埋白桃梳打夏日炎炎飲番梳打最醒神銀座炎蔵燒肉荔枝角長義街9號D2 Place ONE
舖位內座位寬敞

右手邊放咗一個雪櫃一面全部都係放住日本a4和牛呀🙈

和牛套餐內有……
和牛肩三角
和牛羽下
和牛龜之甲
和牛友三角
牛肉質嫩滑👍油脂唔會太膩啱啱好
廚師切得啱啱好,唔會太過厚😉比我哋食到有種入口即溶嘅感覺

首先就梗係要食返個前菜先啦
前菜就係沙律☘️
酸酸甜甜幾開胃

牛舌
一睇就知道係上咁嘅嘢啦,輕輕燒就可以食得㗎啦😊真係入口即溶

日本產雞肉三味
呢一樣係冇經過任何醃製👍食到雞嘅鮮味
想健康😉記住食雞胸部分呀

虎蝦✨
大大隻🙈要畀啲時間耐性等佢熟呀😬
熟透之後呢就好香口,蝦頭仲有膏🥰

一上檯就已經聞到陣麻油味🙈香香的

牛乳雪糕

飲料:
我哋嗌咗巨峰提子梳打同埋白桃梳打
夏日炎炎飲番梳打最醒神

銀座炎蔵燒肉
荔枝角長義街9號D2 Place ONE3樓302號舖
2023-08-25 32 瀏覽
第一次嚟銀座食和牛🐂食完想再Encore🥹首先形容一下個環境,環境闊落舒適,伴隨住餐廳嘅音樂,又唔會太大聲,可以暢所欲言☺️可以約埋朋友一家大細享受一個豐富嘅午餐或晚餐🍴輪到介紹主角出場😍我哋叫咗極致和牛二人燒肉套餐🐂 前菜有沙律🥗沙律菜好新鮮爽口,配上柚子汁,十分開胃👅 然後就係一個和牛拼盤,包括上等牛舌,和牛友三角,和牛龜之甲,和牛鞍下😍 和牛入口即溶既感覺,好淋好肉鮮,油脂平均!真係好好食😭 拼盤嘅好處就係有齊晒咁多款選擇,可以試到唔同既部分🥰另外仲有日本產雞肉三味🐓雞肉都好嫩滑!兩隻處蝦都超過大隻新鮮🦐肉質彈牙蝦膏豐富😍當然仲有紫菜飯,日本米粒粒分明又飽滿👍兩杯飲品分別係菠蘿乳酸梳打同白桃乳酸梳打🍹大杯又濃郁👍再配埋一個牛乳軟雪糕🍦真係滿足晒☺️整體都非常滿意💯誠意推介❤️
第一次嚟銀座食和牛🐂食完想再Encore🥹

當然仲有紫菜飯,日本米粒粒分明又飽滿👍

整體都非常滿意💯誠意推介❤️
2023-08-22
2023-08-24 63 瀏覽
荔枝角D2 Place開左間日本過江龍燒肉店,店內嚴選日本黑毛霜降和牛及稀有部位如貝身、芯芯、龜之甲、友三角等Openrice 仲有優惠價$1097.2食到極致和牛二人燒肉套餐 香港新店用日本店設計,卡位屏風間格加上紅白花紋有點懷舊風情爐旁邊會吸油煙,食完完全無油煙味  極致和牛二人燒肉套餐包: 前菜、沙律、牛舌、和牛極致4點拼盤、日本產雞肉三味、虎蝦、紫菜飯、軟雪糕「白鹿 花琥珀」透明感純米大吟醸酒有微微柑橘味入口清新fruity  和牛極致4點有和牛鞍下、和牛龟之甲、和牛芯芯貝、和牛羽下。每知部位都各有特色,我最愛羽下肉 同 和牛鞍下 和牛羽下牛背近脖子胛下方接近肋骨部位,油花纖細且均勻分佈有如羽毛般的細緻,入口肉質有彈性嚼勁,油脂甘甜和牛鞍下鞍下正在馬鞍正下方,油脂偏多,入口肉質細緻味道濃郁上等牛舌帶有一些嚼勁日本產雞肉三味有雞腿肉、雞頸柳、雞胸
雞肉肉質夠滑,就算食到雞胸肉質都鞋
虎蝦
兩隻虎蝦蝦肉肉質爽,味道濃郁。最後一杯香滑牛奶軟雪糕為晚餐或劃上完美句號

香港新店用日本店設計,卡位屏風間格加上紅白花紋有點懷舊風情

爐旁邊會吸油煙,食完完全無油煙味

和牛羽下

和牛鞍下
鞍下正在馬鞍正下方,油脂偏多,入口肉質細緻味道濃郁

上等牛舌帶有一些嚼勁

日本產雞肉三味有雞腿肉、雞頸柳、雞胸
雞肉肉質夠滑,就算食到雞胸肉質都鞋

虎蝦
兩隻虎蝦蝦肉肉質爽,味道濃郁。

最後一杯香滑牛奶軟雪糕為晚餐或劃上完美句號
  • 日本黑毛霜降和牛
今天我去了D2 Place逛街,逛完便是時候吃飯~沒想到這家銀座炎藏燒肉真是出乎意料,非常令人驚喜。還沒有開始吃,我就已經對冰箱裡的優質日本和牛充滿期待。每塊肉的肉質和脂肪分佈都非常均勻,讓我迫不及待地想要嚐嚐。我們點了一份極致和牛二人燒肉套餐,完全符合我的口味,又不用燒腦作出選擇,簡直是再適合不過了~首先上來的是前菜沙律和泡菜,酸酸甜甜的味道真是開胃。帶有醋味的生菜甜椒沙拉再加上泡菜,真是一口接一口。店員會在燒網的表面噴上一層油,這樣燒肉的時候就不會黏在網上。令人驚喜的是,即使經過整個晚上的使用,燒網仍然保持乾爽,不會有任何黏著的情況。上等牛舌的味道不錯,份量也很多。牛舌肉口感鮮嫩,不需要蘸調味醬,直接享用就好,再配上粉紅岩鹽。炎藏和牛的"極致"四點拼盤更是讓人心滿意足 ^-^看到和牛上的油脂分佈已經非常開心,牛肉的味道和油脂的香氣都非常濃郁,簡直讓人陶醉。和牛鞍下切得很薄,牛肉味道最濃郁;和和牛芯芯則切得較厚,肉質比和牛鞍下少一些脂肪;而和牛友三角則是最肥美的部位,入口即化。橫膈膜肉肥瘦適中,挺有咬口。果然是正宗的日本和牛,色澤雪花般美麗,肉質鮮嫩,油脂豐富,入口即化!肉類的質量非
今天我去了D2 Place逛街,逛完便是時候吃飯~
沒想到這家銀座炎藏燒肉真是出乎意料,非常令人驚喜。

還沒有開始吃,我就已經對冰箱裡的優質日本和牛充滿期待。
每塊肉的肉質和脂肪分佈都非常均勻,讓我迫不及待地想要嚐嚐。

首先上來的是前菜沙律和泡菜,酸酸甜甜的味道真是開胃。
帶有醋味的生菜甜椒沙拉再加上泡菜,真是一口接一口。

上等牛舌的味道不錯,份量也很多。

炎藏和牛的"極致"四點拼盤更是讓人心滿意足 ^-^

和牛鞍下切得很薄,牛肉味道最濃郁;和

和牛芯芯則切得較厚,肉質比和牛鞍下少一些脂肪;

而和牛友三角則是最肥美的部位,入口即化。

橫膈膜肉肥瘦適中,挺有咬口。

肉類的質量非常好,尤其是考慮到這個價位能吃到這種高品質的和牛,真是太划算了。

接著是日本雞肉三味,這裡的雞肉沒有經過任何醃製。
雞腿肉經過慢烤後,雞皮上的脂肪烤得很脆。
燒雞髀菇(配菜)時,加入一些粉紅岩鹽,提升風味;京蔥(配菜)亦能增添香味。

虎蝦也是非常美味,大隻又鮮美,慢慢地烤著,香氣四溢。

紫菜飯是必食的,對於燒肉來說,紫菜飯是絕對不能錯過的。
它的味道鹹香,米粒飽滿圓潤,非常好吃。

明天要上班,我們不打算喝酒

我點了一杯我最近非常喜歡的巨峰提子乳酸梳打,朋友點了coke zero,兩杯裡面還加了一片檸檬片。

最後的甜品是牛奶雪糕,我喜歡它濃郁的牛奶味道,但又不會過於甜膩,口感有點像雪芭。

這裡的空調真的很舒適,空間感覺很寬敞,即使在享用燒肉後也不會有油煙的氣味,真是太讚了。
店員們提供了非常周到的服務,他們的親切態度是用餐體驗中非常重要的一環。
如果你喜歡日式燒肉,那你一定要注意了!這裡絕對是你的不二之選。

肥妹仔食完呢一間燒肉,覺得如果想食和牛係唔需要飛去日本,喺香港已經食到非常之高質嘅和牛。肥妹仔嗌咗一個極致和牛二人燒肉套餐,前菜有泡菜同埋沙律菜,沙律菜撈埋沙律醋,菜好新鮮,非常之開胃。上等牛舌個牛舌非常之彈牙,輕輕燒幾秒鐘已經食得。日本產雞肉三味雞肉好嫩滑,雞皮燒到微焦,食香。虎蝦蝦肉非常之結實,蝦殼燒到微焦,超級香同鮮。紫菜飯連住燒肉一齊食好正。和牛極致四點拼盤呢一個拼盤有四款和牛,有一款係是日精選牛腱肉。每一款牛都超級好食,佢嘅油脂分布好靚,牛味超濃,真係入口即溶。牛乳味軟雪糕超濃嘅奶味開菠蘿乳酸梳打白桃乳酸梳打

上等牛舌
個牛舌非常之彈牙,輕輕燒幾秒鐘已經食得。

日本產雞肉三味
雞肉好嫩滑,雞皮燒到微焦,食香。

虎蝦
蝦肉非常之結實,蝦殼燒到微焦,超級香同鮮。

紫菜飯
連住燒肉一齊食好正。

和牛極致四點拼盤

牛乳味軟雪糕
超濃嘅奶味

開菠蘿乳酸梳打
白桃乳酸梳打
2023-08-07
2023-08-21 15 瀏覽
走進那家日式烤肉店,餐廳內以木質裝飾為主,搭配著柔和的燈光,營造出一種寧靜而放鬆的氛圍。點左個2個套餐, 首先上是前菜沙律,色彩繽紛的新鮮蔬菜搭配酸汁,清爽的口感帶來一絲清涼感,好開胃。接著是燒上等牛舌,切成薄片的牛舌肉鮮嫩多汁,入口即化。它在炭火上烤至微微焦香,散發出濃郁的牛肉香氣。炎藏和牛「極致」4點拼盤,裡面包含了和牛龜之甲、和牛鞍下、和牛肋肉以及和牛友三角。每一塊肉都展現著極致的細嫩和豐富的肉汁,將烤肉的概念帶到極致。咬下去時,肉質鮮美,口感豐富,讓人陶醉其中。接下來是日本雞肉三味,鮮嫩多汁的雞肉切成小塊,搭配柚子鹽、和醬油。每一口都帶來不同的風味。燒虎蝦至外皮微微焦香,內部卻保持著鮮嫩的口感。蝦肉的鮮味和炭火的香氣交織在一起云厘拿雪糕。這款雪糕口感濃郁滑順,入口即化,帶來一絲絲甜蜜的滋味,為這頓豐盛的餐點畫下了完美的句點。

上星期收工同老公去食燒肉呢間銀座炎蔵燒肉之前都食過2次lunch 幾鍾意佢寬敞既座位同環境 今次黎食燒肉二人盛💁🏻‍♀️先有沙律🥗 我地再叫左2杯解暑梳打 夏日炎炎岩晒套餐有晒各款和牛 牛舌 雞肉三味 虎蝦等等仲有牛乳雪糕做甜品🍦我最愛一定係2款出色和牛 和牛鞍下同龜之甲🐂肉質嫩滑 油花剛好不會太膩 就咁已經見到和牛既紋理好靚 食落牛味香濃牛舌薄切 每面輕燒15秒左右已經可以食😋好彈牙 點少少岩鹽再配紫菜飯一齊食 完全係白飯神偷啊🥹.虎蝦好大隻 肉質鮮甜雞肉三味全部都無骨 啖啖肉個人最愛雞髀肉 帶少少雞皮 燒完之後雞皮脆脆而肉嫩 好正👍🏻.食埋特濃牛乳雪糕 開心捧住個肚走🩷
上星期收工同老公去食燒肉

雞肉三味全部都無骨 啖啖肉

食埋特濃牛乳雪糕 開心捧住個肚走🩷

2023-08-15
2023-08-19 35 瀏覽
早排見到呢間日本過江龍有得網上訂餐,比起散叫平好多。所以特登約咗朋友仔一齊食。日本過江龍「極致」和牛二人燒肉套餐$1097.2頭盤APPETIZER:沙律前菜主菜MAINS:牛舌和牛"極致"四點盛日本產雞肉三昧海老兩枚紫菜飯兩客甜品DESSERT:時令口味雪糕兩客飲品DRINK:氣泡酒Pol Rémy Brut Sparkling Wine雖然本身網上餐牌冇講可以飲其他飲品,但去到呢隻主人同我哋講可以免費轉清酒/梅酒。最後我哋揀咗支白虎 花琥珀。要大贊佢哋嘅牛肉質素幾高。每款牛肉嘅油脂分布好靚,嫩滑又重油香。而且佢哋選用嘅部位平時喺香港都比較少食到。我哋最愛和牛友三角,幾乎係入口即溶。想食瘦少少嘅話都有牛肋肉。牛舌燒得好香,又唔會好易燶晒。整體嚟講好味而且份量好多,兩個人完全食唔晒。同埋呢個價錢有酒飲好抵食。

日本過江龍「極致」和牛二人燒肉套餐$1097.2

甜品DESSERT:
時令口味雪糕兩客

飲品DRINK:

2023-08-19 15 瀏覽
好耐冇去過荔枝角D2place星期日去市集行吓,順便喺度食埋晚餐見到一間日式燒肉,套餐幾吸引就入去試吓🥳極致和牛二人燒肉套餐首先有前菜沙律肉類有牛肉同雞肉有牛舌,牛肉四點拼盤同雞肉三味牛舌非常好食,食得出同平時喺超級市場買嘅有分別拼盤裏面我最鍾意嘅係橫膈膜油脂分布非常平均,好味!另外有虎蝦,又大隻又新鮮。食燒肉一定要有碗飯😂食埋紫菜飯就飽飽🤤如果飯裏面有醬汁就更加好~甜品係牛奶軟雪糕牛奶味濃,甜度適中,清新好食!
好耐冇去過荔枝角D2place
星期日去市集行吓,順便喺度食埋晚餐
見到一間日式燒肉,套餐幾吸引
就入去試吓🥳

極致和牛二人燒肉套餐
首先有前菜沙律
肉類有牛肉同雞肉
有牛舌,牛肉四點拼盤同雞肉三味
牛舌非常好食,食得出同平時喺超級市場買嘅有分別
拼盤裏面我最鍾意嘅係橫膈膜
油脂分布非常平均,好味!

另外有虎蝦,又大隻又新鮮。
食燒肉一定要有碗飯😂
食埋紫菜飯就飽飽🤤
如果飯裏面有醬汁就更加好~

甜品係牛奶軟雪糕
牛奶味濃,甜度適中,清新好食!

2023-08-18 30 瀏覽
朋友想食燒肉 就試下呢間 環境寬敞 兩人都有大卡位坐 任叫最怕就係無位擺野食 呢度完全無呢個問題 第二怕就係食到周身油煙 見到呢間抽風極好就選了呢度 我地簡左極致和牛燒肉套餐。落單方法系用qR code 嘅 所以非常方便👍🏻鍾意點加就加🥗前菜沙律 最鍾意個沙律醋食起上嚟酸酸地好開胃💕🐮上等牛舌 牛舌薄薄地燒起上嚟好快熟 正 切得好靚 岩岩一口一啖 勁正🥰🐮炎藏和牛 「極致」4點盤 脂肪分布平均 牛肉軟硬適中,燒起上嚟基本上一轉色就啱啱好唔會太淋或者太硬😎🐣日本產雞肉三昧 靚肉真係點少少鹽已經好好🦐虎蝦 大隻到要分兩大啖食 鮮蝦味十足不得了🍚紫菜飯 配埋牛肉一齊食牛嘅香味滲入左啲飯度 完全將個食物再昇華👍🏻🍦牛奶口味軟雪糕 食完咁好食既肉食返個甜品夠晒滿足🍍菠蘿乳酸梳打 食燒肉除咗啤酒另一個選擇就係soda酸酸甜甜好好味 🍇巨峰提子乳酸梳打 解渴之選👍🏻

🥗前菜沙律 最鍾意個沙律醋食起上嚟酸酸地好開胃💕
🐣日本產雞肉三昧 靚肉真係點少少鹽已經好好
🦐虎蝦 大隻到要分兩大啖食 鮮蝦味十足不得了
🍦牛奶口味軟雪糕 食完咁好食既肉食返個甜品夠晒滿足
🍇巨峰提子乳酸梳打 解渴之選👍🏻
2023-08-16 665 瀏覽
🥩極致和牛二人燒肉套餐前菜沙律🥗酸酸甜甜開咗個胃先~~紫菜飯一上枱就已經聞到好香嘅麻油味用啲牛包住個啲飯食一流店員會響燒網上面噴油掃一掃點知呢種網燒咗成晚都冇黏 好有驚喜未食見到雪櫃裡面嘅優質日本A4黑毛和牛每塊肉同脂肪分布均勻 就已經好期待上等牛舌👅輕輕燒好就要食喇~如果唔係就會變靭和牛「極致」4點拼盤和牛龜之甲 - 點粉紅岩鹽食帶出牛嘅味道和牛肩三角 - 牛味最重~ 薄身~輕輕燒完點Wasabi食勁正和牛羽下 - 厚切,比友三角小脂肪~和牛友三角 - 最肥美~入口即溶嘅感覺日本産雞肉三味~冇經過任何醃製,想健康一定食雞胸位不過雞髀位輕輕慢慢烤 塊雞皮啲脂肪燒晒變脆又好正虎蝦🦐蝦體堅係大隻 好有心機咁慢慢烤烤到勁香口 蝦頭仲有膏㗎蝦肉夠晒爽口彈牙牛奶雪糕🍦欣賞佢牛奶味濃郁,但又唔會好甜口感有少少似雪芭呢度嘅冷氣好足 空間感強就算燒完都唔會成頭油煙味抵讚
🥩極致和牛二人燒肉套餐

前菜沙律🥗
酸酸甜甜開咗個胃先~~

一上枱就已經聞到好香嘅麻油味

上等牛舌👅
輕輕燒好就要食喇~如果唔係就會變靭

和牛「極致」4點拼盤

和牛龜之甲 - 點粉紅岩鹽食帶出牛嘅味道
和牛羽下 - 厚切,比友三角小脂肪~
和牛友三角 - 最肥美~入口即溶嘅感覺

日本産雞肉三味~
冇經過任何醃製,想健康一定食雞胸位
不過雞髀位輕輕慢慢烤 塊雞皮啲脂肪燒晒變脆又好正

虎蝦🦐
蝦體堅係大隻 好有心機咁慢慢烤
烤到勁香口 蝦頭仲有膏㗎
蝦肉夠晒爽口彈牙

牛奶雪糕🍦
欣賞佢牛奶味濃郁,但又唔會好甜
口感有少少似雪芭

呢度嘅冷氣好足 空間感強
就算燒完都唔會成頭油煙味
抵讚
2023-08-15 42 瀏覽
好耐無黎D2 place,呢個地方其實幾好行,多d特色野望下,又有遊戲玩,餐廳選擇都有唔少我地呢次就揀左呢間日式燒肉餐廳,門口已經擺左好多靚靚牛肉,非常吸引Sapporo燒肉最佳拍檔就一定係啤酒,一口燒肉再飲一啖啤酒,超正!極致和牛二人燒肉套餐($1098)我地叫左個二人餐,唔洗用腦就最岩我,前菜跟上既泡菜醃得幾好味虎蝦、紫菜飯虎蝦大大隻,彈牙新鮮,紫菜飯係另一樣我覺得燒肉唔可以無既食品上等牛舌、日本產雞肉三味、4點拼盤肉類方便好高質,呢個價錢食到呢種和牛質素性價比真的不錯,和牛見到d油脂分佈已經勁開心,牛味同油脂香都好濃,勁滿足軟雪糕最後食杯雲尼拿雪糕完美落幕

Sapporo
燒肉最佳拍檔就一定係啤酒,一口燒肉再飲一啖啤酒,超正!

極致和牛二人燒肉套餐($1098)

虎蝦、紫菜飯

上等牛舌、日本產雞肉三味、4點拼盤

軟雪糕
最後食杯雲尼拿雪糕完美落幕
2023-08-09
2023-08-13 60 瀏覽
好耐冇黎D2 place,見哩間燒肉多人讚,就嚟試吓,點左二人和牛套餐,反正樣樣嘢都有,唔使諗。餐廳望落都幾大,卡位基本上坐四個甚至迫迫地六個都得,先上泡菜和沙律,沙律調味就比較濃啲,泡菜就唔太辣適合所有人食用。先來虎蝦,蝦身夠大,肉夠彈牙和鮮甜,建議吃前下些許鹽調一調味,味道會更上乘。之後就係雞肉三味,上菜的時候侍應忘記講是哪三個部位,無所謂,好吃便是了。之後便是主菜和牛拼盤和牛舌,不得不讚這裏的師傅將這些和牛處理得十分好,那一個應該薄切那一個應該厚切都拿捏得很好,每一舊無論你點樣燒很都美味。最後的甜品也有兩個選擇,雪芭和雪糕,建議吃雪芭,因為酸酸的很解油膩。