1K
2022-08-16 54 瀏覽
今晚去了間質素高嘅火鍋店食飯,不是任食的但服務同食物質素高,想對價錢都算合理!這裡位置旺中帶靜,絕對不難搵到!餐廳座位闊落舒適,有不同嘅獨立房間,絕對夠晒私隱,疫情其間食得更加安心!本身火鍋湯底就係招牌鮮椰青雞鍋,店員用熟練手法將雞件在銅鍋內先炒,後再加酒點火,酒香即時揮發撲鼻,十分吸晴,之後再加入新鮮椰青水,同個椰香湯底,就咁望已經好吸引,個鍋一滾,當然要飲返碗香濃椰青雞湯,加埋大大件香軟雞件,入口肉質嫩滑軟熟!哩個真係絕對推介,夠晒滋潤!還有今晚店員推介的極黑牛肉拼青龍,一份靚仔嘅極黑牛肉。雪花均勻分佈在牛肉上,浸到椰青雞湯中,吸收了湯中椰香,入口更加嫩滑軟熟,另外隻青龍蝦已經開邊,放到湯中滾熟,肉質結實,入口十分彈牙爽口新味,最緊要係啖啖肉加上個湯,哩個組合抵食!雖然愛吃肉但都點了個蔬菜拼盤,加埋個濃湯入口,就真係十分滿足!下次要多啲人一齊到這裡,先可以點多些不同款式食物!

下次要多啲人一齊到這裡,先可以點多些不同款式食物!
出嚟做嘢已經唔想食一啲放間嘅任食火鍋!今次朋友推介我呢度呢間“醉胡爐”打邊爐。朋友推介當然係因為聽聞佢夠高質啦!👍鍋底(胡椒豬肚花膠雞湯)打邊爐當然最緊要係湯底啦!呢間嘅湯底真係食過可能係最好食嘅一間。湯底厚厚嘅奶黃白色真係極之濃嘅雞湯底,香濃胡椒辣味好暖胃🥰雞嘅份量仲要勁多又新鮮, 雞味濃郁,皮脆肉嫩,瘦得來又唔會老😝花膠件件都大大件,好多膠質,滿滿嘅骨膠原😍豬肚洗得好乾淨,件件爽脆,呢個湯底必食👍🏻👍🏻👍🏻👍胡爐十二道牛盛盒最值得重點推介係呢十二道牛盛合,真係嘩~一聲,點解? 似吾似係日本旅行食果D和牛?原來當中係有飛驒和牛架!只能夠說牛味濃厚,入口即溶。*十二道牛盛盒入邊有:腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛 舌心、安格斯、飛驒和牛、坑抓、紅酒/梅酒浸 牛、 邊抓、牛展👍手打丸類拼盤手打丸類款式十分多,特別款式有梅菜豬肉丸,芝心蝦丸出面比較少有。手打墨魚丸夠晒彈牙;芝心蝦丸咬落會爆出芝士軟心🤩,要小心六親;梅菜豬肉丸好香好特別。👍蔬菜拼盤菜夠新鮮翠綠,洗得好乾淨,配埋胡椒豬肚花膠雞湯湯底好夾。總結今晚環境好舒服,火鍋無論湯底配料都好高質,員工服務態度好好,值得推薦。

👍鍋底(胡椒豬肚花膠雞湯)

👍胡爐十二道牛盛盒

*十二道牛盛盒入邊有:

👍手打丸類拼盤

👍蔬菜拼盤
菜夠新鮮翠綠,洗得好乾淨,配埋胡椒豬肚花膠雞湯湯底好夾。

今日收工同朋友嚟尖沙咀呢間「醉胡爐」打邊爐🍲,裝修陳設非常新穎,有別於一般火鍋店,型格黑配上閃亮嘅吊燈,仲有包廂添,夠晒私隱度👍🏻帶位入座後會比客人調配醬料,醬料選擇好多,每人都會有一set生熟筷子🥢,湯勺嘅設計都好特別,又可以飲湯又可以走湯👍🏻泰式無骨鳳爪- 鳳爪肉爽口清新- 配埋木瓜絲同洋蔥等等蔬菜,酸甜開胃胡爐醉八鮮鍋:必點王牌👑- 🤩超級足料:有鮑魚、青龍蝦1隻、花膠、魚翅、花枝、青口、花螺、卜卜蜆,全部海鮮都好新鮮- 🔥 觀賞性一流:店員會加玫瑰酒炒香海鮮,之後點火,好似火焰煲咁,睇到着迷😻最後加上濃郁嘅龍蝦湯- 湯底金黃色非常濃郁鮮味,另外帶有淡淡的酒味,再加上海鮮熬煮嘅鮮味,熱辣辣好暖胃- 🦞青龍蝦肉質鮮美,口感爽口彈牙,啖啖肉😍; 鮑魚厚肉爽口; 青口鮮味飽滿;卜卜蜆粒粒鮮味Juicy- 花膠又爽又滑,食落啖啖骨膠原,女士恩物🐮胡爐十二道牛盛盒- 💜賣相好吸引,有12款不同部位嘅牛肉,全部油花都好靚,切到好薄,擺碟都好有心思,可以由淡味至濃味食- 😋整體牛味香濃,肉質細嫩,油香與肉味平衡得宜🥟餃類拼盤- 全部都係人手自家製,皮薄餡靚- 鮮蝦雲吞大大粒蝦肉,爽口彈牙又鮮味

青口

- 鳳爪肉爽口清新
- 配埋木瓜絲同洋蔥等等蔬菜,酸甜開胃

胡爐醉八鮮鍋:必點王牌👑
胡爐醉八鮮鍋

- 花膠又爽又滑,食落啖啖骨膠原,女士恩物
青龍蝦

🐮胡爐十二道牛盛盒
- 😋整體牛味香濃,肉質細嫩,油香與肉味平衡得宜
胡爐十二道牛盛盒
牛肉

🥟餃類拼盤
餃類拼盤

- 全部都係人手自家製,皮薄餡靚
- 鮮蝦雲吞大大粒蝦肉,爽口彈牙又鮮味
- 黑松露餃子好濃郁黑松露香味
- 香菇韮黃帶子餃十分推薦,香菇配上爽脆韮黃加上鮮甜帶子味道鮮味濃郁,絕配👍🏻
香菇韮黃帶子餃

🌸水信玄餅:
- 💜賣相好靚,晶瑩剔透的水信玄餅裏面擺咗紫色花瓣
- 配上黑糖醬同黃豆粉非常有日式特色
- 入口清甜滑lulu,清新解膩
水信玄餅

💕食物:4.5/5
湯底和火鍋配料質素很高質,份量豐富,有好多出邊食唔到嘅特色湯底同火鍋配料
💕環境:4/5
環境乾淨舒適,坐得好舒服,有別於一般火鍋店,裝修格調新穎
💕服務:4.5/5
服務貼心周到,店員主動加湯及推介菜式
💕衛生:4/5
環境和餐具整潔衛生,生熟食物分開擺放,另有包廂享有私隱度
💕性價比:4/5
價錢合理,價錢對得住食物質素,越多人食越抵食

鮑魚
2022-08-14
5 分鐘 (堂食)
青口
香菇韮黃帶子餃
水信玄餅
鮑魚
2022-08-15 35 瀏覽
今日又去打邊爐,今次去食尖沙咀嘅醉胡爐火鍋,聽講鍋底好正,所以我哋4個人,點咗2個鍋底,一份靚牛,當中包括十二種部位,非常吸引,好好味呀☺️餐廳有好多包箱,4個人就有一間細嘅包箱,啱晒疫情唔敢出街食飯嘅朋友🤣胡爐醉八鮮鍋,$398鍋底好有驚喜,上嘅時候係乾身嘅,有龍蝦、飽魚、花膠、螺、蜆等嘅海鮮,之後師傅會係你面前加龍蝦湯去炒,仲會點埋火,非常吸引。每樣海鮮都好新鮮,咬落鮮甜彈牙,尤其係龍蝦,啖啖肉。咁嘅材料做湯底真係第一次。胡椒豬肚花膠雞湯,$288呢個鍋底都好正,胡椒勁濃勁香,飲完仲想飲。雞同花膠都另上,雞大概七成熟,如果想滑啲,就可以好似我咁,淥十幾秒就食。而花膠就可以耐少少,淥到夠軟滑,正。胡爐十二道牛盛合,$688成晚嘅主角一定係佢😎大家都嘩嘩聲,非常吸引。當中有油脂重啲嘅和牛,亦都有油脂分布好平均嘅手切牛,仲有牛舌、牛胸爽。。。牛嘅質素都幾高,好滿意。餃子拼盤,$128有四款不同口味嘅餃,每款2隻,價錢唔平,不過粒粒飽滿,好足料,黑松露、韭菜餃、雲吞都好好味。丸類拼盤,$128一樣有四款口味,最好味一定係牛丸☺️仲有墨魚丸都好彈牙。泰式無骨鳳爪,$78估唔到打邊爐都有泰式小食,

胡爐醉八鮮鍋,$398

胡椒豬肚花膠雞湯,$288

胡爐十二道牛盛合,$688

餃子拼盤,$128

丸類拼盤,$128

一樣有四款口味,最好味一定係牛丸☺️仲有墨魚丸都好彈牙。

泰式無骨鳳爪,$78

估唔到打邊爐都有泰式小食,而且又幾好味,酸酸甜甜,勁開胃,食到停唔到口。

另外仲叫咗好健康嘅蔬菜拼盤,因為4個人都太飽,完全唔需要再叫主食,真係好足料,好開心嘅一晚。
2022-08-15 49 瀏覽
𝟸𝟶𝟸𝟸 𝙹𝚞𝚕期待左一個世紀既飯局呀 😍 有獨立房比我地傾足一晚, 再加IGable 既高質火鍋~快樂就這樣簡單~今晚黎左尖沙咀搵好野食 、 《期間限定.胡爐醉八鮮鍋》$398鍋底選用新鮮生猛8款海鮮:鮑魚、青龍蝦1隻、花膠、魚翅、花枝、青口、花螺、卜卜蜆;鮮味十足,更會加入三款茴香酒、白蘭地、二鍋頭 廚師係我地面前先火燒海鮮, 再加上龍蝦湯令鍋底充滿濃郁酒味,昇華火鍋層次!未食已經流口水必叫! 牛控必食十二道牛🥩《胡爐十二道牛盛盒》: $688腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、 牛白肉、牛舌心、安格斯、飛驒和牛、坑抓、花雕牛脊肉、邊抓、牛展全部靚牛~ 超高質! 我完全講唔到邊款最好味🥰🥰另一個我哋揀咗花膠雞湯大大塊花膠+ 超級嫩雞肉 淨係飲湯想食雞肉已經覺得超級正仲有小清新小食 ☺️ 啱晒熱辣辣夏天野飲都好正~ 青檸梳打 😍😍我地三個以為叫太多⋯ 但最後好味到清晒#TST #尖沙咀美食 #尖沙咀 #火鍋
𝟸𝟶𝟸𝟸 𝙹𝚞𝚕
期待左一個世紀既飯局呀 😍
有獨立房比我地傾足一晚, 再加IGable 既高質火鍋
快樂就這樣簡單~

今晚黎左尖沙咀搵好野食 、
《期間限定.胡爐醉八鮮鍋》$398
鍋底選用新鮮生猛8款海鮮:

廚師係我地面前先火燒海鮮, 再加上龍蝦湯
令鍋底充滿濃郁酒味,昇華火鍋層次!未食已經流口水

必叫! 牛控必食十二道牛🥩《胡爐十二道牛盛盒》: $688

仲有小清新小食 ☺️ 啱晒熱辣辣夏天

野飲都好正~ 青檸梳打 😍😍
我地三個以為叫太多⋯ 但最後好味到清晒

#TST #尖沙咀美食 #尖沙咀 #火鍋
早幾日 帶咗屋企人去食火鍋😋,香港人真係一年四季都咁鍾意食火鍋😝,今次揀咗間有龍蝦湯地😍,帶埋屋企人黎食💯餐廳嘅座位好寬躺舒適,仲有好多包廂 好舒服啊-我哋首先叫咗個火焰龍蝦海鮮鍋$388😋 味覺同視覺享受啊💯,吵到最後仲加咗啲酒,勁有氣勢啊🫶🏻,襯住火焰打多兩張卡先🤭 龍蝦湯好鮮甜 入面仲有好多海鮮配料 有龍蝦青口鮑魚花膠蜆等等✨ 非常豐富 🥰-另一煲湯底叫咗青麻辣豬手鍋$298✨ 鍾意食辣嘅你千祈唔好錯過 入邊有勁多豬手 滿滿骨膠原😋 入面仲有我最鍾意食嘅鴨血🫣,試咗少少湯底好開胃呀😘-胡爐12道牛盛盒$688一上枱同屋企人開心到不得了🫣,大大盤分別有唔同嘅牛部位💯 好養眼啊,牛既油脂分布💯 肥瘦適中 有薄切亦都有牛粒😋,而且牛味好濃郁啊❤️❤️-肉丸拼盤$128佢哋嘅手打丸做得好出色❤️口感彈牙 粒粒都好好味 而我最鍾意嘅就係手工牛丸 一咬落去啲汁彈晒出嚟🫣💯-餃子拼盤$128餡料非常新鮮 每一粒都非常之飽滿 而我最鍾意食嘅就係黑松露餃 鍾意食黑松露嘅你一定要試吓😋❤️而且仲有個XO鮑魚蝦餃王 入邊滿滿鮑魚蝦 而且個皮仲好滑好薄💯✨-蔬菜拼盤蔬菜嘅種類有好多 全部都好乾淨新鮮,盡量就一啲
餐廳嘅座位好寬躺舒適,仲有好多包廂 好舒服啊
我哋首先叫咗個火焰龍蝦海鮮鍋$388😋
胡爐12道牛盛盒$688
一上枱同屋企人開心到不得了🫣,大大盤
肉丸拼盤$128
餃子拼盤$128
蔬菜拼盤
蔬菜嘅種類有好多 全部都好乾淨新鮮,
盡量就一啲都唔少㗎 配上龍蝦湯底食好鮮甜❤️💯

2022-08-09
2022-08-08 259 瀏覽
首先冇圖片真係唔好意思因為我一啲嘢都冇食就已經行返出嚟冇辦法評論到啲嘢好唔好食但係間嘢真係好奇怪囉本身訂咗枱侍應帶過去房以為咁好兩個人有得坐房點知原來係困獸鬥隔離有二人枱咁不如唔好做房啦環回立體聲跟住坐咗一陣已經覺得冷氣好勁因為間房個牆身兜正咗啲冷氣問咗三次個侍應可唔可以換位佢搞咗勁耐行嚟行去又唔係問人跟住同我講唔可以我咁冇嘢好講啦可能我真係西客啦坐得唔舒服真係食唔落😵‍💫真係可惜左大家對佢嘢食有咁多好評
首先冇圖片真係唔好意思

可能我真係西客啦
坐得唔舒服真係食唔落😵‍💫
真係可惜左大家對佢嘢食有咁多好評
2022-08-06 200 瀏覽
今次我哋一家人去到醉葫爐打邊爐👍🏻👍🏻今次安排到喺獨立房嘅位置,坐得好舒適,私隱度又高,係好適合聚會啊👍🏻👍🏻🔸胡爐醉八鮮鍋▪️鍋底有好多款海鮮啊!龍蝦超級大隻😋😋店員先將海鮮炒一炒,跟住倒酒點火,再加入龍蝦高湯去煮🔥🔥🔥個湯底係超級鮮甜呀🥰🥰海鮮味勁濃郁👍🏻💛🔸胡爐四格鍋▪️貪心嘅我哋,揀呢款就剛剛好😆一次可以享有四個湯底😄😄▪️皮蛋芫荽▪️香濃沙嗲▪️四川紅麻辣▪️蕃茄薯仔- 因為我唔係好食辣,呢款我就最鍾意👍🏻👍🏻好有蕃茄味🥰🔸胡爐十二道牛盛盒▪️呢個真係要重點推介👍🏻👍🏻一次可以食晒牛咁多個部位,抵玩😃😃特別鍾意佢嘅花雕牛,好嫩滑👍🏻👍🏻個盛合仲排得好靚添🥰🥰影相都好靚呀👍🏻👍🏻🔸丸類拼盤▪️西洋菜墨魚丸、黑松露墨魚丸、蟹子蝦丸,手打牛丸,每款質素都好好,我特別鍾意黑松露墨魚丸😋😋😋🔸餃子類-▪️XO鮑魚蝦餃王、手工雲吞、自家製韭菜餃、黑松露蟹肉餃,全部都好好味😃店員特別推薦黑松露蟹肉餃,真係特別鮮味啊🥰🥰🔸台灣鴨血▪️我哋追加嘅台灣鴨血,用麻辣湯滾佢真係好正,鴨血非常嫩滑👍🏻🔸蔬菜拼盤(大)▪️蔬菜拼盤好新鮮呀,特別開心有水蓮食,睇過我之前post嘅都知道我有幾鍾意食台灣水蓮👍🏻👍🏻同埋喺香港唔係

今次我哋一家人去到醉葫爐打邊爐👍🏻👍🏻

🔸胡爐醉八鮮鍋

🔸胡爐四格鍋
▪️貪心嘅我哋,揀呢款就剛剛好😆一次可以享有四個湯底😄😄
▪️皮蛋芫荽
▪️香濃沙嗲
▪️四川紅麻辣

🔸胡爐十二道牛盛盒

🔸丸類拼盤

🔸餃子類-
▪️XO鮑魚蝦餃王、手工雲吞、自家

🔸台灣鴨血

🔸蔬菜拼盤(大)
▪️蔬菜拼盤好新鮮呀,特別開心有水蓮食,睇過我之前post嘅都知道我有幾鍾意食台灣水蓮👍🏻👍🏻同埋喺香港唔係度度有得食㗎,都幾難搵吓😃😃

🔸風沙椒鹽粟米條
▪️呢個好味呀,粟米條好鮮甜,加埋椒鹽好惹味👍🏻

🔸泰式無骨鳳爪
▪️酸酸辣辣咁,開胃一流😋

🔸黃金炸魚皮
▪️好正啊!又香又脆😆

🔸小西水滴大吟釀(720ml)
▪️最近都真係好鍾意飲清酒,呢款好易入口👍🏻👍🏻

開心嘅一餐,食物質素都非常唔錯👍🏻👍🏻⭐️

2022-08-01
  • 胡爐十二道牛盛盒
2022-08-06 80 瀏覽
香港人一年四季無論冬天定夏天都好鐘意打邊爐,我就係其中一個啦🤩今次同屋企人黎左尖沙咀既醉胡爐,呢度既服務同食物質素都好好,好值得大家黎試下🙌🏻呢一道十二道牛盛盒絕對滿足到我呢啲牛魔王🤩 一大盤賣相夠晒吸睛,整齊擺左吾同既牛部位👍🏻 牛肉肉味好濃好正😋八鮮鍋入面有好多海鮮,龍蝦、蜆、花膠等等,湯底鮮甜到不得了💖 飲左2大碗呀😚仲有好多吾同既野食,全部都好好味👏🏻👏🏻 下次要再黎😻
高質港式火鍋店「醉胡爐」‼️🔥 餐廳用料既矜貴且新鮮,除了一般的火鍋料理外,更有串燒、刺身可選擇‼️🥢🥢▫️❥胡爐醉八鮮鍋🍲鍋中有龍蝦、海螺、青口、鮑魚、花膠、卜卜蜆等名貴食材‼️🤩 店員先加酒把食材炒過,營造出火焰效果,很吸睛‼️🥰 再倒入龍蝦海鮮濃湯‼️👅 看著那橙黃色熱騰騰的湯底,就可以感覺到它的濃郁‼️👍🏻 每一口都是海鮮的咸鮮味,光喝湯就很有滿足感‼️💖▫️❥胡椒豬肚花膠雞鍋🍲豬肚爽、雞肉嫩、厚厚的花膠‼️🤩 胡椒湯底味道相當突出,它的辛香使人微微冒汗、胃口大開‼️🤤 夏天喝著感覺很消暑‼️💖▫️❥胡爐十二道牛盛盒🍱分別有👉🏻腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、飛驒和牛、坑抓、紅酒/梅酒浸牛、邊抓、牛展‼️大大的一盤擺盤精美‼️👍🏻 牛肉很新鮮,每個部位都很出眾,牛魔王表示大滿足啊‼️🐮🐮▫️❥丸類拼盤🍡爽口彈牙,真材實料‼️▫️❥餃子拼盤🥟外型飽滿,餡料新鮮‼️▫️❥蔬菜拼盤🥬翠綠色的蔬菜大大的一盤,當中還有爽脆的水蓮‼️
❥胡爐醉八鮮鍋🍲

❥胡椒豬肚花膠雞鍋🍲

❥胡爐十二道牛盛盒🍱

❥丸類拼盤🍡
爽口彈牙,真材實料‼️

❥餃子拼盤🥟
外型飽滿,餡料新鮮‼️

❥蔬菜拼盤🥬
翠綠色的蔬菜大大的一盤,當中還有爽脆的水蓮‼️
2022-08-04 72 瀏覽
香港人一年四季都鍾意打邊爐,最鍾意發掘唔同嘅火鍋店😛今次第一次到訪醉胡爐,試下充滿特色嘅鍋底🤤醉胡爐裝修型格,店內有多房仔,可以比客人同三五知己靜靜地傾計打下邊爐😗醉胡爐最吸引嘅係有多種特色湯底、火鍋配料😍🍲胡爐四格鍋($268)皮蛋芫荽、香濃沙爹、四川紅麻辣、蕃茄薯仔四格鍋可以一次過滿足晒唔同人嘅願望,除左湯底有辣有唔辣之外,每種湯底都非常足料🤤例如,麻辣湯底有鴨血、豬皮,蕃茄湯底有薯仔、牛腩等,食材吸晒湯底嘅味道,夠晒入味🤓🦞火焰龍蝦海鮮鍋🔥($388)醉胡爐最signature 嘅湯底之一😍店員會先贊酒,炒香龍蝦、蜆同其他配料,再比時間你影相打卡,然後再加入用龍蝦殼同頭淆嘅龍蝦湯☺️ 龍蝦湯非常濃郁,龍蝦啖啖肉,推介!🥩胡爐十二道牛盛盒🐂($688)牛舌心、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒牛盛盒擺盤一流,牛肉新鮮嫩滑☺️ 盛盒仲包埋一啲平時比較少食到嘅牛部位—牛胸爽,口感爽滑😎成班朋友share夠晒抵食🤣🍢丸類拼盤黑松露墨魚丸、芝心墨魚丸、手打牛丸、芝心蝦丸手打丸爽口彈牙,特別係黑松露墨魚丸黑松露味濃🥟餃子拼盤餃子足料,裏面有蝦、帶子等等餡料,味道不錯😚🐓泰式無骨鳳爪

醉胡爐最吸引嘅係有多種特色湯底、火鍋配料😍

🍲胡爐四格鍋($268)
皮蛋芫荽、香濃沙爹、四川紅麻辣、蕃茄薯仔

🦞火焰龍蝦海鮮鍋🔥($388)

🥩胡爐十二道牛盛盒🐂($688)
牛舌心、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒

🍢丸類拼盤
黑松露墨魚丸、芝心墨魚丸、手打牛丸、芝心蝦丸

手打丸爽口彈牙,特別係黑松露墨魚丸黑松露味濃

🥟餃子拼盤
餃子足料,裏面有蝦、帶子等等餡料,味道不錯😚

🐓泰式無骨鳳爪($78)
鳳爪酸酸甜甜,夠晒開胃🤣

🥗蔬菜拼盤($93/大)
特別推介入面嘅水蓮菜,係香港比較少見,口感爽脆😗

飲品:

🧆醉($58 )
荔枝、藍蝶花、梳打水、清酒
荔枝嘅清甜加上一點點酒味,梳打水令成杯飲品更清爽

胡($48)
🍋檸檬汁、藍蝶花、雪碧
味道清爽,帶有檸檬嘅酸味,係開胃之選🤩

🍑爐($48)
蜜桃果肉、芒果汁、梳打水
味道較甜,充滿果肉🍑

2022-08-01
2022-08-02 88 瀏覽
是日家人聚餐,一年四季都鍾意打邊爐既我們,今日要食餐好嘅先,圍埋一齊打邊爐最開心,今日選擇咗去柯士甸路既醉胡爐,見到好多推介介紹佢哋嘅胡爐醉八鮮鍋,據說湯底好得,同埋胡爐十二道牛盛盒,可以一次過食咗好多款唔同嘅牛肉部位,今日我哋四個人嚟食就啱晒👍🏻餐廳裝修型格,有別於一般打邊爐店,最有特色嘅喺房同埋大廳各佔一半座位,我們四個人已經可以坐房,私隱度甚高,傾偈都傾得方便啲,非常之好🍲▪️胡爐醉八鮮鍋 鍋底有八款海鮮:青龍蝦、鮑魚、花膠、魚翅、花枝、青口、花螺、卜卜蜆,首先會倒酒炒香材料,令鍋底充滿濃郁酒味,再加入龍蝦高湯去煮,成個鍋底勁鮮甜,首先一定要飲咗湯先,鮮甜到不得了,海鮮味道亦非常鮮味,推介👍🏻👍🏻🍲▪️胡爐四格鍋 啱晒選擇困難症同埋樣樣都想試嘅朋友,同埋我嘅家人有啲好鍾意食辣有啲又唔食辣,所以呢個四格鍋就啱晒🍀皮蛋芫荽~非常清新嘅芫荽味,清清地又冇咁熱氣🍅蕃茄薯仔~好足料,就咁飲湯就已經好好飲,好似喺屋企飲湯嘅味道🥘香濃沙嗲~沙嗲味道超級濃,有如食緊濃厚嘅沙嗲牛肉麵嘅味道,好正🌶四川紅麻辣~呢個我最鍾意,夠麻夠辣,配上台灣鴨血,豬皮,真心呢個湯底做得好正🐮▪️胡爐十二道牛盛盒 可以一次

🍲▪️胡爐醉八鮮鍋

🍲▪️胡爐四格鍋
🍀皮蛋芫荽~非常清新嘅芫荽味,清清地又冇咁熱氣

🐮▪️胡爐十二道牛盛盒
可以一次過食到晒以下咁多款牛肉唔同嘅部位,真心我有啲部位係完全未食過,今次真係大開眼界,腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉,牛舌心、安格斯、飛彈和牛、坑抓、紅洒浸牛、邊抓、牛展,牛肉全部好新鮮,味道和口感各有特色,難分高下,鍾意食牛肉嘅朋友一定要點呢個拼盤

🍢▪️丸類拼盤
我哋選擇左我哋最想食嘅幾款,西洋菜墨魚丸、黑松露墨魚丸、蟹子蝦丸,手打牛丸,每款都係餐廳自家製手打,味道好有特色,而且全部超級彈牙,好好食

🥟▪️餃類拼盤
餃子類一定唔可以錯過,當然每款都係店舖自家炮製,粒粒脹卜卜,好多材料,XO鮑魚蝦餃王、手工雲吞、自家製韭菜餃、黑松露蟹肉餃,其實全部都真係好好食,但如果要我推薦一款就係黑松露蟹肉餃,餃子皮裏面只有黑松露蟹肉,滾1分鐘已經可以食,鮮味到不得了

🐧▪️台灣鴨血
我哋再追加多一份,實在太好食,鴨血質感口實又嫩滑,配麻辣湯底真係一流

🥗▪️蔬菜拼盤(大)
蔬菜拼盤蔬菜種類超級多,最驚喜嘅竟然有台灣水蓮,其他蔬菜亦都係好新鮮,一定要配上胡爐醉八鮮鍋嘅湯底,令蔬菜更加鮮味

🐔▪️泰式無骨鳳爪
這個小食做得好用心,鳳爪大大隻,配菜有大量嘅紫洋蔥,芫荽,香芹,泰式辣椒,味道好正宗

🌽▪️風沙椒鹽粟米條
店舖推介,粟米條本身幾清甜,經過大量炸蒜,辣椒爆炒完之後,少少辣,非常惹味

🐠▪️黃金炸魚皮
睇賣相已經好邪惡,炸魚皮形狀有別於其他,係正方形,店家話經過兩次油炸,再加上大量鹹蛋黃爆炒,超級香脆,味道亦唔會太鹹,好好食呀大佬

🍶▪️小西水滴大吟釀 (720ml)
我們嘅聚餐必須要有酒,飲下傾吓,店舖酒類選擇亦都好多,但係我哋嘅大家姐喜歡飲清酒,就點咗一支大清酒,這款比較清甜,好容易入口,而且只係三百幾蚊好抵飲

✨一定會再回訪,喜歡這裏的環境,食物質素高,重點係唔係太貴,兩個人或者一班人打邊爐都好適合
  • 黑松露蟹肉餃
  • 胡爐醉八鮮鍋
  • 胡爐十二道牛盛盒
2022-08-02 90 瀏覽
雖然天氣好熱☀️但都無阻我去「醉胡爐」打邊爐🤣.胡爐醉八鮮鍋🍲八鮮包括鮑魚、青龍蝦🦞花膠、魚翅、花枝🦑青口、卜卜蜆、花螺🐚另外,有西芹、番茄🍅上枱嘅時候,店員會幫手爆炒左d龍蝦、蜆等嘅食材👨🏻‍🍳 加入自家調配日本清酒炒熱🍶火光熊熊🔥最後再倒入龍蝦湯底🥣滾起之後可以先飲啖龍蝦湯,味道濃郁鮮甜🤤龍蝦有少量蝦膏,肉質爽口彈牙😗花膠軟腍帶鮮味.丸類拼盤🍢有蟹籽蝦丸🦀手打墨魚丸、西洋菜鯪魚丸🥦同黑松露墨魚丸🖤黑松露墨魚丸黑松露味濃郁,而且彈牙😋.餃類拼盤🥟有手工雲吞🦐黑松露蟹肉水餃、自家製韮菜餃、XO醬干貝餃🐚皮薄餡多😌黑松露蟹肉水餃最特別😙香濃黑松露味😝仲有蟹肉同唔同菇菌🍄另外,雲吞入面嘅蝦肉鮮甜大隻.😄蔬菜拼盤🥬有齊生菜、娃娃菜、小白菜、油麥菜😍非常新鮮☺️亦都吸收晒海鮮精華😬.泰式無骨鳳爪🐥無骨鳳爪爽脆😆啖啖肉👍🏻泰式酸辣汁好開胃🌶仲加咗涼拌蘿蔔絲同洋蔥絲🥕🧅
雖然天氣好熱☀️但都無阻我去「醉胡爐」打邊爐🤣
.😄
  • 胡爐醉八鮮鍋
2022-08-01 81 瀏覽
想打邊爐第一時間想起醉胡爐 之前去過印象超好由湯頭到火鍋料都高級優質預先網上訂位有優惠胡爐醉八鮮鍋這個期間限定鍋完全是之前的龍蝦鍋升級版有原隻青龍蝦、鮑魚、花膠、青口等共八款海鮮由職員炒勻加酒點火 再加入龍蝦湯煮 非常鮮味 海鮮夠新鮮 龍蝦鮮甜彈牙 南非鮑魚肉夠厚胡爐十二道牛盛合有十二種不同風味的牛肉部位 可以試到不同的口感比較少見的牛白肉坑抓邊抓 最高級的飛驒和牛都有 入口即化的口感好幸福當中要推介花雕牛脊肉 酒味香濃加入杞子味道鮮甜嫩滑花膠胡椒豬肚雞鍋胡椒味又香又辣 豬肚夠軟滑入味雞件和花膠另上 看得出的真材實料胡爐手工餃有特式的食材配搭 每次去胡爐都必點最喜歡黑松露餃 配搭菇菌味道香濃手打丸拼盤款款都非常結實彈牙 也是胡爐必點之選
想打邊爐第一時間想起醉胡爐
之前去過印象超好
由湯頭到火鍋料都高級優質
預先網上訂位有優惠

這個期間限定鍋完全是之前的龍蝦鍋升級版
有原隻青龍蝦、鮑魚、花膠、青口等共八款海鮮

由職員炒勻加酒點火 再加入龍蝦湯煮 非常鮮味

最喜歡黑松露餃 配搭菇菌味道香濃

手打丸拼盤
款款都非常結實彈牙 也是胡爐必點之選

2022-08-01 1099 瀏覽
呢晚好開心相約一班好友來到佐敦一齊打邊爐!點了滿桌都係野食🥰.🦞火焰龍蝦海鮮鍋 $388🌶青麻辣豬手鍋 $298🥩胡爐十二道牛盛盒 $688🥟餃子拼盤$128🍢丸類拼盤 $128🦐脆炸蝦醬墨魚餅 $98🥬蔬菜拼盤 $63.一坐低店員就提供醬料自由配搭,有沙茶醬好開心🥰今次仲加左少少花生醬好香!.首先大推🔥火焰🦞龍蝦海鮮鍋!店員會幫手炒再點火即刻相機食先🤣入面十分足料,大大隻龍蝦好彈牙,仲有蜆、蕃茄、洋蔥、西芹!湯濃厚龍蝦味道十分鮮甜,jo飲左好多碗😋另一款青麻辣豬手鍋好岩好辣之人,對jo來講太辣🫣都係留俾好辣的朋友食🤣.到胡爐十二道牛盛盒上枱即刻嘩一聲,好多款式樣樣都好好食牛味濃厚,特別喜歡和牛入口即溶,仲有款花雕口味第一次食幾正!.其他食物一樣出色👍🏻水餃皮薄足料,最喜歡黑松露口味,脆炸蝦醬墨魚餅有咬口味道又出我食左好多🤣手打丸彈牙好好食😋.呢到坐得幾舒服,如果係佐敦想食高質火鍋可以來試下!
🦞火焰龍蝦海鮮鍋 $388
🌶青麻辣豬手鍋 $298
🥩胡爐十二道牛盛盒 $688
🥟餃子拼盤$128
🍢丸類拼盤 $128
🦐脆炸蝦醬墨魚餅 $98
🥬蔬菜拼盤 $63

呢到坐得幾舒服,如果係佐敦想食高質火鍋可以來試下!