2022-07-30 907 瀏覽
醉胡爐位於尖沙咀柯士甸路,面積頗大,格調高級氣派十足,樓底夠高,空間感足,環境舒適。💥主打靚料火鍋,除咗比較常見的沙嗲、蕃茄外,還有供應貴價食材湯底,例如招牌火焰龍蝦海鮮湯底、花膠雞鍋、鮮蟹魚湯鍋等,定價$98-398💥火焰龍蝦海鮮鍋 $398鍋中有原隻波士頓龍蝦、卜卜蜆,花膠、鮑魚等乾上。店員會加入自家調配日本清酒炒熱,造出火焰效果。 最後加入龍蝦湯底,湯底濃稠適中,鮮味十足,忍唔住飲咗2大碗先開始打邊爐😂胡椒豬肚花膠雞鍋 $288嘩…. 勁濃郁胡椒味,胃寒、入秋等等都非常岩食呢個鍋,記得飲咗湯先打邊爐呀胡爐十二道牛盛盒$688😍😍脂肪分佈均勻,厚薄適中,入口有香濃牛味,肉質嫩腍到不得了,完全不覺肥膩,食肉獸既我岩哂😜餃子拼盤 $128餃類矜貴,餡料紮實,裡面有帶子肉、黑松露、等肉丸拼盤 $128手打丸一啲都唔馬虎,入口爽彈,蟹籽蝦丸、芝心墨魚丸尤其出色黃金炸魚皮 $88咸蛋黃入口甘香,魚皮香脆,推介必食😎野生竹笙 $133非常脆口厚身,吸哂湯精華特別好味😋紫菜炸響鈴 $88即叫即炸,就咁食都好好味,放入鍋1-2秒先食亦非常🉐蔬菜拼盤 $63飲食要平衡,食咗咁多肉肉,點小得菜菜🥬🍾呢

火焰龍蝦海鮮鍋 $398

胡椒豬肚花膠雞鍋 $288

胡爐十二道牛盛盒$688

餃子拼盤 $128
餃類矜貴,餡料紮實,裡面有帶子肉、黑松露、等

肉丸拼盤 $128
手打丸一啲都唔馬虎,入口爽彈,蟹籽蝦丸、芝心墨魚丸尤其出色

黃金炸魚皮 $88
咸蛋黃入口甘香,魚皮香脆,推介必食😎

野生竹笙 $133
非常脆口厚身,吸哂湯精華特別好味😋

紫菜炸響鈴 $88
即叫即炸,就咁食都好好味,放入鍋1-2秒先食亦非常🉐

蔬菜拼盤 $63
飲食要平衡,食咗咁多肉肉,點小得菜菜🥬

🍾呢度仲提供不同款式的酒類,例生啤、清酒、梅酒、紅酒、白酒等等,輕鬆舒適氣氛,令人暫時忘卻煩憂,開懷暢飲。
  • 紫菜炸響鈴
2022-07-26 216 瀏覽
今日同一大班friend去左尖沙咀一間叫醉胡爐嘅餐廳打邊爐 成間裝修好華麗 唔同平時打邊爐餐廳咁裝修法 呢度又大嘅鑽石吊燈又有情調我哋分別叫咗兩個鍋 一個係青麻辣豬手鍋 同埋火焰龍蝦鍋🦞分別叫左4款丸同餃:手打牛丸黑松露墨魚丸西洋菜鯪魚丸芝士墨魚丸每款丸都超級彈牙 最出色都係手打牛丸 牛味超重之餘 中間仲有馬蹄 彈牙又爽口雲吞韭菜餃XO醬干貝餃黑松露餃最出色係黑松露餃,入面有黑松露醬同切醉左嘅蘑菇仲有一個胡爐十二道牛盛盒:腩肋條池板封門柳牛頸脊牛白肉牛舌心安格斯發驒和牛坑抓邊抓紅酒浸牛牛展每款牛嘅味道同厚度都唔同 由淡到濃味咁食,最出色係封門柳同牛頸脊,厚得黎唔會太韌,味道仲好濃郁仲有脆炸蝦醬墨魚餅同蔬菜拼盤!墨魚餅上菜嗰刻已經聞到陣蝦醬味,食落口嗰時仲香口,熱辣辣,加上泰式辣醬真係非常推介大家去試下!呢餐我地個個都食到勁飽,人均都係$300左右,唔洗下下去食放題咁

我哋分別叫咗兩個鍋 一個係青麻辣豬手鍋 同埋火焰龍蝦鍋🦞

雲吞
韭菜餃
XO醬干貝餃
黑松露餃
最出色係黑松露餃,入面有黑松露醬同切醉左嘅蘑菇

仲有一個胡爐十二道牛盛盒:
邊抓
紅酒浸牛
牛展

2022-07-25 324 瀏覽
豐富的12道牛盛合✨🦥打邊爐怎能少得吃牛肉,這間火鍋店介紹推出了新的牛肉拼盤,光是賣相已經非常吸引,不同種類的牛肉放在一起, 認真豐富!《胡爐十二道牛盛合》$688牛肉包括:腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌芯、安格斯、飛驒和牛、坑抓、紅酒浸牛、邊抓、牛展。牛嘅不同部份也放在這個豐富的十二道牛盛盒內,大滿足!牛肉的質素非常之高,每一款也非常之有牛味,特別有幾種的肉質更加是非常之鮮嫩滑溜軟腍!大滿足!😍《胡爐醉八鮮鍋》$398材料包括有:鮑魚、青龍蝦、花膠、青口、魚翅、花枝、花螺和卜卜蜆。店員先會為大家炒一炒海鮮,然後現場落酒和點火,場面非常壯觀!打卡無得輸!👍🏻最後店員會到上龍蝦湯,這個湯底非常香海鮮味,龍蝦味超突出。《胡椒豬肚花膠雞鍋》$288雞件已煮熟八至九成,當湯底滾起後,便可以放花膠和雞件,胡椒味超香濃。《餃子拼盤》$128餃子也很特別,有黑松露餃子、手工雲吞、韭菜餃等等,也是自家製作!有心思!✨《丸類拼盤》$128丸也是手工製作的,手打的丸!墨魚丸、黑松露丸、蝦滑丸也非常之好吃!👍🏻《蔬菜拼盤》$63《泰式無骨鳳爪》$78這是前菜的小食,泰式風味,無骨鳳爪,吃得很方便
豐富的12道牛盛合✨🦥

《胡爐十二道牛盛合》$688

《胡爐醉八鮮鍋》$398

最後店員會到上龍蝦湯,這個湯底非常香海鮮味,龍蝦味超突出。

《胡椒豬肚花膠雞鍋》$288

《餃子拼盤》$128

《丸類拼盤》$128

《蔬菜拼盤》$63

《泰式無骨鳳爪》$78
這是前菜的小食,泰式風味,無骨鳳爪,吃得很方便,很開胃!

總結:新推出的十二道牛盛合大力推薦!好正!👍🏻
2022-07-24 167 瀏覽
雜錦海鮮龍蝦湯顧名思義 大大隻龍蝦 鮑魚 貝殼類 青口 所有美味海鮮加上酒炒 再加濃烈龍蝦湯淨係個湯已經香味撲鼻 記住飲一口湯 擅自攞其他配料打邊爐先來一個牛肉大拼盤淨係見到張相已經可以相機先食飽這碟色彩斑斕相當龐大嘅牛肉拼盤包括腩肋條 池板 牛白肉 牛頸脊 封門柳 牛舌心 安格斯 飛彈和牛 坑抓 邊抓 牛展 紅酒梅酒浸牛每一樣都有數塊 每一件都食到鮮味 好口感同濃郁牛肉味 雖然佢咁大堆頭價錢只係$688我認為這是必須要嗌!!!黑椒鹹菜豬肚湯全部嘢都夠晒入味 同樣地這個濃郁嘅湯底一定要先飲幾啖先至攞其他配料落去打邊爐再加一個花膠加上啖啖肉靚雞 雞肉本身已係九成熟 再放上湯入面一陣間已經可以食得大大塊花膠 放入爐煮熟之後仍然係大大塊滑溜溜 日本人見到這兩樣食材一定會話非常養眼事實上喜歡滑溜溜養顏的朋友這就是不二之選手打肉丸 牛肉夠濃 松露夠爽 墨魚丸夠彈 蝦丸夠脆 就算食到飽一飽都一定要帶返一點過過口癮這裏的環境氣氛相當適合朋友家庭 撐枱腳甚至乎傾生意開會因為依度有好多獨立房間自成一角 談天說地飲飽食醉

雜錦海鮮龍蝦湯
淨係個湯已經香味撲鼻 記住飲一口湯 擅自攞其他配料打邊爐

先來一個牛肉大拼盤
淨係見到張相已經可以相機先食飽
這碟色彩斑斕相當龐大嘅牛肉拼盤包括

我認為這是必須要嗌!!!

黑椒鹹菜豬肚湯

大大塊花膠 放入爐煮熟之後仍然係大大塊滑溜溜

日本人見到這兩樣食材一定會話非常養眼
事實上喜歡滑溜溜養顏的朋友這就是不二之選

這裏的環境氣氛相當適合朋友家庭 撐枱腳甚至乎傾生意開會
因為依度有好多獨立房間自成一角 談天說地飲飽食醉
一大班朋友食飯,最好就係打邊爐😋 今次都專登揀呢間試吓佢足料又創新嘅火鍋湯底😍火焰🔥龍蝦海鮮鍋 $388青麻辣豬手鍋 $298兩款湯底好耀眼✨,海鮮鍋材料新鮮豐富,店員喺面前灑酒炒熟,火光熊熊🔥,好有氣勢🤩,然後再倒入龍蝦湯底,滿有視覺效果,同時湯底非常濃郁好味😋青麻辣第一次食,擺脫一向紅當當嘅顏色,入口香麻清爽,但食落無咁辣。 鍋裡面仲好多豬手,軟腍又煮得入味胡爐十二道牛盛盒 $688餃子拼盤 $128丸類拼盤 $128脆炸蝦醬墨魚餅 $98蔬菜拼盤 $63牛魔王必點~牛盛盒,入面有牛白肉、飛驒和牛、牛頸脊、封門柳、牛舌心、牛展、坑抓、梅酒浸牛等, 牛白肉爽脆香口,牛舌心柔軟爽滑,飛驒牛有搶眼霜降紋路,肉質柔嫩,肉味香濃
一大班朋友食飯,最好就係打邊爐😋
今次都專登揀呢間試吓佢足料又創新嘅火鍋湯底😍

蔬菜拼盤 $63

• 青麻辣豬手鍋
  • 胡爐十二道牛盛盒
2022-07-20 118 瀏覽
今晚同朋友食飯, 去左尖沙咀醉胡爐食火煱, 朋友之前食過, 所以今次帶我地食好野。招牌鮮椰青雞鍋, 椰青味清新, 配上肥美嫩滑鮮雞, 啖啖雞香味, 好食。老友鬼鬼, 油炸鬼配上墨魚滑, 外脆內軟, 煮耐左都重係咁脆。 墨魚滑滑彈牙。白鱔片, 透明通透鱔片, 爽脆新鮮。爽脆牛胸爽, 係咁易滾一濃就可以入口, 一個字 爽。紫菜炸響鈴, 又係炸物, 響鈴好脆, 脆過薯片, 要小心d食, 唔係食到成口成枱都係響鈴碎。本地新鮮騸牯牛脊肉 , 牛肉味濃, 口感嫩滑。

白鱔片, 透明通透鱔片, 爽脆新鮮。

爽脆牛胸爽, 係咁易滾一濃就可以入口, 一個字 爽。

本地新鮮騸牯牛脊肉 , 牛肉味濃, 口感嫩滑。
最愛打邊爐😍難得今日屋企人生日 想帶佢食下好野 於是上網搵到呢間勁多人推介既高質火鍋🍲 材料新鮮、食物質素對得住價錢👍🏻醉胡爐係以酒為主題既新派火鍋店 近期推出既期間限定胡爐醉八鮮鍋 真系必定要去探訪下!呢到有幾間廂房 岩晒一家清清靜靜打邊爐 私隱度好高 雖然主打火鍋 但係店鋪既環境唔會好侷促 座位坐得舒服 店員服務態度好好 成日會主動加湯😆👍🏻店員一開始會放低調味料 裏邊有八種款式同埋豉油 我揀咗炸蒜同沙茶醬🥰🍲(期間限定)胡爐醉八鮮鍋呢個期間限定既八鮮鍋真係必叫 一次可以食晒唔同款既新鮮海鮮 有青口、蜆、東風螺、龍蝦、花膠等等 店員會幫手爆炒左d龍蝦、蜆等等嘅食材 跟住佢會加啲料酒去整個火焰🔥來回炒 店員話等湯底滾起之後 可以先飲啖龍蝦湯 味道濃郁鮮甜😍 開邊龍蝦會有蝦膏 食落肉質爽口彈牙🦞🐥胡椒豬肚花膠雞鍋屋企人鍾意食胡椒豬肚花膠雞鍋 一上枱已經聞到濃郁嘅胡椒味 雞件已經係九成熟 放落個鍋度一陣間就可以食 雞件好新鮮 份量都有半隻 吃得出雞的鮮味 花膠好大塊 補充骨膠原一流😂!🐮胡爐十二道牛盛盒呢個一上枱我哋嚇親 足足有12款牛肉 打卡影相都一流 連張枱都就泥放唔落😆 裏面大致上

🍲(期間限定)胡爐醉八鮮鍋

🐥胡椒豬肚花膠雞鍋

🐮胡爐十二道牛盛盒
呢個一上枱我哋嚇親 足足有12款牛肉 打卡影相都一流 連張枱都就泥放唔落😆 裏面大致上有有牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽 、霜降牛粒、手切牛肉等 真係多到數唔晒🙈
所有牛肉都好新鮮 雪花也很均勻 個人最鍾意梗係牛胸爽 爽口得來少少肥 唔係度度都有得食🙈安格斯手切肥牛好軟軟嫩 牛味香濃 極上手切牛頸脊充滿牛油香 唔需要點醬汁已經好好食!

🍡丸類拼盤
裏面有手打牛丸、手打墨魚丸、皇帝柱貝墨魚丸同黑松露墨魚丸 墨魚丸夠彈牙 中間包了芝士軟心 咬落去好香濃既芝士味 全部都大大粒 味道真係唔錯 好新鮮 性價比都幾高!

🥟餃類拼盤
試足咗佢哋五款水餃 有手工雲吞、黑松露蟹肉水餃、香菇韮黃帶子餃等 全部都係手工製造 皮薄餡多 其中最令我深刻嘅係黑松露水餃 黑松露味超香 放落鍋裏面散發着淡淡的黑松露香 仲見到一絲絲蟹肉同少少豬肉碎,好好食☺️

🥬蔬菜拼盤
屋企人鐘意火鍋食菜 我就揀左個蔬菜拼盤 裏面有新鮮既生菜+娃娃菜 放係八鮮鍋到煮淋 吸收哂湯底裏面既精華😍食落好爽口新鮮!

🐤泰式無骨鳳爪
無骨鳳爪好爽脆 食落啖啖肉 酸辣汁唔算好辣🌶略嫌份量比較少 但非常開胃既前菜😍
2022-07-10
  • 火焰龍蝦海鮮鍋
完全不能接受.去到坐咗去角落頭位聽到隔籬枱都問啲牛係邊度嘅個職員仲好模糊答係呀用本地牛㗎嗌咗個龍蝦煲啲湯就好普通好似普通忌廉湯咁普通龍蝦啲肉少到兩個人食都唔夠原先喺呢度睇以為有好多選擇好豐富點知去到睇到個餐牌除咗湯煲剩返嘅就係打邊爐嘅一啲小菜同埋啲其他小食海鮮嘢飲七點去到蝦魚生類嘅壽司又冇晒睇過舖頭裝修就好靚但係實際個格局就kick但係講真個質素完全係好cheap選擇又少個生日飯都食到成家人黑晒面好早走成餐飯千幾蚊好似食咗空氣嘢食又普通.真係寧願食返大排檔

完全不能接受.
個生日飯都食到成家人黑晒面好早走
成餐飯千幾蚊好似食咗空氣
嘢食又普通.真係寧願食返大排檔

2022-02-11 1515 瀏覽
每次諗起吃火鍋,首選都是這裏。金翅花膠乳鴿湯$348,材料有乳鴿、花膠、金翅和南瓜,味道清潤可口,侍應會將乳鴿展開,便可連湯渣一起吃掉。XO鮑魚蝦餃皇半份4粒$58,將鮑魚和生蝦混合成為餃子,概念新穎,味道可口。老友鬼鬼$78,將黑膠讓在油炸鬼內,可以即食,亦可以放湯,吸湯能力很高,增加味道的層次感。黑松露墨魚丸四粒半份$52,黑松露味道香濃,墨魚丸爽口彈牙,兩者配合得很好。厚切萵筍片$28,吸收了湯底之後,味道更加清甜可口。自家製響鈴$68,放在湯來超過1分鐘,口感會變得很軟腍,吸湯能力非凡。
每次諗起吃火鍋,首選都是這裏。

厚切萵筍片$28,吸收了湯底之後,味道更加清甜可口。

2022-02-06 1063 瀏覽
今天晚上和姨甥女一起吃飯,他和我都很喜歡吃火鍋,便選擇了尖沙咀的這間出名火鍋店。金翅花膠乳鴿湯,乳鴿湯底味道鮮甜可口,感覺滋潤無比。手切頂級安格斯肥牛(大)$348,猶如大理石文的肥牛,脂肪和牛肉的比例適中,牛肉味道十足,是火鍋必備的配料。稻庭烏冬$38,只需放在湯底內1分鐘,便可以吃到爽口彈牙的烏冬,如果放在湯裏太久,烏冬的口感會變淋。將牛肉和烏冬,放在天甜的湯底內,這個配搭非常好味。鮮淮山$48,味道清甜,淮山俱健脾作用,所以每次吃火鍋,都會點這個鮮淮山,加強胃部護理。炸芋頭$58,炸過的芋頭,口感軟糯,吸湯能力高超。竹庶茅根水$68,自家製的竹蔗茅根水,甜度適中,俱清熱作用。

金翅花膠乳鴿湯,乳鴿湯底味道鮮甜可口,感覺滋潤無比。

炸芋頭$58,炸過的芋頭,口感軟糯,吸湯能力高超。

2022-01-02 668 瀏覽
呢排天氣凍,最岩打邊爐。首先叫左個豪華既蟹湯底,有原隻既蟹,店員係我面前準備湯底,見到紅紅烈火,當堂暖晒。我飲左幾啖湯,食完蟹先開始打邊爐。個海鮮拼盤好抵食,有特大聖子王,鮑魚同埋蝦等,價錢相宜,滿足到好愛海鮮既我。另外叫左一碟脆鯇魚,好大份,份量好多,好岩同人SHARE,魚好新鮮,中意佢好咬口。小食就叫左黑松露蝦多士,有創意,同埋黑松露本身濃味,配香脆多士,好香口。呢一餐食左好多唔同既海鮮,大滿足呀!呢間店真心高質,同埋D燈好靚,好有聖誕氣氛。
2021-12-12
2021-12-26 533 瀏覽
做冬梗係要食好啲啦今日同屋企人去咗打邊爐呢度環境舒服用QR code落單之前同朋友你識過一次覺得湯底好正食材新鮮今日就返屋企一齊嚟首先叫咗一個象拔蚌因為只有我一個人食所以想叫細分啲睇返原來佢有好多選擇咁就唔使怕食唔哂會好嘥金翅花膠乳鴿湯淨係個湯底已經好好味仲好足料一滾起即刻飲湯,滋補又暖身手切頂級安格斯肥牛肉質結實,油脂分布均勻有咬口又唔韌手打墨魚丸同蝦丸非常彈牙雲吞皮薄餡靚,蝦肉新鮮彈牙仲有黃金炸魚皮同萵筍炸魚皮配埋鹹蛋黃勁邪惡一定要叫
做冬梗係要食好啲啦

睇返原來佢有好多選擇
咁就唔使怕食唔哂會好嘥
金翅花膠乳鴿湯
淨係個湯底已經好好味仲好足料
一滾起即刻飲湯,滋補又暖身
手切頂級安格斯肥牛

肉質結實,油脂分布均勻
有咬口又唔韌

手打墨魚丸同蝦丸非常彈牙
雲吞皮薄餡靚,蝦肉新鮮彈牙
仲有黃金炸魚皮同萵筍

炸魚皮配埋鹹蛋黃勁邪惡
一定要叫

• 手切頂級安格斯肥牛
  • 金湯鴿翅花膠湯
  • 冰豆腐
2K
之前同朋友食過胡爐 #招牌鮮椰青雞鍋🐥🍲 火焰效果超吸睛👀用上新鮮椰青再配埋新鮮熬製嘅鮮雞湯🐤啖湯超鮮甜😍火鍋配料都好新鮮👍🏻好滿足😋朋友聽到之後話好想試,今日放工就約埋一齊去左同一集團—醉胡蘆試 #胡椒豬肚花膠雞鍋• 湯底 •🍲胡椒豬肚花膠雞鍋($288)胡椒豬肚花膠雞鍋相當足料,份量十足,除左有大大隻的雞外,還有花膠、枝竹、咸菜等其他配料,湯頭非常鮮甜,喝了幾碗才開始打邊爐—• 肉類 •🐷伊比利亞黑毛豬豚肉($208)黑毛豬豚肉肉質鮮紅,色澤均勻,條紋清晰可見,肉味香濃—• 餃類•🥟自家製韮菜餃 (半份- 4 粒)($48)韮菜餃餃子也是店內自家製的,濃香的韮菜配上鮮味可口的鮮肉,皮薄餡鮮,原汁原味,正呀!—• 丸類 •🐙皇帝柱貝墨魚丸(半份 - 4 粒)($58)皇帝柱貝墨魚丸是店內自家製的,爽滑彈牙的墨魚丸配上瑤柱增添鮮味,柱粒清晰可見,好食到停唔到口。—• 麵類 •🍜稻庭烏冬($38)烏冬一份有2個,爽滑彈牙,撈埋醬料或者加鮮雞湯一齊食都好正😝—• 飲品 •🍹荔枝梳打($78/渣)荔枝梳打大大渣,清甜的荔枝香味配上梳打冰涼又夠凍,打邊爐一流!—• 串燒 •🐥雞軟骨($28)想

• 湯底 •

🍲胡椒豬肚花膠雞鍋($288)

• 肉類 •

🐷伊比利亞黑毛豬豚肉($208)
黑毛豬豚肉肉質鮮紅,色澤均勻,條紋清晰可見,肉味香濃

• 餃類•

🥟自家製韮菜餃 (半份- 4 粒)($48)

• 丸類 •

🐙皇帝柱貝墨魚丸(半份 - 4 粒)($58)

• 麵類 •

🍜稻庭烏冬($38)

• 飲品 •

🍹荔枝梳打($78/渣)

• 串燒 •

🐥雞軟骨($28)
想不到串燒都非常出色,燒雞軟骨非常香口,每一口都是滋味
2021-10-28
2021-12-25 242 瀏覽
最近天氣真的適合天天火鍋重口味的吃多了今天想吃清淡一點的就去了醉胡爐點了招牌鮮椰青雞鍋原汁原味的 一個鍋有半隻雞再加入原個鮮椰青和雞湯非常鮮甜 火鍋前先喝碗雞湯暖暖身再點了幾款火鍋料秘製蝴蝶腩滷得非常入味的蝴蝶腩蝴蝶腩是連著豬肺的一片肉 比較少見的部位吃起來有筋的黏口 肉質也比較嫩滑 推薦!游水海蝦非常新鮮 但略嫌有點小手工雲吞(半份)每隻裡面都有兩隻蝦 非常爽口手打墨魚滑口感彈牙 裡面還吃得到一顆顆的墨魚碎加入蟹子增加口感
最近天氣真的適合天天火鍋

再點了幾款火鍋

秘製蝴蝶腩
滷得非常入味的蝴蝶腩
蝴蝶腩是連著豬肺的一片肉 比較少見的部位
吃起來有筋的黏口 肉質也比較嫩滑 推薦!

游水海蝦
非常新鮮 但略嫌有點小

手工雲吞(半份)
每隻裡面都有兩隻蝦 非常爽口

手打墨魚滑
口感彈牙 裡面還吃得到一顆顆的墨魚碎
加入蟹子增加口感

2021-12-23 244 瀏覽
醉胡爐(尖沙咀)※ 自從上次去完尖沙咀醉胡爐食完金翅乳鴿湯鍋後, 老公一直念念不忘箇中滋味, 今次又要重臨舊地。1. 卜卜蜆鮮蟹魚湯鍋: 用原隻蟹 、卜卜蜆 ,鍋面上層鋪上大量芫茜,服務員加入酒造成火焰的後果,再加入魚湯一起去滾, 蜆大大隻,而且非常新鮮; 蟹鮮甜多汁、 肉質爽滑 。蟹的鮮味和魚湯的鮮甜味 , 完全不用加味精, 令到湯底更香濃美味 ,我們忍不住喝了幾碗。2. 廣島蠔:非常大隻,而且飽滿肥美,高光澤。 放進口裏,鮮味十足。3. 蟹籽蝦丸: 蝦丸彈牙爽口, 而且在蝦膠內混入 一隻隻原隻的新鮮的鮮虾, 面層鋪上 一粒粒的 蟹籽, 造成視覺上的享受, 吃起來更彈牙, 口感豐富🙏4. 皇帝柱貝墨魚丸: 皮薄 新鮮手打墨魚丸 ,內裏包著多粒的貝柱,鮮味十足,彈牙得來又爽口,正!5. 老友鬼鬼: 用炸得非常香脆的 油炸鬼包着虾膠, 虾膠味鮮甜 與油炸鬼的香脆,非常合拍。
醉胡爐(尖沙咀)