2022-09-04 47 瀏覽
最近突然迷上了吃火鍋,於是今天特地約上朋友來這一家久負盛名的火鍋餐廳醉胡爐,體驗這裡獨特的銅鍋火鍋。這家火鍋餐廳特別高級,是高質量的火鍋店。胡椒豬肚花膠雞鍋$288.0胡椒味很濃郁,開吃之前,先來一碗熱乎乎的雞湯,喝下去之後整個人瞬間暖和了,驅除了體內的寒氣,感覺特別養生。手切頂级安格斯肥牛(小)$298.0超級鮮嫩的肥牛,高質量的食材,我家樓下超市就這樣一份牛肉都要賣很貴,簡直超級值。餃子拼盤$128.0有四種不同口味,每一款都很鮮美。蔬菜拼盘(小)$63.0日式和風蕃茄沙律$58.0今晚最愛的沙律,很清爽又有營養這間餐廳的服務質量也非常好,讓人有賓至如歸的感覺,因此我真的很期待下次能帶我的家人朋友來這邊慶祝生日,共同享受這裡的絕美火鍋美食。胡爐十二道牛盛合是餐廳的全新火鍋配料,採用最新鮮的和牛,空運到港。配上鮮美入味的湯底,簡直就是美味。

胡椒豬肚花膠雞鍋$288.0

手切頂级安格斯肥牛(小)$298.0

餃子拼盤$128.0
有四種不同口味,每一款都很鮮美。

蔬菜拼盘(小)$63.0
日式和風蕃茄沙律$58.0
今晚最愛的沙律,很清爽又有營養

2022-09-04 34 瀏覽
這家火鍋餐廳特別高級,是高質量的火鍋店。首先就是湯底與眾不同,跟其他許多火鍋店的湯底如同清湯寡水一般不同,這裡的湯底加入了花椒、豬肚還有酸菜,所以吃到嘴裡既爽口又鮮嫩,既濃郁又香滑,非常深得我心。隨後我們還點了這裡的特色涼菜,酸甜番茄,還有和牛、特色餃子與白斬雞。加入火鍋燉煮之後,所有的食材都煥發出了新的口感,令人印象深刻。胡爐十二道牛盛合中和牛的質素就不用多提了,是非常高質量的牛肉,加入火鍋燉煮之後更加體現出和牛的油脂豐富,油而不膩,是我非常喜歡的火鍋料理。在這四款形態各異的餃子中,我最喜歡的是黑松露水餃,黑松露的鮮香搭配湯底的濃郁,吃到嘴裡讓人吃了一口之後還想再吃下一口。特別適合親友聚會,不容錯過的寶藏餐廳

特別適合親友聚會,不容錯過的寶藏餐廳
2022-09-03 44 瀏覽
It was time to relax on weekends and enjoy a nice dinner with my parents. Seats are spacious, and the waiters made us feel very comfortable. We like the soup base (八鮮鍋) so much There are original Boston lobster, fish maw, abalone, clams, shark fins, and flower snails. After the waiters fried all the seafood, they will add their own sake to create a flame effect. Don’t forget to take pic🔥 At the end, add a rich lobster soup base, full of seafood flavor, can't help stop drinking three or four bowls!

The hand-cut top Angus beef is super nice and tender, the oil secretion is even, and it is full of gravy. This dish of beef is quite worth a try! The deep fried bread stick with the shrimp slipper filling which was quite satisfying. Dumpling platter, with black truffle, coriander dumplings, and fresh shrimp dumplings in one go, all made by hand, very fresh, especially the black truffle fresh shrimp dumplings, the truffle flavor is very prominent. Shrimp Balls with cheese fillings were just very cheesy and delicious
2022-09-03 22 瀏覽
好耐冇同屋企人出街食飯,家姐提議醉葫蘆,佢話以前食過,啲嘢食好新鮮!呢度個氣氛好適合聚會,而且見到佢最近有一個新推出嘅八鮮龍蝦鍋,非常值得一試。首先佢會俾你睇到鍋入面嘅所有材料,竟然有魚翅花膠,仲有原隻鮑魚青龍蝦,卜卜蜆,魷魚青口等等。超級無敵的足料同新鮮,其實就咁食呢個鍋,我已經飽咗五成😂可想言之呢個鍋係有幾咁多嘢食👍 而且佢配有好濃厚嘅龍蝦汁,第一次佢會叫大家飲頭淡湯,超好飲!超特別🥰真係好喜愛龍蝦湯🙇‍♀️ 而且用龍蝦湯底配牛/餃子/丸類個感覺都好夾!員工們仲會因為個鍋比較熱,會好主動幫我哋開蓋等等,店長嘅服務態度都勁好,好有耐性!小食方面我哋叫咗一個炸魚皮,索咗啲龍蝦汁,卜卜脆咁又幾好食喎🥹 至於牛我哋叫咗招牌12道牛拼盤,雖然個價錢偏高,但係真係好大盤,咩部位都有得食!完全唔需要你傷腦筋,最令我驚喜嘅係竟然有飛簷和牛,入口即溶!好味到俾我老竇一個人食晒9成🥳😂 我自己都幾鍾意點牛配沙茶醬,好好食。最後叫咗一個蔬菜拼盤清一清喉嚨!配埋龍蝦汁好易入口😬 呢個海鮮龍蝦火鍋配搭真係幾推薦。老竇話好食過台式火鍋😂😂

真係好喜愛龍蝦湯🙇‍♀️

我自己都幾鍾意點牛配沙茶醬,好好食。
最後叫咗一個蔬菜拼盤清一清喉嚨!配埋龍蝦汁好易入口😬
呢個海鮮龍蝦火鍋配搭真係幾推薦。
老竇話好食過台式火鍋😂😂
2022-09-01 655 瀏覽
單點嘅火鍋店價錢一般都較貴,但係以質素取勝,有時唔想食任食邊爐嘅質素,俾貴啲食好啲,今次試呢呢間「醉胡爐」,除咗獨有湯底誠意滿分,手打丸同牛肉都幾唔錯*胡爐醉八鮮鍋 $388*非常有特色嘅湯底,上枱後,店員會點火快炒一輪,啲海鮮味即刻出曬嚟,再加入濃郁嘅龍蝦湯~不過唔好酒嘅人就可能略嫌入口嘅酒味重咗少少🤏🏼,海鮮係正同埋新鮮嘅,有龍蝦、青口、鮑魚、花膠、蜆等等*胡椒豬肚花膠雞鍋 $288*我鍾意呢個湯底多啲,飲咗兩三碗,胡椒嘅辣味好爽,雞本身都半熟,好快淥一淥就食得,勁滑,仲有女士最愛嘅花膠*胡爐12道牛盛盒 $688*擺盤又係勁靚,12款唔同牛嘅部位,唔同濃度嘅牛味,唔同嘅口感,我最鍾意和牛同埋花雕牛脊肉,花雕雞/韓式醃肉就食得多,呢個花雕牛幾特別*肉丸拼盤 $128*嚟到呢啲單點嘅火鍋店一定要叫手打丸,粒粒都好好味,爽口彈牙*餃子拼盤 $128*最特別係黑松露餃,好香黑松露味,必試

*胡爐醉八鮮鍋 $388*

*胡椒豬肚花膠雞鍋 $288*

*胡爐12道牛盛盒 $688*

*肉丸拼盤 $128*
嚟到呢啲單點嘅火鍋店一定要叫手打丸,粒粒都好好味,爽口彈牙

*餃子拼盤 $128*
最特別係黑松露餃,好香黑松露味,必試

🇭🇰 Hong KongAverage expense pp: HKD$500-600+📍Address: 醉胡爐, Tsim Sha Tsui難得週末可以放鬆一下,同父母黎呢間打邊爐,因為好多朋友介紹過呢度嘅期間限定八鮮鍋🦞,餐廳內有不少包廂,座位寬敞,坐係度感覺非常舒服。揀湯底一定要叫八鮮鍋,入面有原隻波士頓龍蝦、花膠、鮑魚、卜卜蜆、魚翅、花螺,係基本炒熟所有海鮮之後,店員會加入自家清酒,製造火焰效果,打卡一流🔥最後中加入濃郁嘅龍蝦湯底,充滿海鮮味,忍唔住飲咗三四碗!手切頂級安格斯肥牛超級正,吸索湯汁之後牛肉味道濃厚,肉質嫩滑,油脂分泌均勻,充滿肉汁,呢碟牛肉相當值得一試!老友鬼鬼,包住手打蝦滑,相當鮮味。餃子拼盤,一次過食勻黑松露、芫荽餃、鮮蝦餃,全人手自家製作,非常新鮮,尤其是係黑松露鮮蝦餃,松露味非常突出。芝心蝦丸,手打好有口感,芝心仲要好流心🥰蔬菜拼盤,食火鍋又點少得菜!
🇭🇰 Hong Kong

📍Address: 醉胡爐, Tsim Sha Tsui

2022-08-29 34 瀏覽
餐廳內部好寬敞,樓底高兼有靚裝修,就算人少少打邊爐都有私家房,私隱十足之餘又食得安心👍🏻湯底款式好羅羅,今次試左胡椒豬肚花膠雞鍋 $288,將7成熟既雞放入鍋中,保證其鮮嫩口感.另外胡椒香氣好濃郁,唔會太辣,飲湯先再打邊爐超正😎特別推薦以下幾款配菜:醉胡爐五寶餃🥟 $108全人工手打,尤其係鮮蝦餃,由兩粒原隻鮮蝦同少少蝦滑,超足料及彈牙招牌炸魚皮🐟 $78即點即炸既魚片金黃香脆,浸一下湯底邪惡又滋味手切頂級安格斯肥牛🐮 $298手切肥牛雪花紋分佈均勻,口感鬆軟又細滑,惹味到一片接一片. 細分量剛好夠兩人食

特別推薦以下幾款配菜:
醉胡爐五寶餃🥟 $108

招牌炸魚皮🐟 $78
即點即炸既魚片金黃香脆,浸一下湯底邪惡又滋味

手切頂級安格斯肥牛🐮 $298
  • 手切頂級安格斯肥牛
2022-08-28 27 瀏覽
上次和姨甥女來這裏吃火鍋的時候,印象非常深刻,今天便和她再來到這裏了。招牌鮮椰膏雞鍋$288,店員首先將雞件、椰子、和洋蔥等配料放進鍋裏,然後放入燒酒再點火,待火熄滅了,之後再加入新鮮椰子水和雞湯,變成了椰子雞鍋。湯頭味道鮮甜,喝一碗是習慣。胡爐十二道牛盛盒$688,有不同的牛肉部位和不同地區的牛肉,其中以深色牛肉的味道最為濃郁,淺色的就比較脂肪豐富。餃子拼盤$128,芫荽、韭菜、黑松露。其中以黑松露餃子的香氣最為吸引。蔬菜拼盤$63,吃火鍋一定要點蔬菜,這個蔬菜籃,款式齊全,非常新鮮。麒麟生啤 $72,冰凍的啤酒一隻是火鍋的最佳伴侶。

麒麟生啤 $72,冰凍的啤酒一隻是火鍋的最佳伴侶。
2022-08-25 37 瀏覽
八月係生日月,勁多朋友約生日食飯,BB想打邊爐,又要食物質素高又要環境靚,因為我哋好鍾意打卡的,終於我哋網上搵到人氣推介:「醉胡爐」!餐廳係新派火鍋店,出名以酒和本土風味的靚料矜貴火鍋於一身,座位好寬躺,舒適空間感大,有好多獨立包廂 ,防疫衛生措施很好,食得安心又舒服!店員先奉上醬料自由配搭,好味沙茶醬加花生醬,即係混醬~哈哈好香!招牌鮮椰青雞鍋 $288店長推介~招牌湯底,細緻高質的鮮椰青雞鍋,店員即席炮製獨有湯底,師傅話打邊爐最緊要係湯底!湯底用新鮮椰青、濃雞湯底、大推🔥火焰雞件,份量多又新鮮。店員快手炒雞件再點火,仲比足夠時間我哋相機食先,服務真係細心。店員吩咐我哋先飲啖湯,真係好飲到不得了,味道十分鮮甜,我哋唔止飲兩啖~飲兩碗添啊!雞件味道濃郁,皮滑肉嫩,肥瘦啱啱好,大大件好多肉,膠質,呢個湯底值得重點推介!極黑牛肉拼青龍 🐉 $278必吃之選!是日特價,真係特別抵食!極黑牛肉牛味濃厚,入口即溶,牛的油脂分布平均,肥瘦適中 ,肉色紅潤,薄切口感也很好啊!拼青龍 🐲即係青龍蝦?味覺同視覺藝術的享受,擺盤賣相有氣勢!龍蝦好鮮甜 ,好感非常豐富有層次,啖啖肉好爽!日式和風蕃茄沙律 日

招牌鮮椰青雞鍋 $288

極黑牛肉拼青龍 🐉 $278

日式和風蕃茄沙律
日式和風蕃茄酸甜有特色,生蒜有微辣香味,非常開胃。

蔬菜拼盤
健康的蔬菜,新鮮翠綠,最緊要乾淨,配埋雞湯湯底味道好夾。

餃子拼盤
餃子做得好出色,水餃皮薄足料,餡料非常新鮮, 每一粒餃子都非常之飽滿 ,口感彈牙 ,粒粒都好好味 ,而我最鍾意黑松露口味,雲吞有咬口,一咬落去爆汁感覺,好好食!XO 鮑魚蝦餃王, 滿滿鮑魚蝦,好鮮甜。

總括海鮮牛肉碟碟新鮮,店員服務誠意滿分,食過番尋味。如果想來佐敦食高質火鍋,值得一試!
慶祝紀念
生日
  • 黑松露蟹肉餃
  • 蔬菜拼盤
  • 招牌鮮椰青雞鍋
2022-08-25 112 瀏覽
朋友最近告知,這裏裝修了,火鍋配料亦變得不一樣,今晚便來到這裏。這裏近了很多獨立房,隔音設備一流,比較有私隱。胡爐十二道牛盛盒$688,包括:飛驒和牛、坑抓、紅酒浸牛、邊抓、牛展腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌芯、安格斯。其中以飛驒和牛的脂肪和牛肉分布最為均勻,亦最為美味可口。黃金炸魚皮$88,香脆可口,鹹蛋味道十足,放在湯內滾一會,便可以吃到香脆而又又有沙爹湯底味道的魚皮。丸類拼盤$128 ,豬肉丸、墨魚丸、蝦丸和鯪魚球,全部都是自家製的新鮮出品,所以粒粒爽口彈牙。竹蔗茅根水$68,味道清甜,用來吃火鍋,就不會太上火。潮汕沙嗲鍋$88,沙嗲味道香濃,濃度沒有太高或太稀,非常適中,用來吃美味的牛肉就最適合不過了。出前一丁(日本版)$28,日本的麵粉和香港製的麵粉,彈性不一樣,放在沙嗲湯內之後,吸收了湯底的味道,再加牛肉,便成了港式自製沙嗲牛肉麵了。

這裏近了很多獨立房,隔音設備一流,比較有私隱。

竹蔗茅根水$68,味道清甜,用來吃火鍋,就不會太上火。

2022-08-21 51 瀏覽
終於試到一間一直想食既餐廳我哋四個人佢就已經俾咗個包箱我哋,四個人已經有獨立嘅空間真係好唔錯分別叫咗兩個鍋,胡爐醉八鮮鍋 $398同青麻辣豬手鍋 $298,湯底必飲王牌胡爐醉八鮮鍋總共有八種海鮮喺裏面,本身海鮮喺入面係生既,店員拎到入嚟會喺個電磁爐上面炒佢,用熱力令佢熟,再會加啲玫瑰酒點火令到佢有火焰🔥海鮮包括龍蝦,蜆,螺,青口,鮑魚,花膠,魚翅最後再加啲龍蝦湯入去,湯底超鮮甜又濃郁,連啲蕃茄都好入味青麻辣豬手鍋勁似酸菜魚嘅味道,啲麻辣味好正,連裏面啲豬皮都好入麻辣味。胡爐十二道牛盛盒 $ 688一碟裏面竟然有12種牛,排到好靚,擺盤有心思,我哋最有印象深刻就係花雕牛,好香花雕味而且好滑丸類拼盤$ 128有四款,全部都係手工制,分別有蝦丸,黑松露墨魚丸,手打牛丸同西洋菜丸,我最鍾意食就係蝦丸,其次就係黑松露墨魚丸,每隻丸都真材實料,爽口彈牙餃子拼盤$128餃子都係即叫即包(韭菜,黑松露,香菇,干貝)皮薄餡多,好食招牌炸魚皮 $78鍾意食魚皮唔好錯過呢個,有別出面攞貨嘅魚皮,又自己切魚皮去到炸都係手工制,特別香脆無油膩味蔬菜拼盤(小) $ 63最後一定要食菜,朋友唔想食咁多,所以我哋就叫
終於試到一間一直想食既餐廳

海鮮包括龍蝦,蜆,螺,青口,鮑魚,花膠,魚翅
最後再加啲龍蝦湯入去,湯底超鮮甜又濃郁,連啲蕃茄都好入味

胡爐十二道牛盛盒 $ 688

丸類拼盤$ 128

餃子拼盤$128
餃子都係即叫即包(韭菜,黑松露,香菇,干貝)皮薄餡多,好食

招牌炸魚皮 $78

蔬菜拼盤(小) $ 63
最後一定要食菜,朋友唔想食咁多,所以我哋就叫咗一份細既,放落個湯底度超香濃,吸晒啲味好正

整體無論係環境,食物定係服務都唔錯,店員仲周不時走入嚟幫手加湯,坐得幾舒服,唔會話好似平時打邊爐咁嘈

2022-08-21 721 瀏覽
🎖🏵【 醉胡爐 】🏵🎖⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄今日約咗幾位朋友打邊爐,揀咗尖沙咀嘅醉胡爐,湯底非常有特色,食材高質素,係非常滿意嘅一餐!⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🍲胡爐四格鍋($268)皮蛋芫荽、香濃沙爹、四川紅麻辣、蕃茄薯仔四格鍋有齊四種口味,用料豐富,無論食辣定唔食辣,一次過滿足大家嘅需要。🦞火焰龍蝦海鮮鍋🔥($388)上桌後,店員會過嚟點火,跟住快炒一輪,最後加入龍蝦湯,香氣四溢,非常吸引。🥩胡爐十二道牛盛盒🐂($688)醉胡爐最新出品「胡爐十二道牛盛盒」‼️包含12 種不同風味嘅牛肉部位,各有口感:腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌心、安格斯、飛驒和牛、坑抓、花雕牛脊肉、邊抓、牛展✨絕對係必食😋🍢丸類拼盤🥟餃子拼盤🐓泰式無骨鳳爪($78)連泰式凍盤小食都似模似樣,味道正宗。🥗蔬菜拼盤($93/大)飲品:🧆醉($58 )(荔枝、藍蝶花、梳打水、清酒)荔枝的清甜配上蝶豆花的優雅花香,隨着每一個小小的氣泡,將春天的大自然氣息帶到你的內心深處,飲一啖將你今天的疲累一掃而空。🍋胡($48)(檸檬汁、藍蝶花、雪碧)讓你回味一下初戀的感覺,開胃之選。🍑爐($48
🎖🏵【 醉胡爐 】🏵🎖

—————⧫♟⧫—————

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

🍲胡爐四格鍋($268)
皮蛋芫荽、香濃沙爹、四川紅麻辣、蕃茄薯仔

🦞火焰龍蝦海鮮鍋🔥($388)
🥩胡爐十二道牛盛盒🐂($688)
醉胡爐最新出品「胡爐十二道牛盛盒」‼️
包含12 種不同風味嘅牛肉部位,各有口感:
🍢丸類拼盤
🥟餃子拼盤
🐓泰式無骨鳳爪($78)
連泰式凍盤小食都似模似樣,味道正宗。
🥗蔬菜拼盤($93/大)
飲品:

🧆醉($58 )
(荔枝、藍蝶花、梳打水、清酒)

🍋胡($48)
(檸檬汁、藍蝶花、雪碧)
讓你回味一下初戀的感覺,開胃之選。

🍑爐($48)
(蜜桃果肉、芒果汁、梳打水)
夏口的果香,年輕少女的情懷。

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:尖沙咀柯士甸路20號保發商業大廈地舖

2022-08-01
2022-08-19 44 瀏覽
難得同一班舊同事聚會,當然要去食好嘢🤩上網搵到呢間火鍋店評分好高,一於就去試吓😆😆😆醉胡爐位於尖沙咀柯士甸道,如果坐地鐵過去的話,佐敦地鐵站出會比較快,步行過去大約5分鐘🚶🏻🚶🏻當日唔係晚市唔算太多人,所以餐廳安排咗我哋坐廂房,廂房位置好闊落,而且私隱度好高,啱晒一班朋友或者一家大細嘅聚會,可以清清淨淨咁打邊爐同傾偈👍🏻😌😌店員服務態度好好,落完單之後就放低調味料俾我哋简,裏面有八種款式同埋豉油🧂之後就好快上菜啦😋😋😋我哋叫咗一個期間限定嘅八鮮鍋,裏面有多種新鮮嘅海鮮,有青口,蜆,東風螺,仲有一隻大大隻嘅龍蝦🦞成個湯係勁鮮味,而且海鮮食落口肉質都好好,我哋每人都飲咗一大碗龍蝦湯😍😍,先開始放其他火鍋料去打邊爐👍🏻🥰除咗呢一個八鮮鍋,仲另外叫多咗個青麻辣豬手鍋,如果你都鍾意食辣,呢個一定係必點菜式🤩個麻辣湯底,係麻而不太辣,好開胃,仲有最愛嘅鴨血🦆火鍋料方面,我哋點咗胡爐12道牛盛盒,呢個菜可以食到牛嘅12個唔同部位,牛味濃郁新鮮🐮放落青麻辣豬手鍋煮,真係太好味啦😍😍🥰除咗牛盛盒,仲叫咗肉丸拼盤,餃子拼盤,同埋蔬菜拼盤,佢哋嘅4種手打丸都做得好彈牙,十分出色👍🏻👍🏻而餃子餡料都好特別,同

除咗牛盛盒,仲叫咗肉丸拼盤,餃子拼盤,同埋蔬菜拼盤,佢哋嘅4種手打丸都做得好彈牙,十分出色👍🏻👍🏻而餃子餡料都好特別,同新鮮。我最鍾意係黑松露餃,真係好濃郁嘅黑松露味,如果你都鍾意黑松露迷,呢款必試💯💯蔬菜拼盤都有好多種唔同既蔬菜,而且洗得好乾淨🥬
2022-08-19 51 瀏覽
尖沙咀好似好多野食, 但成日都唔知食咩好~朋友介紹今日就試下呢間打邊爐啦!見我地一行4人👭🏻👬🏻職員就即刻安排左間房仔俾我地, 有少少私隱仲坐得好舒服!泰式無骨鳳爪一開始就上左個開胃前菜, 一路食住職員就幫我地煮好兩個鍋, 好貼心!胡爐醉八鮮鍋 🦞🦑🐠呢個鍋真係不得了有龍蝦、鮑魚、大大塊花膠……D海鮮超正! 職員會先現場炒一炒海鮮, 再落酒點火, 哇~😍 場面壯觀無得輸! 湯底好鮮甜,一開始先飲哂個湯, 再打邊爐就最Perfect啦!青麻辣豬手鍋🥵加左指天椒、胡椒粒, 個湯底呢初初其實都唔係好辣, 食到中途放左D菜落去, 吸哂D辣味, 真係非常刺激! 建議肉類和丸類都用辣湯煮, 食得辣既朋友可以放埋菜落去挑戰下~胡爐十二道牛盛盒🐂打邊爐點可以唔食牛肉, 呢個十二道牛盛盒, 光係賣相已經非常吸引, 不同種類的牛肉放得好精緻, 包括腩肋條、池板、封門柳、牛頸脊、牛白肉、牛舌芯、安格斯、飛驒和牛、坑抓、紅酒浸牛、邊抓、牛展, 質素非常之高, 特別有幾種肉質更加係非常之鮮嫩滑溜軟腍!😋😋

泰式無骨鳳爪

胡爐醉八鮮鍋 [期間限定]🦞🦑🐠

青麻辣豬手鍋🥵

胡爐十二道牛盛盒🐂
2022-08-16 93 瀏覽
尖沙咀果然多好嘢食,今日再一次嚟到位於沙咀柯士甸道嘅醉胡爐,上次食完一直都念念不忘,今日一於帶埋屋企人一齊嚟食😆。-我哋足足叫咗兩款湯底,一個辣一個唔辣,辣嗰個就係清香青麻辣豬手鍋,呢個麻辣好有風味,好有台灣嘅feel🤪。而另一個就係火焰龍蝦海鮮鍋,呢個鍋驚喜十足🤩,店員會即場喺我面前炒一炒啲海鮮,然之後加上酒再點火,海鮮就喺熊熊烈焰中慢慢吸收酒精嘅香氣,然之後再倒入上湯。炒緊嘅時候香氣撲鼻已經好吸引,滾起左之後即刻整番碗嚟飲,有好濃郁嘅龍蝦味😍,而且仲有各種海鮮嘅鮮甜味道,我足足飲咗三大碗先夠喉😂。。胡爐十二道牛盛合上面足足有12種吾同部位嘅牛肉🤩,有牛舌芯、牛頸脊、安格斯肥牛、牛胸爽、花雕醉滑牛等,無論口感定係味道都好有驚喜好有特色😎,當中我最鍾意牛胸爽,除咗佢夠特別冇乜地方可以食到之外,牛胸爽亦都係我食過最有牛味嘅部位😝。。丸類拼盤&餃類拼盤手打丸好彈牙,咬落好有口感。而餃子皮薄餡靚,每一粒都好足料,特別鍾意雲吞,味道好出色👍🏻。

胡爐十二道牛盛合

丸類拼盤&餃類拼盤