2022-08-06
今次我哋一家人去到醉葫爐打邊爐👍🏻👍🏻今次安排到喺獨立房嘅位置,坐得好舒適,私隱度又高,係好適合聚會啊👍🏻👍🏻🔸胡爐醉八鮮鍋▪️鍋底有好多款海鮮啊!龍蝦超級大隻😋😋店員先將海鮮炒一炒,跟住倒酒點火,再加入龍蝦高湯去煮🔥🔥🔥個湯底係超級鮮甜呀🥰🥰海鮮味勁濃郁👍🏻💛🔸胡爐四格鍋▪️貪心嘅我哋,揀呢款就剛剛好😆一次可以享有四個湯底😄😄▪️皮蛋芫荽▪️香濃沙嗲▪️四川紅麻辣▪️蕃茄薯仔- 因為我唔係好食辣,呢款我就最鍾意👍🏻👍🏻好有蕃茄味🥰🔸胡爐十二道牛盛盒▪️呢個真係要重點推介👍🏻👍🏻一次可以食晒牛咁多個部位,抵玩😃😃特別鍾意佢嘅花雕牛,好嫩滑👍🏻👍🏻個盛合仲排得好靚添🥰🥰影相都好靚呀👍🏻👍🏻🔸丸類拼盤▪️西洋菜墨魚丸、黑松露墨魚丸、蟹子蝦丸,手打牛丸,每款質素都好好,我特別鍾意黑松露墨魚丸😋😋😋🔸餃子類-▪️XO鮑魚蝦餃王、手工雲吞、自家製韭菜餃、黑松露蟹肉餃,全部都好好味😃店員特別推薦黑松露蟹肉餃,真係特別鮮味啊🥰🥰🔸台灣鴨血▪️我哋追加嘅台灣鴨血,用麻辣湯滾佢真係好正,鴨血非常嫩滑👍🏻🔸蔬菜拼盤(大)▪️蔬菜拼盤好新鮮呀,特別開心有水蓮食,睇過我之前post嘅都知道我有幾鍾意食台灣水蓮👍🏻👍🏻同埋喺香港唔係
今次我哋一家人去到醉葫爐打邊爐👍🏻👍🏻
🔸胡爐醉八鮮鍋
🔸胡爐四格鍋
▪️貪心嘅我哋,揀呢款就剛剛好😆一次可以享有四個湯底😄😄
▪️皮蛋芫荽
▪️香濃沙嗲
▪️四川紅麻辣
🔸胡爐十二道牛盛盒
🔸丸類拼盤
🔸餃子類-
▪️XO鮑魚蝦餃王、手工雲吞、自家
🔸台灣鴨血
🔸蔬菜拼盤(大)
▪️蔬菜拼盤好新鮮呀,特別開心有水蓮食,睇過我之前post嘅都知道我有幾鍾意食台灣水蓮👍🏻👍🏻同埋喺香港唔係度度有得食㗎,都幾難搵吓😃😃
🔸風沙椒鹽粟米條
▪️呢個好味呀,粟米條好鮮甜,加埋椒鹽好惹味👍🏻
🔸泰式無骨鳳爪
▪️酸酸辣辣咁,開胃一流😋
🔸黃金炸魚皮
▪️好正啊!又香又脆😆
🔸小西水滴大吟釀(720ml)
▪️最近都真係好鍾意飲清酒,呢款好易入口👍🏻👍🏻
開心嘅一餐,食物質素都非常唔錯👍🏻👍🏻⭐️