2022-08-21
上個星期,揀左間靚餐廳,同朋友食中菜🫣😋,我哋今次入咗科學園,真係好少過嚟呢邊,但係為咗美食 再遠我都會去啊😍-餐廳嘅裝修非常之精緻、而且佢分咗戶外同戶內 戶外仲要對住個湖邊 風景優美✨真係有種鳥語花香嘅感覺😍,而且座位非常之舒服💯❤️。前菜我哋點咗鴨舌$78 同埋陳醋雲耳$48😋,好鍾意個鴨舌啊 真係勁入味💯-跟住我哋仲叫咗好多嘢食,叫咗爆汁乳鴿$ 68,肉質非常鮮嫩,而且外皮脆👍🏻。而我哋叫咗燉湯,叫咗汽鍋雞 ,上枱時見到一個茶壺好得意,然後聞到陣陣嘅 椰子味🫶🏻,個湯好清甜 好養生啊💯-我哋仲叫咗個田園盆栽$48🫶🏻佢係一個甜品嘅點心嚟嘅,下面仲用咗Oreo餅碎裝飾,真係好精緻 打卡💯另外我哋仲叫咗鹽焗聖子,呢度餸一般般,而且仲有少少沙,味道偏淡 -我最鍾意食嘅菜就係蜑家水果粟$78💯,係用咗北海道嘅白粟米,真係非常之甜,用咗避風塘嘅煮法去炒,味道都幾辣下,好惹味呀✨-我哋仲叫咗個松露懶人雞,佢啲外皮好酥脆,而且黑松露超多,味道好夾,-再嚟叫咗烈焰菠蘿炒飯$128,好特別啊原隻菠蘿上,食之前仲有得視覺享受😎,點着火燒菠蘿🫶🏻 好特別啊 打卡必備❤️,而且個飯炒得好乾身 好好味 仲有大
再嚟叫咗烈焰菠蘿炒飯$128,好特別啊原隻菠蘿上,食之前仲有得視覺享受😎,點着火燒菠蘿🫶🏻 好特別啊 打卡必備❤️,而且個飯炒得好乾身 好好味 仲有大量瑤柱啊😊😋
最後甜品方面我哋叫咗貓山榴槤$42😋,榴槤迷係一定唔可以錯過,佢成個甜品都係榴槤嘅形狀,而且味道濃郁,賣相神還原啦💯
另一個甜品我哋叫咗 椰香拉絲$28, 佢炸得好香脆,極香嘅椰子味,上面仲有少少蜜糖,好好食呀❤️❤️😋
。