2022-08-15
以前成日一放假就會踩單車去到科學園到食早餐或午餐,我好鐘意果到啲環境,有海濱長廊,坐係到望住果海真係好舒服,咁啱我今個假期都約左朋友在科科學園 {農}食晚餐。冷盤小食(美極鴨舌 及檸檬鳯爪)美極鴨舌真係好野味,好有美極味道。檸檬鳯爪好清新,有啲Feel似冇辣版的泰式鳯爪,好特別。爆汁乳鴿我眼見每一枱食客都必叫的菜式,我架唔執輸都叫左一隻,真係即叫即炸,而果乳鴿勁入味,咬落去啲乳鴿肉到都係爆汁好正。田園盆栽呢個甜品整得勁精緻,搞到我都唔捨得食,真係睇得又食得。松露懶人雞好貼心將啲雞肉起骨,而果外皮炸得好香脆,加埋啲黑松露好香。避風塘軟殼蟹呢個真係好野味,軟殼蟹炸得極香脆,加埋啲配科都炒得好香,餸飯一流。氣鍋雞飲落係椰子雞湯,果湯好清甜,同埋果湯一啲都唔油。烈焰波蘿炒飯待應一送上枱就將成果波蘿起火真係好得意,而果將一個瑤柱蛋白炒飯加埋新鮮波蘿去炒真係酸酸甜甜好好味。甜品我就叫左果熊仔藍苺芝士蛋糕,朋友就叫左果熊仔藍苺芝士蛋糕,果熊仔得意都我都唔捨得食佢呀。
呢個甜品整得勁精緻,搞到我都唔捨得食,真係睇得又食得。
好貼心將啲雞肉起骨,而果外皮炸得好香脆,加埋啲黑松露好香。
飲落係椰子雞湯,果湯好清甜,同埋果湯一啲都唔油。