2022-01-15
位於中大附近嘅中菜館,菜式非常特別,味道高質,上菜擺盆亦好花巧,一大家去聚餐打卡最適合不過🥳🌟 爆汁乳鴿 ($68/隻)叫左兩隻bb乳鴿食,餐廳好細心,準備左手套俾我地食得舒服啲🥰 第一啖咬落已經充滿鴿油香,肉質結實又嫩,食到最尾都唔捨得放手🤪🌟 鮑羅萬有 ($78)一籠三隻餃,皮薄餡靚,裏面有好爽口嘅素菜同冬菇,每隻餃上面仲有隻迷你鮑魚,好食又精致🤤!🌟 火雲叉燒 ($238)上碟會有火點住,叉燒肥瘦均稱,好香口,可以按自己喜好淋上額外配上嘅蜜汁,會更惹味😝🌟 辣佬鴨舌拼秋葵 ($98)前菜黎講,秋葵酸酸地又爽口,好開胃😳。鴨舌好有咬口,不過如果更濃味啲會再過癮啲🥳!🌟 車煮豆腐 ($68)呢個豆腐配上菇類同芥蘭一齊煮,加埋啲汁送飯真係超香,好有層次,可以稱之為白飯神偷,呢碟有三分二都係小編食嘅🤗。🌟 烈焰菠蘿炒飯 ($128)菠蘿炒飯真係用成個菠蘿盛著,上碟個會點火燒住成個菠蘿,大家記得拎定電話打卡🤪!一開蓋好香炒飯味,裏面有菠蘿粒,食落原來可以咁夾咁開胃🥺🌟 椰香拉絲 ($28)最後叫左個甜品,食落好酥脆,配埋蜜糖好香甜,係圓滿嘅句號。😽味道:🌕🌕🌕🌕🌗環境:🌕🌕🌕🌕🌑價錢:🌕🌕
🌟 爆汁乳鴿 ($68/隻)
🌟 鮑羅萬有 ($78)
🌟 火雲叉燒 ($238)
🌟 辣佬鴨舌拼秋葵 ($98)
🌟 車煮豆腐 ($68)
🌟 烈焰菠蘿炒飯 ($128)
🌟 椰香拉絲 ($28)
味道:🌕🌕🌕🌕🌗
環境:🌕🌕🌕🌕🌑