2021-12-12
🥩廚師發辦燒肉🥩-😗Steak Omakase Set包括前菜任食 自家包飯醬 沙律 韓式小菜韓國五花肉, 韓式三筋肉, 和牛羽下肉, 熟成醬油牛肋肉, 冷麵, 大醬湯飯同飲品-🇰🇷韓式前菜韓式前菜有菠菜 泡菜 蘿蔔同芽菜 可以無限refill 菠菜最好食 泡菜唔會太辣另外生菜包同包飯醬可以包住燒好嘅五花肉一齊食 好有韓國風味-🇰🇷醃漬沙律有生菜 青瓜 牛油果 大蝦 大蝦幾彈牙 撈埋醬料食 幾清新開胃-🇰🇷韓式小品: 韓式豬手豬手肉質煙靱 蘸包飯醬 甜甜辣辣 同喺韓國食嘅味道相似-🇰🇷燒肉拼盤有韓式三筋肉、韓國五花肉,角切和牛羽下肉同熟成醬油牛肋肉進食次序根據味道嘅濃厚安排好 店員幫手代燒 又同我哋講清楚每款肉特性 好貼心- 🇰🇷韓式三筋肉 燒到微燶 口感好好 好juicy 肉味濃厚 蘸少少鹽食 幾夾-🇰🇷韓國五花肉肥瘦均勻 烤得好香 再配埋泡菜 生菜 紫蘇葉食 -🇰🇷角切和牛和牛已經醃左 調味唔錯 油花均勻 和牛肉味濃郁 食落有油香 入口即溶 肉汁豐富 但又唔會油膩 好好食-🇰🇷熟成醬汁牛肋肉份量好多 有兩大塊 用左傳統韓式醬油, 雪梨汁同
😗Steak Omakase Set
大蝦幾彈牙 撈埋醬料食 幾清新開胃
🇰🇷韓式小品: 韓式豬手
豬手肉質煙靱 蘸包飯醬 甜甜辣辣 同喺韓國食嘅味道相似
🇰🇷燒肉拼盤
有韓式三筋肉、韓國五花肉,角切和牛羽下肉同熟成醬油牛肋肉
🇰🇷韓式三筋肉
🇰🇷韓國五花肉
肥瘦均勻 烤得好香 再配埋泡菜 生菜 紫蘇葉食
🇰🇷角切和牛
🇰🇷熟成醬汁牛肋肉
份量好多 有兩大塊 用左傳統韓式醬油, 雪梨汁同蘋果汁醃製 所以帶少少甜味 肉質軟嫩 唔洗點醬都好夠味
🇰🇷韓國鰻魚
食完燒肉 店員好用心咁幫我哋燒埋條鰻魚
鰻魚肥厚無腥味 肉質爽口彈牙 燒到皮脆肉嫩 加埋鰻魚汁調味 魚油香味出晒黎 好好食
🇰🇷餐後小碟同水泡菜
水泡菜好清新, 好啱清燒肉嘅油膩感
🇰🇷大醬湯配飯
大醬湯配料多 有牛肉、豆腐、洋蔥 湯頭唔太咸 好暖胃
🇰🇷平壤冷麵
麵質幼身 冷麵浸入雪梨清湯 少少酸 但都好食 可以加黃芥末同醋一齊食
🇰🇷峰蜜雪糕
蜂蜜雪糕有原粒蜂蜜係上面 賣相精緻 蜂蜜味超級香 雪糕嘅牛奶味又好濃 而且好幼滑 食完仲想再食
🇰🇷西柚梳打 & 柑橘梳打
兩個都酸酸甜甜 好清新