2016-06-09 802 瀏覽
係荃灣揾拉麵食,得兩,三間可以選擇。上網搵這間拉麵開左ㄧ兩年,都有唔少好評,就决定試下。環境係地鐵站行出來大約行十分鐘左右,可能舖頭樓上裝修,基本上完全睇唔到個招牌同鋪頭😖。ㄧ入店內有ㄧ種工業風的感覺,好似係貨倉內面開餐。不過擺放左不少的公子例如不倒翁,招財貓等店主想盡量加添曰本色彩另一窩心設計係每ㄧ張枱都有提供充電缐比客人任用,真體貼食物叫了個特上豚肉拉麵再加了ㄧ份芝士义燒、芝士义燒賣相不錯,不過味道就格格不入,而放底下的紫菜更加没味道。外表吸引,食落没吸引。5分鐘後,拉麵到..!!!香味:香味没有,要用鼻大力索都聞唔到味,可能没落香油定是本身湯唔夠香味?义燒:選了豬肩肉,味道ㄧ般,廋而不蘇,没有太多肥肉。如果再入味d,應該會好食好多。麵條叫了硬麵,覺得都係軟左少少可能下次要叫超硬或鐵麵。麵條本身没有麥味,感覺似食普通上海拉麵,食到ㄧ半,已經又充滿簡水的味道出現,不想再食。湯底:雖然唔油膩,但飲落非常單調。好似得水和豬骨,層次欠缺,而湯唔會有令你想再飲多啖的衝動。雞蛋同其它配料都尚算合格,分量都足夠。服務店員都努力解釋特上同普通有什麼分別,不過如果D茶可以加多密多D冰效果會更好。尤其

店主想盡量加添曰本色彩

另一窩心設計係每ㄧ張枱都有提供充電缐比客人任用,真體貼
食物
叫了個特上豚肉拉麵再加了ㄧ份芝士义燒、
外表吸引,食落没吸引。
5分鐘後,拉麵到..!!!
香味:
义燒:
選了豬肩肉,味道ㄧ般,廋而不蘇,没有太多肥肉。
如果再入味d,應該會好食好多。
麵條
叫了硬麵,覺得都係軟左少少可能下次要叫超硬或鐵麵。
湯底:
雞蛋同其它配料都尚算合格,分量都足夠。

店員都努力解釋特上同普通有什麼分別,不過如果D茶可以加多密多D冰效果會更好。尤其係夏天冰茶同普通茶有好大分別

價錢
85元ㄧ碗拉麵係香港係公價,芝士义燒16元就貴左少少

總結
環境係營造出日本的感覺,可惜拉麵係快餐的味道
湯底需要大大改善!!!!
2016-06-02
2016-06-08 227 瀏覽
放工諗唔到食咩,openrice睇到呢間叫左2個拉麵黑麻油拉麵,幼麵,豬肩肉,另外紫菜和粟米魚介豬骨拉麵,曲麵,豬肩肉,另加溏心蛋再另叫餃子和波子汽水先講湯底,個人認為魚介湯底比黑麻油更甜,幾有魚味麵條方面,我喜歡曲麵多d,較彈牙豬肩肉正常,不會太肥,但口感和味道一般溏心蛋ok,唔算太流心餃子一般我倆小時候都沒喝過波子汽水,原來真係幾好飲!ps 原來特上係包埋溏心蛋粟米紫菜等,分開叫貴左,蠢晒,侍應可以提下我會好d高檯位置提供電話叉電,唔錯!
放工諗唔到食咩,openrice睇到呢間

叫左2個拉麵

黑麻油拉麵,幼麵,豬肩肉,另外紫菜和粟米

魚介豬骨拉麵,曲麵,豬肩肉,另加溏心蛋

再另叫餃子和波子汽水

先講湯底,個人認為魚介湯底比黑麻油更甜,幾有魚味

麵條方面,我喜歡曲麵多d,較彈牙

豬肩肉正常,不會太肥,但口感和味道一般

溏心蛋ok,唔算太流心

餃子一般

我倆小時候都沒喝過波子汽水,原來真係幾好飲!

高檯位置提供電話叉電,唔錯!
2016-06-08
  • 魚介拉麵
上星期天同男友去了黃金海岸游水後,特意帶來到荃灣區食晚餐~ 豚道樂, 他還記得我之前提過想食芥辣拉麵呢!店雖然細,但裝潢具濃濃日本工業風,非常舒適。落單只面寫上所需就可以,我最欣賞第7項有麵硬度選。* * *我點了【特上日本芥末拉麵】$93拉麵是青青色,想不到連湯底也是青青色的。曲麵能易掛湯, 沒梘水味,口感彈牙十足可口 。內有豬肩肉叉燒,有咬口具香濃肉味,而豬腩肉叉燒,口感飽滿柔順鬆化。溏心蛋入口滑溜富蛋香,非常美味。拉麵上有濃濃芝士蓉,可攪拌溶於湯底,令湯底更香滑,而湯味道濃厚有芝士咸香及微微芥辣味,但不要怕, 沒點兒攻鼻。* * *男友點了【魚介豚骨拉麵】$88 春夏限定也是有兩款叉燒,追加一個溏心蛋($10)。幼麵口感軟滑,掛著特製湯底以鰹魚及豬骨,入口分外鮮甜,魚味甚濃而不膩。* * *【餃子】$28餃子皮薄香脆,餡料豐富又多汁。* * *當然少不了飲品【波子汽水】 $16【靜岡搽菜可樂】 $18波子汽水帶有檸檬味有氣的水,而 靜岡搽菜可樂,可樂味重多過綠茶,有甜甜地味道。

上星期天同男友去了黃金海岸游水後,

特意帶來到荃灣區食晚餐~ 豚道樂,

他還記得我之前提過想食芥辣拉麵呢!
店雖然細,但裝潢具濃濃日本工業風,非常舒適。
落單只面寫上所需就可以,

我最欣賞第7項有麵硬度選。
我點了【特上日本芥末拉麵】$93
特上日本芥末拉麵
拉麵是青青色,想不到連湯底也是青青色的。
曲麵能易掛湯, 沒梘水味,口感彈牙十足可口 。
內有豬肩肉叉燒,有咬口具香濃肉味,
而豬腩肉叉燒,口感飽滿柔順鬆化。
溏心蛋入口滑溜富蛋香,非常美味。
拉麵上有濃濃芝士蓉,可攪拌溶於湯底,令湯底更香滑,

而湯味道濃厚有芝士咸香及微微芥辣味,

但不要怕, 沒點兒攻鼻。

男友點了【魚介豚骨拉麵】$88 春夏限定
魚介豚骨拉麵
也是有兩款叉燒,追加一個溏心蛋($10)。
幼麵口感軟滑,掛著特製湯底以鰹魚及豬骨,

入口分外鮮甜,魚味甚濃而不膩。

【餃子】$28
餃子皮薄香脆,餡料豐富又多汁。

當然少不了飲品

【波子汽水】 $16
【靜岡搽菜可樂】 $18
波子汽水帶有檸檬味有氣的水,

而 靜岡搽菜可樂,

可樂味重多過綠茶,有甜甜地味道。

2016-05-29
5 分鐘 (堂食)
魚介豚骨拉麵
2016-05-14 1588 瀏覽
第一次黎 地點有點難搵但好彩最後都搵到跟一般拉麵店一樣 都有不同既湯底 小食一人一張點餐紙 可以慢慢選自己獨特口味既拉麵正呀芝士迷必愛一人一塊就perfect..我同朋友一人一半share...唔太夠喉 哈哈 但口感好正 芝士又拉絲 豬又林 餃子 好地道 同平時係香港食到既口感唔太同好香好有份量好足料 超有口感 大大隻 誠意推介我見好多客人都有點餃子 辛辣味噌拉麵 不錯呀 香濃 辣辣地 令人愈食愈想食架 鍾意食辣既朋友可以一試加左隻10蚊既溏心蛋 yummy都係加左隻溏心蛋湯底好濃魚味 唔錯呀 又唔重味精我好欣賞佢個湯底 係限定黎架 要試就快d去試下啦不過唯一我覺得失望既就係我選左豬腩肉佢既豬腩肉冇入口即溶既感覺 只有彈牙 有點難咬如果我選左豬肩肉就perfect la。。豬肩肉會林d..好味d整體用餐感覺唔錯 誠意推介
第一次黎 地點有點難搵

湯底好濃魚味 唔錯呀 又唔重味精

我好欣賞佢個湯底 係限定黎架 要試就快d去試下啦
不過唯一我覺得失望既就係我選左豬腩肉
佢既豬腩肉冇入口即溶既感覺 只有彈牙 有點難咬

如果我選左豬肩肉就perfect la。。
豬肩肉會林d..好味d

整體用餐感覺唔錯 誠意推介
2016-05-13
  • 餃子
2016-05-03 629 瀏覽
豚樂道荃灣店已開店一段時間,今天下午路經入內光顧,店內細細中央有一排長木枱木櫈,外圍則是一排排高身的吧枱、櫈,環境也清潔,小店裝飾別緻。自己一個人的午餐,叫了一碗"特上黑蒜油拉麵" 湯底濃濃的黑蒜味,麵我選了曲麵,麵質軟硬適中,豬腩肉入口不太肥膩帶有鮮味肥瘦適中,溏心蛋也不過不失。下回再惠顧可品嚐其它湯底的口味
下回再惠顧可品嚐其它湯底的口味
2016-05-03
2016-05-01 537 瀏覽
最近睇關西攻略睇到小妹我心癢癢...好想去旅行啊...可惜無假又無錢...中午時分係荃灣同客傾完野 見到豚道樂都幾多人幫襯 唔蝕入去試下先😂十款口味任君選擇 㨂完再㨂配料等拉麵途中 當然要影下熊本熊啦😍等左陣 特上黑蒜油豬肩肉拉麵熱辣辣送到超香濃嘅蒜油味 配上香脆嘅炸蒜豬肩肉望落有點肥 但入口軟林唔油膩拉麵口感爽彈 湯底非常濃郁 正👍🏼友人㨂選左特上海老湯豬肩肉拉麵原以為海老係大蝦 原來係櫻花蝦😂細細隻又幾打耳喎😂友人略嫌湯底有點咸⋯食拉麵當然唔夠飽啦 叫左啲小食陪食香煎餃子 底部煎得脆脆的 幾好食韓式蒜蜜味叉燒(肩) 蒜蜜均勻查係叉燒上甜甜咸咸的 肉質軟林 好食👍🏼重叫左罪惡感比較重嘅炙燒芝士豚肉勁多芝士鋪係豚肉面 芝士面加左7味粉調味豚肉亦非常有咬口 好食到encore左😂飲品方面 餐廳嘅汽水係來自日本的招財貓樽好靚 飲落比波子汽水甜少少但都可以一試嘅😙😙😙
最近睇關西攻略睇到小妹我心癢癢...
好想去旅行啊...可惜無假又無錢...
中午時分係荃灣同客傾完野
特上黑蒜油豬肩肉拉麵
特上海老湯豬肩肉拉麵
韓式蒜蜜味叉燒
2016-04-29 528 瀏覽
店舖外觀已經充滿日式味道,入到店內位置數目較少。今次同行友人就叫了特上黑蒜油拉麵特上是有齊豬肩肉同豬腩肉麵質軟硬適中 湯唔會太咸重蒜油既味道另外我就叫了原味豬骨拉麵濃濃豬骨濃湯味豬肩肉唔太硬隻蛋都唔錯,有流心的 ~呢間店最貼心係有得叉電!!!!總括而言,呢間拉麵既味道算是中等,唔差,得閒可以試一試。6/10
店舖外觀已經充滿日式味道,入到店內位置數目較少。

今次同行友人就叫了特上黑蒜油拉麵

特上是有齊豬肩肉同豬腩肉

麵質軟硬適中

湯唔會太咸

重蒜油既味道
另外我就叫了原味豬骨拉麵

濃濃豬骨濃湯味

豬肩肉唔太硬

隻蛋都唔錯,有流心的 ~
呢間店最貼心係有得叉電!!!!
總括而言,呢間拉麵既味道算是中等,唔差,得閒可以試一試。

6/10
2016-04-28 1793 瀏覽
繼上一次到荃灣遠足,發現這一區有很多不錯的遠足路線。這次我倆在川龍村嘆過一盅兩件後便到出發登上大帽山,在下山時有幸看到雲海。而在坐巴士回荃灣的路上,兩人不約而同地想吃拉麵,便馬上上網查看荃灣有沒有好的拉麵。在網上看到有兩間比較多好評,幸好兩間的位置都差不多,都是位於大河道,便決定去到看看再決定。.先到了最多好評,但有大約十個人在排隊,加上看到面鋪好像不太好,估計要等上好一會兒少能進去。但因為我們走了六個小時的山路,實在太餓了,便去了另一間看看,從門外看這間比前一間大一點,位子也相對地多,但都差不多全場坐滿,幸好還有兩個高椅位子,二話不說就走進去了。一進去看到右邊掛滿了許願板,一來可以做到裝飾效果,也可以令坐在門口位子的食客不會覺得有很多人在旁走來走去,是一個不錯的裝飾。.小小的拉麵店大約有二十至三十個位子,所以跟鄰座會坐得有點近。.我們被安排到高桌,坐下才發現有個小勾子用來掛袋子,感覺就不會那麼擠。而且很難得的是桌上有免費的充電服務,這一個功能對於出了一整天門的人來說是很好的安排,可以跟電話一齊各自充電。值得一讚的是它不只是提供插頭,更提供了充電器及充電線,這是一個更甜心的安排。.而牆

而在坐巴士回荃灣
而牆上有不少可愛的佈置,有不少熊本熊的公仔,看到都覺得可愛跟開心。
餐牌上每樣食物都有實物圖,更方便選擇,我倆選好後便一人一張下單紙交給職員。
特上黑蒜油拉麵
我自己本來是想選週末限定的特上海老湯拉麵,但可惜己售罄,所以改選了特上黑蒜油拉麵。特上系列直接包括了紫菜、溏心蛋、叉燒、木耳等材料,不用逐項加配。在豬骨湯裏加黑蒜油,一向都挺喜歡這個配搭,帶有濃濃的蒜香味,但吃下去味道卻比原味豬骨湯底沒那麼濃味,較適合我自己。麵條方面除了可以選擇硬度外,也能選擇麵條種類,選了硬的幼麵,所以有口感又彈牙,也做到掛湯的效果。吃下去才發現原來特上系列的叉燒是包括了豬腩肉跟豬肩肉兩種,要非特上系列才能選其中一款,而我倆都看漏了這一點。一向不喜愛豬腩肉的我對這款沒太大好感,但豬肩肉味道不錯,未算很嫩滑但亦很腍易咬。而溏心蛋是半隻份量,溏心效果也不錯。
灸燒芝士豚肉
另外點了一個小食,一人份的灸燒芝士豚肉,芝士份量很多,整塊都鋪滿了燒至微焦的灸燒芝士,挺惹味。只是略嫌豚肉選用的部位較膩,但有很多芝士,彌補了不足。
山梨桃梳打
飲品方面選了山梨桃梳打,不會很甜,不錯。
也許是星期六的關係,拉麵店愈夜愈熱鬧,到我們離開的時候,門外反而多了一條小人龍。
整體來說,拉麵店在佈置服務方面都花了不少心思,而在拉麵的選擇上亦提供了很多選擇給每一個來到的食客,讓食客選擇一碗合自己口味的拉麵。
2016-04-02
2月的確有不少生日飯局,2月時候有朋友請我去荃灣吃拉麵,她帶我去豚道樂,拉麵熱潮在近年已經減退,香港真是好難好味拉麵,今次這間拉麵又如何呢,荃灣相比其他地區,拉麵競爭冇咁大,豚道樂擺放熊本熊公仔,這裡的地方不是太大,亦有日本feel風格,我和朋友坐下之後各自叫拉麵,我叫咗叉燒拉麵+1碟煎餃子,另外,亦叫了1支忌廉,煎餃子首先來到,我和朋友各吃3隻 ,餃子煎得好香口,口感亦不會太亁 ,煎得幾好味,叉燒拉麵就一般,拉麵煮得好淋,拉麵真的麻麻 ,環境亦都OK,服務亦幾好 ,味道整體一般味道叉燒拉麵,湯底並不是太咸,叉燒味道一般。拉麵亦都麻麻,唯獨餃子好味服務:這裡都OK環境:地方不大,座位亦坐得舒適價錢:85元一個,亦可以接受

服務:這裡都OK

環境:地方不大,座位亦坐得舒適

價錢:85元一個,亦可以接受
2016-02-20
2016-04-17 1005 瀏覽
店舖大概得30個位左右 2張長枱其他都係bar枱但就唔係對住廚房位近廚房位就比較熱D 冷氣唔係太足友人叫左特上黑蒜油 我就叫左特上日本芥末一份餃子($28)同一枝 赤富士提子梳打餃子5件普通貨色 完全唔值提子梳打 係巨峰提子汁果種味特上黑蒜油 無咩特別但係日本芥末真係要試!!!!!!wasabi拉麵+湯底 再加上芝士融合埋一起 超級超級好食食落去唔會有"流"既感覺 反而有d fresh豬腩肉同豬肩肉都有入口即融感覺P.S 餐廳提供既冰水好大陣水喉水味
赤富士提子梳打
近廚房位就比較熱D 冷氣唔係太足

友人叫左特上黑蒜油 我就叫左特上日本芥末
一份餃子($28)同一枝 赤富士提子梳打
餃子5件普通貨色 完全唔值
提子梳打 係巨峰提子汁果種味
特上黑蒜油 無咩特別
但係日本芥末真係要試!!!!!!
wasabi拉麵+湯底 再加上芝士融合埋一起 超級超級好食
食落去唔會有"流"既感覺 反而有d fresh
豬腩肉同豬肩肉都有入口即融感覺
P.S 餐廳提供既冰水好大陣水喉水味
2016-04-15
30 分鐘 (堂食)
2016-04-14 681 瀏覽
好貼心既豚道樂 有得差電! 特上日本芥末拉麵加炙燒芝士豚肉 $114 呢個芥辣麵我想試好耐麵質揀左硬身 啱我心意湯底有wasabi香味 輕微攻鼻 好得意基本材料有紫菜 溏心蛋同豬肩肉肉質略嚴唔夠嫩滑反而另點既炙燒芝士豚肉就超好食肥瘦適中 仲勁甘香而且芝士半溶多到不得了仲飲到久遺了既波子汽水 爽呀!!地址:荃灣大河道63號卓明大廈地舖

好貼心既豚道樂 有得差電!

特上日本芥末拉麵加炙燒芝士豚肉 $114

肉質略嚴唔夠嫩滑

反而另點既炙燒芝士豚肉就超好食
肥瘦適中 仲勁甘香
而且芝士半溶多到不得了
仲飲到久遺了既波子汽水 爽呀!!

地址:荃灣大河道63號卓明大廈地舖

2016-04-13 1313 瀏覽
清明節,下午與友登高去。出發前,當然要做足準備──吃午餐 ヽ(≧∀≦)ノ 行山總不能夠空肚哦。在大河道見到>>>豚道樂<<<,感覺不錯,也就迅速決定用膳地點。餐廳中間是四方餐檯,四周是面壁吧檯,更設有叉電線,讓手機也飽餐一頓。冰坐在吧檯位置,餐牌等物品及食具擺放在頭頂,善用空間,加大可用範圍,但拿取物品定要留神,當心中頭獎啊。點餐紙前後兩面印刷,麵食在首頁,飲品和小食則在後方找得著。海老湯拉麵非常吸引,可惜只限周六、日供應,不在公眾假期的周一發售,緣慳一面。等候約十五分鐘,特上黑蒜油拉麵煮好了,立即開餐。黑蒜油微香不辣,湯底味道濃郁,油份較重;沒刻意喝掉麵湯,但吃後仍要喝好多水,幸好大水壺放在餐桌上,方便食客自行斟添。叉燒量多,只是肥瘦分佈未見很均勻,有些近三份之二是肥膏,有些近九成為瘦肉,但以香蒜調味是冰的心頭好。配料另有半隻溏心蛋,雖則蛋香十足,唯嫌略鹹。不算好曲的曲麵質感較黏,只選普通硬度但仍感偏硬,未知「特硬」是甚麼境界?是餐共銀HKD93,與港九旺區日式拉麵店睇齊的價錢啊。
點餐紙前後兩面印刷,麵食在首頁,飲品和小食則在後方找得著。
是餐共銀HKD93,與港九旺區日式拉麵店睇齊的價錢啊。
2016-04-13 624 瀏覽
善有踏足荃灣,每次去荃灣嘴巴都停不下來,因為真的太太太多東西想吃了!這次到訪的是豚道樂。下午茶時間到訪,有很多位置隨便選擇。其實我很喜歡吃拉麵,不過身邊友人們都不怎麼喜愛,所以只能久久的拉他們來過過癮。 門面裝修其實不錯, 就是一般拉麵店的小小的,因為下午時間到來,人流少,坐得還滿舒適的。這是友人的黑蒜拉麵。滿滿的一碗,上桌時那濃濃的蒜香味好誘人哦~我的芥辣拉麵。其實我是被這個吸引過來的。小時候的我不能吃芥末,因為芥末都辣的把腦袋都麻痺了倒是長大後反而懂得欣賞這獨特的香氣和感覺。翻翻麵條,連麵條都是綠色的,看著好刺激。這邊的麵會送半顆蛋,對喜愛蛋每次都要加點的我,好像又划算了一點。吃了比想像中的不怎麼辣,帶有輕輕的芥末香氣。點了特硬的麵條,麵質不錯,但不是最頂級的好吃。 只能說避過高峰期吃得好舒服~坐著跟朋友邊吃邊聊,不趕的吃拉麵是挺好的。

倒是長大後反而懂得欣賞這獨特的香氣和感覺。

2016-04-12 682 瀏覽
香港拉麵多 高質素卻不多🤔估唔到係荃灣遇上驚喜 店內環境比較逼人 位置也不多 貼心地放置了充電線 凍水在旁 ✨特上海老湯拉麵 ($98)✨ 只限星期六日限定30碗的它 當晚七點仲有供應這款有濃濃蝦香 蝦油 即使少香油已經濃香十分因為特盛 所以每款豬腩 肉豬肩肉各二 賣相豐富將湯匙放入湯底湯底濃稠得幾乎要把麵條拉起雖然未有鮮蝦肉 但有大量櫻花蝦 彌補了不足拉麵湯質感厚實 鮮甜味在口中爆發 意外的鮮味雖然未見鮮蝦但味道十分濃厚 不過略嫌鹹了點加上選擇了曲麵 掛湯力一流 不過未有太大特色配料方面豬腩肉脂肪位多 肉質肥美 入口軟綿綿而豬肩肉比較乾爽 質感比較實在 依然非常易嚼 👉🏻拉麵有半隻糖心蛋🐣半凝固的質感超吸引蛋味未太強(左中)但質感恰好 唔夠食追加($10/1)真心不錯吃👍🏻湯底有誠意呢!Rating💁🏻(8.5*/10*)✨辛辣特濃味噌芝士拉麵 (冬日限定 $88)✨ 冬日冇芝肪暖胃🔥熱辣辣燒下個肚點可以呢😎湯底同樣濃厚 入口第一感已經超級辣 很嗆喉呢😱少少芝士在中央融化🧀芝味倒不突出 被辣味搶走 味噌味道香濃 豬腩肉肥美豐腴 還是較喜歡海老湯Rating💁🏻(7.5*
香港拉麵多 高質素卻不多🤔

加上選擇了曲麵 掛湯力一流 不過未有太大特色
配料方面豬腩肉脂肪位多 肉質肥美 入口軟綿綿
而豬肩肉比較乾爽 質感比較實在 依然非常易嚼

👉🏻拉麵有半隻糖心蛋🐣半凝固的質感超吸引
蛋味未太強(左中)但質感恰好 唔夠食追加($10/1)
真心不錯吃👍🏻湯底有誠意呢!
Rating💁🏻(8.5*/10*)

✨辛辣特濃味噌芝士拉麵 (冬日限定 $88)✨

冬日冇芝肪暖胃🔥熱辣辣燒下個肚點可以呢😎
湯底同樣濃厚 入口第一感已經超級辣 很嗆喉呢😱
少少芝士在中央融化🧀芝味倒不突出 被辣味搶走

味噌味道香濃 豬腩肉肥美豐腴 還是較喜歡海老湯
Rating💁🏻(7.5*/10*)

👉🏻日式煎餃子 ($28)⚡

煎得十分香脆 皮薄 不過餡料只係普通豬肉碎和菜

煎香程度不錯 未會太油膩 一份五隻算大件抵食
Rating💁🏻(6.8*/10*)

👉🏻蒜蜜豬肩肉 (左上二 $25)

一份四塊 豬肉軟綿 味道帶點甜但沒蒜味 凍食的
感覺不太特別 可以不用點因為拉麵已經有豬肉啦
Rating💁🏻(6.5*/10*)

👉🏻綠茶可樂 (左中 $18)

口味創新 不過入口完全冇綠茶味感覺就係甜汽水
Rating💁🏻(5*/10*)

👉🏻蘋果梳打(左中二 $19)
稱有50%果汁 入口香甜

蘋果味道天然實在

Rating💁🏻(7.5*/10*)

梳打配搭拉麵十分合襯 比綠茶可樂吸引🙈
叫埋汽水同餃子與友人分享非常飽肚

吃清光後與友人捧着肚子滿腹地離去!
2016-04-10 420 瀏覽
特上辛辣味增拉麵(普通辣) $93 好食指數: 3.9/5抵食指數: 3.8/5可以按自己喜好選唔同配料同追加香蔥京蔥 香味油 辣醬 幼曲麵 麵嘅硬度全部都隨意配搭 只要係order紙剔好就得 講返味道 豬腩肉叉燒做得好腍 肥膏位夠香相返豬肩肉較瘦 個人唔太鍾意揀左硬嘅曲麵 口感好爽 無煮過龍湯底叫左普通辣 真係幾辣 食完岀哂汗溏心蛋做得唔錯 蛋黃夠流心 蛋白入味夠甜山梨桃梳打 $19好食指數: 3.6/5抵食指數: 3.5/5 鋪頭主打幾款特色汽水有波子汽水 抹茶可樂 蘋果汁梳打 桃梳打個人就揀左桃梳打 氣十分夠但桃味同甜味就差d不過食完辛辣拉麵 解辣程度一流另外值得一讚嘅係有叉電線提供食拉麵個人同電話都可以叉電 幾細心👍🏻
特上辛辣味增拉麵(普通辣) $93

好食指數: 3.9/5