2021-11-12 2283 瀏覽
好耐冇食馬來西亞野,尋日食咗一間抵食又好味嘅蘇山雞飯,一定要分享俾大家😌除咗海南雞之外,仲有好多其他美食,好有馬拉特色。海南雞,$120半隻我哋人多,所以叫咗半隻雞食。雞好嫩滑,整得好有水準,聽講用咗日本花菇、元貝同埋廿種香料入味,值得一試。另外俾咗三款醬汁,每款都好好味😋輕怡肉骨茶,$48食馬來西亞嘢,肉骨茶係必點,呢度係用傳統嘅白胡椒,胡椒味重而香,湯底就好清易入口,不過要趁熱飲,凍咗飲會有少少苦。路邊炒裸條,$78好懷念馬來西亞大排檔嘅味道,所以叫咗呢個裸條試吓,好足料,有蝦有臘腸有芽茶,好好味,不過同平時食嘅有少少唔同,佢除咗有河粉仲有麵,兩樣野加埋一齊炒真係第一次食😋豐盛辣死你嗎,$88呢度嘅nasi lemak真係好豐富,有咖啡牛同雞,而且肉嘅份量好多,啲飯撈埋咖哩、椰汁同紅色嘅醬,好味。鮮油咖央多士,$32呢個多士有勁大塊牛油係入面,因為太肥,我哋share一份嚟食,唔係真係搞唔掂🤣牛油味勁重,好香好好味。玻璃魷魚通菜,$48好耐冇見玻璃魷魚,呢款有啲辣,加係魷魚上面增加魷魚嘅鮮味,而通菜都炒得好入味。炭燒豬肉串,$38佢嘅豬肉串唔係泰式嗰啲,而係豬肉碎整成嘅類似肉丸味嘅

海南雞,$120半隻

輕怡肉骨茶,$48

路邊炒裸條,$78

豐盛辣死你嗎,$88

鮮油咖央多士,$32

玻璃魷魚通菜,$48

炭燒豬肉串,$38

佢嘅豬肉串唔係泰式嗰啲,而係豬肉碎整成嘅類似肉丸味嘅棒,都幾好味。

估唔到餐廳咁多嘢食,抵食又好食😋