2023-08-13 580 瀏覽
📍蘇山雞飯呢間開業一年有多既新加坡菜係區內人氣之選!海南雞飯係店內既皇牌~基本上每枱客都會叫黎食😝裝修設計好有氣派,燈光照明💡🐤招牌海南雞飯 $85雞肉嫩滑富肉香,好juicy🤤食落唔鞋口~仲配埋3種醬汁,試完曬之後最推薦蘸香料泰式醬(中間果醬),酸酸酸酸幾惹味!食海南雞配油飯絕對係perfect match! 雖然好肥膩,但真係好好食!個餐仲配埋湯冬瓜湯,一解油膩感~🐽海南豬扒叻沙摻摻 $70豬扒肉質鮮嫩,炸完之後都保留到肉汁,亦都食得出有用調味處理過,每一啖都好入味;叻沙湯濃郁亦香辣,裡面有豐富既椰漿、香料同辣椒🌶️,刺激味蕾嘅體驗🥳🍢夜市沙嗲(6枝)(✨小食半價$54)分別係雞肉同牛肉兩款肉類~串燒燒得幾香,外層仲有少少焦脆嘅感覺,亦都好入味!幾推薦佢個沙嗲醬👍🏻甜甜辣辣,好濃郁,亦都食到啲花生粒,越食越開胃!小食拼盤 (✨小食半價$49)小食款式相當豐富:有豬肉串、泰式魚餅、Susan雞翼雞鎚🍗同脆炸鳳尾蝦春卷,一次過試晒咁多種小食🤤啱晒我呢啲乜都想試嘅人😙表示滿足🈵️覺得豬肉串咬落好有肉汁,豬肉幾有咬口!而Susan雞翼雞鎚由用調味料醃製過,食落幾入味~😍🦖恐龍美綠 $18呢杯用
📍蘇山雞飯

🐤招牌海南雞飯 $85

海南豬扒叻沙摻摻

🐽海南豬扒叻沙摻摻 $70

夜市沙哆
夜市沙嗲

🍢夜市沙嗲(6枝)(✨小食半價$54)

小食拼盤

小食拼盤 (✨小食半價$49)

恐龍美綠

🦖恐龍美綠 $18
呢杯用左極大量嘅美綠粉去冲,邪惡感十足!味道啱啱好,唔會覺得太甜~仲用咗把遮仔去裝飾,幾有夏日風情😙

✨仲有其他必點推介菜👍🏻:
👉🏻🌟新加坡白胡椒肉骨茶🍲
👉🏻🌟鮮油咖央多士🍞(新推出 - 班蘭咖吔椰絲軟包🥥)
👉🏻🌟檳城黑豉油叉燒飯🐖🍚
👉🏻🌟福建蝦麵🦐🍜

⭐️好味指數: 8/10

📍蘇山雞飯 (太子)
太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖

小食拼盤
恐龍美綠
  • 脆炸鳳尾蝦春卷
2023-08-13 171 瀏覽
🥢期幾個月都好多專海南雞店舖🐔🍚今次係係太子既蘇山雞飯🐓🍚🥢😯可能早6:15一去就有位,座都算好座👍🏻上茶快過茶餐廳🐓半隻海南雞餐~🐔肉質唔算滑又無咩雞味又唔多肉汁🍖肉骨茶又好鬼淡,茶記例湯都好過佢,肉又好韌韌煲湯渣feel🫢🥬炒椰菜都係全餐最好味既一樣夠熱夠香,只要你唔怕食勁多油😮‍💨打蠟級🍹蜂蜜桔仔冰🥶糖漿級溶晒冰都好很甜🍯🍊得一粒細細桔仔配糖水點夠酸香😔‼️走超多人🤔👬🏼👭🏻👩🏻‍🤝‍👨🏼排大隊食⋯值咩?
🥢期幾個月都好多專海南雞店舖🐔🍚
今次係係太子既蘇山雞飯🐓🍚🥢
😯可能早6:15一去就有位,座都算好座
👍🏻上茶快過茶餐廳

🐓半隻海南雞餐~
🐔肉質唔算滑又無咩雞味又唔多肉汁
🍹蜂蜜桔仔冰🥶糖漿級溶晒冰都好很甜🍯
🍊得一粒細細桔仔配糖水點夠酸香😔

‼️走超多人🤔
👬🏼👭🏻👩🏻‍🤝‍👨🏼排大隊食⋯值咩?
2023-08-07 158 瀏覽
🍭蘇山雞飯🍭而間餐廳出名食海南雞飯, 係長沙灣超人氣😯今次係太子分店食, 都無令人失望👍🏻🥢黑白雞飯 ($93)「白」馳名海南雞和「黑」醬油雞合而為一⚫️⚪️一次過食到兩種風味, 岩曬選擇困難症既你🤣海南雞皮光肉滑, 而醬油雞同樣嫩滑, 比海南雞多左甜味~個人覺得最正既係雞雜冬瓜湯🥰比起其他店舖更有誠意呀🤙🏻🥢龍蝦喇沙摻摻 ($110)龍蝦唔算好大隻, 但勝在爽口🦞辣醬係另上的, 可以根據自己既口味調整辣度🌶️個人覺得落左辣會惹味好多😋🥢小食拼盤 (優惠價 +$43)有雞翼, 鳳尾蝦卷, 泰式魚餅同豬肉串, 每樣兩件🍢雞翼五香料好香, 且炸得香脆😆其餘小食都唔錯, 少食多滋味~🥢鮮油咖央多士($30)牛油超厚🧈邪惡程度爆燈😈不過牛油同kaya醬真係好match, 多士又脆, 真係好味😛價錢算合理, 味道亦不錯, 不妨一試啊😉評分: ⭐️⭐️⭐️
🍭蘇山雞飯🍭

而間餐廳出名食海南雞飯, 係長沙灣超人氣😯
今次係太子分店食, 都無令人失望👍🏻

🥢黑白雞飯 ($93)
「白」馳名海南雞和「黑」醬油雞合而為一⚫️⚪️
一次過食到兩種風味, 岩曬選擇困難症既你🤣
海南雞皮光肉滑, 而醬油雞同樣嫩滑,
比海南雞多左甜味~
個人覺得最正既係雞雜冬瓜湯🥰
比起其他店舖更有誠意呀🤙🏻
黑白雞飯
雞雜冬瓜湯

🥢龍蝦喇沙摻摻 ($110)
龍蝦唔算好大隻, 但勝在爽口🦞
辣醬係另上的, 可以根據自己既口味調整辣度🌶️
個人覺得落左辣會惹味好多😋
龍蝦喇沙摻摻

🥢小食拼盤 (優惠價 +$43)
有雞翼, 鳳尾蝦卷, 泰式魚餅同豬肉串, 每樣兩件🍢
雞翼五香料好香, 且炸得香脆😆
其餘小食都唔錯, 少食多滋味~
特色小食拼盤

🥢鮮油咖央多士($30)
牛油超厚🧈邪惡程度爆燈😈
不過牛油同kaya醬真係好match,
多士又脆, 真係好味😛
鮮油咖央多士

價錢算合理, 味道亦不錯, 不妨一試啊😉

評分: ⭐️⭐️⭐️
黑白雞飯
雞雜冬瓜湯
特色小食拼盤
  • 鮮油咖吔多士
  • 小食拼盤
老公一向鍾意食海南雞飯🍚所以我地成日四圍試今日我地行經太子 見到一間門口都有人龍的 蘇山雞飯📍所以決定一試呢! 不過要一排一陣的!⚠️-食物方面以星馬菜為主,除了主食仲可以加配小食✔️老公揀左招牌海南雞飯配雞雜瓜湯🍚🥢海南雞飯 有齊3種醬 雞肉份量算多😁配上油飯 一定飽! 🤪最重要係雞肉本身算滑!🔎-我就點了怡保魚丸手撕雞湯粿條轉河粉🍜可惜無老鼠粉 🥹一直都好想食呢!呢個就係簡單順口之選 不過味道就清淡D💚-小食方面,我地分別揀左麻辣玻璃魷魚通菜🥬呢個就真係好惹味,通菜份量好足✅不過醬汁就係偏咸的‼️另外再點了鮮油咖央多士 邪惡之選🍞🧈記仕要熱食 大大啖牛油呀🤪-飲品我就點了恐龍美祿 呢個真係偏甜🥳老公就點了凍檸茶🍋-真係幾抵食既晚餐 輕鬆之選✅不過真係人流幾多 所以快食為主唔算可以慢慢坐! 呢點要留意呢!⚠️
老公一向鍾意食海南雞飯🍚所以我地成日四圍試
今日我地行經太子 見到一間門口都有人龍的 蘇山雞飯📍
所以決定一試呢! 不過要一排一陣的!⚠️
食物方面以星馬菜為主,除了主食仲可以加配小食✔️
老公揀左招牌海南雞飯配雞雜瓜湯🍚🥢
海南雞飯 有齊3種醬 雞肉份量算多😁
配上油飯 一定飽! 🤪
最重要係雞肉本身算滑!🔎
我就點了怡保魚丸手撕雞湯粿條轉河粉🍜
可惜無老鼠粉 🥹一直都好想食呢!
呢個就係簡單順口之選
不過味道就清淡D💚
小食方面,我地分別揀左麻辣玻璃魷魚通菜🥬
呢個就真係好惹味,通菜份量好足✅
不過醬汁就係偏咸的‼️
麻辣玻璃魷魚通菜
凍檸茶
恐龍美祿
2023-08-06 38 瀏覽
出去太子諗唔到食咩 咁岩行過呢間蘇山雞飯 俾佢既海南雞吸引左 就入去試下 岩岩好下午茶 餐牌多選擇 我地叫咗一個横檳黑豉油叉燒油飯 叉燒同油飯嘅份量都好多 叉燒絕對唔係出面個啲普通叉燒 呢度既叉燒係半肥瘦 每一舊都好大舊 每一舊都係厚切 食落好淋身 肉質鬆軟 好好味 油飯好香仲叫左招牌無骨海南雞飯 無骨海南雞既份量好多 有好多舊 雞皮夠薄 食落爽滑 雞好嫩滑 就算係雞胸都好嫩滑 一啲都唔會鞋身 仲會有三個醬汁跟埋 一個係薑蓉 一個係酸辣 另一個係甜甜地既豉油 三個醬汁都好好味 不過個人就比較中意甜豉油 呢隻甜豉油好少會喺出面食到 味道幾特別 油飯一樣咁香 另外仲加左一個小食 鮮油咖咉多士 賣相好吸引 有兩塊多士夾住好多好多咖咉醬同埋好厚好厚既牛油一上到枱要襯佢熱辣辣即刻食 一拎上手已經搞到成手都係咖咉醬同埋牛油 啲醬多到係咁漏晒出黎 不過佢真係整得好好味 呢個係必食整體黎講 食物好味 價錢合理 值得一試

整體黎講 食物好味 價錢合理 值得一試
招牌無骨海南雞飯
横檳黑豉油叉燒油飯
鮮油咖咉多士
招牌無骨海南雞飯
横檳黑豉油叉燒油飯
鮮油咖咉多士
2023-08-02 111 瀏覽
本身深水埗有分店嘅呢一間雞飯,而家太子都有分店了,味道不錯,價錢平民化。尤其係呢度嘅雞飯,真係好味啊!太子分店裝修光鮮亮麗,坐得舒服,好啱啦放鬆心情食飯。最推介嘅就係黑白雞飯,有海南雞和醬油雞兩款,一定要試下啦。雞肉好嫩好滑,仲配有豉油、薑蓉、辣嘅醬汁。跟餐加咗輕怡肉骨茶,湯汁濃香,排骨肉腍。飲品叫咗熱檸檬茶消除飯後膩感。另外,叫咗星洲叻沙海南雞米粉。叻沙汁好正,配上海南雞米粉,味道更加豐富。加咗馬拉盞椰菜苗,有醬汁鹹鹹地。飲品叫咗熱即磨炭燒咖啡。當然要叫鮮油咖央多士啦。多士夠香脆,入邊有好厚嘅牛油同埋咖央醬,好正!

最推介嘅就係黑白雞飯,有海南雞和醬油雞兩款,一定要試下啦。

2023-08-01 65 瀏覽
咁樣啦,我就黎講下海南雞飯啦。呢個菜式係一個好出名嘅中國菜,特別係係香港好受歡迎。我試過好多間餐廳嘅海南雞飯,但係最好食嘅一定係喺一間小小嘅茶餐廳。首先,呢個茶餐廳嘅環境唔算太好,但係衛生方面都係ok嘅,所以都唔洗太擔心。至於食物方面,佢嘅海南雞好juicy,好入味,又唔會太油膩,啖啖都好鮮。飯都煮得好香好軟,啱啱好夠熱。最後嘅價錢就真係好實惠啦,一碗海南雞飯加一杯奶茶只係$40蚊,真係好抵食。所以如果你鍾意食海南雞飯,不如試下去呢間茶餐廳啦。
2023-07-27 66 瀏覽
餐廳係太子站E出口,超近,好方便。餐廳唔算大,不過環境尚算舒適牛車水醬油雞飯$85醬油醃制唔會過鹼,醬油雞亦都很嫩滑配冬瓜湯+雞油飯。雞油飯好香!龍蝦喇沙摻摻$178一向都好鍾意食喇沙,呢個湯底濃厚入味,亦都好有椰奶味,超香!配原隻龍蝦,龍蝦肉爽彈有蝦膏,不過肉既份量就唔太多,但有魚片、魚蛋、芽菜、豆卜等等,份量都足夠飽。不過價錢就有D貴,真係for打卡先叫下,哈哈。小食拼盤加$49份量都算多,最啱一齊share食。有雞翼,泰式魚餅,脆炸鳳尾蝦卷春卷,豬肉串。全部都好食,值得加錢。
餐廳係太子站E出口,超近,好方便。
餐廳唔算大,不過環境尚算舒適

牛車水醬油雞飯$85
醬油醃制唔會過鹼,醬油雞亦都很嫩滑
配冬瓜湯+雞油飯。雞油飯好香!

龍蝦喇沙摻摻$178
不過價錢就有D貴,真係for打卡先叫下,哈哈。

小食拼盤加$49
份量都算多,最啱一齊share食。
2023-07-24 62 瀏覽
呢間位於:太子彌敦道759-761號藍馬之城地下2-3號舖既《蘇山雞飯》平時見佢都多人黎食今日既然唔洗排隊就試一試啦!用QR code 落單都好方便我叫左個招牌海南雞飯海南雞肉質非常嫩滑,油飯好香口,果然唔錯!佢配有冬瓜雞湯,入面唔係雞肉,而係醃左既雞腎,雞心同雞潤,好好食,平時真係好少見!個湯就偏向清D,都唔錯既👍另外加左個馬拉盞通菜,一啲都唔馬拉盞,冇味既….有少少失望仲有加左一杯檸檬薏米水,唔好飲😅下次都係正路D揀凍檸茶算朋友個個係走地雞飯,湯加$10轉肉骨茶,肉骨茶比較淡味,唔夠濃,而個走地雞都係同海南雞一樣好滑!個皮係爽口既!好味!.總括嚟講:呢間餐廳既雞真係零舍不同,非一般既嫩滑,真心覺得好好味🤤而湯同通菜就唔算好出色,價錢偏貴,不過都值既!推薦大家可以試吓佢地既走地雞👍🏻正!
平時見佢都多人黎食
今日既然唔洗排隊就試一試啦!
用QR code 落單都好方便
我叫左個招牌海南雞飯

海南雞肉質非常嫩滑,油飯好香口,果然唔錯!

另外加左個馬拉盞通菜,一啲都唔馬拉盞,冇味既….有少少失望

仲有加左一杯檸檬薏米水,唔好飲😅下次都係正路D揀凍檸茶算

總括嚟講:
2023-07-23
2023-07-21 65 瀏覽
好食但未到驚艷 名過於實------------------新搬入太子呢個美食大戰場 今日糾結咗好耐午餐食咩好 🤔上Openrice見到話呢間海南雞飯份量大 味道正 對腳就唔知點計走咗入黎 😂店鋪乾淨企理加光猛 基本上同宣傳照片無咩出入 呢方面絕對加分 約同事嚟食飯都OK(唔記得影相)個雞飯整體黎講唔差 但係喺太子佢都算偏貴 日常就應該唔會再黎食啦讚:- 隻雞嘅雞味夠晒濃 應該唔係啲cheap cheap 雞嚟- 湯同飯份量夠多 - 油飯味道夠出稍遜:- 雞嘅份量算中等 (Openrice個介紹話半隻雞 嗰期待落差都幾大🥹) - 啲醬料偏清淡- 個油飯嘅軟硬偏差頗大 (前幾啖偏軟 食多幾啖又變左軟飯)湯同個凍薏米水(+$3)不過不失 no comment
好食但未到驚艷 名過於實

- 啲醬料偏清淡

湯同個凍薏米水(+$3)不過不失 no comment
海南雞飯(午)
海南雞飯(午)
小編突然間好想食啲好肥嘅嘢🐽就即刻諗起咖央多士🤣上網一搵就見到依間餐廳有得食 就即刻去🤣🌟招牌海南雞飯 $85 (7.5/10)海南雞係幾滑😋係好食嘅海南雞~ 個油飯啱啱好 食落唔會有好大浸油溢味 健康啲可以轉白飯🤣 個冬瓜湯可以解膩幾好🌟超冰凍椰青 $35 (7/10)單嗌椰青要叫$42 跟餐就會平啲~ 雖然佢個名叫超冰凍嘅椰青 但係都真係唔係太凍 其實只可以話得少少凍🤣 不過椰青係好飲 入邊都好多肉食~🌟馬拉盞椰菜苗 $29 (7/10)如果單叫馬拉盞椰菜苗就要$58 每個餐可以有一個小食半價😋 菜嘅味道係幾好食~不過覺得個菜有少少油 🌟咖央多士 $30(8.5/10)跟餐嘅話就可以有半價 依個咖央多士真係好好食🥹淡淡地嘅椰汁同班斑斕味 再加埋兩塊超厚嘅牛油 雖然好肥但係真係好好食🤣 個多士又夠熱又夠脆😘整體:7.5/10雖然係茶餐廳咁樣 但係都好乾淨衛生 要講多次 多士真係好好食☺️

🌟招牌海南雞飯 $85 (7.5/10)

🌟超冰凍椰青 $35 (7/10)
好飲 入邊都好多肉食~

🌟馬拉盞椰菜苗 $29 (7/10)

🌟咖央多士 $30(8.5/10)

整體:7.5/10
2023-07-13 83 瀏覽
去太子行街 朋友介紹下黎左蘇山雞飯食個早飯啲野食大大份 兩個人眼闊肚窄叫到成枱都係差啲食唔晒🫣🍂招牌海南雞飯 +輕怡排骨茶(+$10)- 雞好嫩滑配上油飯好香 -排骨茶真係幾輕怡 好易入口 唔會太重藥材味🍂龍蝦叻沙摻摻-超級大隻嘅龍蝦!-蝦肉好爽口 仲要啖啖蝦籽 好驚喜🍂鮮油咖央多士-好厚身嘅牛油好邪惡呀!-咖央唔會過甜 多士夠脆身🍂參巴醬辣蝦醬通菜-蝦醬好香 跟餐只需加$21 抵食呀🍂恐龍美祿-杯面好多美祿粉 好吸引🍂熱金裝柑桔蜜-唔會太甜 仲有粒柑桔仔 好有誠意!🌼實在太抵食 叫咁多野都只係$286 坐得亦好舒服 大部分都係卡位 絕對值得回訪!
去太子行街 朋友介紹下黎左蘇山雞飯食個早飯
啲野食大大份 兩個人眼闊肚窄叫到成枱都係
差啲食唔晒🫣

🍂招牌海南雞飯 +輕怡排骨茶(+$10)
- 雞好嫩滑配上油飯好香
-排骨茶真係幾輕怡 好易入口 唔會太重藥材味

🍂龍蝦叻沙摻摻
-超級大隻嘅龍蝦!
-蝦肉好爽口 仲要啖啖蝦籽 好驚喜

🍂鮮油咖央多士
-好厚身嘅牛油好邪惡呀!
-咖央唔會過甜 多士夠脆身

🍂參巴醬辣蝦醬通菜
-蝦醬好香 跟餐只需加$21 抵食呀

🍂恐龍美祿
-杯面好多美祿粉 好吸引
🍂熱金裝柑桔蜜
-唔會太甜 仲有粒柑桔仔 好有誠意!

🌼實在太抵食 叫咁多野都只係$286
坐得亦好舒服 大部分都係卡位
絕對值得回訪!

2023-07-13
  • 鮮油咖央多士
  • 龍蝦叻沙摻摻
係太子上堂前學肚餓,附近有間星馬菜,見佢餐牌幾吸引,有海南雞,又有龍蝦摻摻,就入去試下,坐低原來係QR Code 落單,好方便,仲要無加一💕龍蝦叻沙摻摻💕 $110大大隻龍蝦好吸引好驚喜🦞,龍蝦咬落去肉質新鮮彈牙😋,叻沙湯底充滿椰香味 ,油麵和米粉煮得剛剛好,配料非常豐富,有豆卜、魚蛋、魚片、通菜同芽菜,所有材料掛上湯汁,真係惹味😋💕招牌海南雞飯🐔 $65💕加輕怡肉⻣茶 +$10💕加凍檸茶 +$8海南雞肉質非常嫩滑,已經去骨啖啖肉,可以醮上三種醬汁食:豉油,薑蓉,甜酸醬,再配上油飯,愈食愈滋味加$10可加輕怡肉骨茶湯,排骨唔柴,不過入口比較啖味,唔會太濃,適合一d未能完全接受傳統肉骨茶味道嘅朋友。💕鮮奶油咖央多士🍞 $30💕加雪糕薄荷咖啡  +$12性價比高嘅咖央多士,多士烘得熱辣辣好焦脆,牛油厚滑微融,一入口軟滑牛油滋潤了整個口腔,加上咖央醬甜香,簡直係完美配搭,非常好味​​💕參巴辣蝦醬通菜🥬 $42通菜好翠綠鮮嫩,加上香濃參巴蝦醬的味道,食落爽口又惹味

💕龍蝦叻沙摻摻💕 $110

💕招牌海南雞飯🐔 $65
💕加輕怡肉⻣茶 +$10
💕加凍檸茶 +$8

💕鮮奶油咖央多士🍞 $30
💕加雪糕薄荷咖啡  +$12

鮮奶油咖央多士

​​💕參巴辣蝦醬通菜🥬 $42
通菜好翠綠鮮嫩,加上香濃參巴蝦醬的味道,食落爽口又惹味

參巴辣蝦醬通菜

• 龍蝦叻沙摻摻
海南雞飯|📍蘇山雞飯♡黑白雞飯♡|💰$93黑白雞飯其實就係海南雞+醬油雞,再配埋鹹辣薑汁、酸辣汁、鹹甜豉油,呢個餐都幾抵食,因為本身個餐已經係包咗油飯同一碗雞雜冬瓜湯如果唔啱飲嘅話可以+$10轉配輕怡排骨茶/+$15轉配星洲迷你叻沙😊油飯份量十足,海南雞同醬油雞份量都比想像中多,食落都好嫩身,醬油雞味道唔會過鹹☺️兩款雞配埋餐廳嘅醬料調味整體都唔錯😊♡輕怡排骨茶♡|💰餐湯+$10轉配雖然淨係加咗10蚊,但排骨茶入面都有2塊排骨同豆卜,飲落胡椒味重幾暖胃☺️排骨好軟可以輕鬆整到骨肉分離🥰配埋豉油食就更加提味♡鮮油咖央多士♡|💰跟餐+$15💓呢個簡直係必嗌之選,真係見每枱客都有嗌😂烘到脆身嘅麵包片夾住好厚身嘅牛油配埋份量超級多嘅咖央醬💓食落甜甜哋咁呢個配搭真係一流❤️‍🔥♡雪糕班蘭奶茶♡|💰跟餐+$18😳呢款又係相當少見嘅特飲嚟,賣相好盞鬼😂有把細遮仔插喺曲奇雪糕度🫶🏻雪糕嘅曲奇碎好似特別大塊咁💛食落更有口感,班蘭奶茶唔會太甜,飲完之後會有淡淡嘅班蘭味喺口度💚幾得意♡豐盛辣死你嗎♡|💰$98呢個辣死你嗎/媽其實係講緊梛漿飯,取自其馬來文Nasi Lemak 的諧音😂一開始睇到個餐牌仲諗緊到底係咩
海南雞飯|📍蘇山雞飯

♡黑白雞飯♡|💰$93

♡輕怡排骨茶♡|💰餐湯+$10轉配

♡鮮油咖央多士♡|💰跟餐+$15

♡雪糕班蘭奶茶♡|💰跟餐+$18

♡豐盛辣死你嗎♡|💰$98
呢個辣死你嗎/媽其實係講緊梛漿飯,取自其馬來文Nasi Lemak 的諧音😂一開始睇到個餐牌仲諗緊到底係咩嚟😂梛漿飯食落好香💚蝦片勁大塊好脆身🥰大大隻嘅炸雞髀外層脆口肉裏肉嫩👍🏻牛筋相當軟糯唔會韌❤️‍🔥仲有啲魚仔作為配料,成個飯配埋海量配料食完真係好飽肚👍🏻

♡脆炸鳳尾蝦春卷♡|💰跟餐+$20
4件春卷炸到好香脆💛連蝦尾都可以食埋😂春卷入面除咗蝦膠仲有1隻蝦喺入面,都幾足料💛本身會配埋配埋酸辣汁,不過就咁食都已經好好食💓唔洗額外調味都ok🧏🏻‍♀️

♡雪糕薄荷咖啡♡|💰跟餐+$18
🧏🏻‍♀️薄荷味同咖啡味兩者平衡得好好,唔會其中一隻口味特別濃郁搶味嘅情況,咖啡濃香得嚟唔會話太苦,原先以為會跟薄荷雪糕,但原來都係配返曲奇味雪糕🤭不過曲奇雪糕都幾好食,唔錯!

• 鮮油咖央多士
2023-07-10 56 瀏覽
今日要睇牙醫,於是中午來作打底,醫飽肚子才去看牙醫,為牙齒作好準備。QR CODE 落單,所有餐具、紙巾一應俱全。新加坡白胡椒肉骨米粉配油條$68~午餐定食,可選飯或米粉,炎炎夏日,冇乜胃口,筆者選擇了米粉。湯底陣陣胡椒味適中,未算濃厚,肉骨扁淡,附上的調味醬恰好調教味道。配上調味料,濃淡口味自選。配上油條雖然未算脆口,放落湯底,加加埋埋已很飽肚。食店主打係雞,湯底附有一粒雞腎餐飲送的檸檬薏米水午餐附送檸檬薏米水,檸檬是附上的,相信是食店免得有苦澀味道,還有糖冬瓜,可算是真材實料。

QR CODE 落單,所有餐具、紙巾一應俱全。

新加坡白胡椒肉骨米粉配油條$68~
白胡椒排骨米粉

配上調味料,濃淡口味自選。

配上油條雖然未算脆口,放落湯底,加加埋埋已很飽肚。

食店主打係雞,湯底附有一粒雞腎

餐飲送的檸檬薏米水

薏米水