2023-05-21
今天到花墟買花前,難得路經太子,當然要試吓這間新開的人氣海南雞飯店 星期日下午12點幾餐廳都好多人,好好彩唔使等位,我們叫咗三款不同的午市套餐,$65-75 的價錢,還包括一杯熱薏米檸檬水,如果要轉凍飲或者其他飲品,都係加幾蚊 招牌海南雞飯:無骨海南雞煮得幾滑,尤其是雞髀肉,雞胸肉質則有少許粗糙。我很喜歡這裏的油飯,唔會油淋淋,但散發著好香的乾蔥油味,另外冬瓜雞雜湯也非常足料 海南雞喇沙摻摻:我覺得這個非常抵食,因為可以一次過試到叻沙和海南雞,喇沙都幾足料,有豆卜、魚片和魚蛋,湯底和乾䓤都好香,喜歡米粉和油面一起的摻摻,這裏的海南雞附送青檸作為調味,都幾特別咖喱牛筋腩飯:幾好味,牛筋腩炆得好琳 這裏的食物質素頗高,出餐有效率,裝修唔錯仲唔使加一,難怪咁受歡迎 唯一美中不足我覺得是座位設計特別但太逼,出入有點困難,如果換返一般茶餐廳卡位會更好
咖喱牛筋腩飯:幾好味,牛筋腩炆得好琳