2019-02-27
深水埗有好多特色小店,我間唔中收工都會去深水埗搵食。今日大年初五,去踫踫運氣睇下呢間人氣馬拉餐廳開左未先! 有開呀!仲要好多人㖭😆 現在只是 6pm 左右。好彩唔駛等好耐就入到去,一坐低,黎個肉骨茶先!百吉爹肉骨茶(一字骨)$46肉骨茶無限refill, 一字骨肉質柔軟又入味,好味檳城白咖哩麵$48麵質有蛋香及算彈牙,白咖哩湯底我覺得太淡了,而蝦就ok 新鮮爽口,唔似平時食開既急凍蝦。其他配菜就一般啦冇乜大驚喜!上面附上既辣醬我就一早拿開了,占少少我已經覺得超辣,建議唔食得辣既人就唔好挑戰喇!馬拉沙嗲串燒/3串 (豬/雞)$40我每次去都必點😋 個沙嗲醬實在太好味喇,由於個醬太濃,有時都唔係太清楚食緊咩野肉haha, 但燒得好好味!!椰香咖央多士 $22平時都好少食到咖央味既野,所以呢件多士令我覺得好新鮮呀!多士中間夾住既咖央醬係綠色架😂😂 不過唔理咩野顏色,好味就得啦😆檸檬麥芽薏米水 $19呢杯薏米水係意料之外地好飲,淡淡既檸檬味,又唔會太甜,食完辣野飲一啖,好爽呀~下次會再去試下其他美食😝 當然最希望唔好太長龍啦~
有開呀!仲要好多人㖭😆 現在只是 6pm 左右。
好彩唔駛等好耐就入到去,一坐低,黎個肉骨茶先!
百吉爹肉骨茶(一字骨)$46
肉骨茶無限refill, 一字骨肉質柔軟又入味,好味
檳城白咖哩麵$48
馬拉沙嗲串燒/3串 (豬/雞)$40
椰香咖央多士 $22
檸檬麥芽薏米水 $19
下次會再去試下其他美食😝 當然最希望唔好太長龍啦~