2011-08-29 32 瀏覽
與一大班同事午餐聚會,等了10分鐘就有檯,大叔侍應問要邊咩茶時,我們要了3個茶盅2個茶壺,Jump茶飲都變成有趣玩意,一班大鄉理兼餓鬼一見點心姐姐路過就叫不停,其實現場氣氛好開心,人人好似在搶點心咁!!落單叫小菜平均$38-,招牌霸王鴨$180-好有睇頭,味道濃郁,材料豐富,招牌典範,亞參漿排骨-最好味鴨腿湯飯$38.-湯味甘甘的,有濃厚果皮味,好好飲鮑汁雞腳未夠諗脆皮豆腐來到時已經凍了椒鹽茄子炸得好脆蓮蓉飽一碟兩隻,一定要食埋它才是完美句號!!裝飾有濃厚懷舊氣氛,食物實而不華這樣的食店,要多支持!!
充滿懷舊款式,好好味道!
與一大班同事午餐聚會,等了10分鐘就有檯,

大叔侍應問要邊咩茶時,我們要了3個茶盅2個茶壺,
Jump茶飲都變成有趣玩意,

一班大鄉理兼餓鬼一見點心姐姐路過就叫不停,

其實現場氣氛好開心,人人好似在搶點心咁!!

落單叫小菜平均$38-,

亞參漿排骨-最好味

鴨腿湯飯$38.-湯味甘甘的,有濃厚果皮味,好好飲

鮑汁雞腳未夠諗

脆皮豆腐來到時已經凍了

椒鹽茄子炸得好脆

蓮蓉飽一碟兩隻,一定要食埋它才是完美句號!!

裝飾有濃厚懷舊氣氛,食物實而不華
這樣的食店,要多支持!!
2011-08-27
10 分鐘 (堂食)
充滿懷舊款式,好好味道!
呢間系我屋企樓下的酒樓,所以都會去飲早茶的〜千萬吾好飲下午茶,因為會無甘多款點心食〜 最好坐二樓吾好坐三樓,因為點心車系先遊完二樓才去三樓,系二樓好野都會比人食左先架啦〜〜好多時去到三樓會剩好少款點心~最大的特色系不用劃點心紙,只要見到推車仔~就可以行去睇下咩想食,咩新鮮先選黎食〜 點心真系呢間酒樓的一大特色,熱騰騰上黎,可以講系無咩味精系真既〜 我食完都吾太口渴〜渠啖茶都幾好飲,茶錢宜家都要$ 9 /人, 免加一個日我地一行四人,食左山竹牛肉,馬拉糕,淮山雞扎,燒賣,魚肚扎,一窩粥樣樣都感覺新鮮好味,但系都系比較肥,但系吾膩,所以都系小食多滋味,如果日日都食,肯定肥死〜

$60 (早餐)
  • 豬肚燒賣
2011-07-19 61 瀏覽
又到母親生日,我們一行五人終於選定了蓮香居,真的好想試試它們的招牌菜,幸好妹妹一早訂了枱,又預訂了招牌菜,所以非常放心。是夜我們点了:八寶鴨:去骨的鴨鑲了糯米、蓮子、蛋黃,加上鴨肉,好美味宮廷醬烤骨:果然名不虛傳,肥瘦適中,加上醬汁,溶化在口中,一流煎釀鯪魚:魚肉打得出色,又無骨,又香口煎藕餅:無特別,但佐酒一流鴨腳包:本來以為鴨腳扎,原來係鴨腳加上鴨肝,燒起來好吃雞蛋焗魚腸:不是我的喜好,可能蛋焗得耐,魚腸又吃又苦蓮蓉焗布甸:這個甜品一流,很久沒吃過了
是夜我們点了:
八寶鴨:去骨的鴨鑲了糯米、蓮子、蛋黃,加上鴨肉,好美味
煎釀鯪魚:魚肉打得出色,又無骨,又香口
煎藕餅:無特別,但佐酒一流
鴨腳包:本來以為鴨腳扎,原來係鴨腳加上鴨肝,燒起來好吃
雞蛋焗魚腸:不是我的喜好,可能蛋焗得耐,魚腸又吃又苦
蓮蓉焗布甸:這個甜品一流,很久沒吃過了
2011-07-10
生日
  • 八寶鴨,醬烤骨,蓮蓉焗布甸
2011-07-07 67 瀏覽
自從上週去了功夫點心試完一些不濟的點心, 今週又去試試這蓮香樓的"兄弟"店試一些傳統點心.位置較蓮香樓遍遠, 這裏分兩層, 座位很多, 不消一會便有位了, 普洱茶葉很濃郁, 但茶杯有點崩位.本來想點燒腩卷, 結果錯點了臘腸卷, 肉汁還在, 包吸收了點油更香.干蒸燒賣的外皮黏在一起, 賣相及味道一般.魚翅餃是第一個敗筆, 餃皮破開沒肉汁不要緊, 但摺口居然弄開, 且殘留白色生粉, 根本蒸不熟, 之後的蝦餃蒸太乾沒有肉汁, 灌湯餃的摺口也是很乾根本沒蒸熟, 基本點心也做得這麼差, 真的讓在下失望至極, 不會再來及介紹給其他人.......

干蒸燒賣的外皮黏在一起, 賣相及味道一般.

2011-07-03
$87 (早餐)
  • 沒有
2011-06-18 27 瀏覽
週末, 同老媽飲下茶係指定動作, 今日仲有多個auntie今日去左蓮香居:茶: 依到嘅普洱茶係唔錯嘅, 比出面一般酒樓嘅好唔小今日食左:炸餛飩: 一碟四隻, 唔太熱, 但都ok雞絲粉卷: 幾好, 有蝦同埋其他嘢, 味道唔錯叉燒包: 一籠兩個, 食味正常蝦腸 : 玻璃蝦嘅情況嚴重, 腸粉皮厚, 舊式味道馬拉糕: 邊位, 味道甜甜地幾討好, 不過唔係太鬆化腐皮夾: 唔錯, 但係好似小左料梅子排骨: 今日份量較小, 不過都幾好食埋單13x, 其實算抵, 不過唔太好坐係真嘅, 食完速閃 ~
週末, 同老媽飲下茶係指定動作, 今日仲有多個auntie

今日去左蓮香居:

茶: 依到嘅普洱茶係唔錯嘅, 比出面一般酒樓嘅好唔小

今日食左:

炸餛飩: 一碟四隻, 唔太熱, 但都ok

雞絲粉卷: 幾好, 有蝦同埋其他嘢, 味道唔錯

叉燒包: 一籠兩個, 食味正常

蝦腸 : 玻璃蝦嘅情況嚴重, 腸粉皮厚, 舊式味道

馬拉糕: 邊位, 味道甜甜地幾討好, 不過唔係太鬆化

腐皮夾: 唔錯, 但係好似小左料

梅子排骨: 今日份量較小, 不過都幾好食

2011-06-18
$45 (早餐)
2011-06-15 155 瀏覽
從前對蓮香樓頗有好感,昨天經過西環食午飯時見他的姊妹店 ,門口擺放食物櫃賣飽餅好特色,上二樓飲茶氣芬唔錯好熱鬧 ,不設點心紙,用手推車仔賣點心好懷舊,我見牆上水牌有 ,想叫伙計說賣完,維有食點心:飲茶用茶盅原意有茶居感覺,但茶盅和茶盅蓋爛邊及利口,不雅觀。鴨腳飽 有個故仔說是見已前的女人扎腳,有個伙頭心宜,就創出這度菜式。味道好特別,但是眼見連鴨腳指甲都沒處理,唔敢食。潮州粉果,棉花雞,水蛋蒸腐皮,感覺平平賣相凌亂,點心籠仔陳舊。馬拉糕,梅菜飽,保持水準好有懷舊特色。這裡主要是做街坊客,也有象我慕名而來,對這店有期待及好奇心,如保持這樣的經營模式,有點 。
從前對蓮香樓頗有好感,昨天經過西環食午飯時見他的姊妹店 [蓮香居] ,門口擺放食物櫃賣飽餅好特色,上二樓飲茶氣芬唔錯好熱鬧 [聲浪好大] ,不設點心紙,用手推車仔賣點心好懷舊,我見牆上水牌有 [陳皮鴨腿湯飯],想叫伙計說賣完,維有食點心:
馬拉糕,梅菜飽,保持水準好有懷舊特色。
這裡主要是做街坊客,也有象我慕名而來,對這店有期待及好奇心,如保持這樣的經營模式,有點 [糟蹋了這個名牌食店]。
2011-06-14
  • 馬拉糕,梅菜飽
2011-06-10 32 瀏覽
久沒為旗下的飯局團體開局了,自上年中的龍鳳廚坊之後,闊別數月,於蓮香居重新起步。是夜出席者有四十人,對於我非辦大事的人來說,已經算是幹票大了。反正又不是視為一份職業,如果你話每個人頭,有一百幾十抽佣,那就不同,也得辦落力一點,哈哈。周三是跑馬夜,沒有蓮香樓的墟陷,二樓的大廳,還有很多空檯。這晚的菜式,還是那些招牌菜,吃過的朋友,當是溫故知新,未吃過的朋友,是嚐新的一夜,雖然蓮香樓/居在貴網上有很多人去過,飯局亦搞過多次,但這夜出席的人當中,有很多是第一次來。菜單如下:冬瓜盅鴨腳包八寶鴨宮廷醬燒骨煎藕餅炆斑翅魚唇扒生菜煎釀鯪魚西米布甸蓮蓉包馬拉糕大多菜式在一月的"蓮華生輝"一文上已品題過,夏天時令湯水,冬瓜盅一定佔一席位。夜香花下得很多,已經對辦。湯水清潤鮮甜不濁,連冬瓜肉也很甜。席上大多人見到鴨腳包,有點好奇,不知這是何物,當然不知也不是什麼大不了,凡事總有第一次。我形容為上世紀初清末民國初年的婦女,纏足的習俗,哈哈哈。宮廷醬烤骨令人最深刻的,是入口即化的肥肉位,每一口也是膽固醇萬歲。八寶鴨,煎藕餅上一次也有吃,水準保持。雖然不是吃鯪魚之最佳季節,但這一道煎釀鯪魚,水準與上次的相若,魚

周三是跑馬夜,沒有蓮香樓的墟陷,二樓的大廳,還有很多空檯。

菜單如下:

煎釀鯪魚

西米布甸
蓮蓉包
馬拉糕

八寶鴨,煎藕餅上一次也有吃,水準保持。
雖然不是吃鯪魚之最佳季節,但這一道煎釀鯪魚,水準與上次的相若,魚肉打得起膠,鮮味彈牙不霉。
記得上年中,在某間私房格局的中菜館,吃過一到很腥的炆龍躉尾,價錢又不便宜,中了地雷。蓮香的炆斑翅,絕少失手,是夜的班翅亦然,保持水準。斑翅之外,同碟的支竹,吸收醬汁之後非常惹味。
葉綠素為魚唇扒生菜,魚唇膠質豐富,最受女仕們歡迎。
甜品也是例牌的蓮蓉包,西米布甸,馬拉糕三味。最後我只吃了西米布甸,焗得香滑,手上的馬拉糕,最後打包給友人品嚐。
在通漲之下,就算怎窮也很難每人一百塊了,不過蓮香居消費一向經濟實惠,眾人吃到要打包甜品,也只是付出$125,已連小費。

感謝這一夜出席的每一位朋友,希望下一次在同類型的飯局,再見大家。
2011-06-05 26 瀏覽
常聽說.居同樓當然樓是正宗..不過樓的環境.同服務真係不敢恭維.雖則我無幫樓做過食評.不過我都去過樓..環境地下濕濕的.而伯伯店員..我只係點菜...無的菜答無就可以.伯伯店員只會黑臉,揮手.行遠一些回應..從來不發一言的.樓的飲食經驗很多.令我刻骨銘心...在3至4年.樓的兄弟居開張了.我也光顧過.至少,環境比較好.而店員也友善.....圖中傳統的茶.店員拿住我水壺..蓮香居人客99%都係用呢個飲茶...的確水滾茶靚..而茶味是越來越溶.越來越回甘...茶錢9元一位..買回懷舊.也值得.芋頭炆鴨飯:36元的精華去了芋頭同汁..汁拌白飯食的確美味.因火喉足.而令鴨肉分離.鴨肉味道被芋頭吸了.當然欠決.份量大碟.鴨肉同芋頭各佔一半.有水準....爽肚.無得評.本身是無味的,後天加調味.我只可說入味的...牛什:做點心.是有點奇怪..每様各佔一件.而且夠林..有點似.街邊風味....蝦餃:是傳統的.有荀..內裏的蝦爽而鮮甜.皮厚薄適中..不會穿....埋單1人50多元.已經好飽...合理
終於識

芋頭鴨飯
牛什都係點心??
懷舊蝦餃

埋單1人50多元.已經好飽...合理
10 分鐘 (堂食)
終於識
  • 蝦餃
2011-05-26 27 瀏覽
以前到過中環蓮香樓飲茶,傳統中式點心雖然不俗, 但奈何地方很迫人又多, 而且點心一推出來便已經售罄, 吃不到心儀的點心. 之後聽說蓮香居的食物和蓮香樓很相似, 但地方較寬敞, 於是決定前去一試. 星期六的中午時分, 酒樓的客人很多. 地方雖然較寬敞, 但太多人的關係, 枱子卻擠在一起. 幸好, 在老侍應的幫忙下, 花了幾分鐘就已經找到位子坐下. 這間蓮香居的裝修與蓮香樓很不同, 前者就像一般的中式酒樓, 後者就是傳統六十年代的舊式酒樓格局. 不過, 菜式和點心就幾乎完全一樣; 還有, 連黃銅色的大水煲和茶盅也一模一樣.今次主要希望吃到一些舊式點心, 所以只點了馬拉糕, 蝦餃, 牛肉腸粉, 蘿蔔糕, 义燒酥, 雞球大飽和豬肚燒賣.馬拉糕很鬆軟, 蛋味也香, 與大榮華的水準有得比! 蝦餃一般大小, 味道也是一般, 當中以筍粒較香.牛肉腸粉的腸皮也滑, 但米香味一般, 沒甚特別. 蘿蔔糕的蘿蔔和粉比例剛好, 不會太硬但又有一絲絲的蘿蔔, 臘味一般多, OK之作.义燒酥算香口, 义燒也多, 但底部較油膩.雞球大飽是鎮店之點心之一, 也是最想吃的點心. 眼前的雞球大飽比我的拳頭還要大! 打開一

馬拉糕很鬆軟, 蛋味也香, 與大榮華的水準有得比!
蝦餃一般大小, 味道也是一般, 當中以筍粒較香.
牛肉腸粉的腸皮也滑, 但米香味一般, 沒甚特別.
义燒酥算香口, 义燒也多, 但底部較油膩.
雞球大飽是鎮店之點心之一, 也是最想吃的點心. 眼前的雞球大飽比我的拳頭還要大! 打開一看, 材料也很豐富: 雞肉, 豬肉, 冬菇, 鵪鶉蛋等等. 雖然材料豐富, 飽身也夠熱, 但吃起來卻沒有想像中那般好吃, 鮮味也欠奉, 只是一個特大的飽而已.
豬肚燒賣也是一樣現在甚少見的點心. 豬肉燒賣味道不俗, 豬肚雖然很大塊, 可是, 咬下去卻很硬, 很有嚼勁, 而且沒有味道, 大概是用雪藏貨吧! 是一個令人失望的點心.

雖然部分點心令人失望, 但大部分也算OK. 感覺上這裡的食物質素與蓮香樓也相約. 至於誰是正宗, 這個問題其實不重要, 最重要是好味道, 價錢, 侍應和地方都OK, 自然會回頭再幫襯.
5 分鐘 (堂食)
2011-05-21 25 瀏覽
今日有朋友生日, 特登找了呢間黎食飯, 但係只可以講不過不失, 唔值得特登去食我地叫左好多野, 但好食既真係唔多金錢雞 - 只係一舊雞肝上面放了一塊叉燒, 一夾塊叉燒就跌落黎, 又冇咩汁, 我係太子鳳城食過一次, 有一塊餅係底, 跟住一塊肝係壓平左, 再一片肥叉, 上面再淋密汁, 一口食落去係唔會散, 好食好多炸蟹鉗 - ok, $28/只唔錯雞蛋焗魚腸 - 魚腸太少, 蛋太多又太熟, 好實, 食落唔夠香, 又冇魚腸既腥香味椒絲腐乳通菜 - 冇腐乳味霸皇鴨 - 碟頭夠, 不過食落去, 好乾, 冇咩香味, 同埋D味好死實, 完全唔好食香煎藕餅 - 呢個最好食蒸牛肉餅 - 山竹牛肉碟上焗蓮蓉西米布甸 - 少少甜, 但冇蓮蓉香味, 鳳城又羸馬拉糕 - 好食蓮蓉包 - 蓮蓉香, 不過個包太厚, 食半個都好漏千層糕 - 太多野係入面, 完全食唔到係咩, 又甜, 我覺得唔好食如果想食好味, 我會去鳳城, 如果想平平地, 食野又唔太高要求, 呢到都OK, 一人都係$120-130不過住係九龍既人, 唔值得過海去食
我地叫左好多野, 但好食既真係唔多
金錢雞
- 呢個最好食
蒸牛肉餅
- 山竹牛肉碟上

焗蓮蓉西米布甸
- 少少甜, 但冇蓮蓉香味, 鳳城又羸
馬拉糕
- 好食
蓮蓉包
- 蓮蓉香, 不過個包太厚, 食半個都好漏
千層糕
- 太多野係入面, 完全食唔到係咩, 又甜, 我覺得唔好食

不過住係九龍既人, 唔值得過海去食
2011-05-20
生日
  • 香煎藕餅
2011-05-02 24 瀏覽
有朋自遠方來,想帶他哋去試下香港特色的餐廳,於是在open上尋找,找來找去發現佐蓮香居,評價都唔錯。於是等friends由太平山落黎就跑去西環搵嚟間店。雖然唔知蓮香居同蓮香樓有嚒嘢關係,但進去發覺都系咁古色古香,好有5、60年代feel。由於來之前就研究好食麥,無睇餐牌就點佐幾個特色菜:鴨腳包——傳說是近乎失傳之懷舊老香港風味,比另一名菜金錢雞更為罕有,香港只得幾個地方食到。幾十蚊只得四只,好矜貴嘎~但系食落都值這個價錢,裏面有雞肝、鴨肉、叉燒、鴨腳,纏在一起然後塗上醬汁來燒,製作過程反復又不能賣超貴,難怪在咁現實的香港會漸漸失傳啦~食落下層次很豐富,口感意外,有軟有硬,有甜有咸,十分滋味,用於落酒非常適合~雲翠炒馬蹄——雲翠就是翠玉瓜,這道菜吃起來就是清脆,翠玉瓜加馬蹄加木耳,都系好脆的配料,好爽口,都可當零食啦,但又清淡,不失為一道好菜紅酒腰豆牛尾煲——嚟個菜聽個名就卑我聯想到那個葡菜紅豆豬手。但牛尾食起來沒豬手那麼油膩,仲好有彈牙,可以感覺到牛尾發達的肌肉(唔知是不是太誇張)紅酒味幾大下,配合好軟的腰豆入口,非常perfect。香煎藕餅——上盤有八塊,雖然聞起來沒麥味,但系咬第一

雲翠炒馬蹄
)紅酒味幾大下,配合好軟的腰豆入口,非常perfect。
紅酒腰豆牛尾煲
香煎藕餅——上盤有八塊,雖然聞起來沒麥味,但系咬第一口就系另一番滋味~表面睇落好“平靜”入口卻燙咀的,豬肉剁成的粗幼度剛好,肥瘦兼備,吃起來好有肉香,而裏面類似髮菜的東西配合粒粒爽口的藕粒在整個餅的味道上雖然沒突出,卻豐富了口感,不愧為經典。
香煎藕餅
整頓食落,非常滿意,既有特色又不失水準,價錢其實都幾實惠,樂意推薦這個店作為請客場所
2010-05-05
雲翠炒馬蹄
紅酒腰豆牛尾煲
2011-04-28 13 瀏覽
行樓梯上了二樓, 便到了大廳, 可能因為週未的關係, 迫爆了人, 雖然地方幾大, 坐位又多, 依然有人等位, 利害!鴨腿湯飯係今次之行大力推介的焦點, 湯有濃厚的八角味, 鴨腿肉嫩, 一撕即開, 但做了湯飯的鴨腿竟然可以保留一點的鴨肉味, 未有如煲雞湯的雞肉變成湯渣, 值得欣賞! 粒花菇吸收了湯的味道, 變得更甜, 好好食!點心味道不算很出色, 但都不錯了, 鵪春蛋燒賣會係一個不錯的選擇當然不得不提他的靚靚濃普洱, 咁深色, 其實唔知係唔係染色的, 但係味道真係好濃, 應該係真材實料了

雖然地方幾大, 坐位又多, 依然有人等位, 利害!
一撕即開, 但做了湯飯的鴨腿竟然可以保留一點的鴨肉味,
變得更甜, 好好食!

但係味道真係好濃, 應該係真材實料了
  • 鴨腿湯飯
2011-04-27 21 瀏覽
一行八人埋單都係四百幾蚊,lunch ,仲可以遊下海味街食物正,係地方好迫,同埋時間限制,基本上三點已經無野食,同埋由1:30坐至3:00呢段期間係無乜食物揀,只係有買趁手,等位:搵位朋友11:30就到.我地走個陣已經3:00,因為係要企係度等枱.所以佢好早到.我1:30先到蛋蒸腐皮,值得一試,鍾意腐皮味既更會愛上錦鹵云吞,個d 汁既料,真係舊有煮法先至有焗盅茶壺,唔識用,只會成枱水,因為無枱布架.方法係拎高d倒茶,茶味香濃,飲左幾個鐘仲有茶味,後面仲有鹹水角,春卷,炸蝦多士,炸雲吞.唔油又香又脆叉燒飽,原來有梅菜叉燒飽,不過無緣品嚐,不可不試既蓮蓉飽,真係好多蓮蓉,仲剪埋比你.伊麵,雖然唔知叫乜.但係真係唔錯,仲重真係問佢拎辣椒醬,d 朋友話係貴野,少少已經好辣味又夠香.

蛋蒸腐皮,值得一試,鍾意腐皮味既更會愛上
錦鹵云吞,個d 汁既料,真係舊有煮法先至有
後面仲有鹹水角,春卷,炸蝦多士,炸雲吞.唔油又香又脆
叉燒飽,原來有梅菜叉燒飽,不過無緣品嚐,
不可不試既蓮蓉飽,真係好多蓮蓉,仲剪埋比你.
蛋蒸腐皮
錦鹵雲吞
叉燒飽
出名蓮蓉飽
經典茶盅,後面仲有鹹水角同埋春卷
乜乜乜伊麵(重點係問佢拎辣醬)
有半隻筷子咁高既馬拉糕.後面仲有炸云吞,前面仲有蒸蘿蔔糕
經典茶枱,無枱布.下面可以放手袋
2011-04-21
蛋蒸腐皮
錦鹵雲吞
叉燒飽
出名蓮蓉飽
經典茶盅,後面仲有鹹水角同埋春卷
乜乜乜伊麵(重點係問佢拎辣醬)
有半隻筷子咁高既馬拉糕.後面仲有炸云吞,前面仲有蒸蘿蔔糕
經典茶枱,無枱布.下面可以放手袋
  • 蓮蓉包
由於時間問題, 去唔到中環蓮香樓於是友人提議去蓮香居食我地一早就訂左位點左菜所以都唔係好駛等....本身預10個人8送一湯..可惜臨時得返8個人正當我地擔心會食唔哂既時候....發現碟頭好細, 開始擔心唔夠食tim...雖然份量少d但味道好好呀!!同蓮香樓都不相伯仲...食完仲有紅豆沙送!起哂沙..正!不過食完真係有d唔係好夠飽 hahaha坐到咁上下就埋單啦..令人氣炸的事就發生了我地問個姐理可唔可以寫單佢就問我地打算俾幾多tips...之後先再幫我地寫單但因為我地一向都無俾tips既習慣 於是就叫佢跟單價錢寫單啦我地見唔俾tips都好似唔係咁好...所以就打算俾個8字既齊頭點知佢返黎見我地俾$1x tips竟然話我地咁多人食唔係俾咁少tips呀.我地話我地無咩錢架喳都係久唔久先出黎食次飯佢竟然仲話...你地會無錢架咩...你地呢d後生仔淨係識洗錢架姐心諗真係咩事如果你係要人俾tips既不如你就收加一啦唔收加一但又迫人俾tips咁真係唔知想點咯我地成班人都好無奈-_-因為呢位經理...果度d野食再好環境再好 我地都唔會再去!!!
由於時間問題, 去唔到中環蓮香樓於是友人提議去蓮香居食
我地一早就訂左位點左菜所以都唔係好駛等....

本身預10個人8送一湯..可惜臨時得返8個人
正當我地擔心會食唔哂既時候....
發現碟頭好細, 開始擔心唔夠食tim...
雖然份量少d但味道好好呀!!同蓮香樓都不相伯仲...
食完仲有紅豆沙送!起哂沙..正!
不過食完真係有d唔係好夠飽 hahaha

我地成班人都好無奈-_-

2011-04-25
  • 宮廷醬燒骨
2011-04-17 36 瀏覽
我好似第一次食金錢雞 我一口咬下去便大聲說:咩金錢雞冇雞? 好好味不過都幾多肥膏呀,雖然我咁講,但我連食左兩塊,白飯都食左半碗了,但我朋友一向比較吃燒味feell的反而不喜歡,我地冇特別訂位,只是經過開個頭和想早點6:30吃飯而已,伙計讚我們識食鵝頭我是在上年9月在東莞學識食鵝頭的,好好味多汁多鵝頭,又便宜抵食到冇人有,仲有一個咸雞翼同咸雞腳都好好味,仲每人叫左一個白飯同一個白粥,我自己就好滿足了,不知朋友會唔會九點時返家煮面食呢?服務呢個比較健談男伙計幾主動好笑容是幾親切好主動和客人傾談,味道除以上食品外,其實之前都有食試過馬拉糕,霸王鴨,夀包,冬瓜盅,我們是由連香樓食到呢度呀,睇住佢開張架燈光如果可以較多一些柔和D燈就更好,因白光管對女士們可能比較敏感同高清呀備詮:可否在慶祝紀念個欄加多個普通吃飯
我好似第一次食金錢雞

伙計讚我們識食鵝頭
我是在上年9月在東莞學識食鵝頭的,好好味多汁多鵝頭

呢個比較健談男伙計幾主動好笑容是幾親切好主動和客人傾談,

燈光

備詮:可否在慶祝紀念個欄加多個普通吃飯