2023-01-21
新春鴻運2人套餐 1/ 鴻運發財鮑魚撈起開年飯當然要有個好開頭,希望來年順風順水。店員會一邊講新年祝福語,一邊幫我地將多種食材(鮑魚、紅白蘿蔔絲、柚子肉、子薑、紫菜、南乳味脆片、花生等)連同特製開胃的醬汁混合,儀式感滿滿!2/ 盤滿缽滿鮑魚大蝦盆菜主角登場!盆菜集多款矜貴食材:海參、鮑魚、大蝦、瑤柱、花膠、蟶乾、花菇、豬手等,盡吸醬汁精華,香氣四溢。最特別係魚蛋竟有肉餡的,仲有用雞翼代替雞肉,新潮玩味。如有興趣想買回家同一家人食,可以買個大啲,有4/6/8/10人份!3/ 蘆筍XO醬帶子帶子飽滿,xo醬不辣卻惹味無比。4/ 黑蒜番鴨湯盅內有不少鴨肉,全個湯都係精華,令到個湯好入味。5/ 媽祖平安麵食完之後出入平安!平安麵應有盡有,有蔬菜、海鮮等,配料豐富,係我食個最多配料嘅巫!又大碗,最後食到要打包返屋企。6/ 芋圓花生湯甜甜蜜蜜,芋圓煙韌彈牙,色彩繽紛,湯水加入大量花生,口感大增,佢唔似糖水,似羹,比較濃稠
1/ 鴻運發財鮑魚撈起
2/ 盤滿缽滿鮑魚大蝦盆菜
3/ 蘆筍XO醬帶子
帶子飽滿,xo醬不辣卻惹味無比。
4/ 黑蒜番鴨湯
盅內有不少鴨肉,全個湯都係精華,令到個湯好入味。
5/ 媽祖平安麵
6/ 芋圓花生湯