2023-01-25
前晚年初三同屋企人去咗Popcorn食新春鴻運2人餐🧧 🧧新春鴻運2人套餐 $988 🧧鴻運發財鮑魚撈起新年一定要食撈起,材料有鮑魚、蘿蔔絲、糖瓜絲、西柚肉、脆脆等,賣相色彩繽紛。🌈 店員會幫我地加配料,而且一邊加配料一邊講啲新年嘅祝賀詞㊗️ 然後叫我地一齊拎起筷子一齊撈起,過年同親戚朋友食都幾開心。🤣🤣 🦐盤滿缽滿鮑魚大蝦盆菜呢個盤菜都好足料,有花膠、海參、冬菇、鮑魚、豬手、燒肉、大蝦、雞翼、包心魚蛋等等🥰 花膠大大塊,海參同冬菇都炆得好入味。鮑魚大大隻,好彈牙。另外盆菜有4/6/8/10人份可以選擇,啱晒同親戚食。😆🤎蘆筍XO醬帶子帶子好大粒,仲有露筍同三色椒,加咗XO醬一齊炒好惹味。😆🦆黑蒜番鴨湯有好濃郁嘅黑蒜味,每盅湯都有兩件鴨肉,肉質好淋,幾滋補。٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و🍜媽祖平安麵平安麵湯底濃稠🍜有蝦仁、紫菜絲、鵪鶉蛋、鹹肉、冬菇、 荷蘭豆、脆花生等等😆 🥜芋圓花生湯花生湯煮到好綿,有好多唔同顏色嘅芋圓,煙煙韌韌幾好食😋
🧧新春鴻運2人套餐 $988
🧧鴻運發財鮑魚撈起
🦐盤滿缽滿鮑魚大蝦盆菜
🤎蘆筍XO醬帶子
帶子好大粒,仲有露筍同三色椒,加咗XO醬一齊炒好惹味。😆
🦆黑蒜番鴨湯
🍜媽祖平安麵
🥜芋圓花生湯
花生湯煮到好綿,有好多唔同顏色嘅芋圓,煙煙韌韌幾好食😋