2021-05-31
放工去將軍澳donki買野,順便搵下海旁有咩食,最後決定係呢間,無揀錯😍環境服務食物都好好,抵讚👍🏻✨胡麻菠菜油揚沙律作為前菜一流!好清爽,油揚輕輕烘過,更香口,胡麻醬好襯菠菜👍🏻✨鱈魚乾好出色!烘到好脆,一條接一條,食到停唔到口呀!✨軟殼蟹卷上面有牛油果,仲放左金箔同埋魚子醬,軟殼蟹炸得酥脆,絕配!✨鹽燒雞皮雞皮大大塊,十分香脆,好似食薯片咁,底下既唔係薯蓉,而係百合蓉!呢個組合好夾,每一次食,好正!✨四色雞肉串分別有明太子,黑松露,紫蘇梅同蜜糖芥末味,最愛明太子😍雞肉亦好嫩✨手羽串燒到皮好脆,味道不過不失啦~✨大蝦天婦羅幾香脆,蝦都幾大隻!茄子都唔錯✨海鮮茶壺湯好得意,放係茶壺同埋俾左兩個杯仔我地飲,湯幾清甜,唔錯✨和牛炒飯炒得幾乾身,有和牛粒都唔少!每啖飯都配合和牛粒既油香,好正!餐廳好抵讚既係,每道菜上枱時都會介紹一下,好好👍🏻食完好滿足!之後仲去左行轉donki,就當自己去左轉日本啦😭😭
✨鱈魚乾
好出色!烘到好脆,一條接一條,食到停唔到口呀!
✨軟殼蟹卷
上面有牛油果,仲放左金箔同埋魚子醬,軟殼蟹炸得酥脆,絕配!
✨鹽燒雞皮
✨四色雞肉串
✨手羽串
燒到皮好脆,味道不過不失啦~
✨大蝦天婦羅
幾香脆,蝦都幾大隻!茄子都唔錯
✨海鮮茶壺湯
好得意,放係茶壺同埋俾左兩個杯仔我地飲,湯幾清甜,唔錯
✨和牛炒飯