2022-10-21 1106 瀏覽
今日同朋友嚟食生日飯,知道好友係愛辣一族就特意上網搜索專門食辣嘅美食店,經過一番搜索後就屬意哩間位於旺角鬧市嘅「花椒子」「花椒子」有別於一般食川麻美食嘅食店,哩到除咗滿足到你食嘅慾望,仲有大排打卡位啱哂嚟慶祝生日😎「花椒子」係一間以太空為主題嘅餐廳,店內裝潢都係偏暗色為主,襯番太空嘅神秘感,極富時尚感🪐☄️打開餐牌發現原來四川菜係有咁唔同菜式,小炒、巴蜀香鍋、水煮系列、川北涼菜、連麻辣火鍋都有齊,選擇眾多花多眼亂,就由主角話事發辦😆餐廳採用QR code 自助落單,仲可以揀少油、少鹽、少辣等,自己調整合適嘅味道👍🏻口水雞 $68作為開胃前菜💯💯雞件份量十足,底層浸滿紅油、面層灑上芝麻、花生碎同重點口水雞醬😋😋我地揀咗少辣,所以川麻感唔算好重,反而雞件啖啖肉連雞胸肉都尚算嫩滑就有小驚喜巴蜀牛肉香鍋 $118香鍋係用一個鼎上菜仲keep 住坐熱,細心之舉又再加分😎唔食牛肉嘅仲可以揀豬頸肉、肥腸或者雞翼😉香鍋其實係肉類加入蓮藕、黑木耳、萵荀等大量蔬菜🥬加上唔同辣椒🌶️炒成,一上台已經俾川菜嘅香氣包圍,蔬菜夠爽口鑊氣味重,牛肉片量出奇地多,雖然牛味唔夠濃厚但勝在夠軟稔嫩滑👍🏻飄香酸菜爐魚片 (大)

口水雞 $68

巴蜀牛肉香鍋 $118

飄香酸菜爐魚片 (大)$238
酸菜魚係主角指定一定要食嘅,大size 份量驚人,淨係爐魚片都有10幾件,加上大量酸菜同埋粉絲,整個畫面就好澎湃😎爐魚片無骨又啖啖魚,口感厚實滑嫩,酸菜量足而且酸度適中,美中不足係如果可以將粉絲換成寬粉就💯💯

我地仲叫咗兩款川菜必食嘅傳統甜品😋

玫瑰冰粉 $38
冰粉口感比蒟蒻更滑順,再上玫瑰露黑糖水已經好好味又解辣,如果想再提升甜度仲可以加入附上嘅黃糖

紅糖糍粑 $48
糯米條炸到外脆內軟,外面仲係金黃色,睇到都流哂口水😋

2022-10-21 34 瀏覽
以太空為主題嘅川菜餐廳,有唔少嘅太空人擺設,霓虹燈仲好搶眼,就試下同傳統川菜有啲咩分別。飄香酸菜鱸魚片(細)鱸魚片好滑,湯底唔會太油太酸,仲有啲粉絲萵筍,魚片份量唔少,整體份量都夠兩個人食。湖南辣椒炒雞雞配上巨量嘅湖南辣椒,見到辣椒有兩款顏色,食落唔會好辣,雞肉都唔少,一邊炒一邊食,愈食愈香。另外加左碟西班牙黑毛豬,用餘下嘅湖南辣椒加黑毛豬繼續炒,仲可以選擇加牛肉。老油條雪糕(一位用)油炸鬼香脆不油膩,仲要暖暖地。加埋雪糕同埋洛神花醬,酸酸地幾開胃。食落都幾驚喜幾夾,一位用份量幾大。草莓沙冰&芒果沙冰有新鮮水果嘅味道,一邊食辣野一邊飲沙冰解辣,必備!

飄香酸菜鱸魚片(細)

湖南辣椒炒雞

老油條雪糕(一位用)

草莓沙冰&芒果沙冰
有新鮮水果嘅味道,一邊食辣野一邊飲沙冰解辣,必備!

2022-10-21 47 瀏覽
約左個嗜辣嘅朋友去食飯,所以揀左間川菜。一入門口,就見到warning,係咪真係會辣到上太空?gimmick幾creative丫。餐廳環境闊落,枱同枱之間有一定距離,仲有唔少霓虹燈裝飾,幾啱打卡。一坐低侍應都會主動問飲咩茶,又會簡單推介食物,並可以自助用手機落單。咁我地叫左招牌花椒魚頭鍋,追加左隻美蛙🐸一上枱就feel到辣,魚頭都幾大個,夠3-4人食,肉質唔霉,隻蛙肉質好滑,放入鍋淥一淥就啱啱好。酸菜鱸魚片酸菜味突出,唔會死咸,魚片嫩滑無骨,湯底仲配有蘿蔔粉絲等配料。其實我本身唔太食得辣,但配住杯芒果冰茶,都冇問題。順帶一提,好欣賞落單時唔單止可以揀小辣,仲有得揀少油少鹽連續2道濃味主菜,我地叫左香蒜炒萵筍絲,略嫌萵筍絲炒得唔夠乾身。最後仲叫左玫瑰冰粉做甜品,味道不錯,但貌相同菜牌就有少少岀入。

咁我地叫左招牌花椒魚頭鍋,追加左隻美蛙🐸

花椒魚頭鍋

追加美蛙

酸菜鱸魚片

飄香酸菜鱸魚片

其實我本身唔太食得辣,但配住杯芒果冰茶,都冇問題。
順帶一提,好欣賞落單時唔單止可以揀小辣,仲有得揀少油少鹽

飄香酸菜鱸魚片
1K
對鍾意食辣嘅朋友,呢間位於旺角嘅「花椒子」Peppercorn都係一個幾好嘅選擇,單係「辣」都有幾多款式,例如川辣、湘辣(湖南)、泡椒、水煮魚,以及微辣嘅酸菜魚等等。用手機落單,部份菜式可選少鹽/少油,減低罪惡感,但好似無得選辣度/加辣,而呢度嘅湘辣/泡椒/川辣對我而言都係小辣至BB辣度,唔知寫落備註能否加辣,雖然味道唔錯,但食開大辣的我略微唔夠喉。牛油果鮮奶 ($34): 本來以為係奶昔,但原來都係沙冰。質感冰爽奶滑,帶淡牛油果香,亦唔會太甜,幾好飲。湖南辣椒炒雞 ($198): 雞件本身都有醃過,其實整體上同麻辣雞煲差唔多,只不過係用左大量湖南青辣椒,食起上黎更為香辣。呢款青辣椒只係小辣,所以青辣椒連籽一齊食都無咩野,幾香口惹味,但建議自行炒耐少少,逼出辣椒嘅香氣。飄香酸菜鱸魚片 ($138/細): 酸辣並重,湯汁夠濃郁。魚片則採用鱸魚片,爽滑彈牙,無overcooked,又夠厚肉,最重要係新鮮無腥味。湘味串串 ($148): 一個價錢,兩款味道,分別係麻辣及泡椒,各有特色,辣度屬小辣至中辣之間,而每邊嘅配料都係一樣,包括鮑魚、毛肚、鵪鶉蛋、八爪魚仔及篙荀片等,價錢合理,亦夠香辣惹

湘味串串 ($148): 一個價錢,兩款味道,分別係麻辣及泡椒,各有特色,辣度屬小辣至中辣之間,而每邊嘅配料都係一樣,包括鮑魚、毛肚、鵪鶉蛋、八爪魚仔及篙荀片等,價錢合理,亦夠香辣惹味。

2022-10-12
美食探店 | 旺角首家太空主题川菜在香港还能吃到这么正宗的川菜,真的是很不容易,而且仪式感满满哦,边吃美食边欣赏太空主题,我相信没有人会拒绝吧,真的是很治愈的感觉店内整体风格很高级,‍♀非常的有格调呢,而且这里的服务很热情周到,你需要的服务员都会热心帮助,体验感很nice✅ 泡椒牛蛙酸酸辣辣的牛蛙真的很好吃,牛蛙很大个,很新鲜,紧实饱满,肉质嫩滑多汁很好吃,我很喜欢里面的酸汤,配米饭很不错✅ 川味怡香茄子茄子被炒制的软烂,吃起来软软糯糯,咸香十足哦,看着就很有食欲,汤汁很浓郁很鲜美✅ 太空彩虹木桶冰很大一桶哦,而且五颜六色的很好看,冰冰凉凉用来解腻解辣真的很不错,夏天来一桶爱了✅ 湖南辣椒炒鸡这个菜的味道非常正宗,里面放了满满的辣椒还有鸡块哦,鸡肉非常的嫩滑,外皮很酥脆,麻麻辣辣很开胃
美食探店 | 旺角首家太空主题川菜
✅ 泡椒牛蛙
✅ 川味怡香茄子
✅ 太空彩虹木桶冰
✅ 湖南辣椒炒鸡
2022-10-17 50 瀏覽
今日黎花椒子食川菜,入口係山東街再行樓梯落去,餐廳嘅燈光同佈置令你好似置身係太空之中,仲寫住「辣到上太空」,即管睇下辣到有幾過癮先~! 午市有lunch set,包小食一款,加錢有唔同種類嘅飲品,CP值唔錯。 小食揀咗麻辣豬耳、川辣臂片,好爽脆,辣辣地非常開胃。 酸菜鱸魚片,配白飯,估唔到有咁多片咁厚嘅鱸魚,鮮甜得黎又嫩滑,就黎入口即溶,湯底好濃郁,仲配上大量酸菜、萵筍同埋其他配料, 紅燒肉麵,紅燒肉層層分明,好有口感,湯底清甜唔膩。 之後我地再額外叫咗麻辣小龍蝦,因為係香港真係好難食到。小龍蝦每隻都好大,唔洗擔心剝完啲殼冇肉食,小龍蝦肉滲入麻辣汁,超惹味。 湘味串串,係冷鍋串串黎,兩杯裝住兩種味道嘅湯,各有7串。本身食落唔辣,但係後勁十足,係今餐最麻最辣嘅一道菜。串串包括鮑魚仔、魷魚、毛肚、鵪鶉蛋、椰菜花等等,一串一串咁食好有風味~ 太空木桶冰,見到餐牌上賣相咁靚,忍唔住都點咗,底下仲有涼粉添,食完辣再食冰就係冰火二重奏。最後lunch set加配嘅2杯飲品,分別係青檸芒果同青檸菠蘿手搖茶,果味香濃,連飲品都媽呼!

小食揀咗麻辣豬耳川辣臂片,好爽脆,辣辣地非常開胃。

紅燒肉麵,紅燒肉層層分明,好有口感,湯底清甜唔膩。

2022-10-17
10 分鐘 (堂食)
午餐
2022-10-15 31 瀏覽
朋友想食辣野,於是就响openrice預訂左呢間旺角花椒子,不但環境夠大,主題係辣到上太空,充滿科幻元素氣氛唔錯,今日仲係朋友嘅生日,原來仲可以有房間提供唱卡拉ok嘅服務。👍 飄香酸菜鱸魚片🐟  山城水煮系列飄香酸菜鱸魚片既酸菜魚,真係一定要食我最喜愛既酸菜魚,魚片分量好夠多好新鮮,而且最鐘意既酸菜分量都好足料,仲有粉絲萵筍同埋酸蘿蔔片,我們叫了大盤size,真係好滿足味蕾。而且响香港食左都好多其他店的酸菜魚,個人感覺最鐘意食就係花椒子。 巴蜀豬頸肉香鍋🐖裹面既豬頸肉好香好爽口,配料有蓮藕同萵筍勁惹味,份量好足,加多個白飯就冇得頂。 泡椒牛蛙🐸  霧都主菜系列朋友想試試牛蛙,蛙肉份量可以多一點, 配菜反而顯得相對多,表面上就覺得好辣, 但原來食落去都唔係好辣, 係可以接受程度,都幾特別的體驗。 黃金流心蛋🥚 川北凉菜系列流心皮蛋晶瑩剔透,真係整得好靚,同埋真係金黃色㗎,蛋黃真係流心,食落充滿蛋香味,加埋個汁好鮮味,十分好。

飄香酸菜鱸魚片🐟  山城水煮系列

巴蜀豬頸肉香鍋🐖

泡椒牛蛙🐸  霧都主菜系列

黃金流心蛋🥚 川北凉菜系列

2022-10-14 41 瀏覽
作為一個四川人,最失望當然是(脆炸小酥肉)了,完全不挨邊的,這應該叫椒鹽豬扒!(藤椒魚)可以(紅糖糍粑)勉強接受!(黃金皮蛋)沒有技術含量就不說了,本來就好吃的一個菜品(花椒魚頭鍋)如果不是為了打邊爐,奉勸不要叫,如果是打邊爐,味道還是可以的(四川臘肉沙姜藤椒飯)好讚
(四川臘肉沙姜藤椒飯)好讚
2022-10-14
1 分鐘 (堂食)
$300 (宵夜)
2022-10-14 26 瀏覽
旺角嘅花椒子,係一間以太空為主題嘅川菜館,佈置充滿科幻嘅感覺!仲設有行星主題VIP房,私隱度十足!飄香酸菜鱸魚片(細)$138平時嘅酸菜魚勁大兜,兩個人Order一碟已經食唔落其他嘢!而花椒子係有得Order細份,用上鱸魚,保證唔會有淡水魚嘅泥味!仲可以自選少油少辣少鹽,辣得過癮又可以食得健康啲!西沛蕃湯 $118濃香嘅蕃茄湯底,內含去皮原隻蕃茄、蓮藕片、雞肶菇片等,唔錯!火山牛肉 $168用上美國嘅肥牛片,圓椎形咁疊滿兩層,視覺效果一流!一片片咁夾出嚟都唔會散!牛筋丸 $58爽彈美味!萵筍片 $38都幾爽嫩!藍妹(大)$38牛油果鮮奶 $34

飄香酸菜鱸魚片(細)$138

都幾爽嫩!

藍妹(大)$38
牛油果鮮奶 $34
2022-10-12 33 瀏覽
星期日去旺角行街之餘,搵咗間裝修特別嘅川菜,佢喺雅蘭中心嘅地庫,有一個獨立嘅門口,有由樓梯裝修已經好特別,係以太空為主題分咗入唔同角落嘅座位,好有川菜嘅氣息,都坐得好舒服呢度嘅set lunch都好抵食,而且仲有好多唔同嘅選擇。佢呢度嘅所有主菜同埋小食都係唔分時段供應,滿足晒唔同想試嘅意欲自己用QR code落單,夠方便泡椒白木耳、涼拌蓮藕每一個set lunch都會跟一個小食,白木耳係第一次見,就嗌咗嚟試吓,比起黑木耳口感軟身少少,入口爽甜涼拌蓮藕爽口,仲有少少拉絲,嗌咗微辣,辣度啱啱好酸菜鱸魚片就算係午餐但係份量都好夠,鱸魚片好新鮮,一啲腥味都冇,咬落去係清甜彈牙,而且完全冇骨底下都會有唔同嘅配料,有芽菜、金菇送飯一流紅燒肉麵呢度所有嘅餸菜都可以自選少油少鹽小辣,紅燒牛麵辣到啱啱好,而且係幼麵都索左湯汁嘅精華,啲肉切到大大嚿,但係都炆到好林,肥瘦分布均勻花椒魚頭鍋份量超級足,好大個煲,香辣感十足,辣度啱啱好,魚頭好大個,魚肉都好新鮮滑身底層都有好多配料,最欣賞個薯粉,所有嘅精華都吸收晒,層次豐富炸酥肉肉嘅大小切得啱啱好,可以一啖一舊,而且佢外面炸粉好薄,咬落去係啖啖肉,而且新鮮炸起
由樓梯裝修已經好特別,係以太空為主題

分咗入唔同角落嘅座位,好有川菜嘅氣息,都坐得好舒服

自己用QR code落單,夠方便

泡椒白木耳、涼拌蓮藕
涼拌蓮藕爽口,仲有少少拉絲,嗌咗微辣,辣度啱啱好

酸菜鱸魚片
底下都會有唔同嘅配料,有芽菜、金菇送飯一流

紅燒肉麵

花椒魚頭鍋

炸酥肉
肉嘅大小切得啱啱好,可以一啖一舊,而且佢外面炸粉好薄,咬落去係啖啖肉,而且新鮮炸起,好香脆

太空彩虹木桶冰
呢個甜品真係一見到就心心眼
一上台分量十足,有五支唔同嘅雪條,唔同嘅口味,放入冰筒度就算放耐感都唔會話好快溶,紅豆好綿密,同雪糕之間好夾

2022-10-02
  • 飄香酸菜鱸魚片
花椒子👻川菜就食得多太空主題既川菜你又見過未旺角依間成間都係太空主題就好似想辣到上太空咁對鍾意食辣既人黎講真係天堂食川菜都不妨試一試😆.🔅湖南辣椒炒雞 HKD 198一大盆青辣椒去炒辣店員會幫手開火係我地面前炒炒30秒就食得架啦一路熱住愈炒愈香雞肉幾嫩滑少少辣咁夠哂正仲有啲白雲耳做配菜😙🔅藤椒鱸魚片(細) HKD 138我地人少揀咗個細份細份入面一樣都有好多鱸魚片滑滑既鱸魚比啲花椒味夾住入面仲有好多芽菜膽啲米粉真係食過番尋味😛🔅巴蜀豬頸肉香鍋 HKD 118香鍋都差唔多係必點入面啲豬頸肉夠香配料蓮藕同萵筍勁惹味餸飯食一流😋🔅清炒油麥菜 HKD 78加多碟菜中和下啲油膩感好滿足既組合🥰🔅自家製竹蓆茅根水(杯) HKD 32嗌咗佢地自家製竹蓆茅根水唔會太甜又夠清涼食辣野飲凍野都咪話唔爽😎.整體黎講:惹味川菜 辣得過癮😚.🎈 花椒子 (旺角)旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號
花椒子👻

食辣野飲凍野
都咪話唔爽😎
整體黎講:
惹味川菜 辣得過癮😚
🎈 花椒子 (旺角)
旺角彌敦道639號雅蘭中心地庫B102號
2022-10-07 25 瀏覽
工作日辣癮大發,勁想食辣,就來佐尼間“辣到上太空”的花椒子。店裡裝修風格非常特別,好多太空元素,科幻迷會特別鍾意。上餐速度好快,涼菜泡椒鳳爪是第一道上的涼菜,入口淡淡的鹹香同泡椒味,但不算太辣,口感爽脆,酸酸辣辣又凍食,啃得很過癮,完全停唔到口,非常開胃。紅油抄手都好味,望落好辣,但入口唔辣。跟住上佐藤椒鱸魚片,食落藤椒比花椒的麻味清爽,而且冇咁刺激。湯底濃白,鱸魚片量很足,魚肉滑嫩無刺,但滑得來依然保留魚肉的紋理,魚肉唔會糊爛,入口味道鮮香。美蛙魚頭鍋是推薦菜,屬於火鍋類,吃完魚頭同蛙肉仲可以打邊爐。魚頭同蛙肉份量好大,兩個人食到勁飽。魚頭煎至表皮金黃上色,魚頭的外皮在鍋裡吸收湯底後,變得油潤鮮香,加埋辣度都幾有挑戰性,入口直呼過癮。最鍾意食蛙腿肉,蛙肉非常新鮮,超級肥美,而且處理得很乾淨,肉質好鮮嫩。美蛙魚頭鍋煮到後面的辣度已經需要凍飲品助力。飲品特別推薦牛油果鮮奶!口感非常滑,牛油果味好香,而且沒有粗冰粒,飲完又可以繼續食辣。食完魚頭同蛙肉,又加了午餐肉和老油條繼續煮。食完覺得今晚的辣癮都滿足曬~~~埋單後仲抽佐個優惠券,下次又可以開心來食啦~

泡椒雞爪

美娃魚頭鍋
牛油果鮮奶
老油條
2022-10-06 30 瀏覽
放假落咗旺角行過雅蘭中心側面,見到呢間咁Cyber 既餐廳「花椒子」再睇吓門口個menu 太空午餐補給能量正wor我都要入去補給一下先😆入到餐廳有好多太空人同好cyber 既裝修,絕對係一個打卡景點📸水煮鱸魚片午餐套餐配白飯一碗同埋一款小食小食要咗流心黃金蛋主食水煮鱸魚片水煮既味道好夠川辣風味鱸魚片大塊又嫩滑。乾煸四季豆套餐小食要咗泡椒鳳爪四季豆好爽脆配埋啲肉碎好惹味送飯一流。藤椒鱸魚片嘩好多鱸魚片見個水煮鱸魚片咁好食再追加咗藤椒鱸魚片😋真係好足料好多魚片正呀!食川辣菜梗係要叫番支啤酒🍻飲吓啦!

再睇吓門口個menu 太空午餐補給能量正wor
我都要入去補給一下先😆

入到餐廳有好多太空人同好cyber 既裝修,
絕對係一個打卡景點📸

水煮鱸魚片午餐
套餐配白飯一碗同埋一款小食
小食要咗流心黃金蛋
主食水煮鱸魚片水煮既味道好夠川辣風味
鱸魚片大塊又嫩滑。

乾煸四季豆套餐
小食要咗泡椒鳳爪
四季豆好爽脆配埋啲肉碎好惹味送飯一流。

嘩好多鱸魚片
見個水煮鱸魚片咁好食
再追加咗藤椒鱸魚片😋
真係好足料好多魚片正呀!

食川辣菜梗係要叫番支啤酒🍻飲吓啦!
2022-10-05 20 瀏覽
人在旺角,遠遠就比花椒子科幻風格既門口深深吸引,當然要試一試!全間餐廳都行科幻太空風格,每個角落都精心報緻打卡位,再加上抵死金句,打卡一流!食物方面有酸菜魚辣雞堡等川菜,奈何今日唔係好食得辣,所以叫啲無咁辣既。🌶🥘主要試既有湖南辣椒炒雞,雞肉鮮嫩配上挖空左既辣椒,越食越惹味,越食越好味,食到尾可以加牛肉/豬肉一齊煮🥓我地就加咗份牛肉,加埋辣椒汁簡直一流。怕辣仲叫咗少辣既紅油炒手,皮薄餡靚,好好味香蒜炒油麥菜,🥬大大碟兩個人好夠食,仲好有鑊氣添。飲品方面好多特色飲品,但係可能因為太遲無左想叫既牛油果鮮奶,所以叫左兩杯沙冰,分別係士多啤梨同埋芒果🍓🥭甜品方面,叫左太空彩虹木桶冰,兩條紅豆兩條煉奶雪條,再加上一球芒果同雲呢拿雪糕,🍨🍧唔夠既下底仲有好多涼粉。

全間餐廳都行科幻太空風格,
每個角落都精心報緻打卡位,再加上抵死金句,打卡一流!

怕辣仲叫咗少辣既紅油炒手,皮薄餡靚,好好味

香蒜炒油麥菜,🥬大大碟兩個人好夠食,仲好有鑊氣添。

2022-10-05 35 瀏覽
今日同朋友們嚟旺角行街 好耐無嚟行左好耐 行到攰見到呢間餐廳門口有太空人仔 仔細睇下餐牌原來係食川菜 辣嘢啱曬我哋口味就試下要落一層樓梯,周圍怖置都有好多卡通太空人元素,落到去睇,入面非常有科幻感,感覺好年輕, 同一般川菜餐廳嘅印象好唔同我哋首先叫咗兩個午餐之後就散叫食物大家一齊食叫咗以下食物午餐:酸菜鱸魚片同埋酸甜青江魚剁椒魚頭鍋加咗啲配料:牛筋丸,萵筍,麻辣鴨血螞蟻上樹午餐會有涼拌小食同飯配埋,揀咗溏心皮蛋同埋麻辣豬耳,午餐前菜唔算太多但係午餐價錢本身唔貴,所以有包埋前菜過下口癮都好好,而且又好食,期待我哋嘅主菜!轉頭酸甜青江魚就嚟到,魚唔係用魚柳,食落更加有口感同好味,酸甜開胃,配埋白飯,汁都食埋。之後酸菜魚就煮好,估唔到午餐咁平嘅價錢,有咁多魚片,而且佢嘅魚肉質唔會霉,酸菜同魚份量十足,湯頭好好味,用唔少香料烹調,真係淨係嚟食午餐都覺得超值!剁椒魚頭鍋好快都嚟到喇,個魚頭都幾大,開頭見到滿滿嘅辣椒海都有啲驚,不過加埋啲材料落去,之後就發覺味道非常香濃唔會太辣,鍋入面都仲有唔少配料例如萵筍,寬薯粉條越滾越入味,魚頭入味又有唔少肉,鴨血非常q彈,呢個鍋要大讚。呢度嘅螞蟻上樹係用薯粉

我哋首先叫咗兩個午餐之後就散叫食物大家一齊食

叫咗以下食物
午餐:酸菜鱸魚片同埋酸甜青江魚
剁椒魚頭鍋加咗啲配料:牛筋丸,萵筍,麻辣鴨血
螞蟻上樹

呢度嘅螞蟻上樹係用薯粉,調味非常好食,薯粉煙煙靭靭,唔會太辣,有埋蔥,芝麻,肉碎,好有口感,好味道。

呢間餐廳佈置,食物,服務都非常好
而且座位非常闊落,岩晒一大班人
嚟開旺角一定會encore!