2023-05-22 28 瀏覽
這道八府巡按蒸氣海鮮火鍋套餐看起來非常豐盛,包含了各種海鮮、肉類、丸子和蔬菜,滿足曬我既口味。首先刺身➡️北寄具和甘蝦都是非常新鮮的海鮮,帆立具也煮得非常剛好,口感很好。接下來是炸物,芝麻雞翼很香脆,雞軟骨餃子則有嚼勁,都是很不錯的小點心。海鮮方面,白蜆、蝦、鲜魚片、鲍魚、元貝、蟶子皇和龍蝦都是新鮮的,而且龍蝦份量也很大,非常豐盛。肉類方面,安格斯牛肉、豚肉片和雞腿肉也都很新鮮,切得很薄,容易入口。三寶丸方面,牛骨濃汁牛丸和招牌墨魚丸都很好吃,薑汁皮蛋貢丸則有獨特的口感,很適合喜歡嚐試新口味的人。最後是蔬菜拼盤,裡面有各種蔬菜,包括大白菜、豆腐皮、金針菇等等,種類豐富,非常適合搭配火鍋。總體來說,這道八府巡按蒸氣海鮮火鍋套餐非常豐盛,食材都很新鮮,口感也很好,值得一試。

2023-05-20 53 瀏覽
一人一爐蒸海鮮檯面有個touch panel,有哂計時、熱度自己調教。 先參詳旁邊既食材蒸煮時間表,唔會過晒火。-三點刺身(北奇貝、甘蝦、帆立貝)幾分鐘等待時間,先黎個三點刺身有鮮甜甘蝦,北寄貝、帆立貝都大隻爽口。今晚叫左<九品芝麻餐>、<八府巡按餐>熟食、炸物係唔同-芝麻雞翼熱騰有油香,雞軟骨餃子脆皮餡多。-章魚燒2粒,大大粒,質感爽彈裡面又多章魚肉碎。海鮮方面,兩個餐有齊基本既白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚。蜆肉蒸熟多汁,兼有海水咸香度。鮑魚熟左唔會縮水,厚身彈牙。鮮魚片唔多碎骨又帶皮。海蝦新鮮肉爽。九品芝麻餐有大蜆,八府巡按餐就有元貝,而且會額外跟龍蝦半隻龍蝦有羔鮮甜,肉身都幾厚鮮爽。蟶子夠大支超鮮冇沙。肉食可以三揀二,兩個餐就叫四款唔同選擇,安格斯牛肉有牛香,雞腿肉都好嫩滑。三寶丸 牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸各一粒。牛骨濃汁丸入口爆汁又有牛油香滑。•蔬菜拼盤一籃子蔬菜樣樣齊,瓜類既南瓜片同翠肉瓜,蒸5分鐘透心食好鮮甜。菌類有冬菇同金菇,留待煮米線啱哂,仲有青菜幾片好全面。揭開隔水蒸盤,爐底有隱藏設計,蒸完海鮮之後,加入鮮魚湯就可以放麵,將菇、
一人一爐蒸海鮮
-三點刺身(北奇貝、甘蝦、帆立貝)
幾分鐘等待時間,先黎個三點刺身
有鮮甜甘蝦,北寄貝、帆立貝都大隻爽口。

今晚叫左<九品芝麻餐>、<八府巡按餐>
熟食、炸物係唔同

-芝麻雞翼熱騰有油香,雞軟骨餃子脆皮餡多。
-章魚燒2粒,大大粒,質感爽彈裡面又多章魚肉碎。

海鮮方面,兩個餐有齊基本既白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚。
蜆肉蒸熟多汁,兼有海水咸香度。
鮑魚熟左唔會縮水,厚身彈牙。
鮮魚片唔多碎骨又帶皮。
海蝦新鮮肉爽。

九品芝麻餐有大蜆,
八府巡按餐就有元貝,而且會額外跟龍蝦半隻
龍蝦有羔鮮甜,肉身都幾厚鮮爽。
蟶子夠大支超鮮冇沙。

肉食可以三揀二,兩個餐就叫四款唔同選擇,
安格斯牛肉有牛香,雞腿肉都好嫩滑。

三寶丸
牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸各一粒。
牛骨濃汁丸入口爆汁又有牛油香滑。

•蔬菜拼盤
一籃子蔬菜樣樣齊,
瓜類既南瓜片同翠肉瓜,蒸5分鐘透心食好鮮甜。
菌類有冬菇同金菇,留待煮米線啱哂,仲有青菜幾片好全面。

揭開隔水蒸盤,爐底有隱藏設計,蒸完海鮮之後,加入鮮魚湯就可以放麵,將菇、厚切雞腿肉同蜆貝一煲煮滾食,大滿足

最後有雪糕糯米糍!
2023-05-20 30 瀏覽
餐廳裝修好日系,座位與座位之間有竹簾相隔。平時食開一圍圍打邊爐就多,但呢間餐廳好有新穎idea,就係一人一鍋。雖然係咁,但係餐廳都可以安排大家對住坐,而且座位非常寬敞,坐得好舒服👍。餐枱上有指示教大家每種食物要蒸幾多分鐘,枱有計時器,按指示去蒸,蒸完出嚟食就係最好嘅👍。蒸好嘅海鮮汁會滴落下面嘅鍋,食完所有嘢之後職員就會將煮好嘅粥倒落鍋到,再煮多陣,成個粥底海鮮味十足,非常鮮甜😋。餐廳都有好多套餐,任大家選擇。價錢由$218-$598。我地叫咗: 内務總管餐$288❤️三點刺身(北寄貝,甘蝦,帆立貝)❤️炸物(日式炸雞3粒)❤️海鮮:白蜆、蝦、鮑魚、蟹(半隻)、元具、時令海鮮、大蜆❤️肉類:美國肥牛/豚肉片/雞腿肉(三選二)❤️三寶丸 (牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸)❤️蔬菜拼盤❤️甜品食材新鮮,好鮮味, 新穎餐廳,下次一定再來👍

餐廳都有好多套餐,任大家選擇。價錢由$218-$598。

我地叫咗: 内務總管餐$288

❤️三點刺身(北寄貝,甘蝦,帆立貝)
❤️炸物(日式炸雞3粒)
❤️海鮮:白蜆、蝦、鮑魚、蟹(半隻)、元具、
時令海鮮、大蜆
❤️肉類:美國肥牛/豚肉片/雞腿肉(三選二)
❤️三寶丸 (牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸)
❤️蔬菜拼盤
❤️甜品

食材新鮮,好鮮味, 新穎餐廳,下次一定再來👍
2023-05-19 34 瀏覽
蒸海鮮|船渦 |銅鑼灣旁邊有指示提及返各款海鮮嘅蒸煮時間所以好客易自己控制 好方便所有套餐都會包括刺身、炸物,肉類同埋海鮮刺身:北奇貝,蝦,帆立貝炸物:章魚燒及炸雞各2粒———————————🫶🏼 九品芝麻套餐 $218蜆-好鮮甜、完全冇沙蝦-彈牙 鮮甜鮑魚-鮮味好重 口感好冇咬口魚片-魚味好香 完全唔腥牛肉&雞肉 - 正正常常 唔會太肥蔬菜拼盤-蒸粟米同南瓜勁甜墨丸-超彈牙 佢發脹咗唔係圓形的 好得意薑汁皮蛋貢丸-一咬爆汁 好香薑汁皮蛋味米線-唔係平時普通嘅米線 佢係好有咬口 加埋海鮮湯一齊食 好正🫶🏼 內務總筲套餐 $288都會有埋九品芝麻套餐入面嘅白蜆、蝦同鮑魚多咗以下三款:蟹- 鮮甜 大蜆-鮮甜 上枱嘅時候仲見佢有開口元貝-偷偷地係出面攞咗蒜去一齊蒸 超正牛肉&豬肉蔬菜拼盤墨丸 薑汁皮蛋貢丸粥- 入面仲有南瓜同芋頭 但個人認為可以調味再輕d 可以更突出粥嘅甜味————————————————————————📍銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓————————————————————————Overall 💗💗💗💗 #food #delicious #hk #銅鑼灣 #
蒸海鮮|船渦 |銅鑼灣

旁邊有指示提及返各款海鮮嘅蒸煮時間
所以好客易自己控制 好方便

所有套餐都會包括刺身、炸物,肉類同埋海鮮
刺身:北奇貝,蝦,帆立貝
炸物:章魚燒及炸雞各2粒
———————————
🫶🏼 九品芝麻套餐 $218
蜆-好鮮甜、完全冇沙
蝦-彈牙 鮮甜
鮑魚-鮮味好重 口感好冇咬口
魚片-魚味好香 完全唔腥

牛肉&雞肉 - 正正常常 唔會太肥
蔬菜拼盤-蒸粟米同南瓜勁甜

墨丸-超彈牙 佢發脹咗唔係圓形的 好得意
薑汁皮蛋貢丸-一咬爆汁 好香薑汁皮蛋味

🫶🏼 內務總筲套餐 $288

都會有埋九品芝麻套餐入面嘅白蜆、蝦同鮑魚
多咗以下三款:

————————————————————————

📍銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓

————————————————————————

Overall 💗💗💗💗

#food #delicious #hk #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #蒸海鮮 #香港
2023-05-17 27 瀏覽
見到網上很多好評,於是今次帶朋友來吃粥底蒸氣火鍋。餐廳環境日式,設有單人位,每個位置都有簾隔開,感覺有私人空間。值得一讚是,餐廳員工充足,收盤速度快!QR code下單後就可以去拿醬油啦~我點了內務總管套餐:三點刺身,日式炸雞(3粒),海鮮有白蜆,蝦,鮑魚,蟹,元貝,時令海鮮,大蜆,海鮮好新鮮,蒸熟後彈牙鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻肉類選兩款:豚肉片,美國肥牛,三寶丸有墨魚丸,牛丸,頁丸,三種丸類都好吃各有特色!時蔬拼盤,魚湯拉麵九品芝麻套餐:三點刺身,章魚燒即叫即整外香脆內軟白蜆,蝦,鮑魚,鮮魚片,大蜆,肉類選了美國肥牛,雞腿肉,三寶丸,時蔬拼盤最後有南瓜粥底,鮮甜且口感綿滑,非常飽足!

時蔬拼盤,魚湯拉麵

九品芝麻套餐:三點刺身,章魚燒即叫即整外香脆內軟

最後有南瓜粥底,鮮甜且口感綿滑,非常飽足!

2023-05-15 32 瀏覽
簡單講吓食法,枱上面有一張Instruction,會清楚講晒每種食物要蒸嘅時間,跟實佢就真係啱啱好㗎!今次試咗兩個唔同嘅餐,其實前菜肉類配菜同甜品都大致上差唔多,分別係海鮮度,夠Budget 嘅話真係可以試下八府巡按,可以一次過食晒蟹同龍蝦😋😋😋八府巡按($359)🔸 三點刺身(北奇貝,甘蝦,帆立具)🔸炸物(芝麻雞翼,雞軟骨餃子 各一)🔸海鮮:白蜆、蝦、鮮魚片、鮑魚、龍蝦(半隻)、元貝、貴妃蚌、蟹(半隻)🔸肉類:安格斯牛肉/豚肉片雞腿肉(三選二)🔸三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、
招牌墨魚丸)🔸蔬菜拼盤🔸甜品(Mini雪米糍)🔸粥底/麵底九品芝麻($218)🔸 三點刺身(北奇貝,甘蝦,帆立具)🔸 炸物 (章魚燒2粒)🔸海鮮:白蜆、蝦、鲍魚、鲜魚片、大蜆🔸肉類:美國肥牛/豚肉片雞腿肉(三選二)🔸三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、
招牌墨魚丸)🔸蔬菜拼盤 🔸甜品 (Mini雪米糍)🔸粥底/麵底▫️三點刺身👉🏻蒸海鮮之前食返個小冷盤,冰涼開胃,全部都好鮮甜!⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️ 炸物👉🏻雖然呢度係專食海鮮,但係炸物都有水準,熱辣辣脆卜卜,尤其係個芝麻雞翼,勁想Encore🙈⭐️⭐️⭐️⭐️.▫️

八府巡按($359)
🔸 三點刺身(北奇貝,甘蝦,帆立具)
🔸炸物(芝麻雞翼,雞軟骨餃子 各一)
🔸肉類:安格斯牛肉/豚肉片雞腿肉(三選二)
🔸三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、
招牌墨魚丸)
🔸蔬菜拼盤
🔸甜品(Mini雪米糍)
🔸粥底/麵底

九品芝麻($218)
🔸 三點刺身(北奇貝,甘蝦,帆立具)
🔸 炸物 (章魚燒2粒)
🔸海鮮:白蜆、蝦、鲍魚、鲜魚片、大蜆
🔸肉類:美國肥牛/豚肉片雞腿肉(三選二)
🔸三寶丸(牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、
招牌墨魚丸)
🔸蔬菜拼盤
🔸甜品 (Mini雪米糍)
🔸粥底/麵底

▫️三點刺身
👉🏻蒸海鮮之前食返個小冷盤,冰涼開胃,全部都好鮮甜!

▫️ 炸物

▫️ 海鮮🦞🦐🦀
👉🏻全部海鮮都食得出非常新鮮,其中我覺得最出色係白蜆,海水味超重,同埋脹卜卜超級肥美鮮甜😍鮑魚同蝦都非常彈牙,蟹雖然得半隻但都幾多肉又唔少橙黃色嘅蟹膏😝重頭戲就梗係龍蝦啦!肉質嫩滑有咬口,味道非常鮮甜!

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
▫️ 三餐丸
👉🏻最鍾意係個牛骨濃汁牛丸,超級Juicy 同重牛味,之後到薑汁皮蛋貢丸,呢個真心要好小心食,因為爆漿情況都幾嚴重,所以建議食之前篤幾個窿放少少汁先😂薑味濃郁,皮蛋蓉份量都幾多!墨丸彈牙正常發揮!

▫️ 肉類🥩
👉🏻打邊爐將肉類擺落湯底就試得多,將肉擺係蒸鍋就真係未試過,但今次之後愛上咗!因為真心食緊肉既鮮味!兩個餐都分別揀咗牛同豬,安格斯牛肉同美國肥牛嘅分別係前者真係會比較嫩滑,但2者蒸完之後都帶有肉汁,同埋牛味勁重!豚肉非常鮮嫩,脂肪比例平均。

▫️ 粥底/麵底
👉🏻呢個係我最期待既部份,因為當食到咁上下,就可以叫店員幫手煮粥/麵,店員會將蒸氣火鍋個底板拎走,下面就係頭先食物嘅精華液,再用嗰啲湯嚟煮米線,可想言之個米線有幾正🙆🏻‍♀️不過我更加推介粥!店員會將煲好咗嘅粥放入精華,粥底本身有好重南瓜味,再吸收埋海鮮同肉嘅精華真係超級鮮! 即使已經飽到不堪都堅持要食晒個粥😋

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

——————
評分:8/10
平圴消費:~$330
2023-05-15 32 瀏覽
行完街,唔知食乜好!而家又係海鮮季節😆😆就不如食蒸海鮮啦!仲係蒸汽海鮮!好鮮甜好正啊!呢間店係銅鑼灣sogo附近,行完街過黎都係幾分鐘😝😝店鋪裝修有啲日式風格,可以一格格坐,我地兩個都點左下面既set👇:八府巡按💰388- 三點刺身(北奇貝,甘蝦,帆立貝)- 炸物(芝麻雞翼)- 海鮮:白蜆、蝦、鮮魚片、鲍魚、龍蝦(半雙)、元具、時令海鲜、蟶子皇或蟹(半雙)- 肉類:安格斯牛肉豚肉片/雞腿肉(三選二)
三寶丸 (牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、
招牌器魚丸)- 蔬菜拼盤- 甜品我同朋友配左👇- 粥底:蒸海鮮漏落黎既汁水連同蕃薯一齊煮既粥!超級鮮甜☺️☺️- 麵底要左米線+小辣麻辣鮮魚湯底,不過其實可以直接原味,個湯真係好鮮甜,辣味都正,不過原味更好😌😌一人一爐,可以按照自己既進度食,海鮮係真係新鮮!仲係識郁嘎!☺️☺️真係好飽😗😗

八府巡按💰388

- 三點刺身(北奇貝,甘蝦,帆立貝)

- 炸物(芝麻雞翼)

- 肉類:安格斯牛肉豚肉片/雞腿肉(三選二)
三寶丸 (牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、
招牌器魚丸)
- 蔬菜拼盤
- 甜品
我同朋友配左👇
2023-05-10
2023-05-12 31 瀏覽
今日嚟銅鑼灣食海鮮蒸氣火鍋,此店特別之處係一人一蒸鍋,每個座位旁邊都清楚指示各種海鮮的蒸煮時間,非常貼心❤️有不同的海鮮套餐選擇,每款都包括有刺身、海鮮、肉類、丸類和甜品等👍叫咗九品芝麻和內務總管套餐分別各有北寄貝、甘蝦和帆立貝刺身海鮮盤就有十分鮮甜的蜆,新鮮彈牙的鮑魚,新鮮多膏而且肉實的蟹🦀️元貝非常大隻,爽口鮮甜仲有美國肥牛/豚肉片/雞腿肉和一些丸類,還有蔬菜最後仲有粥底或者粉麵選擇,可以麻煩店員幫手煮粥底,吸收晒剛才蒸海鮮的精華😋章魚燒和炸雞,熱辣辣新鮮炸起最後還有糯米糍,好滿足

叫咗九品芝麻和內務總管套餐

分別各有北寄貝、甘蝦和帆立貝刺身

元貝非常大隻,爽口鮮甜

仲有美國肥牛/豚肉片/雞腿肉和一些丸類,還有蔬菜

章魚燒和炸雞,熱辣辣新鮮炸起

最後還有糯米糍,好滿足
2023-05-11
2023-05-09 72 瀏覽
耐佐冇翻香港,宜家先體驗到香港噶服務真心差,岩落機已經好累帶住小朋友,但因為店鋪需要掃碼點餐,但因為問多幾句,某男服務員態度好差,仲直接使用不耐煩語氣回答,當時真係好想馬上走,我想講唔係必然每位客人都係咁熟悉呢個掃碼點菜軟件噶咯,因為肚餓所以問多幾句想快少少點到菜囖
記得對上個次食蒸鍋都已經係差唔多1,2年前係酒樓,今次朋友係成個月前已經BOOK定枱同我講有間蒸鍋好正。一入到睇個環境覺得好唔錯,每個位都可以有個簾可以拉落黎,岩哂我地呢D小獨獨如果想自己一個人黎食。今次同朋友一齊叫左 $288 嘅內務總管。一開波上左佢地嘅刺身,味道同平時放題店相約,因為重點當然係食蒸海鮮吧!另外會再上一個炸物,呢個餐包左3件日式炸雞,熱住上枱,雞肉幾滑。食完刺身同小食後,上左每人一盤差唔多半張枱咁大嘅海鮮盤,上面有蟹(半隻),蝦x3,白蜆,鮑魚,元貝,大蜆。蟹: 明顯係生劏嘅蟹,蒸完肉都仲係好實,帶有少少膏,食落幾鮮蝦: 肉質好彈,有蝦味,Size黎講算幾大隻白蜆 & 大蜆: 所有蜆吐沙都吐得好清,好開心食唔倒任何一粒沙。蜆個肉質都好新鮮,帶有少少海水咸味,醬料都唔洗點。\鮑魚: 睇相都睇倒唔係細細鮑,上枱個陣仲係郁,蒸完好彈口,好好食!元貝:  大大隻,個膏大舊到超級肥美,中間個帶子食落好鮮味同好甜食到咁上下已經差唔多半飽,開始食埋肥牛同豚肉同埋D丸類,比較有驚喜係個粒牛筋丸帶有少少肥膏,食落少少油味好正。食到最後我朋友真係太飽了,直接拎埋個出前一丁走,而我就en

今次同朋友一齊叫左 $288 嘅內務總管。

蝦: 肉質好彈,有蝦味,Size黎講算幾大隻

食到最後我朋友真係太飽了,直接拎埋個出前一丁走,而我就enjoy埋呢個南瓜溶嘅粥,南瓜嘅甜再加埋蒸海鮮個陣嘅鮮,絕對係一個完美嘅結局

2023-04-27
10 分鐘 (堂食)
2023-05-09 36 瀏覽
Restaurants with fish tanks are a guarantee of fresh seafood. Boat Boat Steam in CWB is one of them. This place provides solo steam pot and set menus that even eating alone can enjoy a good variety of seafood.I picked the basic set and added more ingredients to share. Admiralty Set•Takotaki•White clams•Shrimp•Fish Filet•Crab•US Beef•Vegetables+Sea Snail+Angus Beef+Iberico PorkAt last, the staff would serve a congee base to absorb the essence of the seafood in the steaming water. However I was to

Admiralty Set
•Vegetables
+Sea Snail
+Angus Beef
+Iberico Pork

At last, the staff would serve a congee base to absorb the essence of the seafood in the steaming water. However I was too full and gave it a pass.

Angus Beef Fresh Eggplant Fish Soup Mixian
Customized choice of topping, soup base and noodles. The Mixian was thin yet had a good texture. Huge portion.

San Miguel Negra
Dark lager. Roasty, malty, not too bitter with caramel notes.
2023-05-08 51 瀏覽
船渦銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓3/F, Way On Commercial Building, 500 Jaffe Road, Causeway Bay蒸氣火鍋錯曾經紅極一時, 我都有一排沒有食啦, 因蒸要等,我沒什麼耐性食完又要等8=10分鐘先有得食下一味。今日時間鬆動, 便有閒情來食一下蒸氣火鍋有一人套餐同散點肉類與海鮮,高cp 值,$218九品芝麻套餐, 有魚片, 白蜆, 鮑魚,蝦,豚肉片及雞腿肉(牛豬雞任選兩款),白蜆,丸,蔬菜拼盤。海鮮是在水缸中活養,很鮮甜美味$288內務總管餐,多了元貝同蟹有刺身同小食,小食略有分別,有章魚燒同炸雞可以邊食邊等蒸海鮮$18 支裝茶同涼茶而以前食粥底,這裡多樣化,有麵底很特別。#香港探店 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #yummy #foodporn #delicious #cuisine #restaurant #japanfppd #noodle #chicken #causewaybay #hotp
船渦
銅鑼灣謝斐道500號維安商業大廈3樓

海鮮是在水缸中活養,很鮮甜美味

$288內務總管餐,多了元貝同蟹

刺身同小食,小食略有分別,有章魚燒同炸雞可以邊食邊等蒸海鮮

$18 支裝茶同涼茶

而以前食粥底,這裡多樣化,有麵底很特別。

食食食,又去了位於銅鑼灣謝斐道維安商業大廈3樓的船渦海鮮蒸氣火鍋店,原來此店曾於2020年取得新假期必吃食店大奬入圍餐廳。其店主打一人一蒸氣火鍋,非常衛生。食物亦以海鮮為主,各人可按自己的喜好,揀選喜愛的套餐。套餐分別有九品芝麻$218,內務總管$288,八府巡按$388,九五至尊$598。我們選了九品芝麻套餐兩份,每份$218,另外再加海花螺$28及扁蟶子6隻$28,非常抵食。九品芝麻套餐包三點刺身:北寄貝,甘蝦,帆立貝-炸物 :章魚燒2粒-海鲜:白蜆、蝦、鮑魚、鮮魚片、大蜆-肉類:美國肥牛,豚肉/雞腿肉(三選二)-三寶丸:牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸-蔬菜拼盆-甜品-另外亦可選粥底或麵底,而麵底又有多種粉麵及湯底選擇,真係選擇多多。刺身,鮮甜美味。所有海鮮,肉類,丸類,蔬菜都是以蒸煮的方法處理,所以都能保存食物原汁原味。海鮮很新鮮及爽口彈牙,肉類選了美國肥牛及豚肉,肥牛和豚肉都能鎖住肉汁,肉質鮮嫩。跟住食埋個粥,真係精華所在,十分鮮甜。最後以糯米糍甜品作為完美的終結,超正。
九品芝麻套餐包
三點刺身:北寄貝,甘蝦,帆立貝
-炸物 :章魚燒2粒
-海鲜:白蜆、蝦、鮑魚、鮮魚片、大蜆
-肉類:美國肥牛,豚肉/雞腿肉(三選二)
-三寶丸:牛骨濃汁牛丸、薑汁皮蛋貢丸、招牌墨魚丸
-蔬菜拼盆
-甜品
跟住食埋個粥,真係精華所在,十分鮮甜。
最後以糯米糍甜品作為完美的終結,超正。
  • 九品芝麻套餐
2023-05-05 42 瀏覽
原來香港都有一人蒸氣鍋‼️ 上網見到就即刻約埋朋友去食啦😆 我除咗食材好新鮮之外,環境仲要好舒適‼️ 佢嘅竹窗簾設計,感覺多啲人聚會食都無問題✨內務總管套餐主要有嘅海鮮係白蜆、蝦、鮑魚、蟹、元貝、貴妃蚌、大蜆✨全部都好新鮮,仲見到啲海鮮郁緊‼️仲有美國肥牛、豚肉片、三寶丸、時蔬拼盤✨ 真係好豐富🥰九品芝麻套餐海鮮有白蜆、蝦、鮑魚、鮮魚片&大蜆,鮮甜外,仲處理得好乾淨‼️其他都有豚肉片、美國肥牛、三寶丸及時蔬拼盤💕套餐仲包刺身、小食及主食~🌟三點刺身有帶子、赤背及甜蝦,好新鮮好開胃💕🌟小食有日式炸雞&章魚燒✨ 等緊正嗰陣就可以食小食😆估唔到都幾有水準👍🏻🌟主食選擇都唔少,仲有得揀辣同唔辣~今次我哋揀咗傳統嘅粥底及漁湯米粉✨加嘅粥本身有啲配料,加埋鮮甜味雖然係自助,但係位置貼滿左每樣海鮮要蒸幾耐,個爐又可以定時,唔驚掛住傾偈蒸耐咗👍🏻👍🏻👍🏻
內務總管套餐
九品芝麻套餐
套餐仲包刺身、小食及主食~

🌟三點刺身
有帶子、赤背及甜蝦,好新鮮好開胃💕
🌟小食
🌟主食

2023-05-04 1763 瀏覽
今日去食蒸海鮮,我今天兩個人黎食,但此店特別之處是一人一蒸鍋,一人一位置,即使一人想食好點,都可以黎食。餐廳有吾同套餐,一人一套餐,有刺身,海鮮,肉類,丸,炸物等。今日叫了兩個套餐,分別係1)九品芝麻 2)八府巡按兩個餐主要分別係炸物,肉類同埋海鮮。首先會先上刺身,北奇貝,蝦,帆立貝炸物方面九品芝麻餐 配有 章魚燒2粒八府巡按餐 芝麻雞翼 雞軟骨餃子海鮮方面有很大分別:九品芝麻餐配有-蜆 蝦 鮑魚 魚片份量其實都吾少,當中好鐘意佢既蜆。蜆十分鮮甜。蒸既過程有提示每款海鮮分別要蒸幾耐。一人一鍋,慢慢蒸, 自己可以決定蒸什麼先。係蒸既時候,也可以食住先。鮑魚-超鮮味同新鮮,蒸海鮮最重要係材料。真係好鮮甜,都吾洗沾醬油都覺得好好食。八府巡按套餐包括白蜆 蝦 魚片 鮑魚 龍蝦 元貝 蟹超級豐富。重點推介佢龍蝦,半邊龍蝦真係好新鮮,大約7分鐘可以食😍實肉,爽口,彈牙,味道吾錯。而且都算大隻。蟹-有半隻, 多膏,甜。實肉,新鮮。美國肥牛 安格斯牛 豚肉片 雞腿肉兩個餐分別在於,八府巡按套餐係安格斯牛,而九品芝麻餐係美國肥牛。兩者都係一分鐘就食得。牛丸,薑汁皮蛋貢丸蔬菜 最後仲有米線或者烏冬,或者
今日去食蒸海鮮,
我今天兩個人黎食,但此店特別之處是
一人一蒸鍋,一人一位置,即使一人想食好點,都可以黎食。

餐廳
有吾同套餐,一人一套餐,有刺身,海鮮,肉類,丸,炸物等。
八府巡按套餐

今日叫了兩個套餐,分別係
九品芝麻 2)
八府巡按
兩個餐主要分別係炸物,肉類同埋海鮮。

首先會先上刺身
北奇貝,蝦,帆立貝

炸物方面
九品芝麻餐 配有 章魚燒2粒
八府巡按餐 芝麻雞翼 雞軟骨餃子

海鮮方面有很大分別:

九品芝麻餐配有-蜆 蝦 鮑魚 魚片
份量其實都吾少,當中好鐘意佢既蜆。
九品芝麻餐

鮑魚
蜆十分鮮甜。蒸既過程有提示每款海鮮分別要蒸幾耐。

一人一鍋,慢慢蒸, 自己可以決定蒸什麼先。
係蒸既時候,也可以食住先。

八府巡按套餐包括
白蜆 蝦 魚片 鮑魚 龍蝦 元貝 蟹
八府巡按套餐

蟹-有半隻, 多膏,甜。實肉,新鮮。
龍蝦
扇貝

美國肥牛 安格斯牛 豚肉片 雞腿肉

安格斯牛肉
牛丸,薑汁皮蛋貢丸
蔬菜

最後仲有米線或者烏冬,或者粥底可以揀。
今日揀打了米線,個餐其實好飽。

2023-05-03
九品芝麻餐