2020-06-03
呢間火鍋都食過好多次今次嚟到尖沙咀呢間H8試吓佢嘅分店湯底照舊叫左濃湯佛跳牆雞翅煲湯頭非常之濃郁 啖啖雞湯 入邊仲有好多材料 好似花膠 螺片 金華火腿 魚翅 未落打邊爐配料之前我都不自覺飲咗三碗湯 係咁refill 廣島蠔 $88有成八粒都幾抵 廣島號都算幾新鮮 兩個人一人食四粒 正秘製豬手呢個係特別推介嘅,豬手醃過先,之後再放落打邊爐都煮熟,醃得啱啱好,豬皮又好彈牙,又有咬口,$88又有成八舊,正到爆手打墨魚丸手打墨魚丸,估唔到非常之彈牙,都好重墨魚味,好似食緊一件墨魚XO醬鮑魚蝦餃XO醬蝦餃都未試過,仲要有鮑魚係入邊,反而我覺得唔係咁重XO醬味,不過食落嘅感覺好特別未試過,呢個都推介可以一試自製韭菜餃韭菜爆曬餡,餃非常之新鮮紅薯粉超大份,嗦晒啲湯汁正總括來講雖然價錢比普通打邊爐貴啲不過物超所值,想食高質嘅火鍋可以試吓呢間
今次嚟到尖沙咀呢間H8試吓佢嘅分店
秘製豬手
手打墨魚丸
XO醬鮑魚蝦餃
自製韭菜餃
韭菜爆曬餡,餃非常之新鮮
紅薯粉
超大份,嗦晒啲湯汁正