2019-10-18 195 瀏覽
之前食過佢同集團既醉。胡爐,今次簡番係尖沙咀H8既胡爐,因為信心保證。火鍋用料高質新鮮,有大量自家製手工食物可選,海鮮種貴精不貴多,但樣樣水準一致。胡爐四格鍋:(清湯、沙嗲、麻辣🌶、蕃茄🍅可同時享用四款不同的湯底,適合我地呢啲選擇困難症嘅人。當然要試下黃金炸魚皮做小食,一上菜仲感受到個陣熱辣辣新鮮炸出既熱氣🤣炸至金黃色,滿滿咸蛋溶既味道,吾係有咸蛋顆粒,但啖啖咸蛋香,香氣四溢。黑松露墨魚🦑丸:是手工自家製的,黑松露味好濃烈,真材實料,而且每一粒大小一樣好勁,好爽口彈牙,仲要食到墨魚粒係入面,增加口感。黑松露蟹肉餃子🥟:一睇就知係自家製,皮薄餡靚,黑松露味氣味濃郁。食完又想再食蔬菜🥬拼盤:時令蔬菜,有油麥菜、娃娃菜,唐生菜,西洋菜等等,油麥菜好清甜,好清新。大愛海蝦: 好生蜢,食落新鮮爽口,因為係新鮮所以係有彈性而不是焧身的,只要普通咁淥熟都已經可以食到其鮮味,欣賞!總結來說,這家火鍋店的湯底及火鍋配料高質新鮮!會再光顧。

黑松露墨魚🦑丸:
好爽口彈牙,仲要食到墨魚粒係入面,增加口感。

黑松露蟹肉餃子🥟:
一睇就知係自家製,皮薄餡靚,黑松露味氣味濃郁。食完又想再食

蔬菜🥬拼盤:

大愛海蝦:

總結來說,這家火鍋店的湯底及火鍋配料高質新鮮!會再光顧。
2019-10-18 1564 瀏覽
秋風起🍂最啱打邊爐🍲圍爐係最爽。朋友介紹下話要黎呢間位於厚福街8號H8 16 樓既胡爐食,因為之前食過要番尋味📍。裝潢沖滿中國風味,別出心裁。地方吾算太大,但我地幸運地可以包房有一定隱私度💋呢間火鍋店有十幾款湯底可以選擇,新鮮、手打、手切、自家制系列餸菜都可點,花多眼亂。 胡爐四格鍋:(清湯、沙嗲、麻辣🌶、蕃茄🍅可同時享用四款不同的湯底,適合我地呢啲選擇困難症嘅人。清湯其實係有皮蛋芫茜係入面清熱氣,麻辣吾算辣,充滿花椒八角香葉粒,麻而不辣。沙嗲氣味好濃烈,淥條菜就可以吸曬佢既精華。蕃茄🍅入面都真材實料,入面有清甜蘿白同焾身牛腩。火鍋🍲配料:打邊爐點少得肥牛🐂手切🔪頂級安格斯肥牛:賣相吸引,雪花❄️分佈平均,肉脂比例平衡,薄薄一片片,淥十秒放入口中, 入口即溶,肉質鬆軟💋大推游水海蝦 🦐: 生猛到上菜時仲跳緊,一串串用竹籤串起,就算殘忍咁放入爐都吾會彈出黎🤣那怕只係用清湯淥熟,鮮味十足,肉質清甜爽彈。不小心又encore 美國🇺🇸桶蠔:嘩,每隻都好肥美,脹卜卜,而且食得出新鮮無比,啖啖蠔既鮮味就算經過濃湯既浸淫,都保持到隻隻濃郁軟滑蠔味。總結:環境好,包房私隱度高火鍋🍲料好高質 有好多新鮮
秋風起🍂最啱打邊爐🍲圍爐係最爽。

裝潢沖滿中國風味,別出心裁。
地方吾算太大,但我地幸運地可以包房有一定隱私度💋

火鍋🍲配料:

總結:
環境好,包房私隱度高
火鍋🍲料好高質 有好多新鮮自家製手工的

2019-10-17
  • 黑松露蟹肉餃
  • 四格鍋
  • 美國桶蠔
2019-10-01 531 瀏覽
Very nicely decorated space with comfortable seating . It can be a little cold when you first got in but the temperature is perfect once the pot started heating in the middle of the table.Great extensive menu to choose your hotpot ingredients from and super attentive friendly staff who comes every now and then to fill more soup to help the hot pot runningHighly recommended their salty egg yolk fried fish skin!! It’s as good as the one you will get in Singapore if not better!

2019-09-30 477 瀏覽
為慶祝朋友既生日,生日果個指明要打邊爐,就係厚福街搵到呢一間。地方就不算大,但依舊可以間到比較私隱的房間,而九個人既我地好順理成章咁入左包房。溫馨提示:冷氣比較強勁,未開始打邊爐時會比較凍!呢間火鍋店出名係湯底,有十幾款可以選擇,而餸菜類方面都睇得出不是行貨,有很多新鮮、手打、手切、自家制系列,點餸果時已經充滿期待!人多既既關係就叫左兩個湯底:老闆推介既 火焰龍蝦海鮮煲, 無花無假,真係有成隻正常size既龍蝦,而且湯底濃郁,配合打邊爐一流。另一邊就係食辣區 佢有兩款辣鍋,加廿蚊就可以雙併, 就點了 台灣青麻辣鍋併四川麻辣鍋(中辣)!麻辣鍋就同食開既差不多,都係初期唔算辣,食耐就個咀又麻又辣,而比較突出既係個青麻辣鍋,個人比較推介,個味辣得黎有種清新既味道,用黎打邊爐即刻成件事無咁肥膩。火鍋配料方面:自家製韭菜餃,都食得出係人手包既,最緊要是皮薄之餘淥耐左又唔會穿皮!西班牙黑毛豬豚肉,易入口又唔駛淥太耐,唔食牛既最佳代替品。手打墨魚滑,肉質結實,淥完唔會散開。新鮮游水生蝦,真的十分新鮮,淥完後完全食到既新鮮味,而且肉質彈牙,誠意推介。薑蔥涼拌魚皮,呢個又係必吃之一,作為開胃菜一流,感覺

溫馨提示:冷氣比較強勁,未開始打邊爐時會比較凍!

人多既既關係就叫左兩個湯底:

火焰龍蝦海鮮鍋

火鍋配料方面:

西班牙黑毛豬豚肉,易入口又唔駛淥太耐,唔食牛既最佳代替品。

手打墨魚滑,肉質結實,淥完唔會散開。

薑蔥涼拌魚皮,呢個又係必吃之一,作為開胃菜一流,感覺好fresh!

牛肉就點了兩次,
手切胡爐鴛鴦牛肉(本地牛及牛頸脊),同手切牛頸脊,
本地牛就肉味比較重,而且就算唔係淥太耐,都會有少少靱口既感覺,而牛頸脊比較易入口同鬆軟,但牛肉味即依舊,而且價錢仲平d添。

而其他炸魚皮、炸響鈴、鮮淮山、牛骨髓、四併丸,都是保持正常質素。

最後仲有桂花糕送!

總括來講,呢間火鍋店材料新鮮,服務態度也好,值得一試。

2019-09-03
慶祝紀念
生日
  • 台灣青麻辣鍋
【食過最好最好嘅火鍋】呢間係我食過最好最好嘅火鍋,本身想試吓佢個胡椒豬肚湯底火鍋,但店員叫我地是椰子雞煲。佢話呢個係大推介。本身對胡椒湯底冇咩特別perference,所以就轉左椰子雞煲。佢真係有成隻雞喺度,雞本身比較肥美,所以好香好香。店員在家火,再倒連個椰子汁連椰子肉,同埋少少連個椰子汁連椰子肉,同埋少少酒入去走入去。佢好細心提我地,要飲咗個湯先。結果一飲飲咗三碗😂,因為真係好清甜好清甜,即使有少少計油都唔會話太油膩,仍然好清甜。本來淨係飲過湯同埋啲雞已經好suprise。我哋叫咗普通肥牛,店員又再推介牛頸脊!!佢話呢個係最好食嘅部位,咁信佢啦,又試吓。果然冇介紹錯 ORZ。啲紅肉同脂肪嘅分布超級超級好(見圖),同埋好新鮮,有血水滲出來的。通常呢個部位會有啲難咬,但呢間餐廳嘅牛頸脊完全冇呢個問題!一開始未上菜之前,店員俾咗八款調味料我哋,其實結果我哋完全食咩都冇乜點用過調味料,因為本身啲雞同牛就好清甜,用咗調味料反而會破壞左佢原本嘅鮮味。仲有就係牛筋芝心丸。呢個都好好食,冇令我失望, 依然係超級高質素!牛筋無偷工減料,I mean冇好似出面鋪頭咁溝啲麵粉澱粉質入去,都係新鮮手打牛筋
【食過最好最好嘅火鍋

仲有就係牛筋芝心丸。呢個都好好食,冇令我失望, 依然係超級高質素!牛筋無偷工減料,I mean冇好似出面鋪頭咁溝啲麵粉澱粉質入去,都係新鮮手打牛筋!

座位後邊仲有得叉電,非常貼心。另外順帶一提嘅事,呢個店員真係好好服務同細心,我哋話兩個人,佢suggest我地坐房,整地☺野飲方面,我哋叫咗菊花蜜,好大支可以兩個人慢慢飲。依間餐廳真係一生人必來一食,好值得一試,因為佢嘅椰子雞鍋同牛真係十級十級出色,係so far我食過最好嘅一間。
2019-09-28 403 瀏覽
近排秋風起,最啱就係打邊爐㗎啦,喺尖沙咀搵咗間主打中式手工火鍋嘅餐廳,餐廳位於食肆林立嘅H8,一出𨋢就見到成間餐廳好有中國嘅特色,上至一燈一桌,下至用既餐具同裝飾擺設,睇得出花咗唔少嘅心思!餐廳提供好多唔同種類嘅湯底,最後揀咗冬瓜荷葉海鮮鍋,海鮮有蝦、蟹、帶子同蜆,配料就嗌左手切牛頸脊、手打丸拼盤、韭菜餃、自家製即炸響鈴、炸芋頭、鴨血、冰豆腐、雜菌同蔬菜既拼盤,牛頸脊雖然一碟要$400,但份量都算比足,手切得幾厚肉,咬落肉質都算軟腍,依度既餃類同丸類都係自家製,韭菜餃要好小心處理好容易一滾就散晒,餃皮食落同出面既有分別,比較有咬口,手打丸拼盤有豬肉丸、牛肉丸、蝦丸同墨魚丸,豬肉丸食得出落咗少少嘅梅菜去調味,幾特別!墨魚丸就落咗小小馬蹄,令口感更加豐富!自家製即炸響鈴一上碟都feel到即炸嘅熱氣,但滾落去就唔知點解會好容易散開,建議唔好滾咁耐就要即刻撈起食啦!整體上出去速度幾快,都幾爆場,建議食之前要訂定位!
近排秋風起,最啱就係打邊爐㗎啦,
喺尖沙咀搵咗間主打中式手工火鍋嘅餐廳,
餐廳位於食肆林立嘅H8,
一出𨋢就見到成間餐廳好有中國嘅特色,
上至一燈一桌,下至用既餐具同裝飾擺設,
睇得出花咗唔少嘅心思!
餐廳提供好多唔同種類嘅湯底,
最後揀咗冬瓜荷葉海鮮鍋,
海鮮有蝦、蟹、帶子同蜆,
配料就嗌左手切牛頸脊、手打丸拼盤、韭菜餃、
自家製即炸響鈴、炸芋頭、鴨血、
冰豆腐、雜菌同蔬菜既拼盤,
牛頸脊雖然一碟要$400,但份量都算比足,
手切得幾厚肉,咬落肉質都算軟腍,
依度既餃類同丸類都係自家製,
韭菜餃要好小心處理好容易一滾就散晒,
餃皮食落同出面既有分別,比較有咬口,
手打丸拼盤有豬肉丸、牛肉丸、蝦丸同墨魚丸,
豬肉丸食得出落咗少少嘅梅菜去調味,幾特別!
墨魚丸就落咗小小馬蹄,令口感更加豐富!
自家製即炸響鈴一上碟都feel到即炸嘅熱氣,
但滾落去就唔知點解會好容易散開,
建議唔好滾咁耐就要即刻撈起食啦!
整體上出去速度幾快,都幾爆場,
建議食之前要訂定位!
冬瓜荷葉海鮮鍋
手切牛頸脊
2019-09-25
冬瓜荷葉海鮮鍋
手切牛頸脊
2019-09-26 263 瀏覽
終於跟3位朋友來到一直想試試的胡爐火鍋,這次來到尖沙咀分店。店位於厚福街H8,這大廈集齊了很多不同的餐廳,地點也不難找。一進餐廳,地方不算很大,但被分配的四人座位也闊落。裝潢古色古香,使用的餐具也是帶有中國氣息。這裡的湯底聽聞是這不錯的,我們選了冬瓜蟹湯,也點選了十多款配料,同時,店員也細心遞上了8款自選醬料,有我最喜歡的麻醬,是火鍋牛肉的好排檔!首先送來的當然是湯底,是令我有點震撼的。底部有著一大片冬瓜,上面放上了一隻蟹填滿了整個鍋。店員在面前慢慢倒進一瓶湯,湯入面更有帶子,蝦及不少海鮮,感覺足料。配料方面,最深刻的是一大碟的牛肩脊肉及很大件的響鈴。牛肉入口非常軟綿,肉味很香,而且份量大。響鈴方面,慢慢未上菜的關係我們向店主提了一下,應該是原來是即炸的關係,上菜時很熱很脆,吃起也很香口。整體上,湯底,配料,小食也很合我們的口味,是愉快的用餐體驗!

• 手切牛頸脊
1K
2019-09-26 181 瀏覽
和朋友相約晚飯選擇來胡爐吃火鍋店面不算好大,所以預先訂座會比較好人均消費滿$200贈送以下其中一項優惠:胡爐特選雙拼鍋或卜卜蜆龍蝦魚湯鍋或火焰椰青雞鍋或迷你海鮮拼盤我們選了第一項優惠,於是選了兩款湯底:四川麻辣鍋(小辣)及北海道牛乳花膠豆腐鍋四川麻辣鍋的用料好足!加了不少的辣椒~小辣的辣度都很足夠!!北海道牛乳花膠豆腐鍋,灼食物前先試試湯,也吃了些花膠,牛乳味好香~~花膠size不算很大,份量亦不算多~手切牛頸脊(中),想不到中的份量都那麼多!餐廳細心的在點菜紙上寫上手切本地肥牛與手切牛頸脊的分別~~雖註明了牛肉味較淡,但我們覺得牛肉味都算足夠!牛頸脊質感軟嫩,一灼熟即食就最好味!與麻辣鍋與牛乳鍋都匹配!炸響鈴,新鮮炸起夠脆卜卜,不算太油響鈴吸滿湯汁來吃夠滋味!!冰豆腐($58),份量不算好多,大約有6件不過火鍋湯底好味的話,必點冰豆腐,同樣可以吸滿湯汁來吃!冰豆腐放到牛乳鍋那邊比較合口味,吸滿牛乳香又帶有黃豆香~~豬頸肉($128),質感算爽又有咬口,但比較普通不算好香豬味!黑松露蟹肉餃($108),和朋友們都最推介的一款火鍋配料雖然這款餃的餡料不是很飽滿但餃皮很薄很滑,黑松露味好香
和朋友相約晚飯
選擇來胡爐吃火鍋
店面不算好大,所以預先訂座會比較好

人均消費滿$200贈送以下其中一項優惠:
胡爐特選雙拼鍋或
卜卜蜆龍蝦魚湯鍋或
火焰椰青雞鍋或
迷你海鮮拼盤

北海道牛乳花膠豆腐鍋&四川麻辣鍋(小辣)
花膠size不算很大,份量亦不算多~
手切牛頸脊(中)
手切牛頸脊(中),想不到中的份量都那麼多!
餐廳細心的在點菜紙上寫上手切本地肥牛與手切牛頸脊的分別~~
雖註明了牛肉味較淡,但我們覺得牛肉味都算足夠!
牛頸脊質感軟嫩,一灼熟即食就最好味!
與麻辣鍋與牛乳鍋都匹配!
炸響鈴
炸響鈴,新鮮炸起夠脆卜卜,不算太油
響鈴吸滿湯汁來吃夠滋味!!

冰豆腐($58),份量不算好多,大約有6件
不過火鍋湯底好味的話,必點冰豆腐,同樣可以吸滿湯汁來吃!
冰豆腐放到牛乳鍋那邊比較合口味,吸滿牛乳香又帶有黃豆香~~

豬頸肉($128),質感算爽又有咬口,但比較普通
不算好香豬味!

黑松露蟹肉餃($108),和朋友們都最推介的一款火鍋配料
雖然這款餃的餡料不是很飽滿
但餃皮很薄很滑,黑松露味好香,灼40秒左右便能吃!!
灼的時候要注意餃子容易散開,不能灼太久,我們都放在湯舀中灼

總結來說,這家火鍋店的湯底及火鍋配料的質素都不錯!
但通風方面較弱~
我和一朋友坐的位置有冷氣風吹到,由於食正風口,我們被麻辣鍋的煙薰得流眼水流鼻水

坐對面位的朋友則不受影響,希望這方面能力改善啊!
而且座位亦較窄,枱面放不下太多物品
店員算細心,見我帶的物品較大件,有幫我將物品儲在另一位置!
2019-06-26
手切牛頸脊(中)
2019-09-26 128 瀏覽
有少少秋意嘅時候就開始有心癮想同朋友打邊爐今晚嚟到胡爐同朋友一齊試冬瓜荷葉海鮮鍋湯底侍應一打開個煲首先底層有冬瓜中間放左帶子 大蜆 蝦同埋好大隻完整嘅蟹師傅仲好細心將隻蟹切開幾舊方便食食到啖啖肉!第一啖試吓佢哋嘅湯底完全係出乎意料之外一留起就見到有蝦米 小元貝 同埋金華火腿粒真係好足料!!!重點必試嘅係手切一碟牛肩脊肉新鮮即炸響鈴韭菜餃鴨血總括嚟講胡爐係準備食物嘅質素都幾高質而環境方面佢哋係有得book VIP房冇房嘅話座位唔算寬敞適宜同3-4個朋友一齊食比較好!
有少少秋意嘅時候

第一啖
試吓佢哋嘅湯底
完全係出乎意料之外
一留起就見到有蝦米 小元貝 同埋金華火腿粒
真係好足料!!!

重點必試嘅係

而環境方面
佢哋係有得book VIP房
冇房嘅話
座位唔算寬敞
適宜同3-4個朋友一齊食比較好!
2019-09-25
2019-09-24 137 瀏覽
呢晚來到尖沙咀厚福街,為咗朋友jenny的推介而來,一間高質而且有火焰椰青雞鍋的鋪頭。一行四人理所當然點咗椰青雞鍋,等待過程中嗌咗两樣小吃,分别係椒鹽雞脆骨及秘製醉鴨舌,雞脆骨熱辣辣,脆卜卜,份量又多;而鴨舌就軟冧冧,又有濃香酒味扑鼻而來,两樣都同樣好吃。而個雞鍋就係店員即場係你面前炒雞件,跟住落埋酒再落埋一大個椰青的椰水,煲滾後1人飲2碗真材實料的椰青雞湯已非常之满足。再來D手工餃子拼盤,手打丸拼盤同埋紐西蘭羊肉片已經好足够,值得一提嘅係嗰扎青檸蘇打亦好好味。

2019-09-24 151 瀏覽
今日同屋企人慶祝生日,我地就黎左尖沙咀打邊爐,呢間打邊爐既環境超級好,裝修得好有中國特色,古色古香咁!湯底方面,我地叫左個鮮椰青雞鍋。侍應開爐既時候會先炒啲雞,之後再落啲酒,再點火燒,最後再落埋鮮椰汁,視覺效果非常震撼,而且湯底好鮮甜。肉類方面,我地點左個紐西蘭草飼羊肉。羊肉好新鮮又唔會羶。小食方面,我地點左椒鹽雞脆骨同埋秘製醉鴨舌。兩樣都好高質!火鍋料方面,我地點左懶得諗,所以就叫哂啲拼盤,包括蔬菜拼盤、手工餃子拼盤同埋手打丸拼盤。全部都好好食!飲品就點左呢個青檸梳打。
肉類方面,我地點左個紐西蘭草飼羊肉。羊肉好新鮮又唔會羶。

小食方面,我地點左椒鹽雞脆骨同埋秘製醉鴨舌。兩樣都好高質!
飲品就點左呢個青檸梳打。
  • 鮮椰青雞鍋
2019-09-20 189 瀏覽
朋友外國返黎話好想打邊爐,見呢間地點方便而且評價都幾好,所以臨時決定試下。好彩我地都早到,拎左最後一張檯唔係等位。我地叫左北海道牛乳花膠豆腐鍋+胡椒豬肚鍋兩個鍋底都好好味!不過胡椒豬肚越煲越濃味,應該比較適合冬天,喜歡胡椒gee值得一試,花膠豆腐湯底都好濃郁,朋友好鐘意值得一讚係手切本地牛肉,佢都好大碟,同埋都厚身!超正!我地都覺得CP值好高另外魚皮同響鈴都係鮮炸!不過魚皮正!至於響鈴我就覺得一般~其他墨魚滑,貢丸果D都唔錯!值得Encore!哈哈

我地叫左北海道牛乳花膠豆腐鍋+胡椒豬肚鍋

另外魚皮同響鈴都係鮮炸!不過魚皮正!至於響鈴我就覺得一般~

其他墨魚滑,貢丸果D都唔錯!值得Encore!哈哈
黑松露蟹肉餃
手切本地肥牛(中)
手打墨魚滑
手工雲吞
自家製即炸響鈴
招牌即炸魚皮
2019-09-06
黑松露蟹肉餃
手切本地肥牛(中)
手打墨魚滑
手工雲吞
自家製即炸響鈴
招牌即炸魚皮
  • 極上手切本地肥牛
  • 自家製炸魚皮
2019-09-13 222 瀏覽
之前上網留意左呢間好耐,咁啱係尖沙咀行完街就上網睇下訂唔訂到位,見咁仲有優惠送龍蝦海鮮拼盤,又比我訂到就上來食!試左個四格火鍋,可以試晒四個味道!格格都好足料,但麻辣鹹左少少,而個沙嗲甜左D!送個海鮮拼盤,蝦好新鮮仲好生猛👍🏻
試左個四格火鍋,可以試晒四個味道!
2019-09-11
2019-09-13 209 瀏覽
朋友和我月頭剛剛出糧就很想和姊妹一起去吃點好吃的,我和他都是火鍋愛好者就過來吃了這一個看起來很不錯的火鍋料理。本身有聽朋友說過這一家很好吃湯底味道很好但是沒有想到來到其實更加有意外的驚喜!餐具都金黃金黃的看起來很奢華就像是九五之尊所用的餐具很好。點了兩個湯底雪白的湯底和麻辣的味道可以配合我和他不同的口味。麻辣的湯底湯底了非常知足你看還有竹笙吸光了鍋底的味道很好吃😋調料就可以自己撈撈有不同的調料可以選。點了一個手工切牛肉拼盤牛肉味超級濃而且是很新鮮的味道!其實真要說的話牛肉的比較配麻辣湯底鹹鮮可口,但是因為本人不能吃辣所以就放在了牛乳湯也非常好吃。除此之外還點了一人海鮮還有黑松露蟹肉餃。一人海鮮雖然說是一人份量但其實也不少,按兩個人吃的話每人都可以吃到一點,我覺得我們兩個人分着也很滿足!特別推薦黑松露蟹肉餃他的皮很好吃!然後裏面的餡料也很鮮味嘗到很多黑松露呢😂👌👌買單其實真的有點貴但是一個月一兩次真的還好啦打算下次帶父母再來試試

餐具都金黃金黃的看起來很奢華就像是九五之尊所用的餐具很好。

調料就可以自己撈撈有不同的調料可以選。

點了一個手工切牛肉拼盤牛肉味超級濃而且是很新鮮的味道!

買單其實真的有點貴但是一個月一兩次真的還好啦
打算下次帶父母再來試試
2019-09-10 186 瀏覽
今日咁岩約左朋友去尖沙咀食飯,見到厚福街個邊都幾多食肆,想食下火鍋就黎到呢間胡爐。一入到去見到中式風格裝修,就連啲杯碟都有特色花紋,所以都幾期待啊!🤣一開始店員會有8種調味俾你選擇,可以自己撈個醬, 沙茶醬、蔥、豉油呢啲當然唔少得啦。由於同行朋友唔食辣,所以點了雙併湯底,北海道牛乳花膠豆腐,有濃濃的牛奶香味,趁等食物個陣,當湯牛乳豆腐湯咁飲都幾惹味😛另外點左個四川麻辣湯底,可揀選小、中、大辣,我就叫左個小辣味道岩岩好,湯底配料入面有d腐皮、豬皮,吸收晒辣椒夠晒入味。叫咗個鴛鴦手切牛肉,其中牛肩肉值得推薦,肉質較滑身、又唔肥,啱晒我哋啊肥嘅人,而且數量都好多好有滿足感!海鮮拼盤都幾足料,除咗有新鮮蝦之外,d鮑魚帶子都幾大粒,又彈牙又冇乜雪味,一次過滿足幾個願望😆打邊爐當然唔少得響鈴啦,呢度係新鮮炸㗎,上菜個陣仲係熱辣辣,然後響鈴吸晒麻辣湯,夠晒辣好好味!嚟到餃子類別,我就揀咗個特別啲嘅口味,叫做黑松露蟹肉餃,呢隻餃子要浸落湯底40秒已經熟㗎啦,一日後當然有龍龍嘅黑松露味啦,而且有蟹肉嘅鮮味,記得浸耐左會爛晒,記得張計時!佢地有個招牌手打丸拼盤,一共4種口味,有蝦、牛肉、豬肉、墨魚,當中我

佢地有個招牌手打丸拼盤,一共4種口味,有蝦、牛肉、豬肉、墨魚,當中我比較鍾意下野,因為夠晒滑身同彈牙。另外豬肉丸都唔錯,係有啲梅菜係入邊,好似食緊梅菜肉餅嗰隻味😋

總結一下,牛肉係必點,鍾意食海鮮嘅都可以點,最推薦係佢個加松露蟹肉餃子夠晒特別,另外食得辣嘅話麻辣湯底都好推薦!
  • 黑松露蟹肉餃
  • 胡爐牛拼盤