2019-10-18
之前食過佢同集團既醉。胡爐,今次簡番係尖沙咀H8既胡爐,因為信心保證。火鍋用料高質新鮮,有大量自家製手工食物可選,海鮮種貴精不貴多,但樣樣水準一致。胡爐四格鍋:(清湯、沙嗲、麻辣🌶、蕃茄🍅可同時享用四款不同的湯底,適合我地呢啲選擇困難症嘅人。當然要試下黃金炸魚皮做小食,一上菜仲感受到個陣熱辣辣新鮮炸出既熱氣🤣炸至金黃色,滿滿咸蛋溶既味道,吾係有咸蛋顆粒,但啖啖咸蛋香,香氣四溢。黑松露墨魚🦑丸:是手工自家製的,黑松露味好濃烈,真材實料,而且每一粒大小一樣好勁,好爽口彈牙,仲要食到墨魚粒係入面,增加口感。黑松露蟹肉餃子🥟:一睇就知係自家製,皮薄餡靚,黑松露味氣味濃郁。食完又想再食蔬菜🥬拼盤:時令蔬菜,有油麥菜、娃娃菜,唐生菜,西洋菜等等,油麥菜好清甜,好清新。大愛海蝦: 好生蜢,食落新鮮爽口,因為係新鮮所以係有彈性而不是焧身的,只要普通咁淥熟都已經可以食到其鮮味,欣賞!總結來說,這家火鍋店的湯底及火鍋配料高質新鮮!會再光顧。
黑松露墨魚🦑丸:
好爽口彈牙,仲要食到墨魚粒係入面,增加口感。
黑松露蟹肉餃子🥟:
一睇就知係自家製,皮薄餡靚,黑松露味氣味濃郁。食完又想再食
蔬菜🥬拼盤:
大愛海蝦:
總結來說,這家火鍋店的湯底及火鍋配料高質新鮮!會再光顧。