餐廳: 胡爐
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-23 31 瀏覽
朋友飯局⋯餐廳安排左一間房椰子🥥雞湯底,十分足料,未開始打邊爐時,大家已喝了一半😂充滿著濃濃的椰子香打邊爐最緊要食材新鮮、胡爐不會令你失望!象拔蚌彈牙爽脆,生蠔大而肥美,牛肉更加出色,不用點醬油襯托,牛味已經十分濃厚。
朋友飯局⋯餐廳安排左一間房

打邊爐最緊要食材新鮮、胡爐不會令你失望!

朋友叫我試下尖沙咀嘅一間胡爐餐廳,真係一試鍾情!首先,胡椒豬肚花膠雞鍋嘅湯頭勁正😋!浸進去的雞件吸滿咗胡椒嘅鮮味,令人一飲再飲。而家講返胡爐牛拼盆,嗰些牛肉,呀!真係嫩滑得嚟又多汁,令人食指大動。尤其係牛舌芯,咬落去彈牙得嚟,牛味又重,真係無得輸!至於餃子拼盤,個黑松露餃🥟簡直係驚喜滿滿,啖啖滋味,每個餃子嘅餡都超滿足。雲吞皮又薄又滑,實在讚到無得再讚!再講吓黄金炸魚皮,啖啖脆口鹹蛋黃,點可以唔愛呢?喺啲魚皮炸得啱啱好,不膩口,食得我停唔到啊!啲蔬菜拼盤亦都表現優秀,爽口又清新,喺胡爐之中提供咗個清新氣息。總之,啲食物質素同服務態度都一流,呢家胡爐絕對係值得再嚟幾轉嘅好地方💖!咁香口嘅味道,咁溫暖嘅服務,下次一定要再嚟!

最近我特別迷戀吃海鮮火鍋!朋友介紹,體驗了一下這家高質火鍋的魅力,讓我難以忘懷!🥰👍👍👍首選超值且奢華的二人至尊寶套餐1.胡爐醉八鮮鍋:鮑魚,青龍蝦,花膠,魚翅,花枝,青口,卜卜蜆,花螺,食材豐富!精彩出場✧٩(ˊωˋ*)و✧,店員把白蘭地灑在鍋里,白蘭地被點燃的一瞬間,鎖住海鮮的鮮香,隨這火焰升起,鮮香四溢,讓人陶醉!2.胡爐精選牛拼盤:牛肉,牛舌,牛油,雪花肥牛,口感鮮美,必點推薦!3.至尊海鮮拼盤:鮑魚,靚蝦,聖子皇,珊瑚蚌,生蠔🦪,卜卜蜆,鮮甜可口,口感奢華極致!還點了黑松露墨魚丸,XO醬鮑魚蝦餃,鮮蝦雲吞,粒粒飽滿,青翠欲滴的時蔬拼盤,吃完超級滿足的,極致的享受!pS:服務好,食材優質,價格相宜的餐廳,真的是會吃完還想再去的!
最近我特別迷戀吃海鮮火鍋
朋友介紹,體驗了一下這家
高質火鍋的魅力,讓我難以忘懷!🥰

👍👍👍首選
超值且奢華的二人至尊寶套餐

2023-08-19 873 瀏覽
今次是第一次來到這間火鍋店,今次一行3人,感謝老闆安排了一間獨立房間給我們。店內裝修以中國色彩為主,餐廳面積雖然少,但整體感覺舒服。我們點了一個鴛鴦鍋,餐前吃了青瓜和黑木耳,香辣又開胃,火鍋點了安格斯牛肉,牛胸爽,海鮮拼盤,肉丸等等。安格斯牛肉油脂均勻,肉質嫩滑軟熟入口即溶,口感味道一流,還有手切牛頸脊,肉質非常鮮甜,海鮮也非常新鮮,吃落非常鮮甜美味。我們坐在獨立房間,火鍋配上啤酒簡直是絕配,我們邊吃邊喝邊傾談,滿足極了。
2023-08-13 620 瀏覽
說實話,香港打邊爐的選擇很多,本身朋友想訂尖沙咀去另一間的火鍋店,但是我看到網上評價這間也不錯,所以最後選擇了星期五晚上試一試。在這座以食肆為主的地方吃晚飯,等上10分鐘上樓已經是平常事。但是想不到這間以單點為主的火鍋店,質素竟然比任吃的還差。首先,火鍋店的牛肉已不是最頂級,更過分的是蝦滑竟然完全不新鮮,有腥味,本身經理說免費換給我們,但最後結帳時看清楚後還要收費,真的想不到。雖然他們的醬料真的不錯,但食物質素整體來說只是平均以下。可一 不可再。
雖然他們的醬料真的不錯,但食物質素整體來說只是平均以下。
可一 不可再。
2023-08-11
2023-08-09 163 瀏覽
今晚約了朋友到來這家火鍋店,這家店出名是高質人氣火鍋店,湯底和火鍋配料都使用高品質食材,店內裝潢以中國風設計,座位以小包廂形式作間隔,具私人空間,座位舒適整潔。今次是第一次來幫襯這家火鍋店,安排了一間廂房給我們。我們點了鴛鴦湯底,餐前小食麻辣青瓜黑木耳,香辣又開胃胡爐牛拼盤安格斯手切肥牛,海鮮拼盤,牛胸爽等等。 安格斯油脂均勻,肉質軟稔,入口散發濃郁,還有手切牛頸脊肉質非常鮮甜。我們坐在廂房邊吃邊談,一邊享受美食,一邊飲啤酒,一邊傾談非常滿足極了,下次必定再來
2023-08-08
2023-05-27 510 瀏覽
今晚約左朋友食呢間都有一段時間無食過,但係我覺得絕對係香港其實一間最高質既火鍋店,我book位果陣都好期待,果然水準都仲keep到咁好,果然無令我失望。呢間火鍋店個重點,我覺得係個湯底。今晚叫左招牌鮮椰青雞鍋,首先真係好足料,最正既係餐廳會輕輕煮下d雞,再落新鮮椰青水再加湯煲,滾起就可以當湯咁飲,濃濃既雞味再加上椰子香味出哂黎,呢個味道就算個鍋滾左兩個鐘都仲keep到,之後落既牛肉,菜,響鈴等都勁入味,完全可以將食物既味道提升,真係無得頂。食物方面其實都勁高質,首先有樣驚喜既係原來而家星期日至四唔計公眾假期,用Openrice book或者打電話book位會送青龍龍蝦,仲要好新鮮又勁大隻,勁正!今晚叫左好多野食,即炸魚皮就咁食又香口又脆,輕輕放落湯底再食又有另一番風味,食得食唔到口。五寶丸各有特色,個人特色中意黑松露墨魚丸,好濃味好正。牛拼盤真係重點推介必叫,總共有五款唔同既牛肉,牛味勁重又juicy既牛頸脊,牛舌芯好有口感,牛胸爽油脂味好重,一試難忘。蔬菜拼盤估唔到都好新鮮,菜都特別甜過人。最後食埋紫菜炸響鈴,盡吸湯底既精華,實在完美。

五寶丸各有特色,個人特色中意黑松露墨魚丸,好濃味好正。

蔬菜拼盤估唔到都好新鮮,菜都特別甜過人。

最後食埋紫菜炸響鈴,盡吸湯底既精華,實在完美。

2023-05-27 220 瀏覽
終於有時間寫返食評了😋呢間都算係數一數二喺香港最真材實料嘅湯底,我哋兩個人帶咗個椰青雞喎,職員真係喺我哋面前倒入一隻椰青,睇到都覺得好吸引呢,然後叫咗一支白酒,牛等等,也非常不錯💕這樣就渡過了一個開心的晚上了🐰
2023-05-06
  • 鮮椰青雞鍋
2023-05-24 1573 瀏覽
尖沙咀厚福街H8裡的胡爐是高質人氣火鍋店,湯底和火鍋配料都使用高品質食材,店內裝潢以中國風設計,座位以小包廂形式作間隔,具私人空間,座位舒適整潔。招牌鮮椰青雞鍋 $298上桌時店員先炒一炒雞肉使其更香口,再倒入椰青水和雞湯,滾後先喝一碗椰子雞湯,湯料很豐富,很多雞件和椰子肉,非常濃郁,味道鮮美可口,餐前小食 $20麻辣青瓜黑木耳,香辣又開胃胡爐牛拼盤 $398安格斯手切肥牛 - 油脂均勻,肉質軟稔,入口散發濃郁牛香氣極上手切牛頸脊 - 牛頸與肩胛之間,油花適中,肉質爽滑,肉味濃厚牛胸爽 - 心臟旁一塊脂肪膜,入口清甜散發淡淡牛油香氣,十分爽脆不膩霜降牛粒 - 切成一口一粒的份量,脂肪分佈平均,肉汁豐富,油脂香味四溢牛舌芯 - 嫩滑無筋,很軟腍,充滿濃郁牛香胡爐五寶餃 $128XO醬鮑魚蝦餃王 - 大大粒蝦肉,爽口彈牙,很鮮甜黑松露蟹肉餃 - 黑松露味道突出,很多菌粒,很濃郁滋味手工雲吞 - 皮薄餡料豐富自家製韮菜餃 - 每粒都包著滿滿餡料,口感清新手工魚皮餃 - 煙韌外皮很有咬口紫菜炸響鈴 $88即炸紫菜炸響鈴,輕灼幾秒即可,響鈴吸收了湯汁,加上卷入了紫菜,很香脆美味黃金炸魚皮 $98

招牌鮮椰青雞鍋 $298
麻辣青瓜黑木耳

餐前小食 $20
麻辣青瓜黑木耳,香辣又開胃

胡爐牛拼盤 $398
安格斯手切肥牛 - 油脂均勻,肉質軟稔,入口散發濃郁牛香氣
牛舌芯 - 嫩滑無筋,很軟腍,充滿濃郁牛香
胡爐五寶餃

胡爐五寶餃 $128
XO醬鮑魚蝦餃王 - 大大粒蝦肉,爽口彈牙,很鮮甜
黑松露蟹肉餃 - 黑松露味道突出,很多菌粒,很濃郁滋味
手工雲吞 - 皮薄餡料豐富
自家製韮菜餃 - 每粒都包著滿滿餡料,口感清新
手工魚皮餃 - 煙韌外皮很有咬口
紫菜炸響鈴

紫菜炸響鈴 $88

黃金炸魚皮 $98
炸得金黃香脆,即叫即炸,上桌熱騰騰的,鹹蛋黃醬又厚又香,超脆口,很惹味
蔬菜拼盤

蔬菜拼盤(小) $63
有白菜、生菜、菜心、油麥菜,新鮮爽脆
青龍蝦

青龍蝦 (送)
逢星期日至四預先訂座, 2人送1隻青龍蝦,龍蝦肉質Q彈,鮮甜美味,很驚喜
麻辣青瓜黑木耳
胡爐五寶餃
紫菜炸響鈴
蔬菜拼盤
青龍蝦
今晚約左朋友係尖沙咀打邊爐,得知「胡爐」於OpenRice訂座兩位會送一隻青龍蝦,反正本身無咩Preference,見咁抵一於就試下。但唔知優惠做到幾時,訂座前可自己查閱最新優惠資訊。招牌鮮椰青雞鍋 ($298): 店員會係你面前加入料酒,然後將雞件爆炒,再加入原個鮮椰青水及以金華火腿和鮮雞餚製嘅雞湯。建議進食前先飲幾碗雞湯,湯頭非常鮮甜,亦帶咸香,濃郁得黎又唔膩,同一般餐廳嘅味精雞湯完全唔同。另外,雞件夠滑唔柴,亦有肉味 (唔係煲完湯無味果種)。青龍蝦 (訂座贈送): 贈送嘅都唔會Expect好大隻,但去街市買點都要過百蚊掛。青龍蝦新鮮,灼幾分鐘就食得,其肉質爽彈,肉汁豐富,蝦膏唔多,但幾鮮甜。胡爐牛拼盤 ($398): 共有五款牛肉,分別係極上手切牛頸脊、安格斯手切肥牛、牛胸爽、牛舌芯、霜降牛粒。牛肉新鮮,色澤血潤,整體都算好食。牛頸脊牛味偏濃郁,油脂比例適中,幾香口;安格斯手切肥牛油香較重,肉質較嫩滑;牛胸爽口感爽脆,輕灼數秒即可享用。胡爐手打五寶丸: 分別有芝心蝦丸、黑松露墨魚丸、墨丸魚、手打香茜炸菜牛丸、梅豬肉丸。肉丸爽口彈牙,蝦丸鮮味之餘,特別爽滑;黑松露墨魚丸有松露香之餘

胡爐手打五寶丸: 分別有芝心蝦丸、黑松露墨魚丸、墨丸魚、手打香茜炸菜牛丸、梅豬肉丸。肉丸爽口彈牙,蝦丸鮮味之餘,特別爽滑;黑松露墨魚丸有松露香之餘,味道唔會太濃烈;香茜炸菜牛丸幾鮮味,食落仲有炸菜粒,口感爽脆。

2023-05-03
2023-05-19 140 瀏覽
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀🔻 胡爐 尖沙咀厚福街8號H8 16樓/🧃招牌鮮椰青雞鍋 $298入面有半隻雞,店主會幫手將雞件先炒香,然後淋上酒點火,令到雞件更香之餘,仲好有視覺效果,好啱打卡,最後加入超濃郁嘅雞湯同埋一整個椰青水,滾兩滾已經出晒味,入口非常清甜之餘仲好惹味/🧃2人送1隻龍蝦而家餐廳做緊優惠,只要經網上或者電話book枱,每兩個人就會送一隻龍蝦,雖然唔係好大隻,但係意外地非常好肉,而且非常鮮甜彈牙,免費食到真係好開心/🧃胡爐牛拼盆 $398呢個拼盆真係好抵食,非常大份同埋有好多花款,兩個女仔都食唔晒,有極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒、牛舌芯同安格斯手切肥牛,好推介牛頸脊,牛味濃郁,油花十足,另外牛舌心都好有咬口/🧃胡爐五寶餃 $128自家製黑松露餃、魚皮餃、鮮蝦雲吞等,全部餃嘅味道都符合返佢個名,唔會食完都唔知佢係邊隻餃,而且餃皮個質地都係有分別,魚皮餃偏向厚實彈牙,鮮蝦雲吞就皮簿餡靚,非常推介/🧃招牌炸魚皮 $78即叫即炸,炸魚皮好薄脆,完全唔會有油益味/🧃蔬菜拼盤(小)$63有多款嘅蔬菜,份量好充足/#food #foodie #hkfood #hkfoodie
#尖沙咀美食 #小蓮星呑食尖沙咀
🔻 胡爐
尖沙咀厚福街8號H8 16樓
🧃招牌鮮椰青雞鍋 $298

🧃2人送1隻龍蝦

🧃胡爐牛拼盆 $398

🧃胡爐五寶餃 $128

🧃招牌炸魚皮 $78
即叫即炸,炸魚皮好薄脆,完全唔會有油益味

🧃蔬菜拼盤(小)$63
有多款嘅蔬菜,份量好充足

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
2023-05-18 111 瀏覽
位於厚福街H8 16F 嘅胡爐,主打靚湯底嘅火鍋店。講下今晚食左乜先:✨前菜 陳醋木耳小黃瓜 - 醒胃餐前小食黑松露枝豆 - 用上黑松露醬+黑松露油伴枝豆嘅餐前小食,比油炸餐前小食更適合夏天,香濃黑松露味包裹住枝豆,真係食唔停口。✨🐔胡椒豬肚花膠雞鍋湯,雞同花膠分開上,店員話 雞已經7成熟,落鍋煮2-3分鐘就可以食,花膠有4大件,湯底鮮甜濃郁,滿滿膠質同鮮雞味,連飲2碗。✨🦞 開邊龍蝦 - 非常新鮮,肉質彈牙鮮味👍🏻👍🏻。🎁🎁原來而家直接打電話訂星期日至四 用餐,就✨✨送每位半隻新鮮龍蝦。 😍真係心心眼。✨🐮胡爐牛併盤 人少少揀呢個併盤好,可以試多幾樣。✨牛舌芯 - 厚簿剛剛好,軟軟林林,好食。✨安格斯手切肥牛 - 雖然話係肥牛,但肥瘦均勻,食多幾舊都唔會膩。✨極上手切牛頸脊 - 脂肪相對少啲,但唔會un ,爽嫩軟滑有咬口肉味濃。✨牛胸爽 - 牛心臟旁邊的一塊脂肪膜,口感爽脆帶點脂肪油潤感,夾埋一塊肥牛一齊食,口感食味都提升晒。👍🏻👍🏻霜降牛粒 - 油脂分布平均,肉質軟嫩,切成一粒粒入口肥瘦剛好。✨🦐🍄🐟醉胡爐五寳餃XO醬鮑魚蝦餃王、黑松露蟹肉餃、手工雲吞、韮菜餃、手工魚皮餃超推 黑松
位於厚福街H8 16F 嘅胡爐,主打靚湯底嘅火鍋店。

講下今晚食左乜先:
✨前菜
陳醋木耳小黃瓜 - 醒胃餐前小食

✨🐔胡椒豬肚花膠雞鍋

✨🦞 開邊龍蝦 - 非常新鮮,肉質彈牙鮮味👍🏻👍🏻。

✨🐮胡爐牛併盤
人少少揀呢個併盤好,可以試多幾樣。
✨牛舌芯 - 厚簿剛剛好,軟軟林林,好食。

✨🦐🍄🐟醉胡爐五寳餃
超推 黑松露蟹肉餃,黑松露味唔會蓋過所有野,用切碎嘅菇同小小豬肉作餡,非常清爽回味。

✨🥬蔬菜拼盤
油麥菜、唐生菜、小白菜、芥蘭,條條新鮮👍🏻

✨🔔即炸紫菜響鈴
放湯2秒得,就咁食都得,紫菜係有一點點厚度,唔似平時簿it it果啲, 無論放湯定就咁食,都會食到紫菜嘅存在,腐竹有豆味,呢個響鈴Good👍🏻

桂花茶 - 一斟出黎,桂花香味清香撲鼻,茶味雅致,令我諗起奶蓋桂花茶🤣。
2023-05-18 690 瀏覽
-尖沙咀厚福街成條街都係美食 今次我揀咗H8大廈 去到16樓打開𨋢門即刻走入一間宮廷中國風既火鍋店呢到食物質素高 兩個人食到棒住個肚走 每人大約6百幾蚊🤤🟣胡爐醉八仙鍋$398(龍蝦、鮑魚、魚翅、花膠、海參、螺、蜆、青口)店員先幫我哋炒香所有海鮮 倒入酒燒香 後加入龍蝦湯龍蝦湯濃而不膩😋 每人都差唔多飲左3,4碗 大癲!絕對可以為咗呢個湯底而來⋯勁抵食🩷每一款海鮮都好新鮮 龍蝦肉🦞爽口彈牙 青口勁大隻💪🏻🟣胡爐牛拼盤 $398(牛舌芯、安格斯手切肥牛、極上手切牛頸脊、牛胸爽、霜降牛粒)每款大約有四片 味道幾好 油脂分布均勻咩都有啲 啱晒選擇困難症嘅我🤭🟣五寶丸 $128(黑松露墨魚丸、手打墨魚丸、芝心蝦丸、梅菜豬肉丸、手打香茜榨菜牛丸)每款丸都好爽口 最鍾意手打墨魚丸 超彈牙好多墨魚粒👍🏻香茜榨菜牛丸口味比較濃 唔鍾意食芫荽嘅你 可能未必接受到⋯🟣招牌炸魚皮 $78即叫即炸脆卜卜 就咁食都好好食🤤點埋龍蝦湯索哂啲汁又係另一番風味🟣紫菜炸響鈴 $88呢款亦都係即叫即炸 裏面包咗紫菜浸一浸湯之後 🤩紫菜味變得更加濃郁 🟣蔬菜拼盤(細) $63(生菜、白菜仔、西洋菜、皇帝菜)細份都咁多 想像

尖沙咀厚福街成條街都係美食 今次我揀咗H8大廈
去到16樓打開𨋢門即刻走入一間宮廷中國風既火鍋
呢到食物質素高 兩個人食到棒住個肚走 每人大約6百幾蚊🤤

🟣胡爐醉八仙鍋$398
(龍蝦、鮑魚、魚翅、花膠、海參、螺、蜆、青口)
店員先幫我哋炒香所有海鮮 倒入酒燒香 後加入龍蝦湯
龍蝦湯濃而不膩😋 每人都差唔多飲左3,4碗 大癲!
絕對可以為咗呢個湯底而來⋯勁抵食🩷

🟣紫菜炸響鈴 $88
呢款亦都係即叫即炸 裏面包咗紫菜
浸一浸湯之後 🤩紫菜味變得更加濃郁

🟣蔬菜拼盤(細) $63
(生菜、白菜仔、西洋菜、皇帝菜)
細份都咁多 想像唔到大份有幾多⋯
超值啦 咁大盤勁新鮮蔬菜🥬

• 胡爐醉八仙鍋
2023-05-08 115 瀏覽
尖沙咀厚福街就一向多野食依家店就樓上舖,地方雖然唔算大但一入去就一股中國古典味道十分搶眼,幾好feel第一樣就叫左-招牌炸魚皮可以就咁食,食住黎等火鍋一流依到有幾款招牌火鍋底今次就試-醉八鮮鍋,顧名思義有八樣海鮮龍蝦,鮑魚,東風螺,卜卜蜆,青口,花膠,海參,魚翅未煮個時已經會拎比我地睇有幾新鮮點解我一直叫火鍋,就系因為會當場炒一落酒就起火,當面炒香比您睇之後就落龍蝦湯,聞都知香濃未食之前會提我地先飲湯,啖湯真系掂再食龍蝦先,免得過熟靜系個鍋底都好多野食,食得咁上下啲海鮮,就食下其他野-牛拼盤,都系必點,又多款又靚料當中牛舌同牛頸脊好出色-五寶餃,依個又係要讚,全部手工餃黎Xo鮑魚蝦餃,黑松露蟹肉等等,好特式最後食埋-蔬菜拼盤,完全作結
尖沙咀厚福街就一向多野食
依家店就樓上舖,地方雖然唔算大
但一入去就一股中國古典味道
十分搶眼,幾好feel

第一樣就叫左-招牌炸魚皮
可以就咁食,食住黎等火鍋一流

依到有幾款招牌火鍋
今次就試-醉八鮮鍋,顧名思義有八樣海鮮
龍蝦,鮑魚,東風螺,卜卜蜆,
青口,花膠,海參,魚翅
未煮個時已經會拎比我地睇有幾新鮮

點解我一直叫火鍋,就系因為會當場炒
一落酒就起火,當面炒香比您睇
之後就落龍蝦湯,聞都知香濃
未食之前會提我地先飲湯,啖湯真系掂
再食龍蝦先,免得過熟
靜系個鍋底都好多野食,
食得咁上下啲海鮮,就食下其他野

-牛拼盤,都系必點,又多款又靚料
當中牛舌同牛頸脊好出色

-五寶餃,依個又係要讚,全部手工餃黎
Xo鮑魚蝦餃,黑松露蟹肉等等,好特式

最後食埋-蔬菜拼盤,完全作結
  • 胡爐醉八鮮鍋
第一次試椰子雞湯打邊爐,今次去咗尖沙咀嘅胡爐,呢間嘢嘅賣點就係佢啲湯好正😋👍🏻要先飲湯後打邊爐🍲湯底亦都有好多款選擇,今次我哋就叫咗招牌鮮椰青雞鍋🥥🐔啲湯勁清甜,未開始打邊爐,大家已經將成煲湯飲晒😂😂每2人送1隻青龍蝦,龍蝦又鮮甜又大隻🦞🦞跟住我哋仲叫咗胡爐牛拼盆,伊比利亞黑毛豬豚肉,胡爐五寶丸,胡爐五賣餃,蔬菜拼盤(小),紫菜炸響鈴,泰式無骨鳳爪鮮牛肉同豬都勁新鮮,可以試晒咁多款唔同嘅牛🐮紫菜炸響鈴都好特別👍🏻呢個必叫!

湯底亦都有好多款選擇,今次我哋就叫咗招牌鮮椰青雞鍋🥥🐔
啲湯勁清甜,未開始打邊爐,大家已經將成煲湯飲晒😂😂

每2人送1隻青龍蝦,龍蝦又鮮甜又大隻🦞🦞