2021-07-09 220 瀏覽
.呢度既廚師發板價錢非常抵🍣High CP omakase 🍱不過舖頭唔算大,我諗加埋只有最多20個位?所以都預咗要等一陣.三個套餐選擇,最貴都係$680,刺身壽司手卷同埋湯都有🤩👍🏻壽司種類都有好多,不過朋友唔太食魚所以我地就散叫自己鍾意既壽司.其一主打既蔥吞拿魚腩軍艦壽司真係💯亦有近期最愛既火炙左口魚邊,依然充滿油香,不過口感就冇咩爽爽地既質感.基本上壽司都見到刺身都厚既食得都好滿足,朋友亦好滿意海膽😚.
呢度既廚師發板價錢非常抵🍣
High CP omakase 🍱
壽司種類都有好多,不過朋友唔太食魚
所以我地就散叫自己鍾意既壽司
其一主打既蔥吞拿魚腩軍艦壽司真係💯
基本上壽司都見到刺身都厚既
食得都好滿足,朋友亦好滿意海膽😚
2021-07-06 200 瀏覽
今日去尖沙咀有野做, 之後食個late lunch. 之前有朋友介紹過呢間唔錯, 見唔需要等位即刻入去. 叫左個$148嘅刺身+壽司set (刺身非常厚切), 一句講曬, 咁嘅價錢咁嘅質素一定再回頭👍🏼 服務唔錯, 店入面同洗手間都乾淨
2021-07-06
好想去日本🇯🇵食壽司🍣🏆🥇翔壽司絕對係質素最高嘅香港壽司店用材新鮮 即叫即做 🙅🏻‍♀️大舊飯用埋app book位仲九折至半價以下係一舊既價錢必點壽司No.1 火炙左口魚邊 10/10 (💰 25 )肥美+油份多+彈口=超好食輕輕燒過左口魚邊 入口即溶唔係間間壽司舖都供應左口魚邊所以我次次去都會叫四舊🤣🤣No.2海膽壽司 9/10 (💰 30/68)呢度有分加拿大海膽同北海道海膽因為海膽質素唔算好穩定💁🏻‍♀️建議大家兩款海膽可以各叫一舊 比較下正常發揮既海膽好creamy 無澀味同腥味唯一不足之處係塊紫菜 太淋🤫No.3鰻魚 8.9/10 (💰 30)大家叫一舊就得🥲因為鰻魚又厚又長🥰食完已經有啲飽鰻魚外脆內軟 炭燒香 醬汁甜 無骨最怕鰻魚醬汁太鹹 No.4大吞拿魚腩 8/10 (💰 48)雖然舖頭有中size 吞拿魚腩 價錢比既平10蚊🤔但質素好唔同大既吞拿魚腩會較厚 甘香最重要係無筋🤗🤗🤗🤗🤗店舖大約得十幾個位 staff收碟同加水速度快 求其叫都唔會中伏👍🏻👍🏻👍🏻平時用app book 12點全部壽司半價半價人均消費150-300 好抵食
好想去日本🇯🇵食壽司🍣

🏆🥇翔壽司絕對係質素最高嘅香港壽司
用材新鮮 即叫即做 🙅🏻‍♀️大舊飯
用埋app book位仲九折至半價
以下係一舊既價錢

必點壽司
No.1 火炙左口魚邊 10/10 (💰 25 )
肥美+油份多+彈口=超好食
輕輕燒過左口魚邊 入口即溶
唔係間間壽司舖都供應左口魚邊
所以我次次去都會叫四舊🤣🤣

No.2海膽壽司 9/10 (💰 30/68)
呢度有分加拿大海膽同北海道海膽
因為海膽質素唔算好穩定
💁🏻‍♀️建議大家兩款海膽可以各叫一舊 比較下

正常發揮既海膽好creamy 無澀味同腥味
唯一不足之處係塊紫菜 太淋🤫

No.3鰻魚 8.9/10 (💰 30)
大家叫一舊就得🥲
因為鰻魚又厚又長🥰食完已經有啲飽
鰻魚外脆內軟 炭燒香 醬汁甜 無骨
最怕鰻魚醬汁太鹹

No.4大吞拿魚腩 8/10 (💰 48)
雖然舖頭有中size 吞拿魚腩

求其叫都唔會中伏👍🏻👍🏻👍🏻
平時用app book 12點全部壽司半價
半價人均消費150-300 好抵食
2021-07-01 183 瀏覽
💛黄店 · 中肯 · 獨到💛誠實金舌頭👅✅貼地掃街✅日常正餐✅高級餐廳✅麵包甜點✅自助餐情報✅Staycation突登同朋友黎呢間位於尖沙咀主打平民omakase嘅鋪頭試下,睇完menu,見到佢自選壽司都好吸引,決定下次先再黎試omakase。二人刺身拼盤魚生唔切得非常厚身❤️油甘魚同三文魚都油脂豐富,紋路非常靚😍😍帶子同甜蝦都十分鮮甜👍🏻池魚配乾蔥的配搭係點特別但可以去除池魚腥味😆自選壽司十件估唔到連自選壽司都有omakase級嘅服務,壽司本身加左適量Wasabi同豉油。火炙嘅壽司水準好高,做到入口即溶。丼飯海膽和三文魚子的色澤都很鮮艷,令人食指大動,海膽沒有苦味很鮮甜,三文魚子有潰過,鹹鹹地好送飯🤣🤣整體上性價比黎講算高,下次有機會真係要試下omakase😋-📍翔壽司尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下4號舖

💛黄店 · 中肯 · 獨到💛誠實金舌頭👅
✅貼地掃街✅日常正餐✅高級餐廳
✅麵包甜點✅自助餐情報✅Staycation

二人刺身拼盤

魚生唔切得非常厚身❤️
池魚配乾蔥的配搭係點特別但可以去除池魚腥味😆

自選壽司十件

丼飯

整體上性價比黎講算高,下次有機會真係要試下omakase😋
📍翔壽司
尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下4號舖
45 分鐘 (堂食)
原本打算係同另一半係尖沙咀隔離街食立食壽司不過太遲出門口趕唔切係餐廳落場前到達網上見翔壽司好多好評咁就試吓啦點知就有差既經驗啦本身座位真係好窄好迫走廊得一人身位,啲人行過好有壓迫感坐低時已見到擺好咗嘅碟好多污糟漬職員拎起茶杯放過隔離空枱幫我地斟完茶俾返我嘅時候將個茶杯放喺將會用泥食嘢嘅碟上面😨😨😨算啦我都決定唔會用呢隻碟嚟食嘢㗎啦☹️生菜食落有啲啲苦、麵豉湯淡如水☹️三文魚盛合 $68☹️火炙壽司盛合 $98兩個盛合既魚生都唔太新鮮,重點係啲飯太出事,啲飯太淋,啲味仲好奇怪,每個盛合仲包埋手卷,塊紫菜一泥到已經係淋架啦,手卷咁多奇怪味既飯真係食唔落😑食完依餐真係好失望,即刻出去搵過其他野食,唔會再泥啦~-埋單時見到舊時報道原來餐廳以前真係立食壽司店可能係尖沙咀愈開愈多立食壽司食客都去晒第二間立食放返啲櫈打算吸返想搵間有得坐住泥食既客人但環境真係好逼,唔只走廊位置狹窄而係食客與食客之間都好近大家坐定咗都唔敢再郁驚郁少少就掂到隔離
原本打算係同另一半係尖沙咀隔離街食立食壽司
不過太遲出門口
趕唔切係餐廳落場前到達
網上見翔壽司好多好評咁就試吓啦
點知就有差既經驗啦
本身座位真係好窄好迫
走廊得一人身位,啲人行過好有壓迫感

坐低時已見到擺好咗嘅碟好多污糟漬
職員拎起茶杯放過隔離空枱幫我地斟完茶
俾返我嘅時候將個茶杯放喺將會用泥食嘢嘅碟上面😨😨😨
算啦我都決定唔會用呢隻碟嚟食嘢㗎啦

☹️生菜食落有啲啲苦、麵豉湯淡如水
三文魚盛合

☹️三文魚盛合 $68
火炙壽司盛合

☹️火炙壽司盛合 $98
埋單時見到舊時報道原來餐廳以前真係立食壽司
可能係尖沙咀愈開愈多立食壽司
食客都去晒第二間立食
放返啲櫈打算吸返想搵間有得坐住泥食既客人
但環境真係好逼,唔只走廊位置狹窄
而係食客與食客之間都好近
大家坐定咗都唔敢再郁
驚郁少少就掂到隔離

2021-06-20 205 瀏覽
又有好野介紹👍🏻友人生日食好啲呢間平價高質壽司小店,位置比較少所以人齊先可以入座2人刺身拼盤👍🏻👍🏻有頭甜蝦👍🏻睇相就知好食🤤油甘魚👍🏻夠厚身,有油香池魚👍🏻配薑蓉唔腥肉質爽口三文魚/帶子 👍🏻新鮮刺身一定要夠厚身❤️另外叫左自選壽司set 同丼飯留意壽司師傅整既時候就已經加左適量既Wasabi,唔要記得講 (識食一定要加)再叫左甜蝦、三文魚腩、芥辣八爪魚、吞拿魚左口魚 👍🏻一定要食火灸,入口即化火灸三文魚👍🏻夠油花,食完滿口三文魚味丼飯有我鍾意既加拿大海膽😭配左帶微甜既三文籽,好食都喊 ,呢個百幾蚊抵食過對面😛整體黎講,哩個價錢同質素,性價極高請食飯岩曬🥳

又有好野介紹👍🏻友人生日食好啲

呢間平價高質壽司小店,位置比較少所以人齊先可以入座

2人刺身拼盤👍🏻👍🏻
有頭甜蝦👍🏻睇相就知好食🤤

油甘魚👍🏻夠厚身,有油香
池魚👍🏻配薑蓉唔腥肉質爽口

三文魚/帶子 👍🏻新鮮刺身一定要夠厚身❤️

另外叫左自選壽司set 同丼飯

再叫左甜蝦、三文魚腩、芥辣八爪魚、吞拿魚
左口魚 👍🏻一定要食火灸,入口即化
火灸三文魚👍🏻夠油花,食完滿口三文魚味

丼飯

整體黎講,哩個價錢同質素,性價極高請食飯岩曬🥳
2021-06-19 217 瀏覽
位於尖沙咀厚福街的翔壽司,是米芝蓮的分支不用多說吧餐廳雖少,但質素就像在東京街頭任何一間高質鮨店一樣,主打omakase 的小店,與師傅眼望眼,是普通日式料理提供不到的質素。走入去坐下,加上店裡提供各款時令刺身飛機貨,完全忘了這裡其實只是在厚福街。特上壽司盛合一看材料就知道豐盛海膽三文魚子牡丹蝦 帶子炙燒金線鯛 拖蘿深海池魚 池魚油甘魚真鯛,二百餘元起而已,款式也多元,著實不貴一上檯就知新鮮度十足,牡丹蝦壽司蝦肉晶瑩剔透,味道鮮甜帶子帶子肉厚鮮甜,完全無可挑剔深海池魚一咬落就知道清甜爽,肉質爽滑之餘又帶點肥美炙燒金線鯛魚皮經炙燒更甘香特別。拖羅肥美粉嫰的拖羅入口充斥著魚油香氣海膽顏色超吸引人的,入口盡是甘香豐腴的味道油甘魚魚味非常香濃,香氣逼人,令人回味三文魚籽入口卜卜脆又帶有海水的咸香除了等上盛合,更有親民之選,任點任選的10件自選壽司只係$168魴鮄一看刺身顏色就知是上等貨,非常特別的深海魚,肉質鮮甜美味炙燒吞左口魚邊師傅輕輕燒過迫出魚油,使其魚味魚香更甘香特別。蔥吞拿魚腩軍艦吞拿魚腩份量非常足火炙金線鯛炙燒 更能讓金線鯛加添一份甘香炙燒三文魚腩燒過的三文魚腩,魚油都滲進米飯裡,甘
位於尖沙咀厚福街的翔壽司
是米芝蓮的分支不用多說吧
餐廳雖少,
但質素就像在東京街頭任何一間高質鮨店一樣,
主打omakase 的小店,與師傅眼望眼,
是普通日式料理提供不到的質素。

特上壽司盛合
一看材料就知道豐盛

二百餘元起而已,款式也多元,著實不貴
一上檯就知新鮮度十足,
牡丹蝦壽司

蝦肉晶瑩剔透,味道鮮甜
帶子

帶子肉厚鮮甜,完全無可挑剔
深海池魚

一咬落就知道清甜爽,肉質爽滑之餘又帶點肥美
炙燒金線鯛

魚皮經炙燒更甘香特別。
拖羅

肥美粉嫰的拖羅入口充斥著魚油香氣
海膽

顏色超吸引人的,入口盡是甘香豐腴的味道
油甘魚
魚味非常香濃,香氣逼人,令人回味

三文魚籽

入口卜卜脆又帶有海水的咸香
除了等上盛合,更有親民之選,任點任選的
10件自選壽司只係$168

魴鮄
一看刺身顏色就知是上等貨,非常特別的深海魚,肉質鮮甜美味

炙燒吞左口魚邊

師傅輕輕燒過迫出魚油,使其魚味魚香更甘香特別。
蔥吞拿魚腩軍艦
吞拿魚腩份量非常足
火炙金線鯛

炙燒 更能讓金線鯛加添一份甘香
炙燒三文魚腩

燒過的三文魚腩,魚油都滲進米飯裡,甘香細膩,
北寄貝

厚實,入口盡是爽甜又帶鮮味
火炙帶子

甘甜之餘,令人回味
芥辣八爪魚
帶微微的辣勁, 又有趙頭滿是鮮味
牛油果沙律軍艦

份量超多的一口根本吃不完
除了壽司,另外還多叫了一份青瓜蟹柳蟹子沙律,

材料雖簡單,但清爽之餘又帶有 蟹子的鹹香與鮮美, 讓人悶氣全消。
📍香港📍尖沙咀📍翔壽司Sushi Sho📍尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下4號舖📍星期一至日 12:00~22:00🦄 特上刺身 (二人前) $320🦄 評分: (吞拿魚腩/牡丹蝦/海膽/赤貝/深海池魚/真鯛)牡丹蝦肉質飽滿 入口彈牙🦐 食落好滿足😍 第二岀色系赤貝 厚身爽口😋 食得出好新鮮! 友人話海膽唔錯🤟🏻 深海池魚同真鯛幾厚切👍🏻 正常水準👍🏻🦄 特上壽司盛盒 $250🦄 評分: (海膽/三文魚籽/牡丹蝦/帶子/炙燒金線鯛/拖羅/深海池魚/池魚/油甘魚/真鯛)成盤最鐘意系個帶子😍😍夠肥美大粒 入口鮮甜🥰 有想額外叫多件既衝動🤫 好可惜拖羅有少少根🥺🥺 💫店舖較細所以座位偏少,唔好shopping完去呀😂 同埋記得bk位🤭🤭 廚師都幾有禮貌會簡單介紹啲食物🧑🏻‍🍳#foodieschu尖沙咀 #foodieschu壽司 #foodieschu日本菜~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~#hkfood#hkfoodie#hkfoodies#foodie#foodies#japan#tst#sushi#omakase#壽司#尖沙咀#尖沙咀美食#尖沙咀壽司#翔壽司#廚師發辦#帶子#
📍香港📍尖沙咀
📍翔壽司Sushi Sho
📍尖沙咀厚福街5-6號多富閣地下4號舖
📍星期一至日 12:00~22:00

🦄 特上刺身 (二人前) $320
🦄 評分:
(吞拿魚腩/牡丹蝦/海膽/赤貝/深海池魚/真鯛)

🦄 特上壽司盛盒 $250
🦄 評分:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
#hkfood#hkfoodie#hkfoodies#foodie#foodies#japan#tst#sushi#omakase#壽司#尖沙咀#尖沙咀美食#尖沙咀壽司#翔壽司#廚師發辦#帶子#海膽#牡丹蝦#拖羅#三文魚籽#日本菜
2021-06-10
  • 北海道牡丹蝦
  • 赤貝
2021-06-10 218 瀏覽
一到食飯時間,厚福街就會好多人,翔壽司每一之都好多人排隊,今日竟然馬上入座,當然要把握機會。.Omakase feel的裝修,坐得比較親密但性價比高,10件自選壽司$168;12件自選壽司$198!每款最多可選兩件,而中午食就有沙律及麵豉湯款式很多而且好新鮮:.三文魚類 - 三文魚香港人最喜歡食,有好多款,正呀,可以自製三文魚盛:三文魚壽司Salmon、火炙三文魚壽司Seared Salmon、三文魚腩壽司Salmon Belly、火炙三文魚腩壽司Seared Salmon Belly、辣味三文魚軍艦Spicy Salmon.素食類- 適合食素的朋友,不過no kidding 有得揀當然揀魚生啦:玉子壽司Japanese Egg、腐皮壽司Fried Bean Curd、牛油果沙津軍艦Avocado Salad.其他魚類-不老老實實,咁多款魚生,有些真的分不清,不過有得揀當然揀一些平時少食的,味道哈哈也差不多,不過都感覺很新鮮。油甘魚壽司Yellowtail、吞拿魚壽司Tuna、真網壽司Red Sea Bream、深海池魚壽司Striped Jack、池魚壽司Horse Mackerel

油甘魚壽司Yellowtail、吞拿魚壽司Tuna、真網壽司Red Sea Bream、深海池魚壽司Striped Jack、池魚壽司Horse Mackerel、魴鮄壽司Grey Gurnard、火炙金線鯛壽司Seared Red Snapper、火炙左口魚邊壽司Seared Flounder Fin

貝殼類:
北寄貝壽司Surf Clam、帶子壽司Scallop、火炙帶子壽司Seared scallop
蝦蟹魷魚類 - 蝦好鮮甜,不錯,下次可以encore:
赤蝦壽司Red Shrimp、甜蝦壽司Sweet Shrimp、魷魚壽司Squid、八爪魚壽司Octopus、熟蝦壽司Boiled Shrimp、蟹柳壽司Crad Stick

軍艦類 - 驚喜之作,材料滿滿,紫菜夠乾脆,最平的是蔥吞拿魚軍艦,用的是拖羅,肥美甘滑。
飛魚軒軍艦Flying Fish Roe、芥辣八爪魚軍艦Wasabi Octopus、辣味帶子軍艦Spicy Scallop、蔥吞拿魚軍艦Chopped Tuna with Spring Onion、辣味吞拿魚軍艦Spicy Tuna

不過吃得有點急,有時間限制,員工姐姐很盡責計準時間。
2021-06-09 7181 瀏覽
今日放工同同事黎左哩間壽司店食廚師發辦,因為哩到既廚師發辦真係幾抵,最平嗰個餐只係$380,就會包10件壽司、一件手卷同埋麵豉湯。餐廳只有大概10個位,所以要黎既話記得預早少少。一坐低店員就問我地食唔食Wasabi,食既話壽司師傅整既時候就已經會加入適量既Wasabi同埋醬油,所以唔需要自己額外調味,一夾起就食得。🌸櫻 Sakura $380 位壽司十款👇🏻包括金目鯛、北海道牡丹蝦、赤貝、蜜柑鯛、北海道海膽、鰹魚 、生銀雪魚、沙甸魚 、生鯖魚及大吞拿魚腩。金目鯛、蜜柑鯛新鮮肥美;赤貝有驚喜,超級爽口;牡丹蝦好大隻,彈牙鮮甜;海膽份量好多,味道鮮甜;鰹魚上有蒜,微辣;生銀雪魚經過火炙,魚油味香,入口融化;沙甸魚上有薑同蔥,味道較重;生鯖魚非常厚身,上面有店家自製既醋昆布;大吞拿魚腩唔多筋,重油脂,夠肥美。另外仲有👇🏻🫔手卷:蔥吞拿魚腩手卷吞拿魚分量佔左一半,另外加上蔥同芝麻。🥣湯:麵豉湯整體黎講,哩個價錢同質素,性價比幾高,想平平地試下廚師發辦既話,哩間都係一個好選擇。

🌸櫻 Sakura $380 位
壽司十款👇🏻

另外仲有👇🏻
🫔手卷:蔥吞拿魚腩手卷
吞拿魚分量佔左一半,另外加上蔥同芝麻。

🥣湯:麵豉湯

2021-06-09 135 瀏覽
呢日同朋友去左厚福街到搵好野食,我地見到呢間壽司店望落幾抵食同埋吸引,就入左去食dinner。睇睇餐牌,見到有幾款omakase,我見最近股市有斬獲,就點左最貴既。Omakase黎講呢個價錢都算抵食,佢包括7款刺身、7款壽司、手卷同埋麵豉湯。刺身有飛魚、間八魚,火炙金目鯛、大吞拿魚腩、北海道牡丹蝦、赤貝同鮑魚。由貝類開始食起,最後先食吞食魚腩。其中一個壽司落左勁多北海道海膽,係我既至愛,食落去啖啖都係勁濃郁既海膽!

2021-06-09 4395 瀏覽
火辣辣嘅夏天最好緊係食啲涼浸浸嘅嘢要涼浸浸最好就係日本野啦今次又搵左間壽司OMAKASE—————————————————————小店入面大概得8-10個位就算9點先去到都接近爆滿佢地有10-12件嘅自選壽司set今晚中島想食好少少所以叫左個櫻嘅OMAKASE10款壽司當中包括中島大愛嘅海膽同拖羅其他都比較少食金目鯛比較淡味作為開頭唔錯蜜柑鯛面頭嘅醬油加埋有一下真係以為食緊蜜柑🤣赤貝新鮮爽脆飛魚魚肉鮮甜彈牙無腥味深海池魚魚油豐富有三文魚嘅錯覺北海道牡丹蝦鮮甜高質海膽新鮮鮮甜真係睇到完整一舊舊唔係一pat pat鯖魚面頭舖上紫蘇葉同昆布 食落好清新火炙銀雪魚燒過既雪魚好香既魚油味 魚肉鮮嫩 入口即溶大トロ入口魚油化開充滿魚香最後用蔥花中トロ同味噌湯結尾飽肚又滿足嘅一餐🥰🥰—————————————————————❀ 櫻Omakase $380
火辣辣嘅夏天

—————————————————————
❀ 櫻Omakase $380
2021-06-08
2021-06-06 102 瀏覽
厚福街出咗名多嘢食、有多黃店,今日就去咗食呢間壽司舖,入到去佢有廚師發板,亦都可以揀套餐。我就揀咗精選套餐,有牛油果手卷,再加幾件壽司,有油甘魚、鯛魚、蝦、玉子、腐皮壽司,要$78 ,仲要+1 ,其實有啲貴,性價比唔夠高,魚生又唔係超新鮮,還可以。
2021-06-06 116 瀏覽
見到好多多評,懷住少少希望試吓,叫咗個翔壽司做午餐。壽司上刺新好一般,好明顯唔夠新鮮,啲飯亦唔夠黏,份量中規中矩。$136+10%,性價比絕對不高。因為我一個人去旁邊有個空位,侍應不停在我杯茶和啲壽司上面攞筆幫隔離枱寫嘢,其實非常不衛生,乜佢自己袋支筆都咁難。平時食開的壽司店比翔都做得好好多,總之不會再去。
平時食開的壽司店比翔都做得好好多,總之不會再去。
翔壽司午餐
餐廳裝潢有日本格調,中間有sushi bar,可以望住廚師點樣整,Omakase 廚師發板你食過未先❤️❤️當自己去左旅行🧳刺身四點,有飛魚,間八魚,象拔蚌同埋吞拿魚腩伴紫菜,象拔蚌刺身口感爽脆,最欣賞紫菜是脆的,吞拿魚腩既魚油脂香配上蔥花香,再以紫菜飯捲包住,真係回味無窮🤪壽司有7樣,白蝦,活北寄貝,北海道海膽,蜜柑鯛,沙甸魚,火炙吞拿魚面頰肉🤪每樣都好新鮮,好鮮甜👅蜜柑鯛本身呢隻魚有清香嘅蜜柑味,第一次食就愛上咗啦❤️ 火炙吞拿魚面頰肉係我最鍾意食嘅,用火槍燒過嘅吞拿魚面頰肉魚香特別出眾😚仲有不可不提嘅北海道海膽壽司🍣海膽味非常鮮甜,好掛住日本🔸最後仲有個手卷,蔥吞拿魚腩蓉手卷,呢個簡直係重頭戲,大量既蔥吞拿魚腩蓉,一咬落去咇殺出嚟,入口即溶既口感,一淡咬落去,蔥味配合埋吞拿魚既香味,令人停唔到口,滿滿既幸福感❤️面豉湯唔會好咸,味道偏清淡,岩哂我,飲完唔會好涸喉😚😚

面豉湯唔會好咸,味道偏清淡,岩哂我,飲完唔會好涸喉😚😚

2021-06-03
  • 廚師發板