2023-06-14 443 瀏覽
今次係觀塘試呢間日式火鍋放題😋本來以為只係比較平既放題,估唔到竟然超多特色小食✨湯底我地選擇左中華辣湯同泡菜湯,兩個湯底都唔會死辣✨中華辣湯有好多香料,麻麻辣辣🥵泡菜就酸酸地好多層次✨✨單骨雞翼(推薦:10/10)超多口味既雞翼可以揀,重點係單骨啱嗮我地呢啲懶人🥴雞翼外皮好脆又夠入味,超好食✨✨炸物(推薦:10/10)覺得都係一定要試!炸物同樣有好多選擇,即叫即炸,完全食到停唔到口😂✨牛肩胛(推薦:9/10)係呢個120分鐘晚市放題先有😙雪花好靚,牛味好重✨✨豚肉(推薦:8/10)厚薄適中,唔騷但係肉味好香,肉質幾嫩🥴✨雞腿肉(推薦:9/10)雞腿肉超大舊,真係可以大啖大啖咁食肉😂✨海鮮(推薦:9/10)好鮮甜好新鮮,貝殼類完全冇沙,超抵食👍🏻
✨單骨雞翼(推薦:10/10)
✨炸物(推薦:10/10)
✨牛肩胛(推薦:9/10)
係呢個120分鐘晚市放題先有😙雪花好靚,牛味好重✨

✨豚肉(推薦:8/10)
厚薄適中,唔騷但係肉味好香,肉質幾嫩🥴
✨雞腿肉(推薦:9/10)
雞腿肉超大舊,真係可以大啖大啖咁食肉😂
✨海鮮(推薦:9/10)
好鮮甜好新鮮,貝殼類完全冇沙,超抵食👍🏻
2023-06-14 241 瀏覽
今日夜晚行開觀塘,決定食呢間放題火鍋湯底《番茄湯》《泡菜湯》💛兩個湯底都好濃郁,番茄湯好清甜,泡菜湯就辣中帶酸,非常好味《海鮮》💛有蠔、大蝦、蟹棒之類超多選擇!完全唔鮮,極新鮮!《炸物》💛唔係炸定,而係即叫即炸!黎得好快,超級酥脆惹味!《牛肩胛》💛跟餐既牛肩胛牛味香濃,油脂豐富,非常嫩滑爽口!《雞腿肉》💛肉非常大舊,唔會有騷或者腥味!《豚肉》💛豬味非常突出,同泡菜鍋好夾!《單骨雞翼》💛口味非常多選擇!單骨好方便食!亦都係即叫即整,所以非常好食!整體黎講嘢食算係好新鮮,而且種類選擇好多,無論係自己涮定係餐廳整比你既選擇都有好多,上菜速度亦都好快,真係可以食到好飽😂
今日夜晚行開觀塘,決定食呢間放題火鍋
湯底《番茄湯》《泡菜湯》
《海鮮》
💛有蠔、大蝦、蟹棒之類超多選擇!完全唔鮮,極新鮮!
《炸物》
💛唔係炸定,而係即叫即炸!黎得好快,超級酥脆惹味!
《牛肩胛》
💛跟餐既牛肩胛牛味香濃,油脂豐富,非常嫩滑爽口!
《雞腿肉》
💛肉非常大舊,唔會有騷或者腥味!
《豚肉》
💛豬味非常突出,同泡菜鍋好夾!
《單骨雞翼》

2023-06-09 290 瀏覽
💠好耐沒黎呢間火鍋,今次又BOOK左, 今次系要同我既中同farewell,好快佢就要移民,所以約他食餐飯。店內相當大,menu仲超級選擇:💠(麻辣惹味雞煲)💠好味(滋補花膠雞湯)💠大贊(豐富海鮮蒸鍋)💠可口(超正任食火鍋)💠香甜仲有炸物,炸雞翅,海鮮,魚肉丸,清湯+泡菜湯底。招牌牛肉:牛切得非常薄,涮10幾秒拎上來岩岩好,肥瘦均勻,滿口油香!大蝦:比較有鮮味,肉質好爽脆。炸雞翅肉質結實有彈性,食落有口感。魚肉丸充斥無限鮮味並且沒有太腥的味道。祝願中同一切順利,他還贊D 服務姐姐都好有禮周到,大家都快點book位啦!

(麻辣惹味雞煲)💠好味
(滋補花膠雞湯)💠大贊
(豐富海鮮蒸鍋)💠可口
(超正任食火鍋)💠香甜
仲有炸物,炸雞翅,海鮮,魚肉丸,清湯+泡菜湯底。
大蝦:比較有鮮味,肉質好爽脆。
2023-06-08 219 瀏覽
好耐冇打邊爐啦,之前已經食過一次,覺得唔錯,所以今次繼續二次到訪😋😋😋!火鍋店有各式各樣的口味,所以岩曬我成日心大心細想食咩好🙉日本既優質豚肉肥瘦分明,薄薄一片,豬肉味清香,好快熟又夠淋!自助區有丸類、炸物小食、冷熱盤、飲料。選擇非常多,擺放企理乾淨。美國特選牛肩胛脂香四溢,肉質軟綿嫩滑!有入口即溶嘅感覺,推介!睇吓呢度有一系列嘅青口、海蝦同埋日本帶子都係我最鍾意食嘅,重點係全部都係任食😌款款都係新鮮,仲有海水味,唔會雪到無曬原本嘅鮮味!即叫即做炸物雞翼就算熱氣都要食多幾隻,因為佢真係設計有好多唔同嘅味道,試晒先過癮!中華辣湯入口滑溜帶微微酸辣,十分惹味❤️‍🔥另外要讚嘅係職員會定時過嚟幫我地撇走火鍋面頭嘅油,同埋好有耐性咁介紹唔同嘅拼盤☺

中華辣湯入口滑溜帶微微酸辣,十分惹味❤️‍🔥

2023-06-08 172 瀏覽
同老公拍拖拖,條友話俾驚喜我,神神秘秘帶左我去觀塘成業街相馬日式火鍋 。😏果然有留意我上一次同佢講有朋友食完話好好食,今次就自動帶我去!◈雞腿🍗好食就不在話下,零雪藏味,真心鮮!◈任食海鮮質素都幾新鮮,廣島蠔同青口肉身飽滿,肉質爽口,鮮味滿滿。生猛海蝦老公最愛💗好鮮甜,佢KO左30幾隻😂◈美國特選牛肩胛即使煮耐咗都唔會韌,高質靚牛果然與別不同!厚薄適中,油花分佈均勻而且肉質柔軟肉味香濃,必食 💓◈優質豚肉鮮美爽口, 肉質具彈性 好味😋滾一滾即入味perfect◈即叫即做炸物雞翼熱🔥氣之選,仲有多款味道,非常多元化💞岩曬同不人share◈中華辣湯辣度適中,味道香辣,但不會太刺激。◈甜豉油湯和風首選,唔會太咸,岩曬健康減肥女士總結經驗,感覺很舒服,材料高質,絕對是驚豔火鍋放題的體驗,而且服務好好,可以再來。
同老公拍拖拖,條友話俾驚喜我,神神秘秘帶左我去觀塘成業街
◈雞腿🍗
好食就不在話下,零雪藏味,真心鮮!
◈任食海鮮
◈美國特選牛肩胛
◈優質豚肉
鮮美爽口, 肉質具彈性 好味😋滾一滾即入味perfect
◈即叫即做炸物雞翼
熱🔥氣之選,仲有多款味道,非常多元化💞岩曬同不人share
◈中華辣湯
辣度適中,味道香辣,但不會太刺激。
◈甜豉油湯
和風首選,唔會太咸,岩曬健康減肥女士

2023-06-07 129 瀏覽
好多任食火鍋,我都食過。友人大惑不解為啥我未曾到訪人氣火鍋店相馬日式火鍋,趁今夜一聚決定一探究竟。店內設計寬敞闊落,環境舒適,主打香港年輕人市場。呢度枱面乾淨,所有野一應俱全,提供了自助丸類,菜類和水吧,可以讓客人自行取用飲料,這樣讓我們覺得非常自在。雞腿肉色澤亮麗,肉質紥實香口,厚薄適中酒氣芳香即叫即做炸物雞翼賣相吸引,啖啖肉,打卡一流,同友人可以連續試曬幾種味Bor!任食海鮮,包括日本帶子,廣島蠔,青口,蟹棒,蜆,海蝦。我最like廣島蠔,每隻均與成人掌心大小相若,食落肥美又濃郁juicy🤪喜歡食牛肉的我眼睛發光,美國特選牛肩胛果然係經過精選,肉色鮮紅明亮,重牛味,肉質滑嫩。擁有超靚嘅雪花紋理,肉脂分佈均勻,灼一陣就食得!原來仲有其他炸物小食,啱啱炸起非常好食,等緊個煲滾起時已經可以享用下先。我揀左人氣嘅中華辣湯,口感層次豐富🥰。而友人簡咗豚骨入口濃郁,但又唔會口乾,係出面真係好少食到👍
雞腿肉色澤亮麗,肉質紥實香口,厚薄適中酒氣芳香
任食海鮮,包括日本帶子,廣島蠔,青口,蟹棒,蜆,海蝦。
朋友牛一生日,當然要搵間特別既餐廳慶祝下!不過唔理咁多肥都要食🤪,最多之後先減肥😎,餐廳仲設有唔同套餐·而且相當抵食!甜豉油湯用料真的ok喎!先嚐湯底,清甜好味,鮮味盡出。蕃茄湯出來的顏色淡淡的橘紅,具獨有的魅力,酸甜有致,帶天然蔬果甜香,在悶熱炎夏吃份外醒胃。我鍾意食呢一間餐廳嘅原因,唔多唔少都係因為佢哋有海鮮可以叫!有陣時有得叫海鮮,感覺上好似回咗本。我今次就叫咗好多生蠔、海蝦、蜆、蟹柳,佢仲有好多唔同其他類型嘅海鮮選擇♥️雞腿肉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻好大舊好厚肉,完全唔會鞋口,好快碌熟,岩岩好。估唔到呢個價錢啲牛嘅質素都唔錯,平時我自己喺出面買貴好多,都唔夠攝牙罅🫠美國特選牛肩胛牛肉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻味較濃烈,油膩較其他牛部位少,所以肉質比較結實有咬口。真係要食返夠本食多幾碟,牛味真係香!炸物小食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻一定要食蜜丸同蟹子丸,炸完嘅丸,真係特別好食😋優質豚肉👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻豚肉更加好食,肥瘦適中肉質細嫩,仲有少少彈牙添👏🏽PS。尾聲麵要讚多次個湯底,絕對係相馬日式火鍋既靈魂。
PS。尾聲麵要讚多次個湯底,絕對係相馬日式火鍋既靈魂。
整體來講個火鍋算合格 $128加一,除咗雪糕唔驚喜但係又唔係好失望。評分:汁⭐ 湯底⭐肉⭐⭐⭐雪糕⭐⭐⭐⭐⭐環境⭐⭐⭐ 個汁就選擇唔多。有芝麻醬,普通豉油同柚子醋。汁配料有蔥,蒜蓉,炒蒜, 辣椒碎,芫茜。個柚子醋真係比較古怪😂柚子本身係酸嘅再加埋醋,一個好酸嘅配合🤣🤣 個芝麻醬或者豉油加蔥花醬都幾正常,所以無柚子醬油都唔係太影響我,少少傷心啫🥲😔但係日本火鍋點好能無柚子醬油😅扣分❌ 肉就好一般般🤣豬肉最好食。雞肉就覺得唔係好啱火鍋🤣 個牛肉肥膏真係好多😞睇相就知,肉個部分真係好少,白色個部分好少。豬肉機好食😋👍個番茄湯底唔啱我好味🍅🥲。唔知係咪叫錯。一個好複雜,有啲苦嘅味道🫠🫠 好彩有汁可以盡量冚住個味。雪糕真係好正。我好鍾意食日本牛奶雪糕嘅,milk top係一個我鍾意嘅牌子,就食得好開心😋👍 環境就好安靜,座落去都幾舒服. 地方就舊咗啲😅😅Overall, the hot pot is considered acceptable for $128 + 10% service charge. Apart from the ice cream, there were nothing

評分:
汁⭐
湯底⭐
肉⭐⭐⭐
雪糕⭐⭐⭐⭐⭐
環境⭐⭐⭐

環境就好安靜,座落去都幾舒服. 地方就舊咗啲😅😅

Overall, the hot pot is considered acceptable for $128 + 10% service charge. Apart from the ice cream, there were nothing particularly delicious, but it wasn't a big disappointment either.

Ratings:
Sauce ⭐
Soup base ⭐
Meat ⭐⭐⭐
Ice cream ⭐⭐⭐⭐⭐
Environment ⭐⭐⭐

There aren't many sauce options to choose from. There's sesame sauce, regular soy sauce, and yuzu vinegar. The sauce toppings include scallions, garlic, fried garlic, chili flakes and coriander. The yuzu vinegar is quite strange 😂 because yuzu itself is already sour, and adding vinegar makes it even more acidic 🤣🤣

Having sesame sauce or soy sauce with spring onion is pretty decent so not having ponzu sauce doesn't really affect me too much. Just a little sad.

But how can Japanese hot pot restaurant not have ponzu sauce 😅? Minus points ❌

The meat is just average 🤣 Pork is the best to eat. I don't think chicken is suitable for hot pot 🤣 The beef is really fatty 😞 You can tell just by looking at my photo, there's very little actual meat, and there's a lot of little white fat. The pork is really delicious 😋👍

"I don't really like the tomato soup base 🍅🥲. I don't know if I ordered the wrong one. It's quite complicated and has a slightly bitter taste 🫠🫠 Luckily, the sauce helps to mask the flavor as much as possible.

The ice cream is really delicious. I love Japanese milk ice cream, and Milk Top is one of my favorite brands. A good finish to the meal 😋👍

The environment is very quiet and the seat is quite comfortable. However, the place is a bit old 😅😅.
午餐
  • Milktop雪糕
2023-05-17 277 瀏覽
舊同事聚聚搵個中間點大家又想打邊爐星期五又真係難book位咁啱openrice又book到呢間呢間大家都未試過食由於太耐冇見一見到面就傾傾傾都冇影相味道正常冇咩特別好或者唔好食以呢個價錢又唔會話太貴既可以的話,可以再試吓其他舖頭既打邊爐
舊同事聚聚

都冇影相
味道正常
冇咩特別好或者唔好食
以呢個價錢又唔會話太貴既
可以的話,可以再試吓其他舖頭既打邊爐
2023-04-14
2023-05-12 485 瀏覽
係fb 見到廣告,見到都好吸引,於是訂咗四位,滿心歡喜去食,我哋5:15去到,原來佢未準備好,但係佢哋都好快安排我哋入座,一坐低發覺中間有塊窗簾隔開兩邊,嗰塊窗簾污糟到簡直唔想坐埋去,其實整個餐廳環境都好狹窄亦都好細,咁佢亦都再安排一個好少少的位置給我們,這方面佢哋做得好好。開始上雞煲,每人有一個鍋,味道一般,但都可以,跟住落嚟係雞湯花膠,成煲湯得一舊花膠都算啦,跟住就上海鮮過海又再一次失望,剩係得帶子可以叫做好食,其他唔講,開始打邊爐,佢啲牛肉唔錯,豬肉還可以,至於其他打邊爐配料就算吧,仲有佢會提供炸物,炸蝦唔錯,但係佢哋啲土匪雞翼,咸到苦入唔到口掉咗,飲品方面啤酒任飲汽水任飲,仲有甜品雪糕同雪條,埋單1300蚊,我哋前後只係食咗兩個鐘就趕住走了,因為實在坐得好唔舒服!真係好失望!
真係好失望!
2023-05-12
2023-05-06 334 瀏覽
When it comes to meat, my favorite dish here is the beef scapula. It is incredibly delicious with thick, tender, and flavorful meat. There is no trace of any unpleasant texture or gamey taste, making it incredibly enjoyable to eat.They also offer high-quality pork, which is usually not my first choice. However, the premium pork here has a completely different taste and texture. It is incredibly tender and juicy, without any undesirable qualities.The pork bone broth is rich and flavorful, with a

The pork bone broth is rich and flavorful, with a pronounced pork bone taste. It is cooked to a creamy white color and garnished with a touch of black garlic oil, which is appetizing even just by the aroma.

The Chinese spicy soup is packed with ingredients like chili peppers, Sichuan peppercorns, and star anise. It comes in an individual serving, making it convenient and hygienic. You can customize it according to your preference without any hassle. Especially during the current severe COVID-19 situation, having an individual hot pot is a better choice.

They also offer a variety of Japanese fried dishes, including delicious fried balls and shrimp spring rolls. The shrimp toast, in particular, stands out with its crispy exterior and a flavorful, soft shrimp paste on top.
2023-04-21
用餐前一個半小時在手機預訂位,然後到了後被安排在一個極狹窄既座位,我估計本來應該係放雜物既,因為有個煤氣罐放正係旁邊,我們被安排既座位出入十分困難,側身過都會撞到牆壁同餐桌,然後座位差都算,服務態度都奇差!事緣就我地以為5清楚係一人一鍋既,所以只係叫左一個湯底,然後幫我地點餐既金髮二十多歲既肥胖男店員就話另一個湯呢?咁我地就隨口問左句一人一鍋?然後佢就勁串咁反問我地,你見5見到枱上面有幾多個爐?大定細既?係咪未食過?我心諗食個飯都要比你咁串?反正用餐體驗極差,叫左個龍蝦湯底,但冇味既,仲要加錢,食物質素一般,但海鮮麻麻,好似不太新鮮,地面頗滑,反正就5會再去,建議未去過既人,去第二間好過。
2023-03-23 989 瀏覽
美國特選牛肩胛👅肉類來講,我最鍾意係食呢度嘅牛肩胛🐄超好食,啲牛肩胛好厚,質地好好,食落牛味好濃,完全無雪味,完全唔難食豬肉都有好選擇🐷優質豚肉👅平時好怕食豬肉,因為個口感唔好,但原來貴嘢的確唔同啲,呢度嘅優質豚肉食落一啲都唔鞋,係好軟腍嘅口感!豚骨湯底👅味道非常之濃沃,好重豬骨味,淆製到變白色湯,面頭仲有少少黑蒜油,聞到都開胃。中華辣湯👅湯底非常足料,裏面有好多辣椒,花椒,八角配料。而且仲係一人鍋,真係好方便好衛生,自己鍾意食咩都得,唔洗煩。尤其是宜家肺炎爆得咁厲害,都係食返一人鍋好啲🤣🤣👅日式炸物🧡唔同款式嘅炸物都有,炸丸嗰啲都已經好好味,仲有蝦春卷依啲,超香口超惹味,蝦多士比起茶餐廳食更加出色,炸到脆晒嘅多士上面放軟林林嘅蝦膠,超好味!🌟
美國特選牛肩胛👅
豬肉都有好選擇🐷優質豚肉👅
豚骨湯底👅
中華辣湯👅

👅日式炸物🧡
🌟
❤️‍🔥美國特選牛肩胛🐄 牛肉味好重,每盤都有五六塊 ,而且砌得好靚。😋😋😋❤️‍🔥豬肉都有好選擇🐷優質豚肉❤️‍🔥平時好怕食豬肉,因為個口感唔好,但原來貴嘢的確唔同啲,呢度嘅優質豚肉食落一啲都唔鞋,係好軟腍嘅口感!❤️‍🔥海鮮(青口、蝦、蜆肉etc.)❤️‍🔥海鮮拼盤都幾抵食!我哋可以自己落單order,選擇自己心儀嘅海鮮種類。我覺得佢哋嘅蝦同埋青口都幾鮮甜,而且好大隻肉質好飽滿,淨係講蝦肉已經覺得好彈牙。😍😍🤤👅❤️‍🔥日式炸物黎講呢度都係好多款式🍤連啲好特別嘅蝦多士,蝦春卷,米網春卷都有,唔會因為任食而質素差咗,熱辣辣,超好味❤️‍🔥泡菜湯❤️‍🔥因為泡菜經過醃製,所以會有酸辣嘅味道!我覺得呢度個湯底幾好食有少少似酸辣鍋😍 佢啲大白菜放咗落個湯底度熬製之後都冇影響味道,仍然係有一種泡菜味我覺得係嘅驚艷到我嘅。

❤️‍🔥豬肉都有好選擇🐷優質豚肉❤️‍🔥
❤️‍🔥海鮮(青口、蝦、蜆肉etc.)❤️‍🔥
❤️‍🔥泡菜湯❤️‍🔥
2023-03-17 548 瀏覽
相馬喺唔同地方都有分店,今次黎到觀塘呢間試佢哋兩個鐘頭嘅火鍋放題,好飽,超多嘢食!各款口味單骨雞翼雞翼炸得好脆,每一款都係新鮮炸既,仲要食得好方便,我好中意七味粉味同埋蒜味,七味粉嘅就辣辣地,蒜蓉味就好香好惹味,每一款都好香口好好味,超爽(≧▽≦)放題有好多唔同嘅配料,我特別鍾意佢哋嘅優質豚肉同埋美國特選牛肩胛,豚肉係好濃豬肉味,唔會腥,牛肩胛既牛味都好濃,肉質又好,有咬口易入口火鍋配料唔同任食既火鍋配料都好味既,啲丸都係啲好食既丸,芝士魚腐,海膽丸呢啲都有,係高質嘅丸,好好味,小朋友都好啱食!^^豚骨湯底^^味道非常之濃沃,好重豬骨味,淆製到變白色湯,面頭仲有少少黑蒜油,聞到都開胃。^^中華辣湯^^湯底非常足料,裏面有好多辣椒,花椒,八角配料服務評分:🌷🌷🌷🌷🌷清潔評分:🌷🌷🌷🌷🌷食物評分:🌷🌷🌷🌷🌷打卡評分:🌷🌷🌷🌷🌷性價比分:🌷🌷🌷🌷🌷

各款口味單骨雞翼

火鍋配料

^^豚骨湯底^^

^^中華辣湯^^
湯底非常足料,裏面有好多辣椒,花椒,八角配料
服務評分:🌷🌷🌷🌷🌷
清潔評分:🌷🌷🌷🌷🌷