2023-07-29 401 瀏覽
用餐環境惡劣,冷氣幾乎唔得。兩人夜晚叫個二人套餐加左個豉汁蒸龍躉,千久幾蚊出門,菜入面有毛髮,D餸勁油。所謂魚翅幾乎全部都係澱粉,炒碟雜菜又鹹又酸,全部都係餸頭餸尾,中左個大伏,絕對唔推薦。9流服務Absolute worst restaurant in Hong Kong. Never before had I ever eaten at such terrible restaurant. Environ and decor is $hit and the AC barely worked. Worst meal and experience in hk. Better off eating street food than this garbage.
2023-07-26 335 瀏覽
得閒同吓屋企人飲茶,梗係揀方便大家嘅位置,旺角係首選,今日就嚟到係要創興廣場嘅盈館,夾到時間飲下午茶☕️,食吓特價點心先見到有我最鍾意嘅黑金流沙包🤓梗係要即刻叫返籠,屋企人亦揾到佢既至愛—櫻花蝦煎薄撐,除咗呢兩樣,我哋仲叫咗鮮蝦蒜香脆春卷、下午茶孖寶(柴魚花生粥+鮮蝦菜苗餃)、蝦餃王孖寶(蝦餃王+荔香千絲酥)、潮州蒸粉果及薑蔥牛柏葉。黑金流沙包- 真係流心㗎😄😄😄淡淡的黑色麵包皮加上少少甜嘅流心餡,味道唔錯😊😊櫻花蝦煎薄撐- 煎到卜卜脆! 正呀!鮮蝦蒜香脆春卷- 有大大隻蝦! 好正🤭下午茶孖寶柴魚花生粥- 煲得好棉,唔錯!鮮蝦菜苗餃蝦餃王孖寶蝦餃王- 好多蝦😃😃超級抵食😄😄荔香千絲酥- 新鮮熱辣炸起,好好味🤤潮州蒸粉果薑蔥牛柏葉盈館 (旺角)旺角彌敦道593-601號創興廣場7樓

潮州蒸粉果及薑蔥牛柏葉。

黑金流沙包

櫻花蝦煎薄撐
- 煎到卜卜脆! 正呀!

鮮蝦蒜香脆春卷
- 有大大隻蝦! 好正🤭

下午茶孖寶
柴魚花生粥
- 煲得好棉,唔錯!

鮮蝦菜苗餃

蝦餃王孖寶

蝦餃王
- 好多蝦😃😃超級抵食😄😄

荔香千絲酥
- 新鮮熱辣炸起,好好味🤤

潮州蒸粉果

薑蔥牛柏葉

盈館 (旺角)
旺角彌敦道593-601號創興廣場7樓
2023-07-14
下午茶
2023-07-20 488 瀏覽
好鍾意喺旺角個Centre做gym,因為旺角實在有太多好嘢食啦!呢日同朋友係朗豪坊跳完舞,過咗嚟盈館好好食餐晚飯,做幾多食幾多,夫復何求?所以我哋決定嚟一隻片皮鴨啦,加埋個養生湯,果然一絕!堪稱鎮店孖寶😍😍👍🏻👍🏻👍🏻北京片皮鴨($188)🐤🐤簡稱:皮薄、肉嫩、味道鮮美。首先,北京片皮鴨的外皮非常薄而酥脆,入口即化,口感絲滑,非常美味。其次,鴨肉肉質鮮嫩,入口後口感飽滿,有一定的嚼勁,且不油膩。最後,搭配蔥絲、黃瓜絲、甜麵醬等配料,突顯出北京片皮鴨的美味。豐料養生燉湯($68)🫕🫕食材足料豐富,由菇菌、螺肉、雞、金華火腿等等燉煮而成,極為滋補養生,非常鮮甜,口感鮮美。西蘭花帶子蚌($148)🥦🥦是比較健康清淡的海鮮菜品。首先,西蘭花在這道菜品中起到了很好的點綴作用,它的口感清脆,帶有淡淡的甜味,與帶子和蚌肉的鮮美口感相得益彰。其次,帶子和蚌肉的質地都非常嫩滑,口感豐富,十分鮮美。黑金流沙包($48)🥪🥪黑金流沙包的外皮非常柔軟,而沙包內的流沙餡料非常鮮美,口感絲滑,甜度適中,能夠很好地平衡油膩感。盈館地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場7樓

北京片皮鴨($188)🐤🐤

豐料養生燉湯($68)🫕🫕

西蘭花帶子蚌($148)🥦🥦

黑金流沙包($48)🥪🥪

盈館
地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場7樓
2023-07-20 357 瀏覽
盈館地址 : 地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場7樓味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:茄子炆班頭腩煲、蓮蓉蛋黃桃包等候時間:0分鐘很久已經沒有去傳統港式酒樓吃晚飯,今晚慶至起,就到旺角創興廣場吃過輕盈晚飯。晚飯後還可在旺角逛逛街,真方便。花生$15香脆花生,份量十足,又香口又好吃,小菜來之前,哈,已經給我吃光了!茄子炆班頭腩煲$108👍👍👍上枱時滾熱辣,咋咋聲,出曬煙,有視覺和聽覺的享受。班頭腩大大件,新鮮彈牙,茄子美味可口,軟硬適中,整體來說,好食!白飯$13軟綿香口,熱辣辣,餸小菜認真一流👍👍👍蓮蓉蛋黃桃包$108😋😋😋即叫即蒸,上枱時熱辣辣、出曬煙。麵包皮新鮮軟綿,蓮蓉份量適中,蛋黃大約有半隻,合起來非常美味,我一口氣吃了三大個!正!茶位$13
盈館
地址 : 地址:旺角彌敦道593-601號創興廣場7樓
味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐
食物推介:茄子炆班頭腩煲、蓮蓉蛋黃桃包
等候時間:0分鐘

花生$15

茄子炆班頭腩煲$108👍👍👍

白飯$13
軟綿香口,熱辣辣,餸小菜認真一流👍👍👍

蓮蓉蛋黃桃包$108😋😋😋

茶位$13

2023-07-14 5147 瀏覽
同朋友係旺角行完街去醫肚,好耐之前食過盈館夜晚的小菜,發現的確一個聚腳嘅好地方,環境舒服。所以今次決定去試點心,飲住杯茶慢慢傾。整體點心水準都唔錯,份量十足!最重要真係好抵食!價錢十分親民,係旺角要搵一間修雅緻簡潔,環境舒適的地方都唔易。🌟#甫魚乾燒賣皇非常飽滿,大大粒,咬開滿滿的蝦肉,爽口彈牙,配上甫魚乾碎的味道,十分香甜美味。🌟#金錢肚爽口唔韌,軟腍適中,調味啱啱好,唔會太辣同鹹,咬落去滲出微微的牛味,非常惹味。🌟#蒜香蒸排骨蒜香味濃,排骨亦好香滑,肉汁多而鮮,食得出係鮮肉。🌟#原隻鮮蝦腸腸粉的皮厚薄做得剛剛好, 軟潤而爽滑的口感,而且賣相透明而薄😋,入口鮮蝦的香味,堅正👍🏻。🌟#炸鮮奶外皮炸到脆卜卜,非常鬆化,咬落爆汁,做出外焦里嫩,色香味濃。而且奶香清甜,非常清新,一啲都唔油膩,好食。🌟#北菰滑雞飯+雪菜肉絲炆米滑雞很嫩滑,份量十足,肉質口感佳。炆米爽口彈牙,配料肉類多,豐富口感好正!醬汁濃稠度剛剛好,唔會太濕,非常好食😋。每款點心都正常發揮😊,價錢親民,我比較喜歡燒賣皇, 口感紮實, 肉質新鮮,我同朋友都食得好開心🥰。

🌟#甫魚乾燒賣皇

🌟#金錢肚

🌟#蒜香蒸排骨
蒜香味濃,排骨亦好香滑,肉汁多而鮮,食得出係鮮肉。

🌟#原隻鮮蝦腸

• 雪菜肉絲炆米
  • 炸鮮奶
  • 蒜蓉蒸排骨
2023-07-12 379 瀏覽
盈館 · 旺角中菜😆中菜館嘅格局,圓形嘅大枱,方便一班人坐喺度食嘢傾偈。環境都似酒樓,不過就人少少,傾偈一流,食物份量多,質素都唔錯❤️!菜品即叫即煮,我哋揀唔要花生嘅時候都可以幫我哋扣減左個$15價錢。服務都幾好。片皮鴨(一隻) $188份量都幾多,片皮鴨愛皮好脆,醬汁連青瓜同埋京蔥,包住嚟食,好好食!🤭 紫薯淮山浸菜苗$108一開始因為紫薯嘅顏色揀呢度紫薯嘅顏色揀呢道菜,冇諗到都真係幾好食,嗰個淮山好爽口,健康又好味!紫薯嘅顏色令到成個蔬菜變成一種特別嘅感覺!整體感覺都好清新,同埋好食嘅!✨❤️黑金流沙包 啱啱新鮮出爐嘅黑金流沙包,奶黃流沙好好食,賣相都唔錯,打卡一流!呢度嘅茶位$13一個,兩個人食食到好飽。
盈館 · 旺角中菜😆

片皮鴨(一隻) $188

紫薯淮山浸菜苗$108

✨❤️黑金流沙包

呢度嘅茶位$13一個,兩個人食食到好飽。
  • 北京片皮鴨
  • 黑金流沙包
  • 紫薯淮山浸菜苗
2023-07-12 379 瀏覽
好久没陪家人了,这次带他们来旺角喝茶,是很地道的粤式餐厅,有点心、盆菜、海鲜和炒菜,来香港想试试本地特色来这家就对了!-🥢美味蒸凤爪我超爱吃这个凤爪,虎皮凤爪很是肥糯,够入味,且份量真挺多的,每个凤爪很大一只,一抿就脱骨了!🥢晶莹鲜虾饺虾饺好正!饺皮晶莹剔透,个个圆润饱满,塞了满满的虾肉,口感Q弹🥢蒜香蒸排骨吃早茶必点蒸排骨,份量也挺多的,排骨又大又嫩!🥢金钱肚金钱肚很大一块,金黄色好有食欲,软烂易嚼,老人也能吃!🥢黑金流沙包即叫即蒸,热腾腾香喷喷的,非常松软香甜,里面的奶黄是流心的😋🥢盈馆小炒皇小炒皇也是特色菜,用鲜鱿鱼、鲜虾、韭菜花、和腰果一起炒制,清脆爽口,味道非常的鲜美
🥢美味蒸凤爪

🥢晶莹鲜虾饺

🥢蒜香蒸排骨
吃早茶必点蒸排骨,份量也挺多的,排骨又大又嫩!

🥢金钱肚
金钱肚很大一块,金黄色好有食欲,软烂易嚼,老人也能吃!

🥢黑金流沙包

🥢盈馆小炒皇
2023-07-12 232 瀏覽
同朋友飯聚,好耐無食過中菜,就黎呢間試下,佢,外表普通,但網上幾多好評,個個推介片皮鴨👀真係超抵,原隻片皮鴨($188)👍🏼鴨皮香脆,大大件,跟好多塊皮,青瓜好新鮮😋足料又好食👍🏼👍🏼價錢超值另外叫咗籠流沙包($48)賣相一般,包外層鬆軟,唔甜😀熱辣辣仲叫俾個menu吸引,叫咗個紫薯淮山浸菜苗,上枱雖然同想像中唔同,但味道唔錯,淮山新鮮爽脆😋紫薯幾清甜,同埋份量好多,大大碟😆兩個人食完勁飽,食物質量好👍🏼👍🏼會再幫襯😆
真係超抵,原隻片皮鴨($188)👍🏼

另外叫咗籠流沙包($48)
賣相一般,包外層鬆軟,唔甜😀熱辣辣

兩個人食完勁飽,食物質量好👍🏼👍🏼會再幫襯😆

• 北京片皮鴨
2023-07-09 385 瀏覽
今晚原本諗住同朋友去旺角創興中心打邊爐,點知原來好多人,間間都冇位,亂打亂撞去到7樓{盈館},冇乜人,可以直入,唔使諗,又攰攰地,一於入去試吓😄入到餐廳,酒樓格局,坐得舒服,店員都幾有禮貌👩🏻‍💼餐牌有好多唔同種類,有酸菜魚,片皮鴨,仲有冰鎮咕嚕肉….. 等等諗咗好耐,我哋終於叫咗:大量脆炸鮮奶,喺呢菜係懷舊小菜,唔係度度有得食,所以一定要試,店員送來,聞到已經香噴噴,睇落去好似條春卷,咬落口,皮脆鮮奶香,真係好好食👍另一道菜係鹹魚雞粒炒飯,鹹魚味燶,又有鹹蛋黃味,雞肉份量啱啱好,大大啖食,又飽肚又滿足😊加埋碟炒菜,呢餐都算不錯。下次如果有機會,一定試埋其他菜式😄
入到餐廳,酒樓格局,坐得舒服,店員都幾有禮貌👩🏻‍💼
諗咗好耐,我哋終於叫咗:
加埋碟炒菜,呢餐都算不錯。
下次如果有機會,一定試埋其他菜式😄
2023-07-06 307 瀏覽
屋企人經常黎食片皮鴨,因為真係好抵食,$188嘅片皮鴨係一隻,去邊度搵呀,姐姐都話佢地每日賣好多隻。見佢純熟片片皮鴨既表情都已經話到俾你知,佢地每日都真係賣好多隻。旺角創興廣場7樓,非常方便,喺地鐵站隔離,左邊電梯直上。樓面唔算好大,不過枱同枱相隔得遠坐得舒服,職員都好快就上茶落單,又會同你傾吓偈吹吓水,服務態度幾好。京式片皮鴨$168京式片皮鴨必食,新鮮熱辣成隻片皮鴨羅出嚟即場切,配有青瓜同京蔥,齋食片皮鴨都夠飽,性價比同味道無得彈。仲有其他嘅小菜都好吸引,特別係個冰鎮咕嚕肉既招牌菜,每次都想嗌,但係每次片皮鴨質飽左嗌唔到,下次再黎。

京式片皮鴨$168

2023-07-04 345 瀏覽
今日同朋友食飯,想食啲懷舊嘅粵菜,朋友建議去旺角創興中心,佢之前食過話幾好味,所以我都想試下啦。我哋叫咗兩個餸:- 招牌菜,冰鎮咕嚕肉- 大良脆鮮奶冰鎮咕嚕肉真係好出色,肉質好鮮嫩,加上冰鎮口感更加脆,酸酸甜甜。肉質唔會太肥膩。整道菜嘅裝飾都好有心機,鍾意食咕嚕肉嘅朋友,呢度肯定會滿足到你。大良脆鮮奶係一款超經典嘅甜品,好多客人都鐘意食。呢款小食香氣四溢,口感酥脆,令人一食就停唔住。佢嘅製作好細心,外層酥脆,內裡綿密,再配上香甜嘅鮮奶味,味道就更加完美。佢嘅外形好似春卷,好啱同朋友分享。再加埋特價啤酒,$25,三罐好抵飲。總括而言,呢間酒家,裝修唔錯,店員有禮,和朋友食飯傾偈,是不錯嘅選擇。

我哋叫咗兩個餸:
- 招牌菜,冰鎮咕嚕肉
- 大良脆鮮奶

再加埋特價啤酒,$25,三罐好抵飲。

2023-06-17 692 瀏覽
位置方便,旺角地鐵站附近。環境:同去茶餐廳差唔多。可能價錢相宜,唔少人去食架。有一家大細亦有三五知己。食品:1)冰鎮咕嚕肉(影相📸️一流,算係一特色,味道可以😌)2)櫻花蝦豉油皇炒腸粉(腸粉係滑既,ok) 3)盈館一品炒飯 (食到粗鹽,而且顏色麻麻地,有待改進)4)脆皮鮮蝦餃( 炸既蝦餃,幾特別,個人不太喜歡)5)豬麥包(🐷既樣,唔錯)6)一口鮑魚燒賣(鮑魚好細粒🤣🤣)7)脆網銀蘿腸(太咸🤦🏻‍♀️)
位置方便,旺角地鐵站附近。

食品:
1)冰鎮咕嚕肉(影相📸️一流,算係一特色,味道可以😌)
2)櫻花蝦豉油皇炒腸粉(腸粉係滑既,ok)
3)盈館一品炒飯 (食到粗鹽,而且顏色麻麻地,有待改進)
4)脆皮鮮蝦餃( 炸既蝦餃,幾特別,個人不太喜歡)
5)豬麥包(🐷既樣,唔錯)
6)一口鮑魚燒賣(鮑魚好細粒🤣🤣)
7)脆網銀蘿腸(太咸🤦🏻‍♀️)

2023-06-11
午餐
2023-05-23 1035 瀏覽
不過不失,食物是熱辣辣,不過服務員太少,隔音隔板也沒很好,樓梯口既煙味都傳到入黎。蝦角幾好食,但有d咸。麻醬撈淮山都幾食,如果多d醬更好。總括黎講,食物質素算唔錯。

蝦角幾好食,但有d咸。
麻醬撈淮山都幾食,如果多d醬更好。

總括黎講,食物質素算唔錯。
2023-05-23 991 瀏覽
一間在旺角的酒樓,價格親民,味道好!椰汁黃金糕,蝦餃櫻花蝦炒腸粉,馬拉糕,蝦餃,叉燒包,流星奶黃包,通通可以閉眼點,都非常非常好吃,如果你喜歡吃廣式點心,那這一家一定可以滿足你!早茶的另外一大精髓就在於親切與夥計聊家常,這裡真的非常多回頭客,看到餐廳中夥計在每一桌中來回穿梭的同時,又可以與大部分人談笑風生,非常有親切感,餐廳的裝修非常新,不是那種有一點年代感的茶樓,超讚!價錢方面,沒想到這麼好吃的餐廳竟然如此實惠!店裡有非常多的超值套餐,基本上涵蓋了大部分招牌菜式!又大又漂亮的點心拼盤只要98,胃口小的男生應該可以直接吃飽,除此之外,還有適合家人聚餐的選擇,四款手工點心+兩款美味小食+大粉面飯只要328,性價比非常高!
一間在旺角的酒樓,價格親民,味道好!
2023-05-20
2023-05-22 1583 瀏覽
約了屋企人食飯見呢間網上食評幾好,而且又有我想食嘅冰鎮咕嚕肉同片皮鴨,所以決定試吓呢間。首先上到去見到個場地唔算好大,枱同枱之間都算逼夾,同屋企人都要分開行先至可以坐低。跟住見到餐牌價錢都頗貴,選擇亦唔多,就叫咗四樣嘢食同白飯,味道尚算可以,不過服務生好似唔夠人叫咗幾次先有人回應。到最後結帳食咗成千蚊,返到屋企上網睇發覺原來餐牌價錢同平時唔同咗,每樣都貴咗50至$100,今餐飯起碼貴咗$300,感覺非常唔良好,唔會再有下一次!每樣食物比平時收費貴

冰鎮咕嚕肉

北京片皮鴨