晚市非常冷清, 諗住支持一下, 點知極度中伏, 鎮店三寶, 無一可取!!! 片皮鴨又凍又硬又少,皮又淋 ,其他食物不值一提, 不懂得煮,點解要開店, 服務唔係差, 係無服務!!! 投訴無門 , 係咁推又話廚師放假, 係替工, 不知所謂!!!
晚市非常冷清, 諗住支持一下, 點知極度中伏
2023-09-20
慶祝紀念
生日
2023-10-21 989 瀏覽
之前曾經到此酒樓飲茶,下午飲茶,點心炒粉麵質素不錯今次第一次一家7人去吃晚餐吃完後感覺一般般,不是特別好別,價錢中等菜式可見圖片,比較好吃的菜式是梅菜扣肉和片皮鴨梅菜量多而且有菠菜在底部,不過扣肉並非真正扣肉,肉質較瘦。片皮鴨皮是香脆的,份量不是特別多,足夠七人份量,不過肉質較厚。酸菜魚偏辣,但不酸。炸鮮奶感覺較油膩由於菜式不是特別出色,故沒有推薦美食 。不過酒樓環境舒適,服務員主動服待及幫忙。
之前曾經到此酒樓飲茶,下午飲茶,點心炒粉麵質素不錯
今次第一次一家7人去吃晚餐

吃完後感覺一般般,不是特別好別,價錢中等

菜式可見圖片,比較好吃的菜式是梅菜扣肉和片皮鴨

梅菜量多而且有菠菜在底部,不過扣肉並非真正扣肉,肉質較瘦。

酸菜魚偏辣,但不酸。

炸鮮奶感覺較油膩

由於菜式不是特別出色,故沒有推薦美食 。

不過酒樓環境舒適,服務員主動服待及幫忙。
炸軟殼蟹
炸鮮奶
片皮鴨
梅菜扣肉
2023-10-16 422 瀏覽
聽朋友講旺角呢間酒樓既出品都唔錯,咁啱同阿媽係旺角行街,就帶左佢去食佢最鍾意既中菜。餐廳裝修比較懷舊,好多一家大細黎食,感覺應該都會好食🌟冰鎮咕咾肉$138冰鎮過後既咕咾肉皮特別脆,而且好欣賞佢個脆皮唔會太厚!酸甜度比例恰到好處,都幾高質!🌟香燒乳鴿 $68乳鴿皮唔會太脆,但肉質香嫩,而且有肉汁🌟燉湯 $68頗為足料,好香濃入味,有d似屋企煲既老火湯兩個人連茶位埋單三百幾蚊。唔算太平不過都可以接受,菜品味道不錯,可以再encore

🌟冰鎮咕咾肉$138

🌟香燒乳鴿 $68
乳鴿皮唔會太脆,但肉質香嫩,而且有肉汁

🌟燉湯 $68
頗為足料,好香濃入味,有d似屋企煲既老火湯

2023-10-10 678 瀏覽
呢期好鍾意食片皮鴨,今日又心癮起,所以揾埋朋友一齊去食,因為要就朋友放工時間同地點,所以近近地係佢公司附近食。朋友就帶咗我嚟創興廣場七樓嘅盈館開餐,佢之前幫襯過話味道唔錯同價錢都非常抵食,朋友提到啲份量都幾多,所以我地一行三人只係叫咗兩樣餸。北京片皮鴨 ($188) : 皮夠脆之餘肉同脂肪比例非常好,而且片皮鴨份量又多,潤皮又夠熱。梅菜扣肉煲 ($108) : 份量果然多得驚人,梅菜扣肉非常入味,而且底下仲鋪滿非常爽口嘅生菜,配埋白飯正到暈。
2023-10-07 448 瀏覽
我哋今日去咗旺角傳統港式點心茶樓飲茶!首大讚盈館嘅竹炭流沙包!皮薄餡多,流沙嘅味道濃郁香滑,真係一流!每一口咬落去,都爆流沙於口!口感豐富招牌蝦餃亦都令我留下深刻印象。蝦餃皮薄透亮,餡料鮮美彈牙,每一粒都有一隻大大隻嘅新鮮蝦仁,鮮甜味美,真係令人回味無窮。鮮蝦腸粉係我最愛嘅經典港式點心之一。盈館嘅鮮蝦腸粉做得好精緻,腸粉薄又滑,鮮蝦鮮甜多汁,配上啲豉油,真係絕配!每一口咬落去,都可以感受到豐富嘅蝦香,好過癮!蟹粉小籠包係盈館嘅招牌之一,亦都係我今日嘅必試之選。小籠包皮薄餡多,裡面嘅蟹粉鮮甜濃郁,一咬落去就嚟嘅湯汁滿口溢出,真係令人大呼過癮!真係一款值得推薦嘅點心。豉汁鳳爪係我嘅另一個最愛。盈館嘅豉汁鳳爪肉質鮮嫩,入口即化,配上豉油嘅獨特風味,真係令人欲罷不能。每一塊鳳爪都係精心製作,味道鮮美,好過癮!最後,墨丸燒賣同墨魚大丸子都係盈館嘅招牌點心。墨丸燒賣嘅皮薄餡多,燒賣嘅味道鮮美,入口即化。墨魚大丸子則係鮮嫩彈牙,墨魚嘅香味更加突出,絕對係一個特別嘅點心選擇。

2023-10-05 188 瀏覽
喺旺角血拼完後,中午飯都未食,就諗住去附近食下午茶,行吓行吓就嚟到創興廣場盈館飲茶😆茶樓不算太大,但非常有親切感,很地道,雖然已經過咗兩點,都有不少人。下午茶好抵食,叫咗不同的點心:#香煎黃金糕顏色非常漂亮,外表金黃,內部軟糯,口感香甜可口✨#滷水豬仔腳豬腳經過長時間的燉煮後變得軟嫩,並與滷汁另其風味豐富,非常入味👍🏻#菜乾火鴨粥軟綿的粥底加入菜乾和火鴨肉片,口感濃郁,火鴨肉片的鮮美與菜乾的味道相互襯托💗#鮮蝦腐竹卷蝦肉鮮嫩多汁,腐竹增加口感的層次,炸得香口,味道鮮美☺️#流心麻球糯米糰子外層包滿芝麻,內部則填充甜香的黑芝麻餡料,外酥內軟的口感😋#蝦餃皇大大粒,蝦肉爽口彈牙,皮薄餡靚,十分美味💕#大良炸鮮奶外皮香脆鬆化,色香味濃,內裏奶香清甜,我的飲茶至愛💗每款點心都不錯,滿足😋

下午茶好抵食,叫咗不同的點心:

#香煎黃金糕
顏色非常漂亮,外表金黃,內部軟糯,口感香甜可口✨

#滷水豬仔腳

#菜乾火鴨粥

#鮮蝦腐竹卷
蝦肉鮮嫩多汁,腐竹增加口感的層次,炸得香口,味道鮮美☺️

#流心麻球

#蝦餃皇
大大粒,蝦肉爽口彈牙,皮薄餡靚,十分美味💕

#大良炸鮮奶
外皮香脆鬆化,色香味濃,內裏奶香清甜,我的飲茶至愛💗

每款點心都不錯,滿足😋
下午茶
  • 大良炸鮮奶
  • 鮮蝦腐竹卷
2023-09-24 503 瀏覽
經理服務態度稍微好,但有d服務員態度就很惡劣,第一張單用紅色筆落,然後加單用左藍色筆,比紙嘅時候仲要特登通知左聲係藍色筆係加單嘅,然後第一次落錯單,就叫客人以後唔好咁樣,咁我地就話好~收到。然後佢落完單,要比返單我地,比錯隔離臺張單我地,然後又開始推卸責任。又話同事同佢講咩咩咩,然後又再叫我唔好用同一張單落,但明明我都冇用嗰張單再落第三次單。之後又落左相同嘅菜品比我地,完全就係好簡單嘅野,可以搞到亂嗮。冇下次
冇下次
2023-09-24
午餐
想食下啲特色菜,所以同朋友嚟依間食,見佢嘅冰鎮咕嚕肉幾出名。入去坐低,員工已經友善招待我哋,一坐臺就拎咗碟花生俾我哋。(小食需要額外收費)原本諗緊要不要試冰鎮咕嚕肉,但看到片皮鴨,想到好耐無食過,就不如試下啦!😝跟住都係好想試咕嚕肉 但驚食唔曬,於是就轉咗哈哈生炒骨😂😂生炒骨嚟先,樣似咕嚕肉,但食落酸甜濃郁嘅汁一入口,刺激着味蕾🤤,送飯一絕。仲要無骨,一舊接一舊好好味😍跟住係主角--片皮鴨。片皮鴨點可以唔沾砂糖,即刻叫員工俾碟砂糖我哋。癡線,先夾起一塊鴨肉點醬汁,抹上面皮上,再將伴菜青瓜等放喺砂糖上邊碌一圈,然後包埋一齊食。鴨肉嘅脆香,伴着調味適中的醬汁,青瓜的清新,以及砂糖的微甜,中和油膩,即刻下一層樓☺️北京片皮鴨嘅脆皮真係要建議試點砂糖pls🥹🥹
北京片皮鴨嘅脆皮真係要建議試點砂糖pls🥹🥹
2023-09-18 465 瀏覽
勿去。訂了兩圍枱,說可以給房間,低消共四千,到達才說要突然要加價,說每檯最少要四千多,每個送要加三十,強迫人一定要吃貴菜!還說你們那麼多人都找不到其他地方吧,還說要開房門所以要特意請人回來,人工都要一千。但明明外面大堂都沒有四枱人,侍應都在無聊。我們說不行,他們才說可以出去大堂坐,但擔心不知其中又要加什麼,或最後帳單不老實,所以離開。很卑鄙的酒樓,難怪人很少。真的很誇張。現在景氣不好,這種影響餐飲業形象的酒樓做盡騙案式行為,非常過份。

很卑鄙的酒樓,難怪人很少。真的很誇張。

好耐無飲茶食點心旺角呢區聚多選擇之下盈館性價比高 . 地點方便午市時段優惠好抵食點心熱辣辣 部份款式仲好特別✨冰鎮咕嚕肉有三款菜式 係鎮店之寶冰鎮咕嚕肉是其中一款而且第一次品嚐,一上枱 我地都呆咗勁大盤超多冰,裡面都係啖啖肉嘅咕嚕肉酸酸甜甜好醒胃.愈食愈冰凍而且外皮仲愈食愈脆口.超好味.有驚喜鎮店之寶✨點心拼盤任選4款點心揀咗:蝦餃皇.燒賣皇.菜苗餃.叉燒包包圍著 原籠馬拉糕.超鬆軟面層仲添加肉鬆,味道好夾✨金湯小籠包我有無睇錯 $2.8/ 隻仲要即蒸熱辣辣裡面湯汁鮮甜.皮薄饀肉多

好耐無飲茶食點心
旺角呢區聚多選擇之下

盈館性價比高 . 地點方便

午市時段優惠好抵食
點心熱辣辣 部份款式仲好特別

✨冰鎮咕嚕肉
有三款菜式 係鎮店之寶
冰鎮咕嚕肉是其中一款
而且第一次品嚐,一上枱 我地都呆咗
勁大盤超多冰,裡面都係啖啖肉嘅咕嚕肉
酸酸甜甜好醒胃.愈食愈冰凍
而且外皮仲愈食愈脆口.超好味.有驚喜鎮店之寶

✨點心拼盤
任選4款點心
揀咗:蝦餃皇.燒賣皇.菜苗餃.叉燒包

包圍著 原籠馬拉糕.超鬆軟
面層仲添加肉鬆,味道好夾

✨金湯小籠包
我有無睇錯 $2.8/ 隻
仲要即蒸熱辣辣
裡面湯汁鮮甜.皮薄饀肉多
2023-09-06
午餐
2023-08-31 431 瀏覽
片皮鴨凍的,只有12塊面皮,想問店員怎麼那麼少,店員態度超級差,話就這些。雞煲完全無味道,可以用難吃來形容。加上不會有人幫你加水,要自己加。埋單還計錯錢。。。以後不會再來

雞煲完全無味道,可以用難吃來形容。

加上不會有人幫你加水,要自己加。

埋單還計錯錢。。。

以後不會再來
2023-08-26 531 瀏覽
因為本身訂個間餐廳冇左我哋張booking,就睇下創興仲有乜食。一開始睇食評真心有啲驚,但因為得佢地先有枱又懶得再行,唯有搏一搏。今晚叫左8樣餸,有片皮鴨,乳豬,西蘭花,小炒,海哲,沙律蝦,介蘭同埋尤魚。可能俾食評影響,所以都冇乜期望,所以當上菜時就好有驚喜了。片皮鴨好味,皮薄唔粉。海哲少少辣夠嘢味。西蘭花爽口。介蘭唔苦,少炒勁大碟,椒鹽鮮魷同乳豬值得推介冷氣夠,亦唔會坐得好迫。唔會催你走。服務態度好好。埋單都係1700蚊。可能我比較幸運,冇遇到之前負評嘅問題。下次會再去試佢地冬瓜盅。再一次證明,不要全信食評要親身體驗下
可能俾食評影響,所以都冇乜期望,所以當上菜時就好有驚喜了。

要親身體驗下
2023-08-11 777 瀏覽
今次係食第二次,因為上次食完都係份量勁少,喺個片皮鴨同埋咕嚕肉,不過因為唔記得咗呢間個名,上到嚟先知呢間食過,所以要寫食評,提醒下自己。$148脆皮牛肋條得8件,味道似牛腩$498嘅3寶其中之一龍蝦伊麵芡汁好杰,龍蝦勁細隻香芒脆蝦球$148得8舊,好淡口$498三寶其中之一龍躉龍躉果然好矜貴,得5塊,雲耳無味$498三寶其中之一,淮山腐竹蔬菜全晚最好味加咗2個白飯全部$1108真心唔知點解呢度會咁多好評唔會再食。

香芒脆蝦球

$148脆皮牛肋條

得8件,味道似牛腩

三寶其中之一,龍蝦伊麵

$498嘅3寶其中之一

龍蝦伊麵
芡汁好杰,龍蝦勁細隻

香芒脆蝦球

真心唔知點解呢度會咁多好評

唔會再食。

2023-08-11
2023-08-11 471 瀏覽
和朋友在信和買電話配件,晚飯時間到,到對面旺角創興廣場開餐,在盈館食中菜。生猛海鮮為酒樓的主打。環境寬敞舒適,光猛整潔。櫻花蝦野菌炒芥蘭 $118炒得爽脆油潤的芥蘭,以櫻花蝦增添鮮香風味,不錯!脆皮安格斯牛肋 $148牛味濃郁的安格斯牛肋條,酥炸後外脆內煙靭,十分開胃。北菇扣鵝掌煲 $168熱騰騰的原鍋端上,香氣撲鼻。北菇爽甜彈牙,鵝掌軟腍入味,味道口感滿分!加上可樂冰底,令人心曠神怡!臨走見到酒樓主打鎮店三寶,留待下次品嚐。
生猛海鮮為酒樓的主打。
環境寬敞舒適,光猛整潔。
櫻花蝦野菌炒芥蘭 $118
炒得爽脆油潤的芥蘭,以櫻花蝦增添鮮香風味,不錯!
脆皮安格斯牛肋 $148
牛味濃郁的安格斯牛肋條,酥炸後外脆內煙靭,十分開胃。
北菇扣鵝掌煲 $168
熱騰騰的原鍋端上,香氣撲鼻。
北菇爽甜彈牙,鵝掌軟腍入味,味道口感滿分!
加上可樂冰底,令人心曠神怡!
臨走見到酒樓主打鎮店三寶,留待下次品嚐。
因為打不成風,天氣不定時晴時雨,臨急吓見多好評,又可以訂枱,即訂啦。我們一行四人,訂六點都叫準時到,上到接待姐姐話今晚滿座,只可安排係等位加的枱坐,因為有2位老人家,唯有照座。坐定後,開始點餸菜,咁再睇食評有乜好介紹,點知發現酒樓話我自己取消訂座,算啦唔理佢先,點菜先,免得老人家等。為免爭議我之後cap圖為証我們叫咗燒鵝加魚的孖寶,再加多個菜及推介的咕嚕肉冰鎮咕嚕肉,名符其實的冰鎮加咕嚕肉,再加多點綴的紅紅黄黃及綠綠的配菜孖寶的例牌燒鵝,隻鵝好肥蒜蓉菜芯,普通的,菜芯有少少老東星班,望見都叫大條,應該氣絕好一段時間,肉質有點點xx嚟齊4個餸,亦差不多食晒,感覺嗰肚未夠,老人家又想食乳鴿,再叫多個炒蛋應該叫BB鴿蝦仁炒蛋,普通貨色最後,感覺食評所謂好好,真的見仁見智,只可以講待應好勤力。應冇下次再來。

我們叫咗燒鵝加魚的孖寶,再加多個菜及推介的咕嚕肉

孖寶的例牌燒鵝,隻鵝好肥

蒜蓉菜芯,普通的,菜芯有少少老

東星班,望見都叫大條,應該氣絕好一段時間,肉質有點點xx

應該叫BB鴿

蝦仁炒蛋,普通貨色