2014-06-25
早排同媽咪去左太子行街仔,2個冇力既傻豬行到腳軟軟諗住搵間餐廳坐下抖下隻腳仔,搵到黎呢度個樣見幾靚,就衝左入去!既然時間差唔多時間,就決定順手食埋個早飯。我地真係好彩到不行,坐低冇耐,出面就開始排隊喇!我地叫左煙三文魚Caesar Salad,黑魚籽蟹肉濶條麵,跟左炸薯角同芝士西蘭花做Appetizer。首先黎既係薯角同西蘭花(樹,我叫西蘭花做樹的。),個薯角明顯係新鮮炸起,入面熱辣辣,外面好脆好好味,兜(樹)一樣熱辣辣,一上枱見到佢,加晒分!個樣好吸引,綠色樹上面加上一層芝士,面頭仲焗到有啲金黃色。賣相已經嬴左,佢亦都好好味,樹唔會好似出面某啲餐廳咁,烚到冧晒,佢有啲爽脆,加埋痴住晒既芝士,不得了!食完呢2味前菜,我地2個已經飽飽地,哈哈哈哈~中招了!好彩有一味叫左沙律,唔係太Heavy姐。煙三文魚沙律,其實同出面冇乜特別,但勝在佢菜好新鮮好甜好爽!對有啲飽既我地黎講簡直就Perfect!清爽既菜襯埋咸咸地既煙三文魚,依然好味!之後就到黑魚籽蟹肉濶條麵,呢個不得了,事關我地好滿足(飽~媽咪話呻饑莫呻飽,所以要講"滿足"。),係我地咁滿足既情況下,都仲可以差唔多食得晒,超強勁!佢好Cr
首先黎既係薯角同西蘭花(樹,我叫西蘭花做樹的。),個薯角明顯係新鮮炸起,入面熱辣辣,外面好脆好好味,兜(樹)一樣熱辣辣,一上枱見到佢,加晒分!個樣好吸引,綠色樹上面加上一層芝士,面頭仲焗到有啲金黃色。賣相已經嬴左,佢亦都好好味,樹唔會好似出面某啲餐廳咁,烚到冧晒,佢有啲爽脆,加埋痴住晒既芝士,不得了!食完呢2味前菜,我地2個已經飽飽地,哈哈哈哈~中招了!好彩有一味叫左沙律,唔係太Heavy姐。煙三文魚沙律,其實同出面冇乜特別,但勝在佢菜好新鮮好甜好爽!對有啲飽既我地黎講簡直就Perfect!清爽既菜襯埋咸咸地既煙三文魚,依然好味!之後就到黑魚籽蟹肉濶條麵,呢個不得了,事關我地好滿足(飽~媽咪話呻饑莫呻飽,所以要講"滿足"。),係我地咁滿足既情況下,都仲可以差唔多食得晒,超強勁!佢好Creamy好香,堅係有蟹肉係入面!麵質仲做得好好,好滑身,唔會好硬,抵讚!呢度唔單止裝修靚,菜色一樣好,走既時候先發覺到原來叫"皇后",哈哈哈哈~襯晒我地!