2014-04-03 1175 瀏覽
唔知幾時開始 (皇后冰室) 已變了我到旺角搵食嘅第一選擇, 今天去旺角本來唔想又係去(皇后) 食飯, 但真係諗唔到食咩好, 同朋友提意去 (皇后), 點知朋友話好, 於是費是再諗, 一於又去 (皇后冰室).今次朋友又係食, Honey 就食, 我之前都食過, 覺得豬扒飯都OK, 豬扒鬆軟, 但稍為覺得個茄汁唔夠濃味, 另外芝士可以再多D就好啦.我又試新嘢, 叫咗個, 點知又有驚喜, 其實我覺得黑松露嘅味都幾嗅, 一D都唔好聞, 但食落口係完全冇嗅味, 重覺得個汁好好味, 又多汁, 朋友試食咗一啖, 都話好味, D 蝦就冇乜味, 只係好爽, 都值得一試, 我下次去都會再食呢個意粉.小食我地要咗2個 , 但今次就麻麻地好食, 因為覺得D田螺唔夠香草味, 薯蓉同田螺都好淡, 完全唔夠味, 整體覺得差咗.

今次朋友又係食[黑椒穀飼牛配珍珠飯], Honey 就食[意大利芝士焗鮮菇豬扒飯], 我之前都食過, 覺得豬扒飯都OK, 豬扒鬆軟, 但稍為覺得個茄汁唔夠濃味, 另外芝士可以再多D就好啦.

我又試新嘢, 叫咗個[黑松露大蝦香菇意粉], 點知又有驚喜, 其實我覺得黑松露嘅味都幾嗅, 一D都唔好聞, 但食落口係完全冇嗅味, 重覺得個汁好好味, 又多汁, 朋友試食咗一啖, 都話好味, D 蝦就冇乜味, 只係好爽, 都值得一試, 我下次去都會再食呢個意粉.

小食我地要咗2個 [焗田螺], 但今次就麻麻地好食, 因為覺得D田螺唔夠香草味, 薯蓉同田螺都好淡, 完全唔夠味, 整體覺得差咗.
題外話/補充資料: 佢地D服務質數暫時冇變, 但希望佢地D嘢食唔好再差, 因為今次食個焗田螺真係差咗D
2014-03-31