My family and I went to a restaurant called "Lion Rock Bistro" located in Shop2-4, G/F, Franki Centre, 320 Junction Road, Kowloon Tong(九龍塘聯合道320號建新中心地下2-4號舖)...There is a large beautiful stained class celing which lighten up the whole restaurant!"Chinese salted baked chicken with veggie rice"鹽焗雞菜飯HKD$80The rice is stir fried with BBQ pork belly that gives the rice e savoury taste.With the shredded veggie.Yummmmmm!..The salted baked chicken is tender and soft...Highly recommended!!"Cheese assor

(九龍塘聯合道320號建新中心地下2-4號舖).

鹽焗雞菜飯
HKD$80

Highly recommended!!

"Cheese assorted seafood baked rice"
芝士海鮮焗飯
HKD$108

With springy prawn,squid,mussels, fish fillet.

The melted cheese with sweet seafood,mouth watering!

炸雞翼配薯條
HKD$68

Made to order ! Piping hot!!

The wing is large size with crispy golden crusts!

The potato wedges is sooooooo crunchyyyyy and nicely seasoned.

Value for money yet tasty!!

"New yirk cheese york"
紐約芝士餅
HKD$38

Homemade by restsurant itself.

Creamy and smooth.

High qyality.Reasonable pricing.

The staff is nice and helpful.The water offer to customer is warm.Just the right tempature.Great service!!

• "Fried chicken wings with fries" 炸雞翼配薯條
  • "Chinese salted baked chicken with veggie rice" 鹽焗雞菜飯
2021-10-07 87 瀏覽
今日去醫院探朋友仔,順路吃個晚飯,這間是傳統特色餐廳。我們選了兩個套餐,包餐湯、蒜蓉多士、主菜、餐飲及甜品。帶子牛柳串燒伴菠菜麵及賓尼士汁個帶子牛柳串燒非常大串呀!牛柳烤得很脆肉質嫩很腍身,用上菠菜麵很有特色,疏菜夠爽脆配合埋賓尼士汁很開胃。香草薄荷醬焗羊仔骨伴炸薯烚矮瓜條及燒汁羊仔骨放滿香草醬去焗很有風味,肉質鮮嫩多汁外層煎封做到鎖到肉汁。一焗南瓜布甸伴吉士薑汁這個是我最期待的甜品,很有懷舊特色在這裡可以找到,南瓜布甸焗得剛好外脆內軟,加上吉士薑汁配搭得好好。
今日去醫院探朋友仔,順路吃個晚飯,這間是傳統特色餐廳。

我們選了兩個套餐,包餐湯、蒜蓉多士、主菜、餐飲及甜品

帶子牛柳串燒伴菠菜麵及賓尼士汁

香草薄荷醬焗羊仔骨伴炸薯烚矮瓜條及燒汁

• 蒜蓉包
  • 羅宋湯
  • 焗南瓜布甸
2021-09-21 138 瀏覽
在九龍塘建新中心有一間傳統的西餐廳,可以讓人重拾上世紀六七十年代的時光,今天朋友就約我在此吃晚餐聚舊。餐廳佈置典雅,牆上掛滿香港老照片,晚餐時段更鋪上桃紅色枱布和擺設小花瓶,十分浪漫。我們點了兩個Set Dinner, 先來過餐湯。“老火豬骨湯”、“羅宋湯”和“蒜蓉飽”,在西餐廳喝中湯有點特別,但材料豐富,有豬骨、佛手瓜、鷹咀豆等,非常好味。主菜“帶子牛柳串燒伴菠菜飯”,牛肉肉質嫩滑,加上烤香,口感特別好,份量也多。菠菜飯也很入味,還有大大隻帶子,相當豐富。“香草薄荷醬焗羊仔排伴炸薯、烚矮瓜條”,羊仔肉鮮嫩肥美,炸薯即炸香口。甜品“芒果蛋糕”,蛋糕軟綿綿兼有濃濃的芒果味,還有新鮮芒果塊,是有驚喜的餐後甜品。這裏的食物質素高,環境高雅,價錢合理,是知己良朋聚舊的好地方。

我們點了兩個Set Dinner, 先來過餐湯。

主菜

甜品

2021-09-19 1183 瀏覽
2021年9月10日 星期五今日同老婆做完產檢之後,就同佢嚟到九龍塘食呢一間餐廳,因為之前食過呢度嘅下午茶抵食之餘又好味,性價比非常之高,於是今晚再嚟試吓佢嘅晚餐估唔到晚餐都一樣有好多選擇,除咗餐牌上面可以散叫之外,仲有精選套餐,包左餐湯、餐飲同甜品,價錢唔算太貴,最貴嘅餐加埋一都係$200左右,所以我哋唔考慮太多每人叫咗一個套餐一點完餐等咗大約幾分鐘餐湯就送到,我就要咗羅宋湯,嚟到嘅時候見到好足料,有好多唔同嘅蔬菜,味道唔算太辣,蕃茄味幾突出,蔬菜煲到好腍,好明顯煲咗好耐,夠晒火候另外仲有蒜蓉包食,雖然上面嘅蒜蓉牛油唔算太多,不過真係焗得好脆,而且每人仲有兩塊添之後老婆點嘅主菜首先送到,係帶子牛柳串燒配賓尼士汁菠菜麵,冇諗過串燒會咁大串,而且牛柳同帶子份量都唔少,切落去牛柳冇晒血水,食既時候又唔韌,肉味幾濃,而帶子同菠菜麵亦都好彈牙,配埋呢個賓尼士汁酸酸地幾開胃至於我就要咗芝士焗蘑菇釀黑豚梅扒配意大利飯,豬梅扒真係煮得好腍,加埋上面有芝士焗蘑菇,味道更加香口同豐富,不知不覺已經好快清晒,而意大利飯煮嘅時間啱啱好,有咬口得黎又唔會太硬,加上份量預得唔錯,一個人已經夠晒食最後仲有甜品焗南
2021年9月10日 星期五

最後仲有甜品焗南瓜布甸伴吉士薑汁,冇諗過呢啲食材可以配搭埋一齊,食物又幾夾,每一啖都食到南瓜嘅香味同薑汁嘅微辣,感覺真係好特別,本來食完主菜已經好飽,但係食埋呢個甜品都唔會覺得太滯

埋單加埋一每人都係百幾蚊,希望呢一種餐廳可以繼續做落去,研發多啲特色菜式
2021-09-10
2021-09-19 122 瀏覽
去完浸大聽講座幾多學生哥幫襯環境都好有懷舊feel先來一碗餐湯暖胃先忌廉湯有魚塊,很creamy 及魚塊嫩滑的羅宋湯湯料豐富,很香濃蕃茄味配上一籃熱辣辣又香脆仲滿滿的蒜蓉牛油,很香呀帶子牛柳串燒彼此間隔著仲夾著彩椒牛柳粒算大,充滿燒烤的香氣牛肉肉質well done ,帶子鮮甜菠菜飯夠纖維有營養法式鵝肝牛柳露仙尼牛柳七成熟,介開中間夾著煎香的鵝肝鵝肝表面焦香,內心已半熔狀態牛柳煎封,鎖緊肉汁,肉質嫩滑,略帶粉紅薯角脆口有口感,很美味甜品是焗南瓜布甸碗薑汁吉士醬其實可以說是焗蛋糕似的南瓜蓉香甜,醬汁帶點薑味唔算太甜套餐包餐飲,記得細個跟父母會share飲檸茶仲有幾塊鮮檸,充滿茶香朱古力甜度可以,如果可以加奶就更香滑
去完浸大聽講座
幾多學生哥幫襯
環境都好有懷舊feel

先來一碗餐湯暖胃先
忌廉湯有魚塊,很creamy 及魚塊嫩滑的
羅宋湯湯料豐富,很香濃蕃茄味
配上一籃熱辣辣又香脆
仲滿滿的蒜蓉牛油,很香呀

帶子牛柳串燒
彼此間隔著
仲夾著彩椒
牛柳粒算大,充滿燒烤的香氣
牛肉肉質well done ,帶子鮮甜
菠菜飯夠纖維有營養

法式鵝肝牛柳露仙尼
牛柳七成熟,介開中間夾著煎香的鵝肝
鵝肝表面焦香,內心已半熔狀態
牛柳煎封,鎖緊肉汁,肉質嫩滑,略帶粉紅
薯角脆口有口感,很美味

甜品是焗南瓜布甸碗薑汁吉士醬
其實可以說是焗蛋糕似的
南瓜蓉香甜,醬汁帶點薑味
唔算太甜

套餐包餐飲,記得細個跟父母會share飲
檸茶仲有幾塊鮮檸,充滿茶香
朱古力甜度可以,如果可以加奶就更香滑

入左九龍塘揾屋企人食飯,揾到呢間幾特別既西餐廳,入面係有少少懷舊西餐廳既感覺,都幾温馨😎😎 😍蒜蓉包😍 蒜蓉包焗得好脆,蒜蓉味道夠出🥰🥰🥰 😙羅宋湯😙 味道好香濃,都有好多雜菜係入面😚 😁西芹忌廉湯😁 忌廉湯好creamy,加左西芹香味道醒神🥰  😋法式鵝肝牛柳😋 $188 呢個鵝肝勁正,好大舊,煎得剛剛好,油脂香勁濃😚😚😚牛柳肉質都幾軟腍,唔會鞋,而且都好大份 配菜有薯角,蔬菜,勁豐富,薯角份量都多,所以呢個set係好飽肚既選擇😋😋😋  😆紅酒燴牛臉肉及牛脷😆 $120 唔係好多地方有牛臉肉食,所以見到就叫左,牛臉肉係有滿滿既膠原蛋白,因為用紅酒燴所以味道幾濃郁既,牛脷就好爽口彈牙😚😚😚另外仲跟左意粉同蔬菜😋😋真係好豐盛😁 🥰焗南瓜布甸🥰 呢個既質地其實似蛋糕,勁香,入面仲有南瓜蓉,佢熱熱地咁上,配上吉士薑汁,係好match😆😆😆仲有令令生果伴碟🥰🥰 呢度仲有自製既餅,有四種味,覺得芒果味勁好食,佢係有少少芒果肉係入面,又有配餅,整體食落口感豐富😍😍 呢度真係好平民既西餐,餐廳環境係好懷舊傳統,食物普遍好大份,甜品出色,可以一試🥰🥰🥰

😍蒜蓉包😍

蒜蓉包焗得好脆,蒜蓉味道夠出🥰🥰🥰
蒜蓉包

😙羅宋湯😙

味道好香濃,都有好多雜菜係入面😚
羅宋湯

😁西芹忌廉湯😁

忌廉湯好creamy,加左西芹香味道醒神🥰
西芹忌廉湯

😋法式鵝肝牛柳😋 $188

呢個鵝肝勁正,好大舊,煎得剛剛好,油脂香勁濃😚😚😚
法式鵝肝牛柳
牛柳肉質都幾軟腍,唔會鞋,而且都好大份

法式鵝肝牛柳

焗南瓜布甸

仲有令令生果伴碟🥰🥰
焗南瓜布甸

2021-09-15 111 瀏覽
上次吃完這間百味閣,一直都很回味他們的甜品 - 南瓜蛋糕,今次帶了幾位朋友來到,還是那幾位侍應,他們非常親切,不知道是否餐廳的老闆今次選擇紅湯配蒜蓉包,紅湯胡椒味較濃,配料很多,是開胃之選。先來到的是芝士焗蘑菇餡黑豚梅扒,黑豚梅扒非常嫩滑,口感像雞扒一樣,上面鋪上一塊焗過的芝士,香濃惹味,意大利飯比較乾身,但配上梅扒的燒醬汁就剛剛好濕潤。第二碟是帶子牛柳串燒配菠菜麵,串燒非常大份,食物碟差不多都裝不下,不僅有燒肉,還有不少海鮮和三色茄,一啖肉一啖麵。跟餐的賓尼士汁味道很特別,不是普通的濃味燒汁,上網查才知道用了生蛋黃、牛油、香草等多種材料,感覺很新鮮。最後是香草薄荷醬焗羊仔扒伴炸薯和矮瓜條,羊扒色澤呈粉紅色,肉味香濃,口感剛剛好,炸薯和矮瓜條襯搭得很好。食物質素依然很高以後還會繼續來!

以後還會繼續來!
我以前返夜校, 必經過這百味閣餐廳, 個時間唔中都有幫襯過,食物質素不錯。懷緬過去,一於約舊同學來食晚飯。餐廳裝潢具英倫舊式風味, 好懷舊呢!而天花有彩色玻璃窗,有滿滿古典風味。..............................掛上昔日懷舊年代的黑白香港景色相片圖。簡直舊香港,當年情。............................................................【原湯煮智利藍青口】$88粒粒青口肉甜兼包滿肥味,用菜湯煮法,能帶出原有青口鮮味。如將餘下青口湯汁,來拌多士同食, 別具風味。..............................點了二款個精選套餐,包湯, 主菜,甜品及飲品。餐湯 + 蒜蓉多士羅宋湯質地濃稠,味濃酸甜的好飲,配上香脆蒜蓉多士不錯。..............................【法式鵝肝牛柳 "露仙尼"】套餐 $188order 5成熟厚切牛柳,肉質鮮嫩多汁,有軟嫩感,而肉味也更濃郁,可沾點牛柳底下燒汁,更滋味可口;加上配細煎的鵝肝,質感細滑綿密,入口即溶,與牛柳非常之match,而伴著好香脆
我以前返夜校, 必經過這百味閣餐廳,
個時間唔中都有幫襯過,食物質素不錯。
懷緬過去,一於約舊同學來食晚飯。
餐廳裝潢具英倫舊式風味, 好懷舊呢!
而天花有彩色玻璃窗,有滿滿古典風味。

掛上昔日懷舊年代的黑白香港景色相片圖。
簡直舊香港,當年情。

【原湯煮智利藍青口】$88
粒粒青口肉甜兼包滿肥味,用菜湯煮法,
能帶出原有青口鮮味。
如將餘下青口湯汁,來拌多士同食, 別具風味。

點了二款個精選套餐,包湯, 主菜,甜品及飲品。

餐湯 + 蒜蓉多士
羅宋湯質地濃稠,味濃酸甜的好飲,
配上香脆蒜蓉多士不錯。
【法式鵝肝牛柳 "露仙尼"】套餐 $188
order 5成熟厚切牛柳,肉質鮮嫩多汁,
有軟嫩感,而肉味也更濃郁,
可沾點牛柳底下燒汁,更滋味可口;
加上配細煎的鵝肝,質感細滑綿密,
入口即溶,與牛柳非常之match,
而伴著好香脆的炸薯及什菜。
..............................【香草薄荷焗羊仔排】套餐 $175

已切開羊仔排質鮮嫩多汁,有濃郁羊味,
搭配沾燒汁或香草薄荷同食,令味道更提昇。
而伴好已調味好香脆的炸薯食不停口。

甜品
【焗南瓜布甸伴吉士薑汁】
想不到這甜品幾大份
,這布甸外面脆內軟綿綿的似蛋糕,
吃到蛋香和雲呢拿香,而內中心有南瓜蓉,
沾著不太甜吉士薑汁,提升南瓜布甸層次更美味。
2021-09-05 804 瀏覽
放工約了Yan到想去好耐的百味閣食飯,感覺歷史悠久的餐廳,主打豉油西餐(港式西餐),據聞好味又抵食,今次終於有機會去了,膽粗粗冇book位,早點去到博下,7:00前去,有位。餐廳裝潢甚有懷舊之感,天花板的彩色玻璃、古典優雅,白牆上的舊照、枱布、藤椅及花瓶擺設,餅櫃裡的蛋糕,有種兒時的回憶呢。餐牌,都幾多選擇,要了兩份精選套餐。霸王花湯,西餐廳竟然有中湯,必試,難得飲下湯水,味道清甜,不俗,配蒜蓉包。法式鵝肝牛柳"露仙尼"伴炸薯、青菜及燒汁,$188。一場來到食個人氣之選,牛柳上放了鵝肝,好奇菜名Rossini的由來,原來以意大利歌劇作曲家Gioacchino Rossini命名,又學多樣野了~煎鵝肝香口油潤,牛柳肉質鮮嫩,肉味濃,配上濃稠的醬汁及黃芥末更美味。焗南瓜布甸伴吉士薑汁。有特色的甜品,微熱的布甸,入口軟腍,內有南瓜蓉,香甜的南瓜味,甜甜的薑汁味,滿足,感覺有點似焗西米布甸。熱咖啡,正常水準。臨走時侍應送的雪花餅,餐廳自家製,有心思呢。獅子山下的豉油西餐,懷舊氣氛濃厚,食物味道不俗,又抵食,坐得舒適,服務態度有禮貌,下次有機要再來。
餐牌,都幾多選擇,要了兩份精選套餐。
霸王花湯
法式鵝肝牛柳"露仙尼"伴炸薯、青菜及燒汁
法式鵝肝牛柳"露仙尼"伴炸薯、青菜及燒汁,$188。
焗南瓜布甸伴吉士薑汁
焗南瓜布甸伴吉士薑汁。
熱咖啡
熱咖啡,正常水準。
雪花餅
臨走時侍應送的雪花餅,餐廳自家製,有心思呢。

2021-09-03 107 瀏覽
位於九龍塘嘅百味閣餐廳,係香港小數保持住傳統等色嘅西餐廳,除咗食物質素高之外,人情味都非常濃厚。=======================餐廳環境餐廳位置於浸會大學附近,港鐵站行10分鐘左右就到。餐廳用傳統木飾板配上彩玻璃做裝修,復古味強烈,猶如置身七八十年代。=======================食物品質食物質素非常之高,由前菜到甜品🍮,每一樣食物都感受到廚師嘅誠意,而且價錢適中,性價比高嘅餐廳。法式鵝肝牛柳 - 牛柳約有一吋厚,而且水嫩多汁,肉質鬆軟。配菜亦非常新鮮,採用新鮮薯仔所炸成既薯角,比起預先急凍嘅薯角好食好多。原塊龍躉 - 魚肉新鮮有彈性,而且冇腥味。廚師將魚皮炸得好脆入味,但同時保持到魚肉嘅濕潤!而且蒜蓉醬入面充滿粒粒蒜蓉,好香!=======================服務及衞生有一位女仕(應該係主管或者係負青人)全程都好熱情招呼,而且好細心問我地嘅需要,好貼心🙂=======================總評非常值得一試嘅餐廳!
餐廳環境

食物品質

服務及衞生

總評
非常值得一試嘅餐廳!
2021-08-31 116 瀏覽
朝早食返個豐富早餐 全日都會keep住好精神百味閣餐廳位於九龍塘 係舊式茶餐廳既風味鮮三文魚柳磨菇炒蛋白 ($68)另加蘋果乳酪之前已經食過好多次 食開都係呢個三文魚炒蛋或者帶子奄列水準好睇廚師果日心情🤣次次都會唔同今日呢個炒蛋白同三文魚柳份量就比起平時小啲加埋杯橙汁都係一個good morning好彩既話仲會有火龍果汁蘋果乳酪都係每次必嗌既 食完成個人都會感覺好清新~
朝早食返個豐富早餐 全日都會keep住好精神
百味閣餐廳位於九龍塘 係舊式茶餐廳既風味

鮮三文魚柳磨菇炒蛋白 ($68)
另加蘋果乳酪
鮮三文魚柳磨菇炒蛋白

之前已經食過好多次 食開都係呢個三文魚炒蛋或者帶子奄列
水準好睇廚師果日心情🤣次次都會唔同
今日呢個炒蛋白同三文魚柳份量就比起平時小啲
加埋杯橙汁都係一個good morning
好彩既話仲會有火龍果汁
蘋果乳酪都係每次必嗌既 食完成個人都會感覺好清新~
蘋果乳酪
2021-06-30
2021-08-30 109 瀏覽
今天和同事一起吃中午飯。我叫了一個焗茄子肉醬意粉,這是一個素食,一上碟,份量十分大,蕃茄的份量很多,茄子也是,味道不會過於入味,感覺沒有味精,很健康,意粉軟硬適中,煮得剛好,下次會再吃!同事叫了清炒雜菌時蔬飯,也是素食,份量同樣地大,雜菌的確有多種不同的菇類,也有很多蔬菜,十分健康,飯的份量適中,不用叫少飯也可以,大力推介。我們各叫了凍咖啡和熱奶茶,咖啡香濃,很有港式餐廳的風味,熱奶茶香滑,奶和茶的配搭正好。
今天和同事一起吃中午飯。
2021-08-24
15 分鐘 (堂食)
2021-08-20 119 瀏覽
好耐冇黎過百味閣餐廳,呢到西餐味道質素好好,環境又舒服。Set dinner 有唔少選擇,包中/西餐湯,餐飲,仲有是日甜品。芝士焗蘑菇餡伴黑豚梅扒,配意大利飯,青菜,燒汁$155梅扒調味好正,口感啖啖juicy, 加左芝士蘑菇餡,同埋creamy 既意大利飯,飯都係濕潤多汁。帶子牛柳串燒配菠菜面配賓尼士汁$135帶子同牛柳都好夾,大大串十分滋味,牛柳爆晒汁,加埋菠菜面。焗南瓜布甸配吉士薑汁甜品十分有驚喜,吉士薑汁好清新,布甸味道香濃。見到有賣手造棉花糖曲奇同其他傳統曲奇。試完覺得棉花糖香味濃郁,曲奇有果仁等唔同味,口感唔錯,下次會再幫親,手造既真係十分有心機。
好耐冇黎過百味閣餐廳,呢到西餐味道質素好好,環境又舒服。

芝士焗蘑菇餡伴黑豚梅扒,配意大利飯,青菜,燒汁$155

帶子牛柳串燒配菠菜面配賓尼士汁$135
帶子同牛柳都好夾,大大串十分滋味,牛柳爆晒汁,加埋菠菜面。
焗南瓜布甸配吉士薑汁
甜品十分有驚喜,吉士薑汁好清新,布甸味道香濃。

2021-08-13
15 分鐘 (堂食)
2021-08-09 114 瀏覽
今天因為要到浸大上課,所以和同學就在附近找一間餐廳晚飯,我們選擇了一間懷舊的西餐廳,我們一進去店員很殷勤接待我們並很快就安排我們就座,餐廳氣氛都好浪漫,而且環境寧靜,慶祝和紀念日等到這間餐廳都十分合適。我和同學各自點了一份晚餐,轉眼間店員已為我們送上了餐湯和餐包,我們都選擇了羅宋湯,這家餐廳的羅宋湯味道十分好,湯料亦十分充足,所以味道比較濃,而且帶有一點點辛辣味,這種味道真的要到懷舊的餐廳所可以吃得到。過了一會兒主菜已經送上,我點了一份牛柳配鵝肝伴薯菜而同學就點了煙肉磨菇焗黑豚豬扒伴意大利飯,牛扒味道十分好,而且煎的時間適中,軟硬口感都一流,鵝肝味道十分美味,真的想再吃多一塊。同學的煙肉磨菇焗黑豚豬扒伴意大利飯都很特別,黑豚豬扒表面鋪上芝士煙肉磨菇跟豬扒一起吃真的另有一番風味,而意大利粉的味道都很好,很難想像一間懷舊西餐廳都能夠煮得出像酒店扒房的水準一樣。最後還有一道甜品,是南瓜布甸,但是熱食,外形口感都有點像心太軟,但又不會太甜,而且裡面還有一點南瓜肉,吃完之後口腔有一種清新的感覺,第一次吃這甜品,令人有種驚喜感覺。最後店員還附送上餐廳自家製的花生糖和曲奇餅,花生糖味道不會太甜而且很

最後店員還附送上餐廳自家製的花生糖和曲奇餅,花生糖味道不會太甜而且很香脆可口,曲奇味道都十分美味,充滿牛油香。

這間餐廳真的會再次光顧除了食物質素高之外,店員的服務態度都十分周到。
2021-08-04 874 瀏覽
經過多次都未試過這間餐廳,今次來吃個early dinner。店員會以白色餐布舖枱再放餐具🍽,整體裝潢氣氛、牆上的相片,都帶有往日懷舊的感覺。⛲️羅宋湯、夏日瓜湯羅宋湯用粒十足,有牛肉粒。是日餐湯是夏日瓜🥒湯,跟羅宋湯味道相似,味道帶酸且清。餐包焗得乾身,不過牛油蒜蓉味較淡,再搽多些比較好。紅酒燴牛臉肉及牛脷伴菠菜麵 | $120紅酒汁酸酸地,牛臉肉及菠菜麵煮得好腍,但牛脷肉質爽更加適合我。芝士焗磨菇饀黑豚梅扒 | $155黑豚扒上有磨菇,再舖上一塊芝士,焗到芝士🧀半溶。似是車打芝士,黑豚扒🐖肉質軟熟,肉味十足。意大利飯比一般較硬身,忌廉味比較輕。焗南瓜布甸伴吉士薑汁南瓜布甸暖的,雞蛋🥚味突出,中間有南瓜蓉🎃。餐飲凍朱古力朱古力🍫味道濃郁,少冰融化後都不會淡味。焗釀蘋果酥盒 | $50見甜品平另外點多一份。堆砌起來的蘋果酥盒上有雲呢拿雪糕🍦及提子乾,整體不會太甜,蘋果🍎暖暖地。

羅宋湯、夏日瓜湯

紅酒燴牛臉肉及牛脷伴菠菜麵 | $120

芝士焗磨菇饀黑豚梅扒 | $155

焗南瓜布甸伴吉士薑汁
南瓜布甸暖的,雞蛋🥚味突出,中間有南瓜蓉🎃。

餐飲凍朱古力
朱古力🍫味道濃郁,少冰融化後都不會淡味。

焗釀蘋果酥盒 | $50
2021-07-29