2022-07-09
前菜唐揚魷魚鬚,餐廳喺拿捏麵粉同火勢去炸,手勢剛剛好,若然鋪滿太厚硬的炸漿,炸出嚟嘅口感會變得乾硬死實。酥脆嘅外層,入面喺鮮味十足嘅魷魚,再沾上唐揚醬,非常合味。海草沙律就酸酸甜甜,味道清新宜人,實為一道開胃小菜。惹味有串燒:自家製免治雞肉棒、文化牛脷、豆腐田樂、原條喜之次鹽燒,同好朋友一串接一串食,非常痛快!每一串燒物採用日本炭去烤製,每一啖都带着迷人嘅炭香,我見有啲燒物例如原條喜之次鹽燒,會將整條魚放入爐去燒,保留魚嘅鮮味同原汁原味。另外,餐廳嘅明星串燒,自家製免治雞肉棒、,餐廳特意在雞肉裡頭加入少少雞軟骨,令客人食落增加口感層次,外層再塗上混入自家醬汁嘅雞汁,配搭日本生雞蛋汁相當滋味。炸物西班牙黑豚串,串燒外層脆卜卜,豚肉爽彈,每口都多重口感。主食有穴子飯,細細碗但每粒飯粒都煮得好有嚼口!蜆味噌湯,蜆肉異常的大,汁物嚟講多肉湯甜,配搭蜆肉等材料鮮甜又飽足。芝麻雪糕甜品😋
海草沙律就酸酸甜甜,味道清新宜人,實為一道開胃小菜。
主食有穴子飯,細細碗但每粒飯粒都煮得好有嚼口!
芝麻雪糕甜品😋