2022-06-14
見到食評不錯,第一次嘗試呢間居酒屋。但比expectation 差太遠了。叫嘅嘢同平時差唔多。串燒真係好一般,上菜嘅時候有一兩串係熱嘅,有一兩串係凍嘅。牛舌一樣比較簡單煮得會好食嘅嘢,煮得比平時低質,肉質比較韌,牛小排都係,overcooked. 個炸帆立貝,啲肉質又唔新鮮,用成舊蛋黃醬放上去,好似出面放題嘅質素。想要蠔又得炸蠔無面豉蠔,想要車厘茄無車厘茄。友人問粟米有無得唔要炸既要串既,個阿姐話,問過好多次喇冇啊,心諗第一次問你,幾時有問過好多次,唔需要俾啲茶餐廳答案我。同場仲有個gathering 係超級嘈,有十幾個人係度大叫,係大叫,我地隔離幾台係咁望住啲醉酒嘅人,其實佢地真係可以安排間房比佢地。我同朋友食飯都好似要大叫咁。總結而言食物一般,服務一般,價錢中上,附近咁多好嘢食,唔會再去。