2023-09-17 38 瀏覽
一直bookmark左呢間餐廳好耐,終於襯放假黎食lunch午市套餐除左定食外都可以燒肉,價錢百幾至二百幾蚊就有多款肉🍽️燒肉自選7盛合 $248和牛牛肩肉3枚 - 肉香十足,雪花平均薄切和牛牛舌 5枚 - 口感爽彈澳洲和牛胸腹 2枚 - 牛味香濃,燒至半熟超邪惡豚肉五花薄切4枚 - 燒到好焦香豚肉五花厚切 2枚 - 3層脂肪及豬肉,食起來肥瘦均勻黑毛豬頸肉 4枚 - 口感爽彈醬油鳥肶肉 4枚 - 肉質嫩滑🍽️牛魔燒肉盛合 $246A4和牛霜降 2枚澳洲和牛西冷 2枚澳洲和牛胸腹 2枚澳洲和牛五花 2枚厚切和牛舌 2枚和牛牛肩肉 2枚套餐全部都係和牛,油脂同牛味十足,一次過可以食匀6款肉,又夠飽肚,好滿足!

午市套餐除左定食外都可以燒肉,價錢百幾至二百幾蚊就有多款肉

🍽️燒肉自選7盛合 $248

澳洲和牛五花 2枚
厚切和牛舌 2枚
和牛牛肩肉 2枚

2023-09-16 34 瀏覽
好耐冇見一位朋友,想食餐好聚下,就揀咗呢間尖沙咀燒肉店!餐廳環境非常舒服,一坐低就有泡菜同小食供應!梅酒蕃茄前菜揀咗梅酒蕃茄,呢個整法都幾特別,而且個蕃茄好大好新鮮,加埋梅酒非常好食!芝士吉列鳥肶肉飯卷見到呢度嘅飯卷都好吸引,咁就揀咗呢個嚟試吓,估唔到燒肉店嘅飯卷都幾好食,飯卷上面仲有好多三文魚籽,果然落重本!鳥肶肉店員教鳥肶肉要放喺側邊燒先唔易燶,一碟有四大件,肉質好嫩滑,幾抵食!蘋果木煙燻松露和牛他他呢個和牛他他打卡真係一流,一打開個樽仲有啲煙噴出嚟,而且松露非常多,撈埋清新嘅蘋果,令個和牛他他變得更加好食!香蔥薄切牛舌牛舌超推介,超級好食,配埋啲蔥,味道好夾。和牛牛板腱店員非常細心指導話因為牛板腱非常薄,所以只要燒一邊就可以,同樣非常高質,油脂分佈啱啱好,好味!野菜組合野菜組合非常有驚喜,因為每樣蔬菜質素都非常之高,南瓜甜糯,番薯、粟米同翠玉瓜都非常之新鮮,估唔到燒野菜可以咁好食!總結,呢間燒肉店真係好高質,而且地點方便,非常推介!

鳥肶肉
蘋果木煙燻松露和牛他他
香蔥薄切牛舌
牛舌超推介,超級好食,配埋啲蔥,味道好夾。

和牛牛板腱

野菜組合

總結,呢間燒肉店真係好高質,而且地點方便,非常推介!
聽人講話鐘意食牛既人都必然會去牛魔試下 😌氣氛熱鬧七點幾左右去到場內幾乎都爆滿 😲落單都好方便大家自助落單 👍🏻坐位都算寬闊唔迫店員友善仲會熱心講解每碟菜式 👏🏻🌟梅酒蕃茄 💰$38好特別係梅酒啫哩,但又唔令人難先入口新鮮原隻蕃茄🍅帶清甜相對上都幾開胃 🤤🌟芝士吉列鳥肶肉飯卷 💰$88發現左面頭三文魚籽會有幾粒綠色 😲食落原來係Wasabi味🤣🤣好新奇加烘過芝士🧀️卷物再包住吉列雞一口食落去好正 🌟野菜組合 💰$88牛油🧈由上比我地慢慢搽上蔬菜🥬上燒有甜蕃薯、南瓜、粟米🌽同翠肉瓜燒過既都好鮮甜爽脆 🥹🌟鳥肶肉醬油(四本)💰$92雞肶肉嫩滑,燒既過程油脂慢慢出現醬油醃得非常入味👏🏻👏🏻🌟蘋果木煙燻松露和牛他他 💰$158將蘋果條同蛋黃等加入撈好,內有黑松露🤤🤤打開時煙燻味漂出黎 🫢牛肉嫩滑唔會覺得油膩而且好開胃凍盤 👍🏻🌟香蔥薄切牛舌(七枚)💰$82輕輕燒過已經可以因為好夠薄入口即溶 ☺️加入埋蔥末味道更加好 🌟老饕澳洲M5/M6㕿牛牛板腱(五枚) 💰$198脂肪分明唔會、牛味道夠濃,入口慢慢溶化開 🫢店員突然好窩心過黎幫忙燒❤️仲細心教我地係爐邊輕輕燒出油脂就可以反轉食燒肉必配酒類飲品🍻無酒
聽人講話鐘意食牛既人都必然會去牛魔試下 😌
氣氛熱鬧七點幾左右去到場內幾乎都爆滿 😲
落單都好方便大家自助落單 👍🏻
坐位都算寬闊唔迫
店員友善仲會熱心講解每碟菜式 👏🏻

🌟梅酒蕃茄 💰$38
好特別係梅酒啫哩,但又唔令人難先入口
新鮮原隻蕃茄🍅帶清甜
相對上都幾開胃 🤤

🌟芝士吉列鳥肶肉飯卷 💰$88
發現左面頭三文魚籽會有幾粒綠色 😲
食落原來係Wasabi味🤣🤣好新奇
加烘過芝士🧀️卷物再包住吉列雞一口食落去好正

🌟野菜組合 💰$88
牛油🧈由上比我地慢慢搽上蔬菜🥬上燒
有甜蕃薯、南瓜、粟米🌽同翠肉瓜
燒過既都好鮮甜爽脆 🥹

🌟鳥肶肉醬油(四本)💰$92
雞肶肉嫩滑,燒既過程油脂慢慢出現
醬油醃得非常入味👏🏻👏🏻

🌟蘋果木煙燻松露和牛他他 💰$158
將蘋果條同蛋黃等加入撈好,內有黑松露🤤🤤
打開時煙燻味漂出黎 🫢
牛肉嫩滑唔會覺得油膩而且好開胃凍盤 👍🏻

🌟香蔥薄切牛舌(七枚)💰$82
輕輕燒過已經可以因為好夠薄
入口即溶 ☺️加入埋蔥末味道更加好

🌟老饕澳洲M5/M6㕿牛牛板腱(五枚) 💰$198
脂肪分明唔會、牛味道夠濃,入口慢慢溶化開 🫢
店員突然好窩心過黎幫忙燒❤️
仲細心教我地係爐邊輕輕燒出油脂就可以反轉

食燒肉必配酒類飲品🍻無酒不觀
🌟三得利Suntory 💰$55
🌟初飲初樂·韓國燒酌 💰$58

推介指數:🐻🐻🐻🐻/4粒

牛魔 (尖沙咀)

📍地址:尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖
☎️ 電話:27508800

2023-09-14 41 瀏覽
位於尖沙咀k11 Art Mall附近的燒肉店,晚上到訪時餐廳座無虛席,人氣爆棚。店內裝修簡約時尚,值得一讚是店內通風系統良好,採用無煙燒烤爐,所以用餐都不會聞到濃烈的油煙味,用完餐後身上也沒有油煙味!!▫️梅酒番茄▫️蘋果木煙燻松露和牛他他點了兩份前菜,梅酒番茄梅酒清香,配合蕃茄的鮮甜,是道頗清新開胃的前菜。至於蘋果木煙燻松露和牛他他有驚喜,一打開有一陣煙飄出,將生雞蛋、蘋果絲、松露醬和牛肉撈在一起食。口感豐富,不會覺得在吃生牛肉,牛肉嫩滑,並且能品嚐到松露和煙燻的香味,容易接受。▫️ 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱▫️ 香蔥薄切牛舌▫️ 鳥肶肉醬油▫️ 野菜組合點了三份肉和一份野菜組合。老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱油花均勻,色澤漂亮,推薦!!和牛薄身大塊,輕輕燒10秒就可以食用,肉果濃郁。香蔥薄切牛舌就較爽口彈牙,輕輕一燒,粉嫩狀態口感更佳,可以配合香蔥一起食。鳥肶肉醬油 店員特別提及要放在爐側邊燒,然後就可以燒到嫩滑的雞肉!!最後點了份野菜組合中和下肉的油膩感,特別喜歡日本南瓜和粟米。日本南瓜好甜!!粟米塗上香草牛油好邪惡~▫️芝士吉列鳥肶肉飯卷▫️冰麥茶、西柚梳打點了芝士吉列鳥肶肉飯卷,飯卷有四

▫️梅酒番茄
▫️蘋果木煙燻松露和牛他他

▫️ 老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱
▫️ 香蔥薄切牛舌
▫️ 鳥肶肉醬油
▫️ 野菜組合

▫️芝士吉列鳥肶肉飯卷
▫️冰麥茶、西柚梳打
點了芝士吉列鳥肶肉飯卷,飯卷有四大舊,吉列鳥肶肉香脆可口,配上芝士飛魚子食口感豐富,必試!!飲品要了冰麥茶和西柚梳打,必須一提冰麥茶是一壼上,份量好多,而且清新解膩!!
想試呢間燒肉好耐,難得平日收工有時間一於過黎試下😂見佢都有幾款二人餐選擇,價錢豐儉由人,我地今次就決定單點,可以自由揀想食既野🙈《梅酒蕃茄 $38》開胃菜好清爽,調味好淡,配肉食可以中和肉既油膩感!《蘋果木煙燻和牛他他 $158》最中意呢道菜,一打開啲煙就飄岀黎,用左蘋果木煙燻,入面仲加左黑松露醬,好香黑松露味,食個陣再加埋啲蘋果絲同生雞蛋撈匀食一流,必叫👍🏻《芝士吉列鳥肶肉飯卷 $88》雞肉飯卷大大舊,芝士灸燒過,吉列雞好脆,仲有好多三文魚籽,比想像中好食!!《香蔥薄切牛舌 $82》牛舌肉質彈牙,薄切比厚切冇咁肥膩,食多幾片都唔怕😬《鳥肶肉醬油 $92》雞肉要燒耐少少,但都唔怕會好易燒到好乾身,佢係連雞皮提供,燒完之後雞皮好脆,肥少少都值得一試🙈《澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198》和牛牛板腱油脂分布唔會好多,食落會比較有咬口少少,牛味幾香,不過由於佢係薄燒,所以唔好燒太耐,動作要快😂《野菜組合 $88》健康之選😌不過講真成日都覺得燒菜好難燒,需要好高技巧先燒得靚😌《乳酸/柑橘特飲 $48》呢兩杯都好消滯解渴,仲加左好多椰果,好有口感,個人覺得偏甜左少少,但朋友就覺得柑橘較酸,我就覺

《梅酒蕃茄 $38》
開胃菜好清爽,調味好淡,配肉食可以中和肉既油膩感!

《蘋果木煙燻和牛他他 $158》

《芝士吉列鳥肶肉飯卷 $88》

《香蔥薄切牛舌 $82》
牛舌肉質彈牙,薄切比厚切冇咁肥膩,食多幾片都唔怕😬

《鳥肶肉醬油 $92》
鳥肶肉醬油

《澳洲M5/M6和牛牛板腱 $198》
澳洲M5/M6和牛牛板腱

《野菜組合 $88》

《乳酸/柑橘特飲 $48》
呢兩杯都好消滯解渴,仲加左好多椰果,好有口感,個人覺得偏甜左少少,但朋友就覺得柑橘較酸,我就覺得可以再酸啲🤣
乳酸/柑橘特飲

提提大家平日晚市都幾full booking,建議大家訂左位先好黎🙈整體都覺得幾好食,和牛既款式都幾多,唯一既問題係我地叫得比較多,二人座位枱面擺滿晒就有啲迫,而我地又食得比較慢,上菜慢少少就更好😂

牛魔

鳥肶肉醬油
澳洲M5/M6和牛牛板腱
乳酸/柑橘特飲
  • 蘋果木煙燻松露和牛他他
放縱了幾個月,是時候慢慢回歸生酮,這天和家人外出用膳首選日式燒肉。這次特地找了一間可以單點的餐廳,以免自己因放題可以任飲任食而失控。這間位於尖沙咀K11附近的燒肉店裝修簡約時尚,座位寬敞舒適,店內有一幅超大的日本女孩壁畫,非常搶眼。採用無煙燒烤爐,配合其良好的通風系統,吃完身上不會留有油煙味。平日晚上也全店滿座,還好有提前預訂。ꗯ̤̮梅酒番茄🍅 ($38)將一個去皮的蕃茄浸在梅酒啫喱中,梅酒更能帶出番茄的鮮味,除了番茄本身的甜味,還嚐到淡淡的梅酒酒香,是一道清新開胃的前菜。ꪔ̤̮蘋果木煙燻松露和牛他他🍎 ($158)本身不太吃生肉的我,這道菜式反而令我感到最為驚喜。密實玻璃罐內放了半生熟的和牛肉碎,上面加上黑松露,然後利用木煙燻在玻璃罐內。當打開罐時裡面會升起一陣白煙,此時可隨即將另外附上的蘋果絲、薑蔥和生雞蛋黃倒進罐內,與黑松露和牛他他混合。店員提示攪拌後最好在15分鐘內享用,除了牛肉嫩滑的口感,還能品嚐到松露和煙燻的香味,層次豐富,非常推薦!ꗯ̤̮老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)🥩 ($198)油花均勻的和牛板鍵擺盤精美,只需輕輕燒10秒左右就可以進食。和牛又薄又大片,而且油脂豐富、肉味濃

ꗯ̤̮梅酒番茄🍅 ($38)

ꪔ̤̮蘋果木煙燻松露和牛他他🍎 ($158)

ꗯ̤̮老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱(五枚)🥩 ($198)
油花均勻的和牛板鍵擺盤精美,只需輕輕燒10秒左右就可以進食。和牛又薄又大片,而且油脂豐富、肉味濃郁,加上一點蔥蒜和燒肉汁更美味。

ꪔ̤̮香蔥薄切牛舌(七枚)👅 ($82)
薄切牛舌口感爽口彈牙,輕輕每邊燒10數秒已經足夠,附上的蔥粒可以用來放在燒香的牛舌上,卷起來一起吃更有風味。

ꗯ̤̮鳥肶肉醬油(四本)🍗 ($92)
由於燒烤爐火力較猛,除了快燒的牛肉外,店員特別提醒其他燒物要放在鐵板兩旁燒,否則很容易燒焦。我們照著做很輕鬆就燒到金黃色的雞肉,而且嫩滑多汁。

ꪔ̤̮野菜組合🍠 ($88)
吃了這麼多肉是時候吃些蔬菜平衡一下,這個拼盤有日本南瓜、日本番薯、粟米和翠玉瓜,還配備香草牛油,塗抹在野菜上面一起燒,可避免黏鍋之餘亦令野菜更香更滑。

ꗯ̤̮芝士吉列鳥肶肉飯卷🍣 ($88)
飯卷裡面包裹著吉列炸雞,上面舖上半溶芝士和三文魚籽,再配以Wasabi味蛋黃醬,既刺激又美味,連不吃澱粉質的我也不得不破戒吃了一件。

整體來說,此店最令我驚喜的是它的特式菜而不是燒肉,當然其燒肉亦有相當質素,加上環境舒適、地點方便,有機會下次可以再帶其他朋友來。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿牛魔 Yakiniku More @yakiniku_more
𖤣𖤥尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖

味道 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
服務 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
環境 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
價錢 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
回頭率 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♡ ♡

#牛魔 #yakinikumore #尖沙咀美食 #尖沙咀 #燒肉 #和牛 #日本直送 #美食推薦 #香港美食 #香港打卡 #打卡 #香港好去處 #食好西 #吃貨 #foodie #foodiehk #hkfoodie #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkgirl #hongkongfood #hongkongfoodie
2023-09-08 50 瀏覽
發現很多朋友是九月生日之星,那就延期一下減肥計劃吧 :3選這家的原因就是因為朋友跟店名一樣,都是:牛魔🤣 ✿ 梅酒番茄 $38 (另加一)這個算是我最愛的日式前菜😋清甜 ✿ 蘋果木煙燻和牛他他 $158 (另加一)我一直不敢嘗試和牛他他,但既然牛魔在,就試試吧🤣一打開瓶子飄來很濃的黑松露香氣😍將生雞蛋、蘋果絲等拌進就可以原來!!完全不像生的,反而很甜很可以呀(≧▽≦) ✿ 香蔥薄切牛舌 (七枚) $82 (另加一)必點品項,燒幾秒就行,彈牙牛味濃 ✿ 鳥肶肉醬油 (四本) $92 (另加一)調味剛好不過鹹,肉質新鮮 ✿ 澳洲M5/M6和牛牛板腱 (5枚) $198 (另加一)顏色油花都挺漂亮,牛味足,朋友差點想獨食🤣較薄,燒得時候動作要快(๑•̀ㅂ•́)و✧ ✿ 芝士吉列鳥肶肉飯卷 $88 (另加一)想不到也有飯卷、炒飯之類的 這個飯卷很大而且餡料多裡面的炸雞扒肉感足,面上的芝士、魚子增添鹹香😋 ✿ 野菜組合 $88 (另加一)我的最愛當然是番薯🤣但其實全部都很甜要多塗些牛油,不然會燒焦(過來人的忠告 😅 ✿ 橙汁 $38 (另加一)✿ 乳酸特飲 $48 (另加一)乳酸特飲有椰果,驚喜 餐
發現很多朋友是九月生日之星,那就延期一下減肥計劃吧 :3
選這家的原因就是因為朋友跟店名一樣,都是:牛魔🤣

✿ 梅酒番茄 $38 (另加一)

這個算是我最愛的日式前菜😋清甜

✿ 蘋果木煙燻和牛他他 $158 (另加一)

我一直不敢嘗試和牛他他,但既然牛魔在,就試試吧🤣
一打開瓶子飄來很濃的黑松露香氣😍
將生雞蛋、蘋果絲等拌進就可以

原來!!完全不像生的,反而很甜很可以呀(≧▽≦)

✿ 香蔥薄切牛舌 (七枚) $82 (另加一)

必點品項,燒幾秒就行,彈牙牛味濃

✿ 鳥肶肉醬油 (四本) $92 (另加一)

調味剛好不過鹹,肉質新鮮

顏色油花都挺漂亮,牛味足,朋友差點想獨食🤣
較薄,燒得時候動作要快(๑•̀ㅂ•́)و✧

✿ 芝士吉列鳥肶肉飯卷 $88 (另加一)

想不到也有飯卷、炒飯之類的
這個飯卷很大而且餡料多
裡面的炸雞扒肉感足,面上的芝士、魚子增添鹹香😋

✿ 野菜組合 $88 (另加一)

我的最愛當然是番薯🤣但其實全部都很甜
要多塗些牛油,不然會燒焦(過來人的忠告 😅

✿ 橙汁 $38 (另加一)
✿ 乳酸特飲 $48 (另加一)
乳酸特飲有椰果,驚喜

餐牌品項很多,原本計劃多點牛的我們,最後還都被其他吸引了🤣

2023-09-07 61 瀏覽
星期一至五牛魔做燒肉套餐,食到高盛價比燒肉🍖 今日食左Set A and B🅰️七㨂三款就$128——小朋友先㨂、我就㨂哂七款($248)。不過,我自己就最鍾意當中嘅⭐️和牛胸腹🐮 牛味重但燒得耐少少,都依然非常之冧身,大概係因為本身嘅脂肪⭐️醬油鳥脾肉 🍗 因為本身用醬油浸住,所以燒完都不乾身,口感鮮嫩⭐️黑毛豬頸肉🐖 脂肪和肉的分布幾平均,燒完彈牙🦷薄切及厚切五花腩都正嘅其實正、特別係加埋甜甜地嘅辣椒醬,似韓式一樣,再包埋生菜🥬 一番👍🏼另外仲有和牛肩肉+薄切牛舌㗎。🅱️牛魔燒肉盛合就主攻和牛~ 我朋友就比較鍾意蝸牛嘅油脂口感,所以就order 這個set B。當中包括霜降切片心、西冷、牛胸腹,厚切牛舌、牛五花、牛肩肉。如果燒厚切牛舌,記得要係爐邊燒夠2分鐘✌🏻 會內外熟透多d ~ 💁🏻‍♂️店員對肉都幾熟悉,燒烤嘅指示都幾清晰、講解得唔錯。

不過,我自己就最鍾意當中嘅
⭐️黑毛豬頸肉🐖 脂肪和肉的分布幾平均,燒完彈牙🦷

另外仲有和牛肩肉+薄切牛舌㗎。

橙汁,蜂蜜生薑
冷豆腐
前菜
2023-09-04
橙汁,蜂蜜生薑
冷豆腐
  • 鳥肶肉醬油
  • 和牛牛胸腹
食物:呢間在尖沙咀的日式燒肉店主打食燒牛肉定食,肉的款式都好多有和牛, 澳洲西冷, 牛舌等等,而午市唔想燒烤的話,都有伴飯烏冬的選擇。石燒魚子蘭王牛板鍵伴飯($85)-材料十分豐富-飯上面首先佈滿牛板鍵-牛肉紮實,牛味濃厚-再在牛上面放上魚子, 青蔥, 大蔥-再加上蘭王蛋-味道十分豐富-拌飯係用石鍋上,令到食物可以保持溫度燒肉自選定食(七款盛) ($248)-七款燒肉有哂牛、豬、雞-和牛牛肩肉 3枚-薄切和牛牛舌 5枚-澳洲和牛胸腹 2枚-豚肉五花薄切 4枚-豚肉五花厚切 2枚-黑毛豬頸肉 4枚-醬油鳥肶肉 4枚-普遍的肉質都中上-牛肉屬於牛味重,肉質比較紮實-燒豬頸肉中分香-雞肉軟淋,但因為比較厚, 要燒的時間比較耐環境: 鋪面十分大,裝修好modern,所以食落都舒適。店舖入口向右轉地下有一級上升左,大家入店要注意喔!

石燒魚子蘭王牛板鍵伴飯($85)
-材料十分豐富
-飯上面首先佈滿牛板鍵
-牛肉紮實,牛味濃厚
-再在牛上面放上魚子, 青蔥, 大蔥
-再加上蘭王蛋
-味道十分豐富
-拌飯係用石鍋上,令到食物可以保持溫度

燒肉自選定食(七款盛) ($248)
-七款燒肉有哂牛、豬、雞
-和牛牛肩肉 3枚
-薄切和牛牛舌 5枚
-澳洲和牛胸腹 2枚
-豚肉五花薄切 4枚
-豚肉五花厚切 2枚
-黑毛豬頸肉 4枚
-醬油鳥肶肉 4枚
-普遍的肉質都中上
-牛肉屬於牛味重,肉質比較紮實
-燒豬頸肉中分香
-雞肉軟淋,但因為比較厚, 要燒的時間比較耐

2023-08-31
  • 石燒魚子蘭王牛板鍵伴飯
2023-09-05 49 瀏覽
👹👹👹牛魔👹👹👹位於尖沙咀棉登徑,位置方便,牛肉有質素👍🏻👍🏻抽風系統非常好👍🏻👍🏻因爲好怕食完全身有濃烈燒烤味道😂店員有禮😊呢度除咗有燒肉食之外,仲有其他熟食!我哋叫左兩個燒肉餐🔥🔥👹 牛魔燒肉盛合*加配菠蘿特飲~$261(跟餐配沙律-前菜-麵豉湯-白飯(我成碗食晒😂)A4和牛霜降、澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花、和牛肩肉、厚切和牛舌 -各兩枚🐂⋯七款都好有質素👍🏻👍🏻)👹 焼肉自選定食(七款盛)加配巨峰特飲~$263(呢度除左牛肉好食,佢哋嘅豬肉同雞肉都非常美味👍🏻真係雞有雞味,豬有豬味😂肉質唔會好乾,燒起上嚟好香😎仲有配埋生菜辣醬包豬肉😋)我覺得呢度除咗食材靚之外,佢哋嘅燒烤爐抽風系統好好,火力夠猛夠均勻🔥🔥🔥
👹👹👹牛魔👹👹👹

位於尖沙咀棉登徑,位置方便,牛肉有質素👍🏻👍🏻

我哋叫左兩個燒肉餐🔥🔥

👹 牛魔燒肉盛合*加配菠蘿特飲~$261
(跟餐配沙律-前菜-麵豉湯-白飯(我成碗食晒😂)

👹 焼肉自選定食(七款盛)加配巨峰特飲~$263

2023-09-05 52 瀏覽
香港真係好,周圍都有好野,今日去尖沙咀做野,行經棉登徑附近,見有間和牛燒肉店《牛魔》,被門口燒肉相片吸引,就入去食個豐富午餐餐廳午市以套裝為主,有燒肉、稻庭烏冬/蕎麥麵/泡飯/炒飯/石燒拌飯。每款套餐都配有沙律、前菜、湯、飯前菜-泡菜,中華沙律新鮮沙律菜牛骨湯牛魔燒肉盛澳洲和牛為主,有六款各2片的牛肉,牛霜降、牛西冷、牛胸腹、牛五花、牛肩肉、牛舌每片牛肉油脂都非常飽滿,其中較特出的係A4和牛霜降及牛五花,和牛霜降,整件牛肉都滿布油花,燒烤後充滿油脂香味,肉質軟嫩入口即溶,牛五花肉質結實,越食牛味越出牛西冷、牛胸腹、牛肩肉,經過燒烤後散發出油香與牛肉厚實,口感軟嫩不油膩又帶有牛肉鮮香味至於厚切牛舌,厚厚的一片,脂肪少,肥厚 柔軟,肉質細膩,口感豐富

前菜-泡菜,中華沙律
新鮮沙律菜
牛骨湯

牛魔燒肉盛

2023-09-04 1851 瀏覽
今次嚟到牛魔搵食! 店內光線充足、整潔乾淨桌子之間有適當距離~可以同朋友靜靜傾偈午餐menu除了燒肉、仲有烏冬、拌飯、鍋物等等大部分都不到$100、喺尖沙咀來講算抵食調味料方便有岩鹽、燒肉汁、蒜蓉 牛魔燒肉盛合B ($246)Lunch set中比較高級的和牛盛合有A4和牛霜降、澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花、和牛牛肩肉、厚切和牛舌每款都有2片、當中和牛霜降的油香非常香、入口即溶但我最愛始終係厚切牛舌、有咬口!燒肉自選盛合3品($128)黑毛豬頸肉、醬油雞肶肉、全天然豚五花薄切每款有4片!而且超大片!比其他燒肉連鎖店的size大2倍!!醬油雞肶肉即使厚肉、但調味依然入味、推薦!餐飲加$10可以選茶系列、一大壺冰麥茶可以斟3、4杯、抵飲或是加$15的特飲、可惜這杯鳳梨梳打偏甜店員細心提醒雞肶肉要放兩傍燒、非常細心慢慢烤就可以確保煮熟又不會燶~燒肉盛合附上的生菜意外地有菜味可以中和一下和牛的油膩感!
今次嚟到牛魔搵食!
店內光線充足、整潔乾淨
桌子之間有適當距離~可以同朋友靜靜傾偈

午餐menu除了燒肉、仲有烏冬、拌飯、鍋物等等
大部分都不到$100、喺尖沙咀來講算抵食

調味料方便有岩鹽、燒肉汁、蒜蓉

牛魔燒肉盛合B ($246)
Lunch set中比較高級的和牛盛合
每款都有2片、當中和牛霜降的油香非常香、入口即溶
但我最愛始終係厚切牛舌、有咬口!
牛魔燒肉盛合B

燒肉自選盛合3品($128)
黑毛豬頸肉、醬油雞肶肉、全天然豚五花薄切
每款有4片!而且超大片!
比其他燒肉連鎖店的size大2倍!!
醬油雞肶肉即使厚肉、但調味依然入味、推薦!

餐飲加$10可以選茶系列、
一大壺冰麥茶可以斟3、4杯、抵飲
或是加$15的特飲、可惜這杯鳳梨梳打偏甜

店員細心提醒雞肶肉要放兩傍燒、非常細心
慢慢烤就可以確保煮熟又不會燶~

燒肉盛合附上的生菜意外地有菜味
可以中和一下和牛的油膩感!

2023-08-30
2023-09-04 41 瀏覽
🐽 芝士吉列鳥肶肉卷鳥肶肉嫩滑,配上芝士嘅香濃,做成燒物一齊食反而出奇地甘夾🐽 梅酒蕃茄蕃茄酸甜可口,而梅酒嘅香味同蕃茄好夾🐽 煙燻蘋果木松露和牛他他和牛肉質鮮嫩,煙燻蘋果木嘅香氣和松露嘅味道相互融合,令人食指大動🐽 燒薄切牛舌牛舌嘅口感獨特,燒得恰到好處,味道濃郁。🐽 澳洲m5和牛牛板鍵肉質鮮嫩,肥瘦相間,燒烤後的香味十足,油香味十足🐽 醬油鳥肶肉口感非常好。鳥肉嫩滑,醬油嘅味道恰到好處🐽 野菜拼盤每種野菜都新鮮得令人感到驚喜,特別係配上燒肉後嘅味道,真係令人無法抗拒
🐽 芝士吉列鳥肶肉卷
鳥肶肉嫩滑,配上芝士嘅香濃,做成燒物一齊食反而出奇地甘夾

🐽 梅酒蕃茄
蕃茄酸甜可口,而梅酒嘅香味同蕃茄好夾

🐽 煙燻蘋果木松露和牛他他

🐽 燒薄切牛舌
牛舌嘅口感獨特,燒得恰到好處,味道濃郁。

🐽 澳洲m5和牛牛板鍵
肉質鮮嫩,肥瘦相間,燒烤後的香味十足,油香味十足

🐽 醬油鳥肶肉
口感非常好。鳥肉嫩滑,醬油嘅味道恰到好處

🐽 野菜拼盤
2023-09-04 41 瀏覽
ෆ牛魔ෆ 成日出街食飯食到唔知食咩好個陣唔知點解都會走咗去食燒肉😝今次就入咗呢間叫「牛魔」嘅燒肉店食肉~叫咗好多嘢食 首先呢個蘋果木煙燻松露和生他他真係好有驚喜 味道香濃 入口即溶 好開胃~再嚟就係老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱肉質鮮嫩 好多汁😍仲有香蔥薄切牛舌 口感好滑嫩 仲有啲微微辣口感係肯定可以滿足到你嘅味蕾💥芝士吉列鳥肶肉飯卷 外脆內軟味道又芝士又香口😍呢到嘅環境真係好舒適又有氣氛✨啱晒大家一家人或者一班朋友嚟到呢度慢慢食飯傾計吖🌟ෆ牛魔ෆ 尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖#hkig #hkfoodie #foodiehk #foodiegram #foodiegraphy #foodlovers #foodstagram #happysharing #hkfood #foodphotography #foodie #hkfoodblogger #hkfoodstagram #momofoodie #香港美食 #美食 #吃貨 #相機食先
ෆ牛魔ෆ

成日出街食飯食到唔知食咩好個陣
唔知點解都會走咗去食燒肉😝

今次就入咗呢間叫「牛魔」嘅燒肉店食肉~
叫咗好多嘢食 首先呢個蘋果木煙燻松露和生他他
真係好有驚喜 味道香濃 入口即溶 好開胃~

再嚟就係老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱

啱晒大家一家人或者一班朋友嚟到呢度慢慢食飯傾計吖🌟

ෆ牛魔ෆ
尖沙咀棉登徑8號地下5-6號舖

2023-09-04 20 瀏覽
牛魔內部裝修很有格調,又有一幅巨大人像畫,整個環境感覺很舒適。燒肉自選定食前菜沙律配搭上麵豉湯清新開胃這套餐包括了多種美味的肉類,從和牛牛肩肉到豬肉五花,應有盡有!其中牛胸腹和薄切牛舌尤為突出,牛胸腹牛肉味濃厚而且超級鮮嫩&薄切牛舌口感富有彈性非常爽口而且油脂分布平均特飲系列的巨峰Soda感覺非常清爽,有一陣葡萄的淡香牛魔燒肉盛合這個套餐更有多個不同部位的和牛包括A4和牛霜降、澳洲和牛西冷、澳洲和牛胸腹、澳洲和牛五花、厚切和牛舌、和牛牛肩肉,和牛完美的油花比例,入口即溶的感覺真是令人一試難忘😈而且價錢只需要二百多就能享有多種不同和牛的部位性價比極高而且十分高質🔥配搭上冰麥茶帶來的清涼口感和清新感覺十分解膩🍃

燒肉自選定食

前菜沙律配搭上麵豉湯清新開胃

特飲系列的巨峰Soda感覺非常清爽,有一陣葡萄的淡香

牛魔燒肉盛合

配搭上冰麥茶帶來的清涼口感和清新感覺十分解膩🍃