2020-05-21 32 瀏覽
荃灣有不少扒房,這間之前都食過已覺不錯,而且價錢都十分親民,所以今日和朋友來吃,等位約20分鐘就可入去,朋友都講這裡扒選擇都有不少,最後細問待應幫我們選擇了,等不用十分鐘就來到,扒上面有張紙蓋住,沙沙聲可想這板都幾熱,香氣十足,我們二人各自叫一款扒都是200G,份量都夠食,首先來的是牛横隔膜腹肉,肉味濃面有少少焦香再加上肉質不錯有口感。另一款是小牛柳(肩胛小菲力),這款會比較少脂肪但都十分淋身肉味都不錯。 醬汁各一,紅酒牛肉汁和阿根廷青醬,我就幾鐘意紅酒果款,味濃而且牛肉味又香,但朋友喜歡青醬覺得幾清新有香草味。五選三要了飯上面仲有味素增加白飯味道,薯條脆又新鮮,湯是南瓜湯帶點魚味幾特別。沙律有菜,生果清新,食完煎牛扒當飯後果,和各自一罐汽水慢慢飲,這裡通風都不錯坐得舒服。

2020-05-21 17 瀏覽
鐘意食牛嘅嚟試下啦呢間餐廳位於荃灣廣場附近,行完街嚟食就最好啦。餐廳係主打石燒牛肉,石燒就好似鐵板一樣,上菜時牛扒只係輕輕煎封左外表,可以封住肉汁,客人可以根據自己既喜好調制生熟度。餐廳菜單就根據牛肉部位選擇,而且有套餐揀(牛扒+小食+飲品),選餐時職員都有為我地簡單介紹下唔同部位既特點,今次我就揀左脂肪比例最多油香味最重既牛側腹扒,同埋牛味比較濃既小牛柳試下。小食都5揀3, 所以都叫晒咁多種小食,飲品就係汽水。餐廳上菜速度都幾快,一陣間就準備好晒,今次呢個份量係200g, 但加埋小食,其實已經好夠一個人食。牛側腹扒非常淋身,切落去已經覺得好嫩,再放係石板上燒一陣,溶化左脂肪,配埋個醬汁十分香。而小牛柳就相比之下比較有咬口,肉味香d 。小食都唔馬夫,蕃茄濃湯,薯條都好出色。嚟緊餐廳仲會推出天下第一刀,即係豬既第一刀,比d 唔食牛既朋友都可以試到。
鐘意食牛嘅嚟試下啦
呢間餐廳位於荃灣廣場附近,行完街嚟食就最好啦。

餐廳菜單就根據牛肉部位選擇

同埋牛味比較濃既小牛柳試下

。小食都5揀3, 所以都叫晒咁多種小食,飲品就係汽水。

十分香。而小牛柳就相比之下比較有咬口

,肉味香d 。
小食都唔馬夫,蕃茄濃湯,

2020-05-20 29 瀏覽
一眾鍾意食牛嘅人有福喇!!牛県石燒牛扒200g最平只係$88,大食啲嘅可以加碼300g同400g😜可以以較相宜價錢食到高質嘅牛,呢道嘅牛扒冇經過腌製,能夠食到牛扒嘅原汁原味,食石燒牛扒最正嘅係可以自己係高溫岩石上控制牛扒嘅生熟度,想食幾多成熟都冇問題啦☺️☝🏻加$30就升級5選3套餐(沙律、薯條、飯、湯、汽水)👉🏻牛小柳 200g • $138牛小柳肉質較少油少筋,比較低脂,我個人鍾意食熟啲,以為燒到咁熟會好韌,但食落口感雖然有少少紮實,但又唔靭同埋juicy,仲幾有牛味!😋推薦青醬,用黎蘸牛肉,令牛肉多左一份清新感及冇咁膩😉👉🏻牛側腹扒 200g • $128 牛側腹扒油脂較豐富,肉質比較有咬口,煎好後入口有牛油香!個人比較鐘意呢個部位。

加$30就升級5選3套餐(沙律、薯條、飯、湯、汽水)

👉🏻牛小柳 200g • $138

推薦青醬,用黎蘸牛肉,令牛肉多左一份清新感及冇咁膩😉

👉🏻牛側腹扒 200g • $128

2020-05-19 26 瀏覽
位於荃灣西既牛県主打日式石燒牛扒! 有多個不同部位可以選擇, 亦可按自己嘅食量揀返牛扒重量! 餐廳會先以封煎牛扒方法將肉汁封住, 牛扒會以一成熟放上熱石板上, 每個客人可按自己嘅喜好控制牛扒嘅生熟度!  小牛柳 200g $138小牛柳非常厚身! 肉質真係好嫩滑, 有豐富嘅肉汁, 牛肉味香濃! 好正呀! 個人喜歡原汁原味, 加少少鹽同黑胡椒, 更能提升牛肉味!牛側腹扒 200g $128非常大件! 清楚睇到牛側腹扒有一絲絲紋理, 肉質較有咬口和彈性! 牛肉味都好香濃! 有兩款醬汁可以選擇, 分別係阿根廷青醬 及 紅酒牛肉汁! 紅酒牛肉汁同與牛扒好夾! 阿根廷青醬, 帶點草青味, 會有好fresh 嘅感覺!另外每份扒都可以加$30就有五選三套餐,有沙律、飯薯條、湯、飲品!沙律新鮮開胃!白飯加上日式飯素,更加滋味!薯條即叫即炸, 熱辣辣, 脆卜卜!蕃茄湯酸酸甜甜, 好濃郁!飲品

小牛柳 200g $138

牛側腹扒 200g $128

沙律

新鮮開胃!

白飯

加上日式飯素,更加滋味!

薯條

即叫即炸, 熱辣辣, 脆卜卜!

蕃茄湯

酸酸甜甜, 好濃郁!

飲品
2020-05-16 36 瀏覽
今日突然好想去鋸扒,醒起有朋友介紹過荃灣呢一間牛県不錯,於是拉埋老公黎試試。可能我哋算早去,6:30左右,等左幾分鐘就入得。一入去已經聞到好香嘅牛肉味。我同老公各order左一份,我叫左小牛柳,幫老公order左份牛側腹。餐前有水果沙律同粗薯條,開開胃先,水果新鮮,薯條炸得夠乾身。主菜黎啦,睇住塊勁熱石板上放既牛扒已經留曬口水,叫左5成熟,一切開 粉紅肉色重有少量血水,專門食扒就係唔同,成數剛剛好!食落口感軟熟,牛味好重,最正係切開咗之後如果你想食熟啲,可以自己係石板度辣多兩下,自己決定生熟度,塊板食到尾重夠熱。兩塊我比較仲意牛側腹,口感更彈牙,juicy😋😋。小牛柳口感淋身啲就啱我老公食。成件事同用鐵板食真係好唔同,好正,下次要再黎試下其他部位先!
2020-05-15 269 瀏覽
於荃灣看醫生後,便與另一半去覓食!行經牛県,我倆都聞到陣陣烤肉香味,記得新開張時曾幫襯,味道是不錯,所以大家都很有共識的決定再次幫襯!店員巧合地為我們安排跟上次一樣的座位後,便為我們介紹各牛扒的特色,最終另一半揀選了油脂比較多的牛側腹扒,而我怕肥膩,所以跟上次一樣,揀選了油脂較少的小牛柳(肩胛小菲力);套餐可選配飲品、白飯、薯條、湯及沙律,最終我們點了不同的套餐組合,大家可以share😋牛扒仍然不負所望,吃得我們津津有味😋試了另一半的牛側腹扒,油香十足,很合他的口味,而我的小牛柳雖然油香較少,但肉嫩味濃,反而更適合我;湯是南瓜三文魚湯,不好魚的我抱住試一口的心態,結果我喝了一半,若不是要與另一半share,我一定整碗喝光😆薯條是新鮮即炸,非常香口,即使之後涼了,也能保持香脆👍🏻白飯加了飯素,很有日式感覺,而且也很開胃好吃😋沙律是西瓜哈蜜瓜沙律配檸檬蜂蜜汁,清新的蔬果配上酸甜的沙律汁,留待最後食可以一解牛扒的油膩感👍🏻用餐時會不停被牛扒的油花濺污,幸好餐廳有提供圍裙,否則另一半的白色衫就要遭殃了😆值得一讚的是疫情其間,餐廳有為客人提供口罩袋及消毒濕紙巾,非常貼心👍🏻

薯條是新鮮即炸,非常香口,即使之後涼了,也能保持香脆👍🏻

白飯加了飯素,很有日式感覺,而且也很開胃好吃😋

• 薯條
  • 沙律
  • 牛側腹扒
  • 小牛柳
2020-05-14 18 瀏覽
難得情況好些兒,立即約了朋友出外吃飯談談心。近來真心少了出外吃,忍不住挑了荃灣一間吃牛的,想過把口癮。店家會準備兩紙袋給裝口罩,挺貼心。店裡很乾淨,感覺還不錯。最後選了牛側腹扒及小牛柳。也加了套餐~上菜前先圍圍裙,石上燒又是牛,以防油汁四濺。然後套餐來了沙律及蕃茄湯。蕃茄湯挺香濃,是帶點西式的感覺。沙律側是水果加了醋,很清香。先來牛側腹扒,肉汁挺多,但又不會太油膩。肉還挺彈口,還不錯。還有飯可配食,跟朋友一人叫了款醬汁,一款香濃一款清青減了膩感。大可看自己喜好配合。朋友的牛小扒還蠻嫩口,牛汁很香,也彈牙感。另外薯條是新炸很香口香脆~感覺還不錯整體~兩人吃扒也是$359。很實在貼地的小店~

店家會準備兩紙袋給裝口罩,挺貼心。店裡很乾淨,感覺還不錯。

最後選了牛側腹扒及小牛柳。也加了套餐~

上菜前先圍圍裙,石上燒又是牛,以防油汁四濺。

朋友的牛小扒還蠻嫩口,牛汁很香,也彈牙感。

2020-05-14 30 瀏覽
最近好似好興食石燒牛,朋友介紹話呢間又平又抵食,而且荃灣又夠近,咁接完朋友放工,就一齊行過嚟食啦。好彩時間比較早,唔使等位。一入到去已經聞到好香嘅石燒牛味,但係油煙唔會好大,可能係餐廳嘅通風設備做得好啦。個Menu圖文並茂,睇落又清楚又吸引。而且呢度會好細心咁俾埋條圍裙,又靚又乾淨。我就揀咗呢個上腰西冷200g,而我朋友就揀咗牛橫隔膜腹肉200g,諗住share嚟食。估唔到個牛既肉咁嫩,肉質好好,而且牛味好重,一食就知道係新鮮嘅高質牛。呢個紅酒汁好正呀,好夠紅酒味,而且襯落啲牛都好夾,令牛味更加出。侍應仲教我地如果想食幾成熟既就要燒幾耐,所以可以好好咁掌握到個火候。配菜方面可以5樣入面揀三樣。我哋就一人揀咗唔同既野,分別有飯,薯條,湯同沙律。而我覺得值得一提嘅就係個薯條,熱辣辣,夠晒香脆。飲品方面就有汽水,我哋就揀咗雪碧同芬達。呢間餐廳又平又抵食,而且食完會有好重嘅油煙味,下次都一定會再嚟啊。

配菜方面可以5樣入面揀三樣。

2020-05-13 50 瀏覽
健身房這幾天終於開返,太好了😍😍😍終於可以做運動了,做完運動出完汗特別肚餓,一於約牛魔王朋友仔去食牛扒,我們二人都是牛扒控🤫在門口已經聞到牛肉香味,已經流晒口水🤤幸好我們排隊時間不是很長,很快就有座位。這裏的店員非常細心的為我們講解每一種牛的不同特性,我們可以配合自己喜歡吃的口感去挑選😍我們二人點了不同牛,一肥一瘦夠晒對比。牛側腹扒$128 200g$188 300g$238 400g肉質有咬感,肉味鮮甜,好有油香,多汁。雖然脂肪比例較重,不過好好好好食。小牛柳(肩胛小菲力)$138 200g$198 300g$258 400g小菲力牛是牛的嫩肩位,整個肩胛最鮮嫩可口、而且又低脂肪,高蛋白質,減肥一流,啱晒我做完健身去食,健身必食推介重點性價比超高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻值得再去。
健身房這幾天終於開返,太好了😍😍😍

我們二人點了不同牛,一肥一瘦夠晒對比。
牛側腹扒
$128 200g
$188 300g
$238 400g

小牛柳(肩胛小菲力)
$138 200g
$198 300g
$258 400g
重點性價比超高👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻值得再去
2020-05-11 44 瀏覽
之前嚟過荃灣呢間石燒牛扒專門食過一次,就愛上了❤️最平$88就食到平鐵牛扒,認真抵食。而餐廳每日都會有Today’s special, 每次嚟食都必定會有驚喜呀!入座後店員遞上紙袋俾我地放口罩,仲有消毒濕紙巾抹手及圍裙,非常細心。每份牛扒加$30就可追加成套餐。套餐可5選3,有:飯/飲品/湯/薯條/沙律上檯時,牛扒只係得一成熟放係高溫岩石上,可隨個人喜好想食幾多成熟就燒幾耐。小牛柳(200g ,$138)肉質係眾多部位之中最軟稔咬落滑嫩無筋,牛味非常香濃!可選紅酒牛肉汁/阿根廷青醬....前者加咗意大利黑醋,更能突出香濃肉味;青醬味道則較fresh, 可減輕膩感。牛側腹扒(200g,$128)係牛胸同牛腹之間嘅部位,油脂最多入口油脂甘香,但又唔算膩,個人超鍾意!沙律是日沙律菜配搭上西瓜&哈蜜瓜,非常清新消暑呢!三文魚南瓜湯非常足料,飲到三文魚香。炸薯條新鮮即炸,香脆可口而且粗度適中,很有口感呀!簡單嘅白飯加添了飯素,富有日式風味之餘仲更惹味呢!

之前嚟過荃灣呢間石燒牛扒專門食過一次,就愛上了❤️
最平$88就食到平鐵牛扒,認真抵食。

每份牛扒加$30就可追加成套餐。
套餐可5選3,有:飯/飲品/湯/薯條/沙律

小牛柳(200g ,$138)
肉質係眾多部位之中最軟稔
咬落滑嫩無筋,牛味非常香濃!
可選紅酒牛肉汁/阿根廷青醬....

牛側腹扒(200g,$128)
係牛胸同牛腹之間嘅部位,油脂最多
入口油脂甘香,但又唔算膩,個人超鍾意!
沙律
是日沙律菜配搭上西瓜&哈蜜瓜,非常清新消暑呢!
三文魚南瓜湯
非常足料,飲到三文魚香。

炸薯條新鮮即炸,香脆可口
而且粗度適中,很有口感呀!

簡單嘅白飯加添了飯素,富有日式風味之餘仲更惹味呢!
2020-05-11 20 瀏覽
由於熱情嘅關係好耐冇同屋企人去食正宗嘅牛扒。因為去唔到日本旅行所以特別好想食一間餐廳有和牛,有質素嘅餐廳。呢間餐廳最特別嘅係可以食用石頭燒嘅牛扒。嘅方法最主要係可以將牛肉嘅肉汁鎖住將裏面嘅精華得以保留,平時保持牛肉嘅鮮味可以達到嫩口。入口即溶。張鈺汁同埋脂肪嘅畀你做到平衡。我自己覺得比較好食嘅系上腰西冷扒。最主要係脂肪比例適中牛肉味比較濃郁口感豐富。再加上我哋獨有嘅炸薯條同埋冰凍可樂簡直係very good😊
我自己覺得比較好食嘅系上腰西冷扒。
If you miss the flat iron steak in London, you should come here to enjoy the nice steak. We ordered top sirloin and beef flank, you can control how to cook by the very hot flat iron!! The sirloin steak is quite juicy, I make it medium raw to medium, I can taste the beef flavour well. We made it as set so we have a soup, rice and drink as well. I want to mention how well is the service here. They gave us the face mask cover when we entered the restaurant. They also provide wipes after we finish t

We made it as set so we have a soup, rice and drink as well. I want to mention how well is the service here. They gave us the face mask cover when we entered the restaurant. They also provide wipes after we finish the meals. The price here is quite competitive, it is worth to come to enjoy the nice steak here.
2020-05-04 32 瀏覽
5月2號媽媽咪想食牛 就試試下第一次光顧 員工好好禮貌 問之前食過未就會耐心介紹 邊款好食 食物⭐️⭐️⭐️⭐️薯條可加少許鹽 黑椒 入味價錢⭐️⭐️⭐️⭐️簡幾多 食幾多員工⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️親切🧡💛💚貼心俾圍裙
5月2號
簡幾多 食幾多
員工⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
親切🧡💛💚貼心俾圍裙

2020-05-02
2 分鐘 (堂食)
2020-05-02 44 瀏覽
通常餐廳會比提供1成熟左右比你係石板到燒;禁你可以根據自己想食既程度而烹煮同慢慢享受。可能因為怕我地食得太生;佢一上就3成熟左右。牛橫膈膜應該係牛味幾重嘅一個部位但係我識落就冇乜啦。佢塊石板呢係好熱嘅;啲油係咁彈上嚟,咁熱快扒超快老 咁我就冇得慢慢食啦因為再煮就好用咁我就好快咁樣食晒落肚。 各位食嘅時候小心啲呀!另外呢都叫咗一個另外呢都叫咗一個飯試下;有少少好睇唔好食;啲豬肉好膩啊!啲飯又濕; 成個餐都好奇怪。所以我係決定淨係食呢次嘅啫! 有樣嘢好抵讚就係店員好耐心咁同我哋解釋每一款牛嘅唔同地方佢真係做得好服務周到嘅

所以我係決定淨係食呢次嘅啫!

2020-04-25 53 瀏覽
日忙夜忙,好耐都冇食好野,所以經過朋友既介紹後,我地就黎到荃灣食一間好味既石板燒。餐廳既環境很有特色,牆上寫上牛唔同部位的口感,各自既優點,等客人可以揀揀自己口味既部位。我地揀左兩個set,前菜我地揀左味噌湯同沙律配白飯或薯菜。為左盡量試每一道菜,我地各樣選一份。沙律新鮮,飯都用左珍珠米同加左飯素,有誠意!首先上枱既,就係牛側腹扒。牛側腹扒輕輕係石板上燒後,肉的表皮呈現出深啡色。牛的肉質較為結實,有口感,亦同時帶有較香濃的牛肉味,非常適合鐘意重牛味的食家。其次,就係上腰西冷。西冷平時就食得多,但係要食到肥瘦均勻,呢到就能夠滿足到你。由於牛肉肥瘦均勻,口感比牛側腹較為豐富,亦同時帶有小小入口即溶既感覺,非常惹味。所有牛都有兩款醬比你揀,有阿根廷青醬同紅酒牛肉汁,建議兩者都試下,因為都同牛扒好夾!整體黎講,食物既質素非常好,值得大家一試。但由於位置離地鐵站較遠,有booking既朋友記得預早出發。

我地揀左兩個set,前菜我地揀左味噌湯同沙律配白飯或薯菜。