2020-08-01 134 瀏覽
疫情之下已經少出街食野就算去食野都會特別小心,最起碼要見餐廳有膠板隔開食客,先會入去呢間餐廳好貼心,有提供消毒綿,又會俾紙袋可以放口罩感覺安心好多點完餐後,餐員有會俾圍裙防止油彈今次揀左牛側腹扒同上腰西冷200G另外多加$30 可配上飯,薯條,湯或沙律.有提供兩隻特選醬汁,紅酒牛肉汁同阿根廷青醬個人比較鐘意紅酒汁,配牛肉好夾餐湯係香滑南瓜湯,沙律細細碟好Fresh薯條熱辣辣牛扒已經預煎到一成熟西冷肉質厚實而且有咬口,牛肉味濃牛側腹扒,肉質比較淋身,油脂味甘香,配白飯食一流價格不貴,且味道不錯,值得再來多次

疫情之下已經少出街食野

呢間餐廳好貼心,有提供消毒綿,又會俾紙袋可以放口罩
感覺安心好多

點完餐後,餐員有會俾圍裙防止油彈

今次揀左牛側腹扒同上腰西冷200G
另外多加$30 可配上飯,薯條,湯或沙律

.有提供兩隻特選醬汁,紅酒牛肉汁同阿根廷青醬
個人比較鐘意紅酒汁,配牛肉好夾

餐湯係香滑南瓜湯,沙律細細碟好Fresh
薯條熱辣辣

牛扒已經預煎到一成熟

西冷肉質厚實而且有咬口,牛肉味濃

牛側腹扒,肉質比較淋身,油脂味甘香,配白飯食一流

價格不貴,且味道不錯,值得再來多次
2020-07-29 3171 瀏覽
啱啱和S行完荃灣Donki, S帶我去牛県食石板牛,呢排好似好heat, 但我之前從未吃過,當然要試下la店子地方雖然不算大,但整齊清潔,而且非常爆場,最欣賞是年青店員的服務態度,有禮貌,細心,勤快,很值得讚賞。Menu清晰地列明不同部位的石板牛餐,有平鐵牛扒,上腰西冷,牛橫隔膜腹肉,牛側腹扒,小牛柳,和日本A5和牛腹,重量由200g-400g,而價錢由$88至$258不等。五選三套餐~我們每人加$30,就可以另外在5款食物(飯,薯條,湯,沙律和飲品)中任擇3款。沙律~西瓜,哈蜜瓜和羅馬生菜,又甜又新鮮。南瓜湯~南瓜味濃郁,又甜又順滑。炸薯條~炸得非常鬆脆香口,好正。日本米飯加上飯素,芝麻,紫菜和味噌碎令白飯更如滋味。食燒牛的最佳組合一定係冰凍的Coke小食~ 牛油炒蘆筍 $48~蘆筍爽脆又鮮甜,正!牛扒以1成的生熟度放在高溫岩石上,客人可以因應個人喜好於石板上調製牛肉的熟度,以封煎的方法把肉汁封住,再配以自家製的2款醬汁,提昇肉的鲜味。紅酒牛肉汁~ 意大利黑醋紅酒加牛肉汁,甜中帶酸,牛味香濃。阿根廷青醬~以羅勒,蕃茜,薄荷,蒜蓉,檸檬汁加檸檬皮,非常開胃清新。牛柳200g$138~

至$258不等。

沙律~西瓜,哈蜜瓜和羅馬生菜,又甜又新鮮。

南瓜湯~南瓜味濃郁,又甜又順滑。

炸薯條~炸得非常鬆脆香口,好正。

日本米飯加上飯素,芝麻,紫菜和味噌碎令白飯更如滋味。

食燒牛的最佳組合一定係冰凍的Coke

小食~ 牛油炒蘆筍 $48~蘆筍爽脆又鮮甜,正!

紅酒牛肉汁~ 意大利黑醋紅酒加牛肉汁,甜中帶酸,牛味香濃。

牛柳200g$138~ 小菲力牛取自牛隻嫩肩胛部位, 脂肪比例較少, 脂肪含量極低, 肉質軟腍, 鮮嫩多汁。

上腰西冷 200g$118~ 西冷取自牛的上腰脊肉, 肉質厚實, 口感豐富,牛味濃郁。

2020-07-11
  • 牛柳
2020-07-25 147 瀏覽
今年結婚週年,我地近近地喺荃灣攪掂,老公好牛,book咗間濕式熟成牛排的石燒嚟慶祝,喺大會堂附近,好容易搵,雖然趕在限聚令前食,但都有好多人下,要喺外面等位。入面裝潢簡單,以日式木系主打,佢地主打係牛,其中牛側腹係推介,店員細心介紹後,我地各人點咗一份牛,再加$30轉套餐,二個人,剛好可以叫晒四樣嘢同飲品,再加咗個牛油炒蘆筍,套餐有罐裝汽水、素飯丶薯條丶生果沙律同是日湯品。生果沙律係哈密瓜西瓜沙律,清甜生果配上沙律菜,酸甜醒胃,而湯就係蜆肉麵豉湯,正是老公杯茶~先嚟我的上腰西冷,比方間更厚身,本身上盤煎到一成熟,再自己控制火喉,而且個面煎得好香脆,200g已經好大塊,肉嫰多汁好juicy,牛味四溢。跟住牛側腹也上場了,這個比較有咬口,建議不要整得太熟~佢嘅油脂更豐厚甘香,牛味更濃郁。佢哋分別有兩個醬汁,另上比客人沾點,阿根廷青醬同紅酒牛肉汁,前者帶有淡淡青草香和酸味,可解油膩,個人幾中意,而後者就有D似蒜蓉汁,味道剛好。炸薯條一籃子熱辣辣,大大條香口酥脆,而牛油炒蘆筍好爽口,滿滿牛油香~呢間石燒係近期食過較高質,牛係濕式熟成牛,一定會回頭再食,而且仲可外送,可解一牛癮,午市仲免收加一

2020-07-15 117 瀏覽
久違的周末拍拖日 ❤️全天相對 從早到晚☺️白天照舊看電影 幻愛很精彩 ·晚上來一下石燒牛扒🤤店家封煎牛扒一成送上 生熟度自由調教小牛柳 用上嫩滑的肩胛部位 脂肪比例最少 肉味濃郁🤤肉質更是入口香嫩 很適合女生選吃💕·上腰西冷 用上上腰部的脊肉脂肪比例適中 不胖不瘦☺️油香與肉香混合 口感也豐富些·兩款醬汁任選 相比起紅酒牛肉汁我倆更偏愛青醬混合羅勒 番茜 薄荷 檸檬等調製而成淡淡而清新的味道 中和了燒牛扒的肉膩感 也不會搶味不想全晚只吃肉肉肉 也點了個牛油蘆荀小食 不錯喲☺️·🥩小牛柳套餐🥩上腰牛冷套餐🥬牛油炒蘆荀
久違的周末拍拖日 ❤️
🥩上腰牛冷套餐
🥬牛油炒蘆荀
  • 小牛柳
2020-07-15 1616 瀏覽
自己石燒牛扒:啖啖肉滋味更濃! 辛苦咗一星期,決定起星期五晚放工同朋友嘆牛扒。疫情之下出街食嘢都要額外小心,呢間「牛縣」就好貼心,座位貼咗膠板隔開食客,有消毒酒精綿片,比埋紙袋入住口罩,抵讚!自己石燒牛扒最怕梗係會比油彈到落衫,呢間店仲提供圍裙咁就唔怕啦! 今次同朋友一齊叫咗set,有沙律、飯、薯條同湯....「水果沙律」🥗份量偏細,勝在起夏天食清爽消暑「蕃茄三文魚湯」三文魚味特出尚算足料;粗身薯條食落香脆口感唔錯 當然唔少得嘅重點嚟啦,今次首先叫咗個「上腰西冷」經店員介紹之後先知店鋪間唔中會入唔同貨,連餐牌都未必有,咁梗喺要試吓啦,叫埋呢個唔喺成日有嘅腹心肉。呢間店嘅店員幾友善,會向客人介紹同講解牛肉唔同部位,咁客人就更容易根據自己喜好揀想食嘅嘢啦!話咁快重頭戲就上嚟啦,兩塊送上嚟嘅牛扒已經預煎咗一成熟,成功鎖住肉汁「上腰西冷肉」質厚實特別有咬口,食起上嚟啖啖牛肉味好夠濃;腹心肉就脂肪比例軟高,肉質軟淋,油脂味甘香;各有長處,好食到停唔到。店提供兩款醬,我比較鍾意佢個阿根廷青醬,可以幫牛肉增加風味。每塊一百蚊出頭有200g,呢個價錢同質素CP值好高呢餐真喺食得好滿足,一定會再幫襯~
自己石燒牛扒:啖啖肉滋味更濃!

辛苦咗一星期,決定起星期五晚放工同朋友嘆牛扒。

今次同朋友一齊叫咗set,有沙律、飯、薯條同湯....

呢餐真喺食得好滿足,一定會再幫襯~
2020-07-03
2020-07-14 63 瀏覽
當晚去到滿座,呢間應該幾受歡迎呀😁地方唔算好,但都坐到唔少人👌🏻好耐冇食熱石牛扒喇!感覺幾過癮🤣雖然會比油彈到haha🙈但同朋友一齊食係開心既!上菜速度好快👏🏻上腰西冷 200g $118牛扒勁厚身!肉質幾腍,不過唔夠juicy🙈腹心肉 200g $138呢個比西冷更軟腍!牛味濃,幾高質!🤤套餐 +$305選3,飯同薯條都好食👌🏻另外有汽水、湯同沙律,好夠飽肚~牛油炒雜菌 $48炒得幾香,味道唔錯呀~

當晚去到滿座,呢間應該幾受歡迎呀😁
地方唔算好,但都坐到唔少人👌🏻
上菜速度好快👏🏻
上腰西冷 200g $118
牛扒勁厚身!肉質幾腍,不過唔夠juicy🙈
腹心肉 200g $138
呢個比西冷更軟腍!牛味濃,幾高質!🤤
套餐 +$30
5選3,飯同薯條都好食👌🏻另外有汽水、湯同沙律,好夠飽肚~
牛油炒雜菌 $48
炒得幾香,味道唔錯呀~

2020-07-11 81 瀏覽
今日去了荃灣同朋友食間新的石燒牛"牛県"在荃灣西附近的享和街~我們點了炒蘆筍上腰西冷200g / $118肉味香濃比牛柳香,石板熱熱上台自己煎好好玩!上牛小柳200g/$138肉質十分淋滑~肉汁好多!加了$30可以選三款配菜(飯、薯條、湯、沙律、飲品)飯都不錯~不過細碗左小小湯是南瓜湯~味道不錯濃郁香滑!👍🏻👍🏻沙律是水果沙律配柚子汁~味道不錯清爽可口!薯條~好好味!外脆內軟!總結牛肉質素好高!味道不錯!分量小了一點
今日去了荃灣
同朋友食間新的石燒牛"牛県"在荃灣西附近的享和街~
我們點了
炒蘆筍

上腰西冷200g / $118
肉味香濃比牛柳香,石板熱熱上台自己煎好好玩!

上牛小柳200g/$138
肉質十分淋滑~肉汁好多!

加了$30可以選三款配菜
(飯、薯條、湯、沙律、飲品)
飯都不錯~不過細碗左小小
湯是南瓜湯~味道不錯濃郁香滑!👍🏻👍🏻
沙律是水果沙律配柚子汁~味道不錯清爽可口!

薯條~好好味!外脆內軟!

總結
牛肉質素好高!味道不錯!分量小了一點

2020-07-09 125 瀏覽
依間想食好耐㗎啦,今晚終於有時間去試試。喺外邊等咗10分鐘到,因為座無虛席。入去前記得帶足夠現金,因為只收現金。一入到去即刻點嘢食先,揀咗個上腰西冷同埋小牛柳,各200g都夠,因為份量都好夠。轉埋個餐就可以五選三,兩個人食,所以可以試晒佢啲飯薯條同湯。另外仲點左個水牛城雞翼。餐廳有提供圍裙同埋口罩套,圍裙真係好緊要,因為牛扒熱辣辣,隨時彈晒啲肉汁去件衫度。冇幾耐,牛扒已經呈現左係枱上面,個pan好熱,牛扒即熟,已經可以切㗎啦。兩塊牛扒啲肉汁都好多,佢哋只係整熟咗個外皮,大家可以從照片中望到裏便嘅生熟程度,如果鍾意食全熟嘅客人,都可以自己在煎煎佢。個人覺得西冷牛扒比較全面,原因係因為佢脂肪適中,食落去肉感都夠緊致。啲小牛柳脂肪較少,肉味濃郁,口感更加緊致。兩個都OK,睇你鍾意食邊款。個湯係南瓜忌廉湯,幾好飲,真材實料嘅南瓜。個飯並唔係白飯,上面仲有左日本人好鍾意用嚟撈飯嘅材料,令到個飯食落去一啲都唔單調,有少少肉鬆味,更易入口。薯條正正常常。個沙律比較特別,因為都有啲鮮切生果喺裏面。水牛城雞翼,辣中帶少少甜,但都幾辣下。嘢飲就係罐裝汽水。總結:鍾意食牛嘅朋友,我覺得呢間係一間值得一試嘅餐

總結:鍾意食牛嘅朋友,我覺得呢間係一間值得一試嘅餐廳,可以算係一間quality food嘅餐廳。
10 分鐘 (堂食)
2020-07-08 1231 瀏覽
又食牛啦,呢間我之前有食過一次相當不錯,所以又來幫襯啦,今次叫咗一份牛側腹扒,脂肪比例較高,所以老公就選擇食呢一個,哈哈🤣🤣佢亦都驚唔飽,所以就叫咗套餐,套餐係加$30就可以喺五羊小食裏面揀三樣,老公就揀咗白飯,沙律,同埋湯,以今日嘅湯就係南瓜三文魚湯,感覺好似好有營養咁😆😆😆然後店員就推介我食腹心肉,因為佢哋話好啱女仔食,因為脂肪比例較少,肉質比較林身,亦都係廚師限定款式,餐牌上面冇㗎,所以我二話不說就叫咗呢一份牛扒,因為上次食過佢哋嘅薯條特別好味,所以今次就單點左一份薯條😋😋😋先來左沙律同埋湯,南瓜三文魚湯好香三文魚味,南瓜味少啲,湯比較熱,所以要小心燙親,另外沙律好Fresh,細細碟,幾開胃,主角終於出場啦,兩份扒一齊到,老公嘅牛側腫扒果然比較有口感多啲,但係唔差,好Juice,超級香,而我嘅腹心肉真係超級軟身,亦都睇得出脂肪唔算多,唔怕肥啦哈哈,真係廚師推介冇介紹錯,佢哋嘅牛係利用濕式熟成牛扒,係利用真空包裝技術,新鮮牛肉包膜塑形,然後再係冷藏運送嘅途中已牛肉本身嘅天然酵素進行熟成,牛肉經過熟成之後會更加軟嫩同埋更加多汁,所以普通嘅牛扒係媲美唔到,大家真係可以不妨黎試一下佢哋嘅牛,同出邊嘅鐵板牛真係唔同㗎👍🏻👍🏻👍🏻本身牛扒另外有一小點醬汁俾你調味,但係個人認為唔需要任何調味,牛扒已經好夠味好好味,另外佢哋除咗牛扒之外,仲有小小任食小食,例如全消,炸物等等😊不過大家食牛扒食得好開心好滋味嘅同事,要小心佢哋塊石板,因為係好高溫架😋😋😋😋

2020-06-24
10 分鐘 (堂食)
平時食開嘅石燒牛餐廳地方都比較狹窄,包括如心廣場個間🙈估唔到行遠少少,就有間同樣賣石燒牛,仲要更出色嘅餐廳係到,環境寬闊,座得非常舒服,而且服務態度很好很有禮貌,店員都好樂意同你介紹唔同嘅食物,聽完講解之後叫左一款高脂同低脂牛扒試試。.牛側腹扒 200g ($128) + 五選三套餐($30)牛側腹扒脂肪比例較高,油脂分布平均,而脂肪含量較高肉味更濃,肉質嫰身,非常易切。.小牛柳 200g ($138)+ 五選三套餐($30)呢款小牛柳脂肪含量較低,但唔洗驚佢會韌,同樣好嫰身,超神奇地超好切,唔洗點用力就切到;牛味相較另一款淡少少,但都同樣咁好食,大家可以因應返自己個人喜好去揀番最岩自己口味嘅扒,老實講兩款都好食(๑>◡<๑) 到目前為只都食過三四間石燒牛,呢間暫時係我食過最高質嘅!👍.餐廳預熱咗鐵板成300度,而牛扒夠厚身,兩者岩岩好,食個陣先切開一塊塊煎一煎嚟食,千奇唔好預先切開一舊舊呀🙂唔係你就要食得好趕😂仲有,醬汁方面有兩款選擇,一款係阿根廷青醬,另一款係紅酒牛肉汁,青醬草青味都幾勁,但同時可以中和牛扒嘅油膩感,紅酒汁就惹味啲,兩款各有特色;唔啱嘅仲有鹽同埋黑椒
牛側腹扒 200g ($128) + 五選三套餐($30)
小牛柳 200g ($138)+ 五選三套餐($30)
餐廳預熱咗鐵板成300度,而牛扒夠厚身,兩者岩岩好,食個陣先切開一塊塊煎一煎嚟食,千奇唔好預先切開一舊舊呀🙂唔係你就要食得好趕😂仲有,醬汁方面有兩款選擇,一款係阿根廷青醬,另一款係紅酒牛肉汁,青醬草青味都幾勁,但同時可以中和牛扒嘅油膩感,紅酒汁就惹味啲,兩款各有特色;唔啱嘅仲有鹽同埋黑椒可以調味。
牛油炒蘆筍 $48
賣相精緻,爽口冇渣。
Stone grilled is a fun and delicious way to enjoy the steak which cooked by yourself on a preheated grilled stone, it allows you to cook the steak to your personal liking, whether it be rare, medium or well done! 牛県 - as the name suggests, beef is the name of the game.  The menu is straightforward, offering a selection of wet aged beef at an affordable price.  Add on to a combo with appetizer, soup and drink, just add $30.Prime Beef Flank Steak (HK$128/200g)👍👍👍👍The flank steak are rich, meaty an

Prime Beef Flank Steak

The flank steak are rich, meaty and flavourful.  Sear over the sizzling hot grill stone until medium rare or with a crunchy crust on the outside.  For perfect tender juicy flank steak, you need to cook fast, or it can become tough.  Dipped with the Red Wine Beef Jus or Chimichurri to enhance the flavours.
Prime Beef Flank Steak

腹心肉(HK$138/200g)
腹心肉

腹心肉 is an off-menu item, this cut of meat is somewhat between the Beef Hanging Tender and Beef Teres Major Shoulder.  Grilled it with the high heat stone to get the better browning and charred edges, it’s packed with awesome beef flavour and incredibly tasty.  Served with a simple chimichurri to add an additional punch of flavour.

Sauce

Add-on  (@+HK$30 - choose 3 out of 5)
Melon Salad
Salad

This cool and refreshing melon salad is a great start to the meal.

Soup

The tomato salmon soup is light and flavourful.

Rice

A bowl of rice with furikake sprinkled on top will turn your steak meal to Japanese-style in no time.

French Fries

If rice is not your things, you can choose French Fries with ketchup in Western style.

Drinks
Coke

Storefront

Interior

Menu
2020-07-02
Salad
Coke
原來打算同媽媽打算去吃蘇媽,點知一早就排晒長龍,轉個角見到呢間牛県,響出面已經比佢既香氣吸引住,於是不如轉場入去啦~入到裡面,店員見係生客,好熱情咁介紹晒佢地d牛既不同部位特性,但好可惜openrice裡面大家極力推介既側腹就賣晒喇~不過店員都介紹左其他部位~牛係有200g,300g同500g簡,店員推介女士如果有食其他伴菜或小食,點200g已經夠晒。但阿媽係食肉獸,我就點左300g俾佢,結果d扒一到,份量都幾大😂早知聽店員話。兩份扒(原諒我已經唔記得自己點左咩)一上尼滋啦滋啦咁,未食都已經開晒胃!切一塊落尼,兩邊再響個板上辣多兩下,入口又香又多汁,而且好玩!不過真係要食得快,尤其200g果d,因為比較薄身,食得慢就會熟晒另外叫左個snack set,加30蚊響5件野裡面選三樣,我叫左薯條,湯同沙律。湯同沙律講真一般,湯稍稍有點油(可能因為夠油所以我灘左好耐先飲都辣親咀)但個薯條真係炸得好鬆好脆,食完個牛繼續食都仲係好鬆化!整體評價呢間牛県真係挺食,平民價錢,中高級享受,淨係上盤都值回票價!而最讚一點係店員都極為友善同耐心!無論由一開始講解肉既部份,定係每一次上菜,什至會觀察客人既反應

而最讚一點係店員都極為友善同耐心!無論由一開始講解肉既部份,定係每一次上菜,什至會觀察客人既反應,(佢地會好主動咁問要唔要茄汁,要唔要鹽咁)吃飯除了食物要好吃,愉快的用餐環境也很重要,心情好飯才吃得香呀😋
2020-07-01
  • 薯條
  • 牛橫隔膜腹肉
2020-07-01 51 瀏覽
今日去左南豐紗廠一日遊去完想搵間好野食 特別d嘅於是就搵左呢間石燒牛扒原來荃灣都有呢種食店店員介紹左唔同牛部位嘅特性邊d比較嫩 邊d比較多脂肪提供左好多有用嘅資訊等我地可以揀一塊適合自己口味嘅牛扒可以選擇唔同部位食根據自己嘅胃口可以選擇唔同嘅份量200g/300g/400g任君選擇好照顧顧客嘅感受牛扒好快就送左上來仲好貼心 有圍裙提供唔好比d油彈到周圍都係果然真係好似店員所講好嫩價錢合理性價比極高超級滿意好好食
今日去左南豐紗廠一日遊

2020-06-16
  • 牛側腹扒
  • 小牛柳
2020-06-30 51 瀏覽
今次同大家介紹呢間石燒牛排🥩一入到店員會為你遞上圍裙 包你唔會食到成身油👍🏼好貼心 我地點左個200g上腰西冷同是日精選-200g腹心肉腹心肉平時好少食 所以都好期待 一黎到已經聽到「吱吱」聲 反映出石板非常夠熱😆準備切既時候都好難落到手😂因爲有油係咁濺出 雖然我放係石板既時間都幾耐 但佢唔會話好快就入面變左全熟 覺得佢地對於熟度既拿揑都幾好👍🏼味道都重牛味 而且唔韌 口感幾好 值得一試-西冷方面 佢本身個調味已經好足 食落都新鮮 其實佢仲有醬汁俾你配 但我覺得唔洗沾醬都已經好夠味-我地轉左套餐 揀左薯條🍟湯 飯 同沙律(2個套餐份量總和)最中意佢個沙律🥗唔係就咁生菜加芝麻醬 真係有生果🙈感覺健康啲 湯🥣方面都唔係麵豉湯 係自家煲既南瓜三文魚湯 都幾得意😆甜甜地
今次同大家介紹呢間石燒牛排🥩
一入到店員會為你遞上圍裙 包你唔會食到成身油👍🏼好貼心
我地點左個200g上腰西冷同是日精選-200g腹心肉

2020-06-29 51 瀏覽
港女我每次去荃灣,十次有八次都會嚟呢間餐廳嘆石燒牛喔😆呢間餐廳抵食又高質,真係食極都唔厭😋餐廳提供咗六款牛扒部位,仲可以揀重量添呀!🥩小牛柳(200g $138)牛柳肉嫩厚身肉質軟稔,肉味香濃脂肪含量極低,少油又少筋喔!🥩腹心肉(200g $138)呢款係Today’s Special 唔係成日都有得食架😆牛味比小牛柳更濃郁,入口嫩滑多汁💕推介大家有機會遇上的話,必定要試呀!另外,可配搭紅酒牛肉汁/阿根廷青醬....前者加入咗意大利黑醋,更能突出香濃肉味💕青醬則加了檸檬水、羅勒等,味道會較fresh喔!⚠️上檯時牛柳得一成熟...需要切開細細件,再係岩石上燒至自己喜歡嘅生熟度喔!㊙️+$30就可以升級套餐飯/湯/沙律/薯條/飲品,五選三,非常抵食!
港女我每次去荃灣,十次有八次都會嚟呢間餐廳嘆石燒牛喔😆
呢間餐廳抵食又高質,真係食極都唔厭😋
餐廳提供咗六款牛扒部位,仲可以揀重量添呀!
🥩小牛柳(200g $138)
牛柳肉嫩厚身
肉質軟稔,肉味香濃
脂肪含量極低,少油又少筋喔!

🥩腹心肉(200g $138)
呢款係Today’s Special
唔係成日都有得食架😆
牛味比小牛柳更濃郁,入口嫩滑多汁💕
推介大家有機會遇上的話,必定要試呀!
另外,可配搭紅酒牛肉汁/阿根廷青醬....
前者加入咗意大利黑醋,更能突出香濃肉味💕
青醬則加了檸檬水、羅勒等,味道會較fresh喔!
⚠️上檯時牛柳得一成熟...
需要切開細細件,再係岩石上燒至自己喜歡嘅生熟度喔!
㊙️+$30就可以升級套餐
飯/湯/沙律/薯條/飲品,五選三,非常抵食!