2020-07-08
平時食開嘅石燒牛餐廳地方都比較狹窄,包括如心廣場個間🙈估唔到行遠少少,就有間同樣賣石燒牛,仲要更出色嘅餐廳係到,環境寬闊,座得非常舒服,而且服務態度很好很有禮貌,店員都好樂意同你介紹唔同嘅食物,聽完講解之後叫左一款高脂同低脂牛扒試試。.牛側腹扒 200g ($128) + 五選三套餐($30)牛側腹扒脂肪比例較高,油脂分布平均,而脂肪含量較高肉味更濃,肉質嫰身,非常易切。.小牛柳 200g ($138)+ 五選三套餐($30)呢款小牛柳脂肪含量較低,但唔洗驚佢會韌,同樣好嫰身,超神奇地超好切,唔洗點用力就切到;牛味相較另一款淡少少,但都同樣咁好食,大家可以因應返自己個人喜好去揀番最岩自己口味嘅扒,老實講兩款都好食(๑>◡<๑) 到目前為只都食過三四間石燒牛,呢間暫時係我食過最高質嘅!👍.餐廳預熱咗鐵板成300度,而牛扒夠厚身,兩者岩岩好,食個陣先切開一塊塊煎一煎嚟食,千奇唔好預先切開一舊舊呀🙂唔係你就要食得好趕😂仲有,醬汁方面有兩款選擇,一款係阿根廷青醬,另一款係紅酒牛肉汁,青醬草青味都幾勁,但同時可以中和牛扒嘅油膩感,紅酒汁就惹味啲,兩款各有特色;唔啱嘅仲有鹽同埋黑椒
牛側腹扒 200g ($128) + 五選三套餐($30)
小牛柳 200g ($138)+ 五選三套餐($30)
餐廳預熱咗鐵板成300度,而牛扒夠厚身,兩者岩岩好,食個陣先切開一塊塊煎一煎嚟食,千奇唔好預先切開一舊舊呀🙂唔係你就要食得好趕😂仲有,醬汁方面有兩款選擇,一款係阿根廷青醬,另一款係紅酒牛肉汁,青醬草青味都幾勁,但同時可以中和牛扒嘅油膩感,紅酒汁就惹味啲,兩款各有特色;唔啱嘅仲有鹽同埋黑椒可以調味。
牛油炒蘆筍 $48
賣相精緻,爽口冇渣。