2020-12-01 117 瀏覽
荃灣廣場附近,有好多唔同食肆,其中有一間新開張的日本熱石餐廳,長期都有好多人排隊,今日早食飯,所以唔洗排隊,可以試吓呢間餐廳。餐廳裝修簡約,店面不算很大,不過服務員態度非常好,而且服務好貼心,有圍裙提供,以防整污糟件衫,值得一讃。餐牌有好多選擇,牛既好多不同部位都可以選擇,鐘意有口感既又得,鐘意牛油味重啲又得,好多唔同部位,總有一款啱你。濕式熟成牛排濕式熟成牛排係用真空技術將新鮮牛排包膜,以牛肉自身既天然酵素進行熟成,所以比起一般既冰鮮肉更多汁同更嫩上腰西冷西冷比較有咬口,牛肉味都好夠,加上少少鹽,更加能提升牛肉既鮮味小牛柳牛柳較林身,如果鍾意軟少少既朋友就啱哂,牛肉汁好豐富,一咬,有好多牛肉汁,正荃灣有一間咁正既石燒牛排餐廳,一定要多多支持👍🏻

濕式熟成牛排

上腰西冷

小牛柳
荃灣有一間咁正既石燒牛排餐廳,一定要多多支持👍🏻
2020-11-23 116 瀏覽
今日同爸阿媽一齊黎荃卜牛県🐮 order了廚師推介既「牛側腹扒」味濃幼滑juicy細嫩,他們讚不絕口👍🏻「小牛柳🥩🐄」很嫩部位食落口極鮮嫩多汁、牛扒少油脂食落完全沒有筋,所以脂肪含量低,牛肉風味濃郁,口感鮮嫩、可口,有入口即化既口感👍🏻5選3套餐,小食係炸粗薯條🍟,即叫即炸,新鮮程度100分💯,好正好正,勝價比高既套餐牛県整體食物質素材料十足,不得不食的是招牌牛肉夠鮮嫩🙌🏻以後荃灣食嘢又多個好去處啦
👍🏻
2020-11-09
2020-11-20 97 瀏覽
呢排見到好多朋友都好興食石燒牛,我自己都試過幾間,好似每間都差唔多咁。朋友介紹話呢間性價比極高,咁就一於黎試下啦。睇個menu真係平過出面d石燒牛餐廳喎,唔知食落係點呢。不過望到同聞到隔離枱既已經覺得好香啦。佢仲好貼心咁送埋圍裙添,咁就唔怕d油彈到啦衫啦。呢個沙律同湯都幾好味,最緊要夠哂清新開胃。我就叫左呢個西冷,一上台真係好香。佢教我切少少之後燒,咁就控制到個火喉啦。燒到佢五成熟岩岩好,一食落口真係好重牛味。雖然佢唔係好肥,但竟然有少少入口即溶既感覺。朋友話佢果舊牛腹肉都好好味,我望個樣都見到好高質。最有驚喜既係呢個薯條,又粗又有薯味,而且咸度適中,食落仲夠哂脆。呢間石燒牛性價比真係極高,雖然住得好遠,但下次都一定會再黎食呀。

呢個沙律同湯都幾好味,最緊要夠哂清新開胃。

朋友話佢果舊牛腹肉都好好味,我望個樣都見到好高質。

• 薯條
  • 牛側腹扒
  • 上腰西冷
哥哥想去荃灣廣場買65吋電視機,他帶我在附近享和街的牛県食靚牛平鐵扒餐。餐廳先為客人點選的牛扒,以煎封方法把肉汁封住,牛扒會以一成生熟度,放在高溫岩石上。接著,我們就燒成我們喜愛的生熟度。我們點了牛的以下部份,互相Share食。小牛柳(肩狎小菲力)牛側腹扒我愛食5成生熟度,所以我會先快手將整件切成粒狀,然後全部先搬到碗裡,才慢慢地逐粒慢燒至5成。小牛柳(肩狎小菲力)取自牛隻嫩肩狎部位,鮮嫩多汁,肉質少油脂,筋亦少,令口感腍滑無渣。脂肪含量極低,不會成口“油淋淋”,牛汁風味濃郁,而且低脂,高鐵、含豐富蛋白質,好適合中意keep fit又怕肥膩的我。而牛側腹扒是連接牛胸和牛腹中間的部位,有細緻的脂肪紋路。味道非常濃郁,肉質很柔軟嫩滑,有嚼勁但不韌口,肉汁甘香。醬汁我點了紅酒牛肉汁和阿根廷青醬。前者提升了香濃的肉味,後者令肉味有更清新的甜味。飲品點了忌廉和芬達。五選三套餐:我們另加了薯條和蜆肉麵鼓湯。薯條很夠香脆,蜆肉麵鼓湯的蜆新鮮,味道也不錯。
哥哥想去荃灣廣場買65吋電視機,
他帶我在附近享和街的牛県食靚牛平鐵扒餐。

餐廳先為客人點選的牛扒,
以煎封方法把肉汁封住,
牛扒會以一成生熟度,放在高溫岩石上。
接著,我們就燒成我們喜愛的生熟度。

我們點了牛的以下部份,互相Share食。
小牛柳(肩狎小菲力)
牛側腹扒

我愛食5成生熟度,
所以我會先快手將整件切成粒狀,
然後全部先搬到碗裡,
才慢慢地逐粒慢燒至5成。

小牛柳(肩狎小菲力)
取自牛隻嫩肩狎部位,
鮮嫩多汁,肉質少油脂,
筋亦少,令口感腍滑無渣。
脂肪含量極低,不會成口“油淋淋”,
牛汁風味濃郁,
而且低脂,高鐵、含豐富蛋白質,
好適合中意keep fit又怕肥膩的我。

而牛側腹扒是
連接牛胸和牛腹中間的部位,
有細緻的脂肪紋路。
味道非常濃郁,肉質很柔軟嫩滑,
有嚼勁但不韌口,肉汁甘香。

醬汁我點了紅酒牛肉汁和阿根廷青醬。
前者提升了香濃的肉味,
後者令肉味有更清新的甜味。

飲品點了忌廉和芬達。

五選三套餐:
我們另加了薯條和蜆肉麵鼓湯。
薯條很夠香脆,
蜆肉麵鼓湯的蜆新鮮,味道也不錯。

2020-11-15 69 瀏覽
藏於荃灣廣場後方的街道,有間名為牛県的地鋪,這天晚上跟友人特地到來吃有名的石板牛喔。門面簡約木系設計,剛入店鋪可見同樣的簡約木系裝潢,甚有日系的感覺。當中有一面牆身介紹牛各部位的口味,挺方便客人揀選想要吃的部位。我們點了牛側腹扒(200g) 跟小牛柳(200g) ,它是五選三套餐,我們兩個餐便把能搭配的飯、薯條、湯、沙律、飲料也給搭配了。牆身介紹說腹肉味道濃郁,小牛柳肉質少油少筋且脂肪含量極低。另外餐牌指牛扒是濕式熟成牛扒,利用真空包裝新鮮牛肉,冷藏運送過程中牛肉天然酵素熟成,牛肉會更有肉味呢。我們這便來嚐嚐了。下單後店家便會提供一面黑色的仿圍裙供客人使用,以免待會被熱石板牛的油濺到。首先到來的是前菜沙律,蕃茄跟生菜搭配酸甜的醬料,挺開胃。然後是湯,這天是南瓜甘荀湯,味道濃郁,可見用料滿滿。我們各自也點了檸檬茶,這裡的飲料均是罐裝飲品呢。很快,小牛柳被熱石板盛著上桌了,接著牛側腹扒也跟著到來。看著熱石板上冒著白煙,油光滿滿的,厚實且帶有紋理的牛側腹扒,不由得食指大動。聽說所有牛也是在一成的時候送上的,會比較難切,順紋切會比較好。不過有一點得說,由於牛側腹扒的油脂較多,在熱石板上它的濺油

我們這便來嚐嚐了。

很快,小牛柳被熱石板盛著上桌了,接著牛側腹扒也跟著到來。

不過有一點得說,由於牛側腹扒的油脂較多,在熱石板上它的濺油情況也會較多,因此要多加小心喔。而小牛柳因為脂肪較少的關係,濺油情況並不多。
把側腹扒切開,可見帶血的肉被熱熟的外層包裹,再熱多一點,差不多是我喜好的七成熟便開吃了。肉質一如想像的鮮嫩多汁,夾著油脂香,濃郁的肉味充斥口腔,讓你嚐到牛的味美。

每款牛扒只搭配一種醬料,我們各自選了阿根廷青醬跟紅酒牛肉汁,聽說都是店家特製呢,薄荷味為主。我較喜歡紅酒牛肉汁,側腹扒沾上紅酒牛肉汁來吃,感覺更帶出肉的鮮甜,濃郁的牛肉味兒。

搭配的薯條附上茄醬,粗身的薯條頗香脆好吃喔,外脆內軟,不知為何,一般餐廳上比較的話都是粗長薯條比較好食。
而飯則是灑上了味素,一口牛肉一口飯,剛好可以平衡牛肉多油重味,所以配飯吃是必需的。

我們另有點小食和牛串,它搭配著鹽跟檸檬上碟。和牛肉嫩,配鹽更吃得出其鮮味。
一般和牛點小許鹽食即可,更能引發和牛本身的香味,這和牛油花味比較重,容易濟和朋友各半食比較好。

這晚的牛扒盛宴一掃工作的疲憊,大滿足呢。
今日心血來潮想食牛🥩補補鐵質,上網搜尋🔍荃灣區關於食牛扒的食評,網友大推呢間位於亨和街49號地鋪的「牛県」,主打Stone Grill Steak 🥩 ,今晚就去呢間啦。店舖雖小,但感覺乾淨齊整,燈光偏黃,幾有情調,以木🪵系枱椅子🪑做主調。店員大推必食牛橫隔膜腹肉 200 g 同埋牛側腹扒 200 g , 另外我跟五選三套餐加配左飯、薯條🍟,湯🥣、沙律🥗同兩罐忌廉🧃餐湯是南瓜🎃湯,南瓜打得好碎,飲落好綿密,啖啖南瓜溶,食到本身甜味🥄沙律🥗有大大片爆汁鮮蕃茄🍅,入口鮮甜多汁,沙律菜好爽脆,配上黑醋,十分開胃。薯條🍟剛炸起,新鮮熱辣,適量的鹽,簡單香脆可口,搭配蕃茄醬,好香口。店員好細心送上圍裙兩件,可防熱石牛油脂四溢,而且上菜時已用吸油紙蓋上牛扒防止油脂飛彈,非常細心的設計。主角牛橫隔膜腹肉 200 g: 腹肉是牛橫隔膜中間部位,每隻牛只能🔪切一塊hanger steak 🥩 ,好矜貴。食落牛味濃郁幼嫩,肉汁飽滿,入口不肥,呈菜時只是一成熟,可自行用石板煎至自己喜愛程度。😍配上兩款自家製醬汁,一款阿根廷青醬,食落草青味濃,好清新。另一隻是紅酒🍷牛肉汁,重口味之選,可提升肉味。牛側腹扒

牛側腹扒 200 g : 比軟焾身,油脂豐富,更能食到牛肉本身香味,更濃更突出。食牛肉配上的白飯加入了飯素,咸咸地配埋牛側腹肉一齊食,滿足❤️

總結:
大推牛橫隔膜腹肉
價錢不貴 性價比高

2020-11-09 88 瀏覽
今天和朋友去了荃灣廣場睇戲,散場已經晚上七點多了,有點肚餓,行到享和街見到間近期流行之熱石燒牛肉專門店,我哋比較鍾意食牛,二話不說便走進去,餐廳不算太大,但坐落舒適。餐牌有多款牛的不同部分選,分200、300及400g 重量收費,我們選擇了……200g的上腰西冷和小牛柳,加咗$32 就可5揀3,有飯、薯條、湯、沙律及汽水,我們就每樣都揀一來試。服務員貼心的送上圍裙,以免弄污衣服。先來蕃茄濃湯,內有些西芹碎,很香滑creamy;沙律有蕃茄及什菜配清新的醋汁很開胃;薯條是即炸非常爽脆好食;飯是日本珍珠米加上芝麻同紫菜味配合牛肉食真絕配!到了主菜,廚師把一成熟的牛肉放在熱石上,如果不想牛肉太熟及硬,我建議先將牛肉另外放在碗中,分開切才放上熱石上燒到自己喜歡的熟度;小牛柳肉嫩又juicy,真好d後悔冇叫300g,至於上腰西冷,牛味十足有口感,每款牛都有餐廳自製的阿根延青醬或紅酒牛肉汁揀一,很配合和清新,這餐真的不錯及滿足,下次可以再來吃其他牛部分。
2020-11-07 64 瀏覽
牛県小牛柳小牛樓嘅肉非常之柔嫩一個人嘅份量都啱啱好夠食而且牛肉味足好味又淋身牛橫膈膜腹肉橫膈膜肉,識落爽口牛味重有咬口配埋阿根廷嘅青草醬識落好有清新嘅味道紅酒牛肉汁加落去令到牛肉嘅味道立即帶咗出嚟仲可以加$15叫咗個套餐, 跟飯,薯菜,湯同沙律都幾抵沙律同埋湯都非常之新鮮超重嘅蕃茄味薯條都大大條好好味好有薯仔味比起出邊嘅石板燒牛依度嘅性價比都算高值得推介
牛県

小牛柳
小牛樓嘅肉非常之柔嫩
一個人嘅份量都啱啱好夠食而且牛肉味足好味又淋身

牛橫膈膜腹肉
橫膈膜肉,識落爽口牛味重
有咬口

配埋阿根廷嘅青草醬識落好有清新嘅味道
紅酒牛肉汁加落去令到牛肉嘅味道立即帶咗出嚟
仲可以加$15叫咗個套餐, 跟飯,薯菜,湯同沙律都幾抵

沙律同埋湯都非常之新鮮超重嘅蕃茄味
薯條都大大條好好味好有薯仔味

比起出邊嘅石板燒牛依度嘅性價比都算高值得推介
2020-11-04 81 瀏覽
朋友成日都話想食石燒牛,上網揾到話牛県好好食,就黎試下,真係好好食,叫咗兩個牛。最好食係牛柳,好淋,鐘意食幾熟就自己控制,味道又啱啱好 唔好睇咁細塊,其實好飽嫁。會再黎食,好值得
會再黎食,好值得
住在荃灣,久唔久就會到牛県大快朵頤,相比其他石燒牛店,牛県更著重不同部位牛扒嘅分別,而非一味sell和牛。亦因為牛県,小弟都學多咗有關牛肉嘅知識。早排亦有去再食牛県,果次叫嘅係是日special 300g 牛扒。先上沙律,新鮮蕃茄配上柚子醋,酸甜醒胃,亦為一陣嘅牛扒打好底。再來係西蘭花湯,老實說並不出色,湯並未能釋出西蘭花獨有香味,反而加上香草後增強咗其草青苦澀味道。平時嘅西湯並唔會出現依種情況,應該只係當晚失手。其後主角石燒牛登場,一上枱,牛扒油脂香撲鼻而來,食落牛肉味濃郁,而且亦不斷有散發油香。想更有咬口,可以順紋切;如想食腍身牛肉,逆紋切則更理想。我就較愛逆紋切。配上有飯素嘅珍珠米飯,十分匹配。講開又講,每次諗點樣切割牛扒,都算係我食石燒牛時個人嘅小樂趣。😂美中不足嘅係燒耐咗牛扒底部會過熟變硬。同時,牛扒太厚,以致離石板較遠嘅牛肉會有點過生,做成生熟不均嘅情況。不過我諗依個係石燒牛店嘅通病。配上石燒牛,白飯都可以整多兩碗!

沙律

西蘭花湯

牛扒

配上石燒牛,白飯都可以整多兩碗!
沙律
牛扒
2020-10-30 83 瀏覽
第一次食石燒牛!整體感覺幾好😚.今次叫咗兩款牛:牛側腹扒($138)同埋小牛柳($148)有得揀200/300/400克,今次兩款都叫咗200克,我覺得份量都已經夠💁🏻‍♀️.牛肉送上枱嘅時候係一成熟,跟住自己先喺高溫岩石上面煎到啱自己嘅熟度😋我會一開始就切開一舊舊先再煎。算係叫做有得玩有得食🤣我覺得都幾得意🥰不過注意⚠️煎嘅時候會有少少彈油㗎🙈餐廳亦都會提供圍裙,好貼心呢!.另外注意牛肉如果一直放岩石上,好易煎到過熟🙈所以記得一開頭就問店員拎多隻碗😆可以用嚟放煎完嘅牛肉。今次兩款牛肉都幾好食!冇筋之餘又唔韌唔嚡,食落有牛肉味。就算有啲唔小心整到全熟食落都唔會嚡🤪牛肉會附有醬汁,但係唔點醬都已經好好食😋.另外都加咗$32轉做套餐,可以喺白飯、薯條、湯、沙律同埋汽水入面揀三樣。白飯係必叫啦!牛扒送白飯好正㗎😋薯條份量都幾多,即叫即炸,熱辣辣又香脆。.整體真係幾滿意😆
第一次食石燒牛!
整體感覺幾好😚

今次叫咗兩款牛:牛側腹扒($138)同埋小牛柳($148)

我會一開始就切開一舊舊先再煎。

算係叫做有得玩有得食🤣我覺得都幾得意🥰
不過注意⚠️煎嘅時候會有少少彈油㗎🙈
餐廳亦都會提供圍裙,好貼心呢!

另外注意牛肉如果一直放岩石上,好易煎到過熟🙈

所以記得一開頭就問店員拎多隻碗😆可以用嚟放煎完嘅牛肉。

今次兩款牛肉都幾好食!冇筋之餘又唔韌唔嚡,食落有牛肉味。

就算有啲唔小心整到全熟食落都唔會嚡🤪
牛肉會附有醬汁,但係唔點醬都已經好好食😋

白飯係必叫啦!牛扒送白飯好正㗎😋
薯條份量都幾多,即叫即炸,熱辣辣又香脆。
整體真係幾滿意😆
2020-10-17 97 瀏覽
難得黎開荃灣,幾姊妹決定去試下呢間係荃灣享和街的「牛県」,想食石板燒牛好耐😍去唔到日本,黎呢間頂住先。我地大嘅等左30分鐘左右就有位,不過坐吧枱位置。餐廳環境有啲迫,似足日本😂😂傾計辛苦左少少,張木椅子🪑唔係幾好坐,個背脊頂住好唔舒服。我估餐廳都想做到似日本,速食文化,食完就走。我地幾個都決定叫「牛橫隔膜腹肉」200g對女仔黎講份量岩岩好,$138加$32 就可以有埋飯、沙律、飲品。埋單每人$187 都可接受。食之前每人派咗條圍裙,上枱時件石燒牛有張吸油紙隔住,以免彈到周圍都係,相當貼心。「牛橫隔膜腹肉」係熱辣辣既石板上燒左陣,差不多彈完油我地先開始切,入面仲係半熟狀態,你可以隨你喜好燒到幾熟都得,入口都好香濃,好有口感相當juicy,下次要帶媽咪黎試吓🥰總括黎講呢餐都幾滿意,係坐得唔係咁舒服之外,其他都ok🥰上菜好快,服務員都有禮貌。服務 🌟🌟🌟🌟🌟抵食 🌟🌟🌟🌟🌟食物 🌟🌟🌟🌟🌟環境 🌟🌟🌟

我地幾個都決定叫「牛橫隔膜腹肉」200g
對女仔黎講份量岩岩好,$138
加$32 就可以有埋飯、沙律、飲品。
埋單每人$187 都可接受。

服務 🌟🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟🌟
食物 🌟🌟🌟🌟🌟
環境 🌟🌟🌟

• 牛橫隔膜腹肉
2020-10-16 3518 瀏覽
今日同同事去慶生,佢話想食牛。而咁啱喺佢屋企附近,就有間食石燒牛嘅餐廳,佢話不如去呢間吧。呢度嘅環境乾淨整齊,燈光黃黃,都幾有氣氛,坐得舒服。我哋叫咗兩份熱石燒牛,我哋唔算大食,所以每人嗌咗各200g嘅牛套餐。我哋揀左餐湯,沙律,薯條,飯同飲品。呢度嘅飲品係罐裝,有我鍾意嘅雀巢檸檬茶,而同事就揀咗可樂。食熱石燒牛,通常都係日式嘅麵豉湯,而呢度就比較特別,係西式嘅蕃茄濃湯,飲落酸may may,口感實在。而沙律係蕃茄沙律,入口新鮮,沙律醬汁係醋,兩款都是開胃之選。薯條係剛剛炸起,食落鹹鹹地,加上茄汁一齊食就係最佳配搭。好耐無食過炸嘢,所以我就幾鍾意,覺得好好食。職員話今日嘅是日推介係牛腹心肉,牛腹心肉比較瘦同幼嫩,所以我就揀左呢個。嚟嘅時候肉只係一成熟,我哋可以用熱石板煎到自己鍾意熟嘅程度。入口真係唔肥喎,肉質比較結實,帶點肉汁,好味。旁邊有兩個款醬汁,都是自家製的,一個係阿根廷青醬,我比較鐘意呢個醬,呢個醬比較清新,係草青味,配牛扒好夾。而另一個係紅酒牛肉汁,呢個醬就比較濃,鐘意濃味就要揀佢。另一款係牛側腹扒,呢款扒油脂比較豐富。同事話脂肪分佈平均,肉質亦很淋,每一口都充滿肉汁,佢話配
呢度嘅環境乾淨整齊,燈光黃黃,都幾有氣氛,坐得舒服。
呢度嘅飲品係罐裝,有我鍾意嘅雀巢檸檬茶,而同事就揀咗可樂。

另一款係牛側腹扒,呢款扒油脂比較豐富。同事話脂肪分佈平均,肉質亦很淋,每一口都充滿肉汁,佢話配埋紅酒牛肉汁仲合適,令牛嘅味道更加濃,口感幼滑。
食牛肉當然要配白飯,呢個白飯軟硬適中,上面加咗一啲味素,帶點鹹味,加埋牛肉一齊食,一流。

2020-10-15
慶祝紀念
生日
2020-10-15 153 瀏覽
以前經常覺得鋸扒係一件好奢侈嘅事,但至從自助式石燒牛扒出現後成件事就平民化咗,不過亦因為咁質素相對參差,幸好今次試嘅呢間牛県各方面都做得唔錯淨係牛肉都有五款選擇,我地揀左CP值較高嘅平鐵牛扒同貴少少嘅牛側腹扒,再每人加配左個五選三套餐個人覺得個五選三套餐幾抵食(+$32@)無論係沙律、白飯同湯都唔馬虎:沙律個汁唔係普通油醋汁或者麻醬,而係味道清新獨特嘅紫蘇沙律汁;白飯灑有飯素,令整體賣相同味道都增添不少;而麵豉湯入面更加有3大隻蜆~出乎意料呢❤️平鐵牛扒200G $108平鐵牛扒係指牛三角肩對上嘅部位,口感柔軟,肉味濃, 不過普遍黎講會比較多筋,但呢到又唔係好食到d筋,估計塊肉有事先處理過,挑走左d筋,所以口感會比較一致牛側腹扒200G $138牛側腹扒則係連接牛胸同牛腹之間嘅部位,由於纖維同脂肪較多,口感相對豐富,肉味鲜甜又有油香~牛油炒蘆筍 $48食得太多肉叫返個小菜平衡一下,擺盤精緻,蘆筍爽嫩鮮甜有牛油同芝麻香,值得推介~

個人覺得個五選三套餐幾抵食(+$32@)

平鐵牛扒200G $108

牛側腹扒200G $138

牛油炒蘆筍 $48
2020-10-08 2183 瀏覽
今日去荃灣搵食, 係球場個邊聽聞有間食STONE GRILL 既日式牛扒店幾正, 佢地D牛扒出哂名, 好多街坊都知, 無理由唔去試下, 星期二晚七點鐘去到` 都幾FULL下, 好彩都有兩個BAR枱位, 好過無, 因為入到去聞到D牛扒味已經口水都流埋, 由於對牛既部位唔係咁了解, 店員推介咗我地食今期限定既牛腹心肉, 一隻牛得好少, 唔係次次都有, 講到咁唔試唔得啦, 另外就係叫咗個牛側腹肉, 聽講係油脂分佈最平均, 熱賣皇牌, 我地加咗32蚊加配菜, 五選三, 我地點咗薯條,白飯,湯, 同沙律, 要講講係佢個西洋菜湯, 係西式既做法, 好CREAMY, 好濃西洋菜味, 必試的, 好快兩份肉都上埋啦, 石板煎住咁上真係好正, 未食已經俾個陣香氣吸引住, 首先緊係食腹心肉先啦, 講到咁少有, STONEGRILL既食法係先切少少, 再按自已喜愛既生熟度係石板上再煎, 本人喜歡熟少少, 肉味會濃D, 腹心肉果然係正喎~ 肉質係爽爽地, 有咬口, 唔太肥, 但係肉味好濃, 果然無介紹錯, 再試係牛側腹肉, 相對地佢油脂多少少, 仲意食油香既要點佢啦, 肉質好林, 一口牛再一口白飯, 哩個日式食法真係好偷飯, 好快就食哂成碗飯, 食牛扒最緊要就係要夠熱, 哩個食法堅係正, 會再去, 講真, 百零蚊, 自己去一田買都差唔多價, 不如出街食, 仲要咁好質素, 完
2020-10-06