招聘中
$17,300+
月薪
2021-09-28 46 瀏覽
今日同朋友食晚飯,咁啱講起大家都想試牛大人。於是就去試下。好彩我地一早訂咗位。我地到餐廳門口嘅時候有超多人係門外等位。入座之後等地選擇咗極上和牛吃到飽套餐,至於湯底我地就揀咗牛大人紅燒牛骨鍋。除咗用QR code點餐之外,餐廳亦都有自助吧供應。除咗一般火鍋店必有嘅醬料區同飲品區之外。我自己就好鍾意佢有大量蔬菜同埋打邊爐食物比客人自己拎。值得一讚嘅係,每樣食材都會用個盒裝住。而且有蓋冚住。衛生一流。和牛丸,呢一個必食,牛味勁濃,咬落去勁香。而且肉汁勁多。M5 和牛,和牛油脂分布平均,基本上淥一淥放入口到食一流。牛胸爽,又一個必食item。本來以為係一舊肥膏。但食落又幾爽口。除咗牛之外,亦都有好多選擇。例有海鮮,蝦,魚,鴨血等等。我地亦都點咗一支米酒,雖然支酒有10%酒精成份,但飲落去甜甜地。米酒味勁濃郁。值得推介。以呢個價錢食到咁多嘢食。確實抵。

和牛丸,呢一個必食,牛味勁濃,咬落去勁香。而且肉汁勁多。

M5 和牛,和牛油脂分布平均,基本上淥一淥放入口到食一流。

除咗牛之外,亦都有好多選擇。例有海鮮,蝦,魚,鴨血等等。

以呢個價錢食到咁多嘢食。確實抵。
2021-09-27 39 瀏覽
今天心血來潮想試試牛大人台式火鍋,就決定起行,途中預訂荷李活店,但即使閒日亦不能即時入座,要等成1個鍾1345才有位入座,午市無2個鐘選擇,唯有選90分鐘,但鴨血無貨,原本最想試的就是鴨血,台式火鍋的代表,所以大失所望…食物上得快而齊,款式選擇就普通普通。肉滑好,飲品有無糖無氣的選擇可惜唔見寬粉…

可惜唔見寬粉…
Master Beef♨️ All You Can Eat🐮🥢💫..每隔一排就會心思思想打邊爐,而最近都會諗起人氣火鍋之選牛大人👻,因為質素真係有所保證❤️,最重要係朋友們都鐘意食呢。一間台式任食火鍋店,提供9種不同湯底款式。牛肉種類都可以因應自己要求而選擇:安格斯、和牛,分唔同等級呢。餐廳仲有由台灣✈️ 直送美食,質素不錯吃。每位仲會附送2粒M9和牛牛丸🍡呢,牛味濃又juicy。最高級別 ll $298牛肉篇:澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、✨美國Prime 極級肩里肌、牛胸爽、安格斯特選牛板腱海鮮類:鮮甜海蝦、台灣鱸魚片、真台灣鯛魚片、脆肉鯇魚片、脆肉院魚腩、新鮮沙白、順德鯪魚球台灣小食篇:士林鹽酥雞、真豬小香腸、✨糖醋甜不辣、魚香皮蛋豆腐、梅甘酥脆薯滷水類:✨牛媽秘製滷水筋、牛媽秘製滷水肚以上都係我其中既推薦。其中澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、美國Prime 極級肩里肌,都係必吃呢🐮 牛味濃、油花重、肉質滑,都可以因為自己口味去揀選。海鮮🦐🐟🦑🐚 選擇不少又新鮮。台灣小食款款我都喜歡,其中既糖醋甜不辣,炸得香口又帶點煙韌,加上甜酸糖醋,惹味又有咬口,亦中和膩感呢。而滷水類別更係牛

每位仲會附送2粒M9和牛牛丸🍡呢,牛味濃又juicy。

最高級別 l[澳洲極上和牛吃到飽]l $298
牛肉篇:

海鮮類:

台灣小食篇:

滷水類:
✨牛媽秘製滷水筋、牛媽秘製滷水肚

而滷水類別更係牛媽秘製系列呢:滷水牛筋、滷水牛肚,前者膠質滿滿充滿骨膠原,而牛肚肉質炆至腍滑入味,都係不錯既選擇喔。

食完火鍋想甜一甜❓Movenpick 雪糕之外, 仲有Häagen-Dazs limited edition 既Sorbet , 都值得一試。每次都食到肚皮滿滿🥳。

鐘意飲酒既朋友,餐廳仲有由台灣直送既米酒🍶。黑米釀 (抗衰老作用) & 小米釀 (降血壓 促進血液循環),可以飲酒同時養生呢,別錯過喔。
×××[牛大人台灣火鍋吃到飽 -Master Beef]×××
©旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
今日中午同女朋友食和牛餐90分鐘自助。要book枱,openrice book,兩三日前要訂。去到都等左一陣。叫左牛骨湯同麻辣湯,加左50蚊。牛骨湯好難食,好甜。麻辣湯還好,有點濃。講返野食,滑好好食,特別係章魚珍珠滑。丸唔錯,岩曬食丸人士。冷泡茶差左,雪糕得茶味,又苦,唔好食。牛肉得和牛入得口,但都一般般,叫左4-5轉,好似有兩轉唔係同款,懷疑魚目混珠。第一次食好好食,今次食覺得無特別。值得一讚,環境同洗手間都乾淨。我諗呢間都係間中,一兩個月食一次。
今日中午同女朋友食和牛餐90分鐘自助。

要book枱,openrice book,兩三日前要訂。
去到都等左一陣。

講返野食,滑好好食,特別係章魚珍珠滑。
丸唔錯,岩曬食丸人士。
冷泡茶差左,雪糕得茶味,又苦,唔好食。

第一次食好好食,今次食覺得無特別。
值得一讚,環境同洗手間都乾淨。

我諗呢間都係間中,一兩個月食一次。
2021-09-25
10 分鐘 (堂食)
  • 章魚珍珠滑
2021-09-26 53 瀏覽
左等右等,等到頸都長哂,終於有機會食到牛大人,一賭下佢咁美妙嘅風采!今次食嘅係位於旺角荷里活商業中心嘅分店,地點都算易搵,一入到去就已經俾佢哋好多種類食物吸引咗😍坐低後嘅安排都唔錯,好快會有店員serve你,問你想要咩餐同湯底。今次我哋揀嘅係澳州極上和牛吃到飽套餐,至於湯底就係台中蒜頭雞鍋,見到佢有個推薦就二話不說點咗了。然後就可以掃qr code落單,但要留意嘅係qr code只限落肉類、小食、少量飲品同要加錢嘅食物,其他就要攞住個兜以自助餐形式出去夾。首先講下個湯底,一個字,清!除咗雞之外仲有娃娃菜同杞子,真係個養生鍋,啱哂我呢啲貪靚之人🤣至於食物,種類都可以話係十分之多嘅!我地呢個套餐包咗最頂級嘅和牛,牛肩卷同牛板腱都係十分出色,油脂分怖平均而且都好入口即溶,啱哂我哋呢啲牛魔🤣但最驚喜嘅係係佢隨餐附送嘅和牛丸,唔係講笑真係用和牛打出嚟,一咬落去啲牛汁即係唧哂出嚟,讚啊👏🏻👏🏻除咗肉類,佢哋其他食物都係好高質嘅。蟹子墨汁漿都好爽滑,最得意係竟然有原粒墨魚喺入面,呢個真係估佢唔到,不過呢,放咗落去就真係迅速縮水,建議唔好放咁細舊落去,會唔見咗😂😂另外仲有我最愛嘅麻辣鴨血,呢樣就真係貫

除咗肉類,佢哋其他食物都係好高質嘅。蟹子墨汁漿都好爽滑,最得意係竟然有原粒墨魚喺入面,呢個真係估佢唔到,不過呢,放咗落去就真係迅速縮水,建議唔好放咁細舊落去,會唔見咗😂😂另外仲有我最愛嘅麻辣鴨血,呢樣就真係貫徹咗台灣火鍋嘅特式,唔係到到有得食🤫🤫我亦都想私心推薦下王子麵,佢其實唔特別,只係普通嘅泡麵,但佢食落去有一種好香嘅蛋味,而且偏扁身,作為福麵愛好者嘅我真係好愛佢🤪🤪

甜品都係另一個highlight,有Movenpick同哈根達斯任君選擇。今期哈根達斯仲要有隻新嘅Lime Mojito Sorbet,今次嚟到咁啱試埋,真係超好食,不過原來佢都有酒精成份,記得唔好食咁多杯,一陣醉住走😂😂😂

總括嚟講,成個體驗都好好,會回頭🥰🥰
2021-09-23
2021-09-26 25 瀏覽
食咗咁多次牛大人,今次終於試咗最貴嘅set啦🤣極上和牛吃到飽(晚市2小時) ($268/位)-今次叫咗台灣鳳梨雞鍋,入面仲有苦瓜、小魚乾、乾香菇等等,充滿台灣嘅味道😋👍🏻全程煲住隻雞,令到啲食材清得嚟又好香雞湯味😍-食材方面,不得不提牛媽秘制滷牛系列🤣滷牛筋煲到起曬膠先夾起身食,但都唔會冇咗陣滷水味😋而滷牛肚都好香好有咬口,係必叫嘅食材👍🏻😋另外仲有唔同嘅台灣小食😍甜不辣煙靭香口,鴨血煮得入味,都係牛大人嘅必食之選🥰-講番主打嘅牛肉,最欣賞佢哋嘅澳洲和牛M5牛肩卷同安格斯牛小排,非常軟腍,仲幾重牛味🐮而澳洲M9和牛牛丸都超推薦,簡直係將和牛嘅精髓搓埋做一粒丸🤣一咬落去就有牛肉汁嗶出嚟,好難用言語去形容果種正😮‍💨-食飽曬之後仲有杯Movenpick嘅雪糕做甜品🍨結束熱辣辣嘅一餐🤣🤣
食咗咁多次牛大人,今次終於試咗最貴嘅set啦🤣
極上和牛吃到飽(晚市2小時) ($268/位)
2021-09-25 28 瀏覽
Enjoy hotpot with all the meat!好食和牛除咗燒肉,薄切放題一樣好味!油花均勻🥢晶瑩剔透,一碌即熟更加可以享盡嫩滑鮮味。香濃嘅藥膳牛蒡鍋,邊爐住都可以養下生💞嫩滑嘅魚香皮蛋豆腐,有皮蛋做點綴好味又特別!😍牛媽祕制滷水必試滷牛肚,香濃滷水汁入味層次up~美國PRIME極級肩里肌肥瘦均勻,肉質厚實夠肉香🥰小食之梅甘酥脆薯,有酸甜梅子粉,脆口又好味🤩甜品仙草凍冰涼清新,解暑之餘更有仙草香甜😙

牛媽祕制滷水必試滷牛肚,香濃滷水汁入味層次up~

美國PRIME極級肩里肌肥瘦均勻,肉質厚實夠肉香🥰

2021-09-24 39 瀏覽
我第一次食牛大人,聽講佢哋話好難book,咁啱我個friend又傻更更book到喎,於是乎我們一行四個人走咗去食最貴嗰個餐($298)。 由於用手機落單,而我又忙於食嘢(因為我正在進行減醣餐單,所以專注食肉同埋菜),所有order都係由我個friend操控,根本就冇機會影相,影menu╮( ̄▽ ̄"")╭ 白桃烏龍,飲咗兩支。感覺少糖,冇咁內疚🤪 因為係新會員嘅關係,可以叫一個鴛鴦鍋而唔使加錢($50),但我都唔記得咗嗌咗乜嘢鍋底😂😂😂╮( ̄▽ ̄"")╭ 我個朋友話要買叫呢一隻最貴嘅極上和牛餐($298),先有機會食嗰隻牛(應該係M5牛肩卷吧,我都唔記得係咩,睇番網上menu先估係佢)。但真係幾正嘅。 佢哋嘅推介係貴價M5牛肉,同埋鴨血,再狂飲佢哋嘅冬瓜茶(我就冇試過)。 總評,不過不失! 肉類食物種類豐富,但係最令我驚喜係,我最後先攞嘅芋頭丸(喺外面雪櫃自己拎,唔使order)。

白桃烏龍,飲咗兩支。感覺少糖,冇咁內疚🤪

╮( ̄▽ ̄"")╭

總評,不過不失!

• 炸芋頭丸
呢間人氣大熱過江龍嘅牛大人台灣火鍋吃到飽喺旺角都有兩間,呢次去嘅係旺角荷里活商業中心分店。呢度有9款不同嘅湯底,呢次揀左個湯底牛大人紅燒牛骨鍋,湯底經過慢火燉煮,帶有清香濃厚嘅牛骨味道,湯底食落帶點辣,都幾惹味。佢哋呢度有3款嘅套餐可以選擇分別係精選嫩牛,美國SRF極黑牛,澳洲極上和牛,而較高級嘅套餐仲可以食埋較低級嘅牛款。我哋揀咗最貴嘅澳洲極上和牛,套餐入面有7款唔同等級嘅牛肉任點任食,入面最值得食當然係澳洲和牛M5牛肩卷,肉嘅顏色鮮明,油脂分布平均,食落會有入口即化嘅感覺,牛肉味濃,令人一食上癮。而除左牛肉外,佢呢個套餐仲有數款不同嘅肉類,比較欣賞係豬五花,肉質夠哂爽滑,仲有各類嘅海鮮,好似脆肉鯇魚,沙貝,鮮蝦同埋各式嘅魚漿等等。講到魚漿就要試下蟹籽墨汁漿,墨魚肉夠哂鮮味,加埋蟹籽為其增添口感。自助區方面,有好幾個嘅大保鮮櫃,入面整齊放哂啲常見嘅火鍋配料,蔬菜等等,種類選擇多,乾淨又衛生。仲有多款不同嘅醬料,佢入面有啲係店家秘製醬汁,出面都未必食到,而我就鍾情佢哋嘅豬肉醬,醬汁味道帶甜,好好味。而飲品方面佢哋喺自助區放左數個大型雪櫃,整齊排列各式各類嘅飲品,有各種嘅汽水,啤酒,有台
自助區方面,有好幾個嘅大保鮮櫃,入面整齊放哂啲常見嘅火鍋配料,蔬菜等等,種類選擇多,乾淨又衛生。仲有多款不同嘅醬料,佢入面有啲係店家秘製醬汁,出面都未必食到,而我就鍾情佢哋嘅豬肉醬,醬汁味道帶甜,好好味。而飲品方面佢哋喺自助區放左數個大型雪櫃,整齊排列各式各類嘅飲品,有各種嘅汽水,啤酒,有台灣獨有嘅蘋果梳打,亦都有佢哋自家製嘅茶飲。每款都能消膩解渴,好啱食火鍋嘅時候飲。
佢哋除左火鍋用料上乘,佢哋仲提供不少台灣特產,好似蛋餃,鴨血,排骨酥,而我自己就最欣賞係牛媽秘製嘅滷水,分別有大腸,牛肚,牛筋三款嘅滷水,夠哂淋身入味,唔會比湯底影響到滷水嘅味道,非常值得一試。

2021-09-22 29 瀏覽
一講起牛大人~大家應該都會唸起佢地既招牌湯底秘方麻辣鍋不過今次~唔想食辣~所以試左哩個期間限定既藥膳牛蒡鍋哩個湯底~鍋內有芫荽~牛蒡同埋一D藥材係裡面~聞落有少許藥膳味~食落~藥膳味其實又唔太重~反而覺得佢幾鮮甜添~感覺幾養生~另外~見到佢地店內有唔少poster係度介紹佢地既酒類新品小米釀($188/支)屏東名品~仲可以降血壓~促進血液循環~含豐富維生素添~忍唔住叫左黎試下~甜甜地咁~幾易入口~而且味道都不錯~女仔應該幾鍾意飲~澳洲極上和牛($298)每位送澳洲M9和牛牛丸2粒送既和牛牛丸勁香牛味~而已咬落仲好JUICY勁多汁添~牛方面我就主力食左哩2款~澳洲和牛M5牛肩卷安格斯牛小排尤其是澳洲和牛個款~牛味濃~食落口感軟綿綿咁~油脂平均勁好味~不過如果覺得哩2款油花太多的話~美國prime極級肩里肌哩款會係一個唔錯既選擇~食落感覺瘦返少少~牛之外~漿類~都係我必點同勁encore其中蟹籽墨汁漿~澎湖花枝漿哩2款真係大推!!!!新鮮彈牙之外~裡面仲要勁多料~仲有d熟食好似台灣小香腸~鹽酥雞等等~可以叫黎回味一下台式夜市小食既味道~過下口癮都唔錯~除左用QR CODE落order外~其
一講起牛大人~

大家應該都會唸起佢地既招牌湯底秘方麻辣鍋
不過今次~唔想食辣~所以試左哩個期間限定既藥膳牛蒡鍋

哩個湯底~鍋內有芫荽~
牛蒡同埋一D藥材係裡面~
聞落有少許藥膳味~
食落~藥膳味其實又唔太重~
反而覺得佢幾鮮甜添~感覺幾養生~

屏東名品~仲可以降血壓~促進血液循環~
含豐富維生素添~忍唔住叫左黎試下~
甜甜地咁~幾易入口~而且味道都不錯~
女仔應該幾鍾意飲~
澳洲極上和牛($298)
每位送澳洲M9和牛牛丸2粒
送既和牛牛丸勁香牛味~而已咬落仲好JUICY勁多汁添~
牛方面我就主力食左哩2款~

澳洲和牛M5牛肩卷
安格斯牛小排
尤其是澳洲和牛個款~
牛味濃~食落口感軟綿綿咁~
油脂平均勁好味~
不過如果覺得哩2款油花太多的話~
美國prime極級肩里肌

哩款會係一個唔錯既選擇~
食落感覺瘦返少少~
牛之外~漿類~都係我必點同勁encore
其中蟹籽墨汁漿~澎湖花枝漿
哩2款真係大推!!!!

新鮮彈牙之外~裡面仲要勁多料~
仲有d熟食好似台灣小香腸~鹽酥雞等等~

可以叫黎回味一下台式夜市小食既味道~過下口癮都唔錯~
除左用QR CODE落order外~
其實出面仲有唔少配菜可以拎~仲要寫明係台灣直送~

真係花多眼亂~樣樣都好想試下架~
飲品方便~除左自助區內既冷泡茶系列之外
我仲好鍾意叫佢地杯冬瓜茶黎飲~
古早味呀!!!台灣的味道呀!!

快樂既時間過得特別快~120分鐘過後~
當然就係甜品時間啦~

今次我地要左一杯MOVENPICK雪糕~
另一份就要左台中仙草凍~
哩個仙草凍~一D都唔hea架~
勁足料~勁好味~
打完邊爐食真係透心涼~
其實~真係唔止以上提過既野食~
仲有好多好多~都好好味~
2021-09-07
  • 藥膳牛蒡鍋
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 台中仙草凍
2021-09-21 25 瀏覽
呢間餐廳由台灣師傅親自主理,主打台灣地道特色湯底,嚴選高質嫩肉、台灣直送火鍋配料、經典夜市小吃同手調飲品🇹🇼主打3️⃣款火鍋套餐,澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐都只係$298,任食超過90款食物😱🍲阿嬤養生濃湯鍋用大骨原湯做基底,加入大量新鮮蔬菜同多種養生藥膳,包括有當歸、川芎、黨蔘、紅棗、生薑片、大白菜、菇菌等,味道清香回甘,最能突顯食材嘅鮮味👍🏼值得添食🥓牛胸爽:屬胸腔肋骨中軟骨部位,口感爽脆彈滑,油香四溢🐂安格斯牛小排:屬牛前胸肋骨肉,呈大理石紋油脂,肉質柔軟滑嫩,牛味香濃🐃澳洲和牛M5牛肩卷:屬牛後頸肉,油花分佈均勻,肉質軟嫩細緻,肉味同油香齊全🐮手切封門柳:屬牛橫膈膜下面嘅肌肉,入口軟腍有嚼勁,肉味最濃🧆澳洲M9和牛牛丸:牛丸食落爽彈多汁,啖啖和牛味🐚新鮮沙白:沙白肉厚飽滿,鮮甜冇沙🍠梅甘酥脆薯:外層炸至金黃酥脆,蕃薯肉香甜綿密,灑上少量話梅粉🥙魚香皮蛋豆腐:豆腐清涼嫩滑,皮蛋甘香軟綿,加上秘製醬汁同木魚絲,非常開胃🦑澎湖花枝漿:花枝漿爽口鮮味,配上彈牙魷魚粒,口感非常豐富
🍲阿嬤養生濃湯鍋
👍🏼值得添食
🥓牛胸爽:屬胸腔肋骨中軟骨部位,口感爽脆彈滑,油香四溢
🧆澳洲M9和牛牛丸:牛丸食落爽彈多汁,啖啖和牛味
🐚新鮮沙白:沙白肉厚飽滿,鮮甜冇沙
🦑澎湖花枝漿:花枝漿爽口鮮味,配上彈牙魷魚粒,口感非常豐富
澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐
2021-09-18
澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐
2021-09-20 24 瀏覽
真係好鍾意食,但唔係成日book到位~ 今日終於一早等位~每次都人頭湧湧。難得食到,當然要食最好!食足兩個鐘!揀咗極上和牛吃到飽!最正係晚市每人有兩粒和牛丸,每次都記得超香牛味,又大粒又彈牙! 叫完湯底,即去拎醬油、飲品!白桃烏龍及菊普好好飲!另外想飲酒,同朋友叫左小米釀!米酒好夠香,100%小米純釀。易入口,打邊爐飲啱哂!和牛好正,牛味好夠,叫左勁多,好好味!牛筋夠林,打邊爐正!最後食雪糕,每人有一杯~

叫完湯底,即去拎醬油、飲品!
白桃烏龍及菊普好好飲!

和牛好正,牛味好夠,叫左勁多,好好味!

牛筋夠林,打邊爐正!

最後食雪糕,每人有一杯~
上次食完牛大人之後一路念念不忘,一路叫朋友去book位,今次又有得食啦,仲要係去咗旺角嘅另一間分店添😍😍今次都係揀咗極上和牛套餐($308),貪佢入邊乜都可以揀同埋上次食嗰啲和牛都好好食🤤🤤夠鐘佢就會逐個叫再由職員帶位同介紹點餐同拎野食,安排得都幾好👍👍飲品同之前一樣都係有一排飲品櫃,今次我就拎咗啲台灣飲品蘋果西打,當然唔少得就係佢嘅冷泡茶啦,其他就係手機再點冬瓜茶😆😆行出去拎嘢食嘅路上見到佢啲廣告喺度介紹小米釀,好似好有益咁,又降血壓又促進血液循環,朋友又想試就叫左啦😝😗淺色嘅味就清清地,飲落去好似食緊酒釀丸子嗰隻質地,有少少甜味,非常易入口😙😙好啱女仔飲呀☺️☺️今次個湯底叫咗阿嬤養生濃湯,一邊係骨湯湯底配一啲藥材類仲有桃膠係入面,應該都幾滋補㗎💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️食肉獸朋友叫左好多🐮🐮有澳洲M5和牛牛肩卷,安格斯牛小排同手切封門柳,仲有中級既安格斯特選牛板腱,全部都好正,不斷encore 添,仲有跟餐既兩粒和牛牛丸勁多汁勁重牛味,都係揀呢個餐既原因之一🤣今次配料就叫多左好多漿類,因為出面冇得食丫嘛🤪🤪款款都好食,仲叫左d 滷水野同gg小香腸,勁有台灣既感覺☺️☺️其他出面拎既配料就蔬菜為主,

今次配料就叫多左好多漿類,因為出面冇得食丫嘛🤪🤪款款都好食,仲叫左d 滷水野同gg小香腸,勁有台灣既感覺☺️☺️其他出面拎既配料就蔬菜為主,食咁多肉要乖返dd😛

最後既甜品有movenpick雪糕或者台式甜品仙草凍,我地每款一份可以一齊食,食完都好滿足😚😚

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry旺角 #火鍋 #吃到飽
  • 台中仙草凍
  • 極上和牛吃到飽
2021-09-19 32 瀏覽
係香港打邊爐食火鍋呢個咁高興既舉動真係不分四季架~所以今日收工又約左個同事去食火鍋happy下🤗🤗🤗同以往一樣,部份配料同調味都係喺自助區度,飲品都係自取好中意呢度有好幾款台灣常飲既紙包茶 同蘋果西打😆😆我地仲貪得意咁order左杯威士忌冬瓜茶,估唔到酒味都幾得出喎~今晚要左濃味既紅燒牛骨湯做鍋底,帶有小小辣味後勁紅燒湯好惹味,食物都唔需要沾醬已經好夠味!!!食完juice既和牛牛丸後又點會唔食牛✨✨✨牛小排最為香軟, 牛板腱就肉味較為香濃~牛肉水準唔錯,連雪花豬都好值得試,肉質爽彈不韌!其他台灣直送既配料同小食都出色架,選擇仲有好多添:)黑輪同燕蝦餃係我去到台灣常食既小食黎架麻辣鴨血嫩而入味,可以無限追加好happy最後仲有雪糕或者仙草凍做甜品,爽呀!!!
係香港打邊爐食火鍋呢個咁高興既舉動真係不分四季架~

所以今日收工又約左個同事去食火鍋happy下🤗🤗🤗

同以往一樣,部份配料同調味都係喺自助區度,飲品都係自取

好中意呢度有好幾款台灣常飲既紙包茶 同蘋果西打😆😆

食完juice既和牛牛丸後又點會唔食牛✨✨✨

牛小排最為香軟, 牛板腱就肉味較為香濃~

牛肉水準唔錯,連雪花豬都好值得試,肉質爽彈不韌!

其他台灣直送既配料同小食都出色架,選擇仲有好多添:)

黑輪同燕蝦餃係我去到台灣常食既小食黎架

麻辣鴨血嫩而入味,可以無限追加好happy

最後仲有雪糕或者仙草凍做甜品,爽呀!!!
2021-09-17 27 瀏覽
我個人最鍾意[安格斯牛小扒],油脂分怖平均,賣相好靚仔,肉質柔軟嫩滑,入口細緻,牛鮮味濃郁🐮![澳洲和牛M5牛肩卷]嘅肉味更濃,牛脂肪甘香,肉質比較有嚼勁😁。[牛胸爽]好特別,好薄嘅軟骨質感,非常爽口,必試🤤![私房鴨血]都記得要食,好滑又 Q彈,淡淡香料味好惹味,浸完湯更一流。[章魚珍珠漿]好似係期間限定,滿滿海水鮮味嘅旗魚漿,配合章魚粒,鮮味又彈牙,好有驚喜😍😍![牛媽秘製滷水]有兩款,牛筋好入味又煙韌,原來配打邊爐都幾好。打邊爐梗係要飲啲嘢,[18+冬瓜茶]係威士忌🥃+台灣道地冬瓜茶,冬瓜茶嘅焦糖甜透出陣陣威士忌微辛,順口易入喉,好特別嘅 cocktail 🍹。唔記得講,今次選擇[藥膳牛蒡鍋]滋補一下,大量新鮮牛蒡&芫茜,健脾又下火,湯底仲有濃郁牛骨湯味😊。

[牛胸爽]好特別,好薄嘅軟骨質感,非常爽口,必試🤤!