招聘中
$17,300+
月薪
2021-10-12 60 瀏覽
心思思又去咗牛大人打邊爐!上次食完番尋味!今日去咗荷里活中心!一坐低梗係要出去攞啲蔬菜同丸類先啦!飲品柜真係多到花多眼亂!我都係最愛佢啲自家茶!健康無糖又好飲!今次叫咗呢個牛大人紅燒牛骨鍋真係好夠牛味,岩哂我呢個牛魔王😋先叫咗呢個糖醋甜不辣食吓先,食落有啲甜酸味同少少辣。唔錯!嘩食物到啦!我都係比較喜歡食牛肉同海鮮,所以叫咗啲澳洲和牛M5牛肩卷、鮮甜海蝦、新鮮沙白、美人花膠、脆肉鯇魚腩同必食既私房鴨血。瓜仔雞水餃台灣出名既水餃、口感鮮甜、細細粒幾好食。澳洲和牛M5牛肩卷最愛白桃烏龍

一坐低梗係要出去攞啲蔬菜同丸類先啦!

飲品柜真係多到花多眼亂!
我都係最愛佢啲自家茶!健康無糖又好飲!

今次叫咗呢個牛大人紅燒牛骨鍋
真係好夠牛味,岩哂我呢個牛魔王😋
先叫咗呢個糖醋甜不辣食吓先,
食落有啲甜酸味同少少辣。唔錯!

嘩食物到啦!

瓜仔雞水餃
台灣出名既水餃、口感鮮甜、細細粒幾好食。

澳洲和牛M5牛肩卷

最愛白桃烏龍

• 澳洲和牛M5牛肩卷
2021-10-10 711 瀏覽
攞咗飛一路行街等食呢間人氣爆燈嘅火鍋店,一入到去二話不說就梗係食過最貴嘅極上和牛吃到飽$298,個餐會送M9和牛牛丸,話晒都等咁耐,都唔好慳住食~好多種特色台式湯底,我揀咗藥膳牛蒡鍋,湯料好多,有藥膳味有芫荽味嘅清湯好味呀~我個餐包括左幾種肉類,一定要食嘅就係澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳、安格斯牛小排,夠嫩夠肉味,同普通肥牛冇得比~M9和牛牛丸超超超好食,爆汁彈牙,牛味又重,每人兩粒真係唔夠喉,好在仲有咁多其他嘢揀!海鮮類唔少,新鮮又大隻,海蝦、脆鯇魚片、脆鯇腩、沙白,手機落單冇漏單,乾淨,質素非常好。仲有好多台灣直送嘅火鍋料,例如水蓮、瓜仔雞水餃、台式蝦餃、台式蛋餃等等。自助嘅火鍋料區附近有好多醬料揀,旁邊仲有真滷牛肉飯,超級好食。手機仲可以點滷水豬腸、滷水牛肚、滷水牛筋,仲唔喺香港都歎到台灣滷水拼盤!桂花烏龍、洛神花茶,一個清清地,一個酸酸地開胃,仲有其他汽水果汁茶裏都係任飲,埋單之後又可以揀雪糕,Movenpick有幾隻味道揀,性價比唔錯,最緊要係食得快仲要食得晒😂~
M9和牛牛丸

我個餐包括左幾種肉類,
M9和牛牛丸
2021-10-09 41 瀏覽
前兩日嘅打風前夕,緊係打個邊爐先!今次再次到旺角荷李活商業中心嘅 「牛大人」,以台灣火鍋吃到飽做啅頭,湯底種類同肉質素都算 OK,今次同朋友們食中等價嘅「特級安格斯吃到飽 90分鐘 」Lunch Set,點咗都幾多人叫嘅「台灣鳳梨雞鍋」,半奶白色湯底入面係半隻雞,鮮鳳梨肉,苦瓜同娃娃菜,特別在於仲有魚乾仔😲以為有鳳梨湯就應該係甜嘅,原來無呢回事🤣即刻就用電話掃 QR Code 叫配菜先, 安格斯牛小排係個人比較鍾意嘅肉款,肥瘦都幾均勻。其他款式仲有安格斯特選牛板腱同西班牙豬五花... 蛋餃可以,鍾意食鴨血嘅朋友都唔好錯過!出面 bar 仲有唔同丸同菜,加埋任點既肉真係食到飽 😲仲有試埋佢嘅小食,最好食一定係「梅甘酥脆薯」,炸蕃薯加上梅粉,咸甜脆,好有台灣夜市 feel!其他仲有鹽酥雞,台灣腸,老油條等等台灣經典小食。記得點埋佢地自家製嘅桂花烏龍同洛神花茶呀,消滯唔錯 👌◎ 牛大人台灣火鍋吃到飽 ⚑ 旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

◎ 牛大人台灣火鍋吃到飽
⚑ 旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
2021-10-08 54 瀏覽
牛大人近嚟開得越來越多分店,已經冇以前咁難book啦🤤,琴日咁啱day Off,所以就約咗朋友一齊係平日去食牛大人。🥬春村白玉酸菜鍋店員推介我地揀依個湯底。最近喺街度食飯多咗,越嚟越熱氣,所以就揀咗呢個清淡啲嘅湯底,酸酸地唔會太單調,仲有啲薄豬肉片係底,作為湯底唔會太重口味但有幾好味㗎。🥩澳洲和牛M5牛肩卷🐮肉質鬆軟,就咁浸落去幾秒就已經熟左,呢度既牛肩卷好重牛味,油脂分佈得幾均勻,唔食唔得啦。🐟澎湖花枝漿🐟手打旗魚漿花枝漿同魚漿食落去口感爽口彈牙,又唔會太腥,係我次次黎都必點嘅食物,而且仲係台灣直送,非常之抵食呀。🐙小吃梅甘酥脆薯其實就係炸蕃薯粒,睇落去似鹽酥雞,但是我去其實番薯相當甜味,完全唔會覺得油膩,推薦推薦。18+冬瓜茶 +$38平時冬瓜茶就飲得多,估唔到落咗酒精嘅冬瓜茶都好好飲,濃度唔係幾高,如果飲厭咗白土烏龍都可以試吓叫呢個價,包保有新鮮感。🤤

🥬春村白玉酸菜鍋

🥩澳洲和牛M5牛肩卷🐮

🐟澎湖花枝漿
🐟手打旗魚漿

🐙小吃

18+冬瓜茶 +$38
2021-10-06 389 瀏覽
秋季差唔多到了, 必做既就係打邊爐, 最開心係同朋友一齊食一齊圍爐, 邊爐癮真係停不了, 所以上星期同朋友們約好左中午去食個台式火鍋, 我地可以瘋狂到當早午餐咁食, 未到12點已經好多人係門口等位入座, 一到時間就排隊入得我地揀左特級安格斯吃到飽90分鐘午餐, 個餐本身已有8款指定肉類, 有上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、西班牙豬梅肉片同花雕酒雞件等, 另外仲有多款台灣特色小吃同其他火鍋配料及冷泡茶飲品自取因為訓醒第一餐, 我地唔敢食咁辣, 所以叫左個台灣鳳梨雞鍋湯底好快湯底就送到黎, 入面好足料, 有兩大隻雞脾肉, 仲有鳳梨粒, 味道清甜, 雞脾肉質好軟熟仲帶有少許嫩最熱切期待係有得任食鴨血, 平時食鴨血都係配麻辣湯底, 但估唔到配依個鳳梨雞鍋都唔錯, 鴨血口感煙刃, 湯本身香濃味吸入鴨血中, 食完再點真係好正上腹牛五花同安格斯特選牛板腱厚薄適中, 唔會過厚又唔會過薄, 灼熟只係幾秒鐘時間一口咁食牛味突出, 口感軟熟實在, 油香平均, 之後再點幾盤質素都一樣咁好, 完全無參差另外再點左小食鬼馬老油條同梅甘酥脆薯, 油條灼一下就食得, 湯汁就少少脆口, 梅甘薯外層撒滿梅粉, 甘薯炸得香脆

另外再點左小食鬼馬老油條同梅甘酥脆薯, 油條灼一下就食得, 湯汁就少少脆口, 梅甘薯外層撒滿梅粉, 甘薯炸得香脆可口, 凍左依然咁好味

今次早午餐真係吃到飽大滿足, 相比晚市餐牌係無咁多野食, 但食物質素同服務都值回票價啦
午餐
2021-10-05 40 瀏覽
晚市火鍋首選一定係牛大人! 今日放工馬上黎拎位,好彩仲拎到,準時1930入座!自家冷泡茶唔多講,基本上依家間間火鍋店都有,但依家只要like 社交平台就送特飲金鑽愛玉冰!值得留意!今次同朋友揀左台中蒜頭雞鍋,蒜香唔錯,面對有半隻腫,夠足料~ 平時唔多食加工野,但佢既澳洲和牛牛丸必食!入口油脂超香,而且牛味濃,既爽口又彈牙!另一個抵食既地方就係任食蝦同蜆,兩款都夠新鮮,食落鮮甜又無沙最貴餐有最高級嘅M5牛,脂肪分布平均,入口易化 ; 牛小排,牛味重,但我同朋友都覺得咁多款肉都係封門柳最好! 肉味最濃又有咬口蔬菜方面必點水蓮! 因為來貨唔多,每次都唔會黎太多,但真係要快手,點左兩次已經賣哂無得再落order鴨血始終都係配麻辣先好食,今次個湯偏清,煮出黎既鴨血唔夠入味

2021-10-05 58 瀏覽
今次去到位於旺角嘅一間 專係食台式火鍋, 佢嘅主打係牛肉同埋一啲台灣小食, 其他一般火鍋店應該有嘅佢都應有盡有, 牛肉片嘅質素亦都相當唔錯, 同埋佢個小食台灣腸亦都幾惹味 仲有鹽酥雞, 佢有好多款湯底選擇亦都可以揀鴛鴦湯底 ,有辣有唔辣,任君選擇。 飲品方面亦都有好多唔同台式飲品, 我幾鍾意佢個白桃烏龍茶,唔係太濃味亦都唔太甜幾好飲,同埋亦都可以order酸梅湯或者烏梅茶, 我覺得烏梅茶真係幾好飲。 最後甜品佢都幾有心,有鮮草食同埋雪糕。
趁着三日連假最後一日黎食多次牛大人!熱潮從未減退,晚上七點依舊人頭湧湧,今次照舊食澳洲極上和牛120分鐘放題😀有超過10款肉可以任食!#shirley帶你去旺角今次就叫左必點嘅台灣鳳梨雞鍋,湯底用咗苦瓜配鳳梨煲成。味道非常清甜,而且湯底非常足料,仲有魚仔、花甲及黃牙等!私心推薦澳洲和牛M5牛肩卷,真係入口即溶,脂肪平均而且好夠肉汁!安格斯一口牛肉粒大小適中,而且口感鮮嫩。鍾意有咬口嘅可以試下手切封門柳。套餐附送澳洲M9和牛牛丸兩粒😀係出面絕對食唔到呢個味道~再食都係勁Juicy而且仲係新鮮嘅牛肉味!配料方面,差不多有成20款咁多!凍豆腐同蓮藕片真係誠意推薦,吸晒湯底嘅精華,仲有鴨血可以任叫!但疫情關係貨源有限,叫晒就冇啦~放假咁開心梗係要飲返杯🥃再encore旺角荷里活分店限定18+含酒精嘅冬瓜茶,係whisky溝冬瓜茶,幾過癮架😀!仲有多款台式飲品任君選擇。-📍 牛大人台灣火鍋吃到飽地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
#shirley帶你去旺角

📍 牛大人台灣火鍋吃到飽
地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
2021-10-02 42 瀏覽
終於食咗久仰大名嘅牛大人~我叫咗最貴+食物款式最多嘅澳洲極上和牛套餐$298,餐牌上面除咗酒精飲品同埋少量收費食物之外,其他食物同埋飲品都可以任點任食~湯底有十款可以選擇,每一款都好有台灣特色,我就選擇左期間限定嘅藥膳牛蒡湯,湯底好足料,又帶有少少藥材嘅香氣,好特別。Order系列推薦:牛肉類有每位贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸,牛肉味濃郁,質感彈牙,咬落去有湯汁爆出黎。美國PRIME極級肩里肌脂肪分布平均,肉味夠濃之餘,口感嫩滑!薄切一燙即熟,澳洲和牛M5牛肩肉牛肉味道濃厚,放入湯拖幾秒即可品嚐到美味的肉質。蟹籽墨汁漿+干貝鮮魚漿+章魚珍珠漿每一款滑都非常特別,必食之選!裏面有都有墨魚/章魚/干貝粒,口感豐富彈牙。紐西蘭羊卷肉嫩滑食落無根,帶有羊肉有的淡淡羊擅味。私房鴨血幼滑煙韌嘅口感,超好咬口,仲要大大嚿小食鹽酥雞、台式香腸、皮蛋豆腐,全部都好有台灣風味!自助區仲有各種丸類、蔬菜、豆腐同埋麵之類,當中好多都富有台灣特色,例如新竹米粉同埋王子麵!擺放整齊而且每款放喺獨立嘅包裝盒入邊乾淨衛生。飲品方面有個自助櫃,除咗汽水之外,仲有各種台灣紙包或者罐裝飲品,例如冬瓜茶或者蘋果西打,唔鍾意飲甜野

Order系列推薦:

牛肉類有每位贈送兩粒澳洲M9和牛牛丸,
牛肉味濃郁,質感彈牙,咬落去有湯汁爆出黎。

美國PRIME極級肩里肌
脂肪分布平均,肉味夠濃之餘,口感嫩滑!薄切一燙即熟,

澳洲和牛M5牛肩肉
牛肉味道濃厚,放入湯拖幾秒即可品嚐到美味的肉質。

蟹籽墨汁漿+干貝鮮魚漿+章魚珍珠漿

紐西蘭羊卷肉
嫩滑食落無根,帶有羊肉有的淡淡羊擅味。

私房鴨血
幼滑煙韌嘅口感,超好咬口,仲要大大嚿

小食鹽酥雞、台式香腸、皮蛋豆腐,全部都好有台灣風味!

飲品方面有個自助櫃,除咗汽水之外,仲有各種台灣紙包或者罐裝飲品,例如冬瓜茶或者蘋果西打,唔鍾意飲甜野嘅仲有多款冷泡茶。order嘅酸梅湯、烏梅汁強烈推薦!酸酸甜甜勁開胃!

最後仲可以每人選擇一款甜品,當日有冇movenpick 雪糕或者台式仙草凍,仙草凍超正,配料有花生、紅豆、珍珠同埋椰果,勁滿足!

不得不提嘅就係服務水平都好好,餐廳雖然好繁忙,但係員工積極主動收碟同埋上菜都好快。

2021-10-01 43 瀏覽
終於都黎到牛大人打邊爐啦~雖然好多分店,但係間間都爆場🙈仲要好難book先食到所以同友人都幾期待試試湯底🍽台灣鳳梨雞鍋湯底入面有半隻雞,帶濃郁既雞湯味同少少鳳梨香🍽眷村白玉酸菜鍋入面有好多酸菜,愈滾湯底既酸咪愈出勁開胃火鍋配料🍽菜同丸類就係出面自己拎,肉類同小食就可以係手機落單,種類勁多,而且樣樣都好好味。肉類🍽尤其是澳洲和牛M5牛肩卷、美國prime 極級肩里肌,牛味重而且入口易溶,肥瘦適中又冇筋。小食類🍽我最中意食酸酸甜甜既野,所以糖醋甜不辣、梅甘酥脆薯都好岩我口味😍飲品類🍽有多款自家茶類,白桃烏龍、桂花烏龍、菊花普洱、洛神花茶,我最中意洛神花茶,味道帶微酸,好開胃解渴😊
終於都黎到牛大人打邊爐啦~
雖然好多分店,但係間間都爆場🙈
仲要好難book先食到
所以同友人都幾期待試試

湯底
🍽台灣鳳梨雞鍋
湯底入面有半隻雞,帶濃郁既雞湯味同少少鳳梨香

🍽眷村白玉酸菜鍋
入面有好多酸菜,愈滾湯底既酸咪愈出勁開胃

火鍋配料

肉類

小食類

飲品類
2021-09-08
上次食過牛大人真係幾正帶妹呢個邊爐怪去試下今次去左旺角荷里活分店Book左位都小等左一陣(5-10 mins)太多人啦🤣店員要花時間處理—————————————————————上次試過鳳梨雞鍋雖然好味但成隻雞喺入面唔食又嘥食又飽所以都係叫啲無肉底嘅湯底試下但又唔想太燥熱於是叫左個養生濃湯湯底由於本身已經有蔬菜喺裡面所以個湯頭都幾清甜同感覺健康啲🙈上一次掛住打邊爐都無試過小食今次叫番啲小食試下先個魚酥皮蛋豆腐喺出面啲餐廳都好少見豆腐滑到好似食緊豆腐花咁雪一聲就吞左!唔知係咪唔同分店關係配料都有少許分別呢度有幾款魚片可以選擇除左大熱鯇魚仲有鱸魚同鯛魚好可惜冇晒鯛魚片 好似好吸引咁而鱸魚片第一次打邊爐咁食估唔到又幾正喎冇流失到D魚味切到細細舊但冇乜骨啱晒怕鯁骨嘅朋友仔!仲有啲牛肉漿同豬肉漿上次都無架試左個豬肉漿有啲似台灣腸入面嘅豬肉最特別係有個叫牛胸爽嘅東西上到嚟係幾片米白色嘅薄片原來呢塊薄片含有豐富骨膠原架食落有啲爽口 早知食多兩塊啦🤣之前好多人話好食嘅水蓮今次都試到其實有啲似莧菜嘅莖仲有台式火鍋一定要食嘅鴨血花蓮最出名嘅扁食 其實即係餃子不過叫做解一解旅行癮食左當去左啦!———————
上次食過牛大人真係幾正
帶妹呢個邊爐怪去試下
今次去左旺角荷里活分店
Book左位都小等左一陣(5-10 mins)
太多人啦🤣店員要花時間處理
所以個湯頭都幾清甜同感覺健康啲🙈
上一次掛住打邊爐都無試過小食
今次叫番啲小食試下先
個魚酥皮蛋豆腐喺出面啲餐廳都好少見
豆腐滑到好似食緊豆腐花咁雪一聲就吞左!
唔知係咪唔同分店關係配料都有少許分別
呢度有幾款魚片可以選擇
除左大熱鯇魚仲有鱸魚同鯛魚
好可惜冇晒鯛魚片 好似好吸引咁
而鱸魚片第一次打邊爐咁食估唔到又幾正喎
冇流失到D魚味切到細細舊但冇乜骨
啱晒怕鯁骨嘅朋友仔!
仲有啲牛肉漿同豬肉漿上次都無架
之前好多人話好食嘅水蓮今次都試到
其實有啲似莧菜嘅莖
仲有台式火鍋一定要食嘅鴨血
花蓮最出名嘅扁食 其實即係餃子
不過叫做解一解旅行癮食左當去左啦!
—————————————————————
▅ 極上和牛吃到飽 $298
阿嬤養生濃湯鍋
牛胸爽
豬肉漿
2021-09-13
終於訂到位啦,今次決定無論湯底,飲品,肉肉我都要試新野😜呢度只要比3百蚊左右就可以任飲,任食,仲要係和牛添❤️真係性價比高今次我叫咗『澳洲極上和牛』仲送咗4粒香濃又juice嘅M9和牛丸比我地,食咁靚嘅肉肉所以我叫咗個唔辣嘅湯底,希望食到牛肉嘅原味😋所以叫咗阿麼養生濃湯鍋,用咗多種養生藥膳蔬菜熬製,味道鮮又濃,湯好飲😋 襯埋咁靚嘅和牛肉肉唔點豉油都得呀。呢度有多種由台灣直送火鍋食材,飲品,食物,同埋調味料,簡直覺得自己喺台灣,好地道。我今次仲試埋溝咗whiskey⛔18+冬瓜茶, 我覺得個冬瓜茶有D珍珠奶茶味好過穩,都幾好飲架🍻🛎必點食物:🔸M9和牛牛丸 - 好彈牙又juice靚肉推介,肉味香濃,性價比高🔸手切封門🔸安格斯一口牛肉粒🔸澳洲和牛M5 牛肩卷柳其他推介:🔸鴨血🔸蟹籽墨汁漿🔸牛媽秘制滷牛筋,牛肚🔸糖醋甜不辣🔸18+冬瓜茶最後仲有甜品,可以揀movenpick雪糕/期間限定/台灣仙草糖水🍧今晚真係好滿足又好食!未嚟過嘅友朋真係要嚟試下,試完你必定上隱😋不過記住可以上網Book位架牛大人台灣火鍋吃到飽📍荷李活商業中心地庫A&B舖營業時間:12:00 - 22:00 (Mon - S

🛎必點食物:
🔸M9和牛牛丸 - 好彈牙又juice

靚肉推介,肉味香濃,性價比高
🔸手切封門🔸安格斯一口牛肉粒🔸澳洲和牛M5 牛肩卷柳

不過記住可以上網Book位架

牛大人台灣火鍋吃到飽

📍荷李活商業中心地庫A&B舖
營業時間:12:00 - 22:00 (Mon - Sun)

#牛大人 #masterbeef #台灣火鍋 #和牛 #吃貨 #打卡 #香港火鍋 #foodie #foodporn #台灣美食 #hotpot #周末好去處 #香港餐廳 #dinnertime #lifestyle #portrait #eat #allyoucaneat #photooftheday #photoshot #台灣 #寫真 #相機先吃 #任吃
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 極上和牛吃到飽
2021-09-29 462 瀏覽
好耐之前係尖沙咀試過牛大人火鍋,見近日秋風起就同友人試吓旺角分店,睇吓有咩分別。單鍋點選咗台中蒜頭雞鍋,湯底有大量蒜頭、杞子、雞肉等,相當足料,入口蒜味唔算太濃厚,都係偏清淡。肉類方面,身為牛魔王嘅我地,今次都係主力攻牛類。手切封門柳、安格斯牛小排、澳洲和牛M5牛肩卷美國PRIME極級肩里肌、安格斯特選牛板腱、上腹牛五花、牛胸爽。個人同朋友都比較鍾意牛胸爽同澳洲和牛M5牛肩卷美國PRIME極級肩里肌,前者重點為油花豐富,入口油香四溢同爽口;後者牛味香濃,大大塊夠滿足。另外都有點選其他肉類,例如花雕酒雞件,切件都幾大舊,可惜食落同鍋底雞肉相似,肉質偏瘦,酒味唔太濃。丸類方面,今次叫咗台式蝦餃花蓮扁食(手工小雲吞)、韭菜水餃、手打旗魚漿、真味牛肉漿、手工川丸子、手工大黑輪等。丸類有好多款都係比較獨特,手工大黑輪接近半隻手掌之大,都頗為驚喜,入口煙煙韌韌。小食同尖沙咀店相近,都有幾款台式選擇,今次試咗糖醋甜不辣、梅甘酥脆薯、士林鹽酥雞。個人認為小食溫度再熱啲就更惹味,特別推介鹹酸嘅脆薯。見到有款收費飲品係18+冬瓜茶,即係有酒精版冬瓜茶,見咁特別就試試,估唔到入口又幾正常,同普通冬瓜茶無異,

見到有款收費飲品係18+冬瓜茶,即係有酒精版冬瓜茶,見咁特別就試試,估唔到入口又幾正常,同普通冬瓜茶無異,但多咗幾分酒香。

台式仙草凍
甜品可以一人揀一款,仙草凍配料都幾豐富,有仙草、紅豆、蒟蒻、花生等,層次分明。

lime mojito雪葩
另一款揀咗期間限定款甜品,當日係haagen-dazs新款青檸味mojito雪糕,可能青檸味過重關係,食落又真係有啲似牙膏味。個人認為大家可以試返Movenpick嘅雪糕,味道會正常啲。
2021-09-18
20 分鐘 (堂食)
我同🤴🏻打邊爐通常都係晚上,知道旺角又開‘牛大人’ ,咁啱上午做完野,咁試吓午餐邊爐先🤣🤣~~~極上和牛吃到飽~~~我地叫左第一次試嘅湯底‘阿嫲養生濃湯鍋’🤴🏻覺得冇咩特別,係多d菜🥬🥬!但我比較失望係最貴嘅套餐都冇佢最出名嘅和牛丸,上次都有每人兩粒嫁🥺🥺依家要額外比$58!😣😣冇辦法啦只好食多啲鴨血補數,真係叫左4-5碟😋😋牛肉都起碼10碟🥳🥳!好彩都保持到水準🥰🥰干貝鮮魚漿好有魚味,食左少少魯肉飯😚😚,最後加多台灣獨有嘅王子麵收尾!嘩!好飽呀😉😉,同🤴🏻行街街消化下先😝😝
~~~極上和牛吃到飽~~~

嘩!好飽呀😉😉,同🤴🏻行街街消化下先😝😝
2020-12-30
20 分鐘 (堂食)
2021-09-28 31 瀏覽
牛大人 Master Beef拜見牛大人🙇🏻‍♂️台式火鍋吃到飽!!血式火鍋鴨血係我第一大目標😂滑嘟嘟得想又有點煙韌😋湯底有10款揀今次揀左⋯牛夫人秘方麻辣及阿嬤養生濃湯麻辣都是正常水準,養生濃湯有點淡可能原本預計會有濃濃藥材味所以有點失望😂澳洲極上和牛120鐘分鐘吃到飽套餐主要火鍋料有17款供下單,而疏菜丸類及其配料即以自助形式公應。飲品櫃見到真係哇左一聲花多眼亂。茶類也有4-5款,總計應該有接近20款飲品,還有部分由水吧下單提供。牛肉品質不錯油脂分布平均,牛味夠之餘唔韌。其他豬肉雞肉也非常新鮮,但此行主要目標係牛及鴨血所以只係淺嚐牛肉推薦安格斯牛肩胛,海鮮方面沙白係鮮甜既正👍🏻食足120分鐘真係飽,差d連最後杯movenpick都食唔埋 🥶
牛大人 Master Beef
拜見牛大人🙇🏻‍♂️
台式火鍋吃到飽!!

血式火鍋鴨血係我第一大目標😂
滑嘟嘟得想又有點煙韌😋
湯底有10款揀今次揀左⋯
牛夫人秘方麻辣及阿嬤養生濃湯
麻辣都是正常水準,養生濃湯有點淡
可能原本預計會有濃濃藥材味
所以有點失望😂
澳洲極上和牛120鐘分鐘吃到飽套餐
主要火鍋料有17款供下單,
而疏菜丸類及其配料即以自助形式公應。