2021-09-17
我個人最鍾意[安格斯牛小扒],油脂分怖平均,賣相好靚仔,肉質柔軟嫩滑,入口細緻,牛鮮味濃郁🐮![澳洲和牛M5牛肩卷]嘅肉味更濃,牛脂肪甘香,肉質比較有嚼勁😁。[牛胸爽]好特別,好薄嘅軟骨質感,非常爽口,必試🤤![私房鴨血]都記得要食,好滑又 Q彈,淡淡香料味好惹味,浸完湯更一流。[章魚珍珠漿]好似係期間限定,滿滿海水鮮味嘅旗魚漿,配合章魚粒,鮮味又彈牙,好有驚喜😍😍![牛媽秘製滷水]有兩款,牛筋好入味又煙韌,原來配打邊爐都幾好。打邊爐梗係要飲啲嘢,[18+冬瓜茶]係威士忌🥃+台灣道地冬瓜茶,冬瓜茶嘅焦糖甜透出陣陣威士忌微辛,順口易入喉,好特別嘅 cocktail 🍹。唔記得講,今次選擇[藥膳牛蒡鍋]滋補一下,大量新鮮牛蒡&芫茜,健脾又下火,湯底仲有濃郁牛骨湯味😊。
[牛胸爽]好特別,好薄嘅軟骨質感,非常爽口,必試🤤!