2022-08-04 45 瀏覽
之前喺尖沙咀iSquare附近行完街經過依間火鍋店,門面幾靚,睇落價錢都OK,於是上網book定位,實測下究竟抵唔抵食😼鋪頭嘅通風做得幾好,冷氣涼浸浸🌬自助區除咗火鍋配料之外,仲有少量熟食。飲品嘅選擇都好多,除咗一般汽水,仲有冷泡茶,款式多元化🥤☕️🧃舖頭強調湯底嚟自台灣,所以我揀咗牛品秘製麻辣鍋,花椒味都幾突出,湯頭濃郁,仲可以加啲麻辣鴨血落去,自製麻辣鴨血鍋😻麻辣鍋一定要配牛肉,基本set已經包括咗好多唔同部位嘅牛肉,好似有美國頂級肩胛肉、牛舌片、精選美國牛胸腹、封門柳…….啲肉嘅色澤好靚仔,亦都唔會切到一忽忽,牛肉入口即融,任食都食到咁高質嘅牛肉真係開心😽臨尾再食多個烏冬,飽到上心口,滿足地離開😸😸

臨尾再食多個烏冬,飽到上心口,滿足地離開😸😸
位於尖沙咀嘅牛品台式火鍋長期多人,為咗唔使等咁耐位,我哋5:30就到,好快就可以入座。我哋嗌咗牛御品套餐,每人$279,可以食足兩個鐘,價錢都幾抵!🤑我同朋友都唔太食得辣,所以揀咗柴魚昆布鍋拼豬肚湯鍋,鴛鴦鍋雖然要加$50 ,但係依$50加得非常值得!柴魚昆布湯好清澈,唔會有負擔。奶白色嘅豬肚湯鍋好濃郁,湯底仲有啲豬肚,好入味😋😋任食火鍋都有封門柳,實在有驚喜!封門柳🐂肉質有咬勁,肉味鮮甜,食得出非常之新鮮。除咗火鍋配料之外,呢度仲有好多台灣小食可以叫,我哋分別叫咗炸地瓜丸、麻辣鴨血、鹽酥雞、炸花枝丸、老油條同五味墨魚仔,每樣份量細細碟,啱晒心思思想咩都試嘅人🤩🤩我同朋友都好滿意呢一間火鍋店,而且佢環境闊落,張枱都好大,擺晒嘢食都唔會太迫,坐得舒服自在👍🏻👍🏻

食過好多間台式火鍋店,都覺得食物選擇較少,今次比我發現到尖沙咀呢間牛品台式火鍋店,除咗一般火鍋配料之外,仲有10多款台灣小食同台灣直送食材,睇落都幾吸引😋我哋一嚟就叫咗一堆台式小食,有炸地瓜丸、麻辣鴨血、鹽酥雞、炸花枝丸、老油條、五味墨魚仔等等,全部都熱騰騰,炸物香脆可口,喺火鍋店都食到咁多台灣小食,而且味道一啲都唔差,真係好驚喜!加$50可以轉雙拼湯底,想食清少少所以揀咗柴魚昆布鍋+豬肚湯鍋,豬肚湯好足料,當湯飲飲完都唔會好口渴。牛肉嘅選擇都幾多,注重肉味嘅人必定要試吓封門柳同美國頂級肩胛肉,口感厚實但唔會好韌,nice!🐂 另外海鮮拼盤都好高質,有蝦、青口、鮑魚、蜆同扇貝,全部都好乾淨新鮮,處理得好企理🙆🏽‍♀️ 花枝漿仲見到一粒粒花枝,食落飽滿結實🦑台灣直送嘅仲有心內美,心內美切得厚薄適中,我鍾意食爽口嘅,所以放落湯大概煮6至8分鐘就食得☺️食物款式多,出品高,實會Encore 🤩

食物款式多,出品高,實會Encore 🤩
2022-08-03 27 瀏覽
之前已經聽過呢間餐廳,知道佢都幾出名,今次決定黎試嚇佢個任食火鍋😋😋😋餐廳位於尖沙咀樂道32-34號1樓,距離地鐵站行三分鐘就到,好方便!元氣養生鍋系個唔辣嘅鍋,有杞子、紅棗、雞、酒同其他藥材,一上枱就好香,好大浸雞同酒嘅味道,飲左碗湯,感覺好補,個人暖曬。牛品秘製麻辣鍋既麻辣好濃👃煲耐咗啲麻味會越黎越重👈美國頂級肩胛肉,呢度嘅牛都算性價比高雪花分佈均勻👀牛味好濃👃肉質夠嫩滑唔會有筋。另外一個封門柳就系牛的橫膈膜的肌肉,牛肉味極為濃鬱,入口即融,肉質鬆軟,人人喜愛。除左牛,仲有時令海鮮,好似蝦、青口、鮑魚、蜆同埋扇貝等等,滿足你所有既願望!呢間餐廳真系要贊!坐位亦好寬敞舒適,而且食物質素高!以後我會多啲嚟幫襯!🍽️🦐

今日朋友帶咗我嚟呢間台式火鍋店,大推佢哋嘅食物質素比同類型嘅任食火鍋店高,而且最平嘅套餐已經有齊豬牛羊雞食,超級期待!先講環境,自助區喺餐廳嘅中間,無論拎嘢食飲品都好方便,而且衛生都做得好好,食得放心又安心~依個湯底係元氣養生鍋&牛品秘製麻辣鍋,養生鍋好足料,有雞、杞子同人參,有豐富嘅骨膠原🌸台式麻辣鍋出色,夠麻夠辣但係唔會搶喉,鍾意食麻辣嘅朋友一定唔可以錯過🌶🌶西班牙粟飼豬五花🐖肥肉同瘦肉嘅比例相當好,油香豐富😋 蜆同蝦唔會有腥臭味,整體新鮮,回本之選~老油條好夾麻辣鍋湯底,每個窿都索滿哂啲辣湯,係上癮嘅味道~朋友果然冇介紹錯,呢間火鍋店性價比極高,等我都推介俾朋友食先得🥰

老油條好夾麻辣鍋湯底,每個窿都索滿哂啲辣湯,係上癮嘅味道~

2022-08-03 26 瀏覽
天氣熱一樣可以舒舒服服打邊爐,今日黎到位於尖沙咀開了冇耐既台式火鍋店打邊爐。選擇左鴛鴦湯底:牛品秘製麻辣鍋同元氣養生鍋,湯底好足料。手機落單,唔會唔記得自己落左咩食物。最推薦既肉類係澳洲M9和牛和牛舌,肉質嫩滑,肉大大片,淥幾秒就食得,有牛味好食。牛舌食落冇咬口,唔錯。由於係台式火鍋店,食材由台灣進口,又有鴨肉任食,性價比高,值得要試。店內除左有提供任飲既各款飲品及茶類外,仲可以以優惠價錢$20點飲店內春陽茶事既飲品,食住台式火鍋飲住台式飲品,感覺去左台灣旅行甘。
選擇左鴛鴦湯底:牛品秘製麻辣鍋同元氣養生鍋,湯底好足料。
依間台式火鍋店主打食材由台灣直送,款式比起其他任食嘅邊爐店多同創新,仲有好多台灣夜市小食可以仼食,一次過滿足幾個願望😋首先叫咗個雙拼湯底➡️沙茶海鮮鍋同酸菜白肉鍋⬅️沙茶湯底原來都好夾海鮮,微辣中帶點甜,湯底仲有有淡淡嘅花生味🥜酸菜鍋嘅酸菜唔係死咸個種,酸味十足,係近排食過最滿意嘅酸菜白肉鍋🍲鐘意食海鮮嘅嚟到依度絕對唔會失望,蝦肉爽口,每隻都好靚仔🦐青口真心新鮮,入口軟滑,我自己都食咗十幾隻🤪打邊爐期間仲可以叫啲小食換吓口味,推薦台式甜不辣同炸地瓜丸,小食新鮮炸起,甜不辣加上醬油膏,還原台灣食到嘅味道🌏地瓜丸夠QQ,有地瓜味,同出邊台式餐廳單點嘅質素一樣,可以瘋狂加點😆抵讚嘅係我哋一落完單,食物好快就送到上枱,絕對唔會拖單~員工好勤力收碟,喺呢間台式邊爐店我哋絕對會再翻兜!👍🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

辛苦完成咗個大project,要食餐勁嘅慰勞返自己❣️餐廳好近尖沙咀地鐵站,一出地鐵站行2分鐘左右就到,好就腳🚶🏽🚶🏽‍♀️餐廳環境都幾大,裝修新穎,通風系統強,打完邊爐個身都唔會有一陣味,欣賞!😚😚自助醬料區有好多醬汁可以選擇,生熟蒜、蔥、辣椒、芫荽咩都有,而且每個自助區都有職員keep住refill食物,依點唔係間間任食邊路店都可以做到👍🏽牛品秘製麻辣鍋-啱晒鍾意重口味人士,麻辣鍋夠麻,辣油好香,火鍋配料朔晒湯底超級惹味🔥🔥澳洲M9和牛肩胛肉-升級套餐就可以食到M9和牛🥩和牛油脂豐富,牛肉質素keep住都係咁高質,果然升級係冇錯的🤩心內美&水蓮菜-心內美姐係紫心蘿蔔,比起一般白蘿蔔更嫩,無渣💜水蓮菜非常有菜味,淥一陣就食得🥬🥬花雕酒雞件-雞件大嚿,啖啖肉,唔會太鞋口,係好食的🍗🍗花枝漿-花枝打到起膠,加咗胡椒粉調味,簡單嘅鮮味☺️建議大家要升級套餐,因為淨係和牛已經回哂本,正呀!🤩🤩🤩

花雕酒雞件-雞件大嚿,啖啖肉,唔會太鞋口,係好食的🍗🍗

花枝漿-花枝打到起膠,加咗胡椒粉調味,簡單嘅鮮味☺️

建議大家要升級套餐,因為淨係和牛已經回哂本,正呀!🤩🤩🤩
今日嚟到呢間我嚴選嘅邊爐店,牛品台式火鍋由屢獲殊榮嘅台灣廚師李龍翔師傅主理👍湯料每日由台灣新鮮直送,等大家輕鬆品嚐至新鮮嘅台灣原味道😆另一賣點係牛品台式火鍋提供多種台式小食,而且仲有鹽酥雞,滿足好耐無去台灣嘅各位。佢嘅裝修都非常精緻,有別於一般嘅火鍋店🤩湯底方面我哋就揀咗豬肚湯鍋同柴魚昆布鍋,呢兩款湯底都非常足料,特別令我哋驚喜嘅係柴魚昆布鍋,因為平時喺日式火鍋店食嘅昆布鍋都係偏淡,但牛品台式火鍋嘅柴魚昆布鍋真係好濃郁,打邊爐前細味湯底,真係好鮮甜好有層次👍海鮮類包括:扇貝、青口、蝦同蜆。我哋強烈推介扇貝呀,超鮮甜,而且大大隻,好滿足呀😋另外,蝦都非常鮮甜彈牙。全部都非常新鮮,蜆肉都好大粒脹卜卜😍最啱我鍾意食蜆😆牛品台式火鍋嘅澳洲M9和牛肩胛肉每一碟都保持同樣質素,油脂比例平均,肉味濃郁,非常好味,手工蝦滑都唔例外,口感細滑😋好鍾意,呢間可以encore~

2022-08-02 19 瀏覽
同一班老友周圍揾好嘢食,梗係要試近年十分流行嘅臺式火鍋店啦!朋友推介必試這家牛品臺式火鍋🍲 簡約乾淨嘅裝修十分吸引!店員有禮同埋快手!比返個讚!店內提供咗好多唔同款式嘅調味料😚可以按照自己喜好配搭。嘢飲選擇超級多,除咗有一般紙包飲品、無糖茶、汽水,仲有竹蔗茅根😍我地點左沙茶海鮮鍋同埋酸菜白肉鍋,湯底好足料,所以令湯底好濃好甜,第一次打邊爐會飲埋啲湯!🐷西班牙粟飼豬五花將豬肉打切成薄片,很濃豬肉香味,肉質鮮嫩。美國頂級肩胛肉同埋牛舌片輕灼10秒就食得,稍微入味而且最大保留其爽脆有嚼勁嘅口感。而且完全無騷味,抵讃!🐮🐮澳洲M9和牛肩胛肉,非常新鮮,有好濃既肉味,而且比較濃既牛味。花雕酒雞件就非常新鮮,🐤雞肉口感有咬口,有少少花雕酒味道。肉質好鮮嫩,食到停唔到!呢間餐廳真系要贊!坐位亦好寬敞舒適,而且食物質素高!以後我會多啲嚟幫襯!🍽️🦐

天氣咁熱,識食嘅梗係去打邊爐啦!係咪黐咗線呀?梗係唔使同人迫啦!哈哈哈!😂😂😂話說有人介紹呢一間牛品台式火鍋,可以食澳洲M9和牛咁仲要任叫,我係一個女牛魔王,咁就真係要試吓啦! By the way最緊要食呢一間嘅靚牛肉,我唔係好想講啲嘢食住,我真係真心覺得喺依家呢個時勢,一間餐廳,最緊要梗係食物質素,呢一個係最基本嘅原則,佢哋其實已經做咗!抵讚🙌🏻✅但係令我嘆為觀止同埋喜出望外嘅,就係佢哋嘅服務,乜嘢叫做服務啊?就係你想要咩佢比咩你,甚至乎你未諗到,佢都預備俾你,有入到餐廳坐低,問佢哋啲配料啊、食材啊、佢都答得你好仔細,甚至乎佢會推介佢哋嘅醬料,有啲咩特別俾你知道,我真係覺得我係學點樣食台灣嘢,咁呢樣嘢係要發生下一個佢真係鍾意呢份工嘅人身上,先至會搵到。第二當你食完一碟食物,佢哋好快就有職員收咗你食完嘅空碟空盤,令到你張枱好乾淨,唔會好多食完嘅碟碗喺度阻住晒,咁你會睇到其實間餐廳職員,係有被培訓過,另外一種服務就係自助食物區配料醬料好多時都會污糟邋遢,但係呢度唔會喎,點解呢?咪就係喺服務上邊有培訓啲員工囉,成日抹乾淨啲地方,啲員工亦都會行來行去,巡下邊張枱需要服務,最難得嘅係其實都係

第二當你食完一碟食物,佢哋好快就有職員收咗你食完嘅空碟空盤,令到你張枱好乾淨,唔會好多食完嘅碟碗喺度阻住晒,咁你會睇到其實間餐廳職員,係有被培訓過,另外一種服務就係自助食物區配料醬料好多時都會污糟邋遢,但係呢度唔會喎,點解呢?咪就係喺服務上邊有培訓啲員工囉,成日抹乾淨啲地方,啲員工亦都會行來行去,巡下邊張枱需要服務,最難得嘅係其實都係一班年青人,咁真係有Heart喎!
第三令你最開心嘅係,連個廁所都鬼死咁乾淨,仲好闊落,呢個真係服務做到100分。

咁然後你再睇吓啲食材啦! M9和牛肩胛肉,同埋唔同部位嘅肉都可以食到,鴨血任食仲有啲不同嘅台灣小食,仲有啲滷肉飯啊新竹米粉啊王子麵呀烏冬呀都不在話下啦,不過影唔晒囉,仲有好多唔同種類嘅菜,都係影唔晒囉!

咁所以令你最開心嘅仲有唔同嘅台灣茶飲品同食材都係台灣直送嘅,
仲有於店內點春陽茶事的飲品,即可享折扣價$20一杯(原價需$30-39不等)咁我都唔識啊點講啊,你嚟食過呢隻知道佢真係唔係講笑㗎!

咁最後梗係去到甜品嗰part啦,佢有一個芋圓愛玉甜品Movenpick雪糕,咁令你畫上完美句號。

係香港講到打邊爐,絕對唔少得台式火鍋。特別係咪鍾意食牛嘅朋友仔可以留意一下呢間係尖沙咀isqure 附近嘅任飲任食吃到飽嘅牛品台式火鍋。湯料都係係台灣直送,由台灣師傅主理。而且性價比高,有唔同價位選擇,仲包括好多款特式食材。今次就食咗佢主打澳洲M9和牛肩胛肉嘅牛御品套餐「牛御品」湯底:簡咗個鴛鴦鍋,一次過滿足晒。牛品秘製麻辣鍋:麻辣味都幾重下,大中小三個辣度,配料有齊鴨血係入面酸菜白肉鍋:奶白色嘅湯底,而且唔會太酸,易入口。酸菜嘅料都幾多,好食!*套餐仲有得簡送棒球貢丸或鮑魚*甜品方面有movenpick 雪糕同特色愛玉甜品簡推介:澳洲M9和牛肩胛肉油脂比例平均,肉味濃郁,好正!不知不覺食咗超過二十碟😝。除咗必食嘅牛之外,仲有好多台灣特色小食。鹽酥雞、台灣腸、炸地瓜丸等等。仲有麻辣鴨血、皮蛋豆腐等。每樣細細份,可以試多啲同啱晒encore。另外,自取區仲有多種台灣直送嘅食材:甜不辣條、白玉苦瓜、芋頭貢丸等。飲品方面亦都多元化,當然唔少得例牌各種冇糖茶。最特別嘅係有埋手搖飲品,有興趣嘅只要加少少錢($20)飲到春陽茶事添。

「牛御品」
湯底:簡咗個鴛鴦鍋,一次過滿足晒。

*套餐仲有得簡送棒球貢丸或鮑魚

*甜品方面有movenpick 雪糕同特色愛玉甜品

推介:
澳洲M9和牛肩胛肉
油脂比例平均,肉味濃郁,好正!不知不覺食咗超過二十碟😝。

• 澳洲M9和牛肩胛肉
2022-07-30 57 瀏覽
啲嘢幾好食,但係其實係得幾樣嘢食。肉類係齊嘅,有哂嘅。台式小食得5樣,鹽酥雞、豬耳、炸午餐肉、炸地瓜球同埋甜不辣。台灣直送得3樣,3樣都係餃子。海鮮要收費。唔值。
2022-07-29 51 瀏覽
香港有唔少主打台式火鍋嘅餐廳,選擇好多唔知點揀好?近期我就推介呢間位於尖沙咀樂道,任飲任食吃到飽嘅牛品台式火鍋👍我哋經過商量之後嗌咗嘅湯底係 — 元氣養生鍋mix牛品秘製麻辣鍋,前者適合我屋企人,後者就最適合我鍾意食辣最好不過😋😋😋食物方面,佢嘅麻辣鴨血唔錯😋 都係唔錯選擇之一,大件,煙韌度十足,有嚼勁。海鮮之中,我哋強烈推介蜆呀,超鮮甜,而且蜆肉大大隻,肉身漲卜卜!👍好正!花雕酒雞件亦都唔錯,有時食醉雞很怕醉過龍,令雞肉變苦,呢個醉得入味恰到好處,肉都滑。口感鮮嫩,醉得入味👍我老竇就最鍾意😋簡約舒服嘅台式裝修,打邊爐最緊要坐得舒服呀嘛,再加上唔錯嘅服務態度,嘢食又好味😋下次唔知去邊度食就可以嚟呢度食👍

2022-07-29 43 瀏覽
講真我從來都冇寫過食評嘅,但係今次真係要上嚟讚下呢間位於尖沙咀嘅牛品臺式火鍋!個鴛鴦鍋(元氣養生鍋+牛品秘製麻辣鍋)真係食到好爽,越食越好食,而且質素好高所以大家都可以嚟試下。🌶️🌶️食物方面都好高質,🐷🐷西班牙粟飼豬五花肉紅白相間、肥瘦適中。輕灼10秒熟度啱啱好,豬肉味香但唔過重,建議配招牌秘製麻辣鍋,風味更正宗。美國頂級肩胛肉油花分佈細密均勻,牛脂香氣入口即溶,口感軟嫩柔滑、肉汁豐富!🐂🐂仲有其他特色食物例如雕酒雞件、花枝漿、水蓮菜、封門柳同埋蝦等等,我地都食得好飽,一致覺得呢間野可以再來食!😋😋