2022-08-18
今日我同同事一行四個人去到尖沙咀嘅牛品台式火鍋度食晚飯,咁侍應都好細心安排咗一個比較靜嘅位置俾我哋去傾偈,咁啲枱同埋凳都非好闊落, 我哋都坐得好舒適!同事A好口渴,於是佢就攞咗個洛神花茶黎飲!嘩佢一打開就飲咗幾啖,之後就話酸酸甜甜好清新好好飲啊!咁我哋幾個都攞攞嚟試吓,啦都係覺得好好飲☺️等咗一陣就上咗個鴛鴦湯底啦,就係沙茶海鮮鍋同酸菜白肉鍋!沙茶海鮮鍋唔會因為啲沙茶味蓋過咗啲海鮮味而酸菜白肉鍋非常開胃,亦都有好多白肉鋪喺面,性價比非常高!之後我哋淥咗啲美國頂級肩胛肉,入口好鬆軟,而花雕醉雞件亦都非常之有酒香同埋好滑,仲有個封門柳亦都好出色,唔老身而咬落去好爽滑!最後當然要試吓啲特色嘅台灣小食!我哋食咗個台式甜不辣,外脆內軟!好有彈性!而五味墨魚仔亦都好好食,好煙韌!