2022-08-01
天氣咁熱,識食嘅梗係去打邊爐啦!係咪黐咗線呀?梗係唔使同人迫啦!哈哈哈!😂😂😂話說有人介紹呢一間牛品台式火鍋,可以食澳洲M9和牛咁仲要任叫,我係一個女牛魔王,咁就真係要試吓啦! By the way最緊要食呢一間嘅靚牛肉,我唔係好想講啲嘢食住,我真係真心覺得喺依家呢個時勢,一間餐廳,最緊要梗係食物質素,呢一個係最基本嘅原則,佢哋其實已經做咗!抵讚🙌🏻✅但係令我嘆為觀止同埋喜出望外嘅,就係佢哋嘅服務,乜嘢叫做服務啊?就係你想要咩佢比咩你,甚至乎你未諗到,佢都預備俾你,有入到餐廳坐低,問佢哋啲配料啊、食材啊、佢都答得你好仔細,甚至乎佢會推介佢哋嘅醬料,有啲咩特別俾你知道,我真係覺得我係學點樣食台灣嘢,咁呢樣嘢係要發生下一個佢真係鍾意呢份工嘅人身上,先至會搵到。第二當你食完一碟食物,佢哋好快就有職員收咗你食完嘅空碟空盤,令到你張枱好乾淨,唔會好多食完嘅碟碗喺度阻住晒,咁你會睇到其實間餐廳職員,係有被培訓過,另外一種服務就係自助食物區配料醬料好多時都會污糟邋遢,但係呢度唔會喎,點解呢?咪就係喺服務上邊有培訓啲員工囉,成日抹乾淨啲地方,啲員工亦都會行來行去,巡下邊張枱需要服務,最難得嘅係其實都係
第二當你食完一碟食物,佢哋好快就有職員收咗你食完嘅空碟空盤,令到你張枱好乾淨,唔會好多食完嘅碟碗喺度阻住晒,咁你會睇到其實間餐廳職員,係有被培訓過,另外一種服務就係自助食物區配料醬料好多時都會污糟邋遢,但係呢度唔會喎,點解呢?咪就係喺服務上邊有培訓啲員工囉,成日抹乾淨啲地方,啲員工亦都會行來行去,巡下邊張枱需要服務,最難得嘅係其實都係一班年青人,咁真係有Heart喎!
第三令你最開心嘅係,連個廁所都鬼死咁乾淨,仲好闊落,呢個真係服務做到100分。
咁然後你再睇吓啲食材啦! M9和牛肩胛肉,同埋唔同部位嘅肉都可以食到,鴨血任食仲有啲不同嘅台灣小食,仲有啲滷肉飯啊新竹米粉啊王子麵呀烏冬呀都不在話下啦,不過影唔晒囉,仲有好多唔同種類嘅菜,都係影唔晒囉!
咁所以令你最開心嘅仲有唔同嘅台灣茶飲品同食材都係台灣直送嘅,
仲有於店內點春陽茶事的飲品,即可享折扣價$20一杯(原價需$30-39不等)咁我都唔識啊點講啊,你嚟食過呢隻知道佢真係唔係講笑㗎!
咁最後梗係去到甜品嗰part啦,佢有一個芋圓愛玉甜品Movenpick雪糕,咁令你畫上完美句號。