近年來不斷有大大小小的燒肉店開張,一直都想找間有質素的店舖光顧。經過一番搜查發現單點的燒肉店容易超出預算,還是選擇放題感覺會比較化算。有次偶爾在facebook看到燒魂的生蠔燒肉放題,便選擇他成為我們的聖誕餐。餐廳地點尚算方便,店內裝修簡單。我們今次一行5人,被安排到4人卡位坐席。店員對餐單及落單解釋十分清晰,亦強烈推介燒生蠔。桌上每位客人有3款不同的醬汁,綠色的是酸辣,似泰式生蝦的醬汁。另一款啡色的則混有碎花生及指天椒。而第三款是燒肉汁,可惜汁醬本身味道偏淡,略嫌不能突顯肉質的鮮甜味。餐單內食物總類豐富,有前菜、刺身、壽司、牛、雞、豬、海鮮、炸物及麵飯類。其中最吸引的是燒生蠔,店員詳細講述燒蠔和開蠔的技巧。不過火爐溫度不易掌握,容易有碎蠔殼在蠔肉裡。燒肉店主打不同總類的牛肉包括牛腹肌、黑毛霜降牛及和牛等,亦相當吸引。第一輪下單出現漏單情況,餐單紙在店員收取後大約十五分鐘才有第一碟食物送到,而一開始點了良久的刺身、壽司及前菜卻在尾段送上。刺身的質素一般,而壽司就將飯糰份量減少而減少飽肚感,創意壽司中的三色壽司比較吸引,用原本花之戀的造法把傳統的三文魚片和蟹子改為吞拿魚、海膽和三文魚,其

餐單內食物總類豐富,有前菜、刺身壽司、牛、雞、豬、海鮮、炸物及麵飯類。其中最吸引的是燒生蠔,店員詳細講述燒蠔和開蠔的技巧。不過火爐溫度不易掌握,容易有碎蠔殼在蠔肉裡。燒肉店主打不同總類的牛肉包括牛腹肌、黑毛霜降牛及和牛等,亦相當吸引。
第一輪下單出現漏單情況,餐單紙在店員收取後大約十五分鐘才有第一碟食物送到,而一開始點了良久的刺身壽司及前菜卻在尾段送上。刺身的質素一般,而壽司就將飯糰份量減少而減少飽肚感,創意壽司中的三色壽司比較吸引,用原本花之戀的造法把傳統的三文魚片和蟹子改為吞拿魚、海膽和三文魚,其他則無太大分別。
燒店內的燒網是用即棄的,網身較輕,當要把肉夾起粘在網中時經常連燒網一同抽起,可能燒網的物料問題而導致導熱力不夠,就算肉片都比較花時才能燒好。拼盤賣相相當華麗,而且牛肉中的雪花脂肪更令我們垂涎三尺。美中不足的是坐席上的調味料只有餐桌鹽一支,如果改為岩鹽或海鹽會把優質的牛肉味道提升到更高層次。牛類選項花多眼亂,牛肉片比較易燒,肉粒就算花了十分鍾仍未完全燒熟。店員亦會在燒肉時主動提供協助,例如幫開生蠔及提點如何燒不同的肉類。在用餐中途經理會開咪提醒客人切勿生食未煮熟的蠔,亦會提醒客人不要浪費食物。雖然餐牌有其他肉類選擇,但不太吸引,雞肉只有多種醬汁雞翼可選擇,而豬肉亦只屬一般貨色。海鮮原有蜆、蝦等可選擇,但因為多次漏單緣故,未能品嘗。
總括而言,服務態度十分友善,但錯單漏情況有待改善。前菜主菜的先後次序亦需改善,如所有肉類都預先調味(簡單的鹽和黑椒即可)會大大提升燒物的味道。就食物質素與價錢而論,性價比屬一般,希望下次光顧會有所改善。

價錢:$248-318/位,視乎日期及時段
地點:距離尖沙嘴地鐵站約5分鐘路程
服務:員工態度友善,但錯單漏單情況有待改善
食物:推介刺身及牛肉
  • 刺身
  • 黑毛霜降和牛
2017-01-16 465 瀏覽
燒美國牛柳可沾上海鹽或芥末,採用來自美國的牛柳,牛味甚濃,肉質嫩腍,但又帶點嚼勁,味道不錯。最期待的日本和牛終於登場,燒後的和牛看到油脂滿溢,形成漂亮的油光。和牛脂肪量較高,入囗牛脂全部迫岀,一囗滿足哦。

2017-01-13
2017-01-14 386 瀏覽
去左neway唱K用曬d精力 走個陣餓到就黎暈咋咋臨去搵野食 過條馬路已經到燒魂一 見到價錢都幾合理 d野食都幾靚 就上去啦 呢到係任食日燒個d type 但仲有刺身壽司食 感覺好抵食叫左盤刺身 同放題既質素有得揮 唔差架!連壽司d質素都咁好 叫我點樣唔食我真係好餓等唔切慢慢燒再食 即刻叫住d熟食食先 有炸有煎有炆有焗 滿足曬我呢d揀飲擇食既人利申:D蠔超好食 連埋個醬汁 甜甜酸酸 又唔腥 好食黎料啦肉 全部都係肉 一放落去 d肉汁慢慢流出黎 “茶”一聲 感覺自己都融化埋 我梗係忍唔住手sd比d fd睇 佢地第一個反應 嘩! 呢間餐廳係邊 下次一齊去食 呢到d waiters超好 會教你點燒係最好食 例如薄既牛肉片 放係爐中間 燒到d紅色無曬再多十幾廿秒就可以食得 我學佢既做法 真係好食好多 唔會燒到老曬燶曬天啊!點解會咁神奇架?呢到竟然仲有海鮮燒 實在太抵食啦 呢到既人教我地d 蠔既口唔好對住自己燒 每邊燒3分鐘就得 我一開始都覺得唔洗咁誇啩 唔會整到我啩 點知隻蠔一開口 bomb一聲 我同d fd都嚇一嚇 原來真係有原因 到燒好曬既時侯 佢會過黎幫佢開蠔殼 超細心既服務食到好飽啦
去左neway唱K用曬d精力 走個陣餓到就黎暈
呢到係任食日燒個d type 但仲有刺身壽司食 感覺好抵食
叫左盤刺身放題既質素有得揮 唔差架!
壽司d質素都咁好 叫我點樣唔食
我真係好餓
利申:D蠔超好食 連埋個醬汁 甜甜酸酸 又唔腥 好食
黎料啦
食到好飽啦。。。食d沙律調劑一下先 凱撒沙律係我既首選

題外話: 搭lift個陣問下保安 因為唔係部部lift都去到2樓架
  • 刺身
  • 壽司
  • 熊本一口和牛
  • 生蠔
2017-01-12 981 瀏覽
尖沙咀真係好多野食選擇,不過朋友極力推薦我試尼間 「燒魂一」因為我係食肉獸 仲要極愛刺身,所以黎尼度係無錯既選擇! 我地閒日6點入座,所以算少人,唔洗排隊等一黎緊係即刻叫肉燒一燒啦 Wow睇相真係好似幫佢賣廣告咁 賣相十分靚!好紅 脂肪比例適中 好啦~ 食物就相當靚 吸引 下一步緊係要燒得好食 香口 尼度既侍應都好細心有禮貌 逐一講解唔同肉類要點燒,佢就教我地落鹽 同講解燒既時間 個人就唔中意太熟 所以有少少血水就最好食又唔un 雞翼款亦好多! 仲要係得半邊 方便食 又可以比我地食多幾款 唔怕太飽食唔曬而浪費刺身肥美 芒果花之戀雖然細細份,但好開胃 見到都想食多轉稻庭烏冬 配牛肉 和牛正飲品選擇唔算多 仲有可樂 枝裝水⋯最後食番個香甜牛油栗米做完美結束
我地閒日6點入座,所以算少人,唔洗排隊等
一黎緊係即刻叫肉燒一燒啦

好啦~ 食物就相當靚 吸引 下一步緊係要燒得好食 香口
刺身肥美 芒果花之戀雖然細細份,但好開胃 見到都想食多轉
稻庭烏冬 配牛肉 和牛正
飲品選擇唔算多 仲有可樂 枝裝水⋯
最後食番個香甜牛油栗米做完美結束

2017-01-10 2464 瀏覽
好鍾意去科學館 逢星期三間中都會去朝聖 玩完一輪 順便去食一早選中的目標~燒魂一。點解會食呢間 因為係任食 岩曬兩個大胃王兒甥仔 而且佢地好鐘意烤肉刺身 平時有烤肉既任食 好少有壽司刺身任食 呢間真是滿足曬佢地的願望。刺身都是三文魚甜蝦呢d大路貨色 勝在幾新鮮肥美 小朋友encore左幾轉。壽司都不俗 壽司飯幾軟熟 蟹棒 帶子 天婦羅光等等既款式都有 唔會太大舊。其實熟食選擇都不少 但我主打食肉 所以只是淺嚐左雞軟骨 蟹籽沙律 胡麻豆腐呢d輕食類 素質都OK 同平時食放題差不多。重點~登登登登!燒牛肉。熊本一口和牛粒我超推 食左十幾粒 睇佢既雪花紋都知道質素幾靚 煎到七八成熟 juicy 口感軟 濃濃牛肉味。超讚!厚燒牛舌都正架 QQ軟軟。侍應再溫馨提示我們燒到差不多就灑少少鹽 味道更豐富。雞翼 雞腿肉都力推!雞翼單骨 方便食又易燒熟 幾種味 我特別喜歡薑味 有新鮮薑絲醃過。雞腿肉好juicy 試左黑椒和韓風辣味 兩個都yummy 重點是 雪藏得來 肉質幾好 而且冇雪味 又醃得夠惹味。食左宮崎蠔 (純粹為回本😂)。點知意外地覺得好食 大大隻 燒四分鐘左右 好多汁 有淡淡海水味 咸咸地
重點~登登登登!燒牛肉。

雞翼 雞腿肉都力推!

食左宮崎蠔 (純粹為回本😂)。
點知意外地覺得好食 大大隻 燒四分鐘左右 好多汁 有淡淡海水味 咸咸地 幾肥美 encore左幾隻。

特別一提 有三款醬汁提供 超鐘意橙色個款 辣辣地 帶點香香的蒜味 同燒肉超級配搭呢!
兩隻小魔怪食得超開心 捧著肚仔返屋企。
2017-01-08 396 瀏覽
放工同左幾個同事去尖沙咀到搵野食,最後因為太耐冇食過燒肉,我地就簡食呢間燒肉放題,我地可能太早去,所以好多位坐,不過之後就續漸多人,好彩!我d同事好少食生冷野,所有淨係得我一個人食😋價錢$248+1,每人包2罐飲品!我想講有好多款野食,起碼有十幾張野食紙,我就叫左一盤刺身就收左手,因為我地要主打燒肉!係冷盤方面,刺身都新鮮同厚切,有甜蝦(好大隻)、三文魚等,壽司我要推薦海膽三色花,海膽好鮮甜😋同埋我地叫左沙律都唔錯,仲叫左幾次tim 😂係熱盤方面,緊係燒肉最正啦!佢地係燒和牛,有黑毛霜降和牛同熊本一口牛簡直係入口即溶,同埋青檸蒜味牛舌同厚切舌真係幾滋味,另外,仲有燒海鮮,因為當晚冇曬北海道帆立貝所以就轉左宮城蠔,真係好鮮甜同好新鮮,搞到我下次想試下帆立貝😋雞肉都出奇地好味,燒雞翼同雞腿都好正!另外豚肉蒜芯我都想推薦下,因為兩種材料配合真係好夾!另外叫左d小食,牛油粟米、蟹粥、稻庭冷烏冬⋯都好好食!總括黎講,平時二百幾蚊淨係可以食到普通放題,呢加仲要加埋燒肉,仲要d食物都幾靚下,又和牛又海鮮,都算幾抵下!同埋果到d員工有時都會幫下我地燒下野食(當然緊係得閒先啦)服務態度唔錯,所以我決定下

另外叫左d小食,牛油粟米、蟹粥、稻庭冷烏冬⋯都好好食!
總括黎講,平時二百幾蚊淨係可以食到普通放題,呢加仲要加埋燒肉,仲要d食物都幾靚下,又和牛又海鮮,都算幾抵下!同埋果到d員工有時都會幫下我地燒下野食(當然緊係得閒先啦)服務態度唔錯,所以我決定下次帶屋企人去食!
2017-01-06 268 瀏覽
考完試當然要慶祝下,今次揀左日式放題!預先book左1800開始,時間尚早,唔洗等就可以入座。呢間日式放題第一次黎,可以揀嘅野食有十幾張紙,種類繁多,First round叫左一輪刺身、沙律同壽司。食物極速送上,非常新鮮,仲凍冰冰添😋😋。最抵讚嘅係每款刺身都係厚切,唔好似其他放題咁細細片無口感。最愛係胡麻醬豆腐同青瓜沙律,豆腐味濃唔會俾醬汁蓋過,青瓜沙律看似平凡,但清新可口。日式燒烤又點少得海鮮呢!今期推介係宮崎𧐢,成隻生𧐢自己燒都係第一次,店員細心教我地點燒,當然仲幫我地燒埋啦!😂😂燒𧐢味道一流,有海水味又唔會太咸,正!本身係食肉獸,見到和牛燒肉立刻雙眼發亮😂😂,和牛種類都有至少八款霜降黑毛和牛,熊本牛肉粒,薄切厚切牛舌,安格斯牛,最特別有牛里肌,真係每款都不可錯過。和牛拼盤一到,大家都嘩一聲,每樣都大大件大大片,仲有雪花添,最值得推介嘅當然係獨有嘅牛里肌,輕輕燒燒,有肉味有有口感,唔係入口即溶,肥瘦適中,讚!除左牛肉,仲有豬肉同雞肉,款式亦有多種,生薑、檸檬、韓式醬汁、七味粉等,最讚嘅係黑椒雞腿肉,香口雞皮配上滑嫩肉,真係要encore完再encore。除此之外,由於實在太飽,熟食
考完試當然要慶祝下,今次揀左日式放題
預先book左1800開始,時間尚早,唔洗等就可以入座。
除此之外,由於實在太飽,熟食只order左冷烏冬加蟹粥,冷烏冬彈牙,蟹粥配上海帶,味道鮮甜!

整體而言,環境舒適,最緊要抽風設備良好,食完唔會臭崩崩,服務亦一流。食到捧住個肚走,下次再黎真係要留肚!😂😂😂
2017-01-06 575 瀏覽
每逢漫無目標四圍行四圍尋食或是已有心水食肆也好,我都有個習慣,會上上“開飯啦,搜尋一下該食肆資料,看看食肆的地址,菜式,評價等等,今次到這間燒魂一用膳前亦一如以往上去看看,說實話我忽然有點嚇驚,有些食家評價甚差,還記得很久前我食過這間燒魂一的,記憶中是性價比較高的一間放題烤肉店,正所謂耳聽三分假 眼見未為真,一向好奇的我,對這間燒魂一的質素更有求知慾!當晚眼前每枱客人都下了多回生蠔,卻沒客人頭訴漏單,海鮮類已值回票價!最讚生蠔,蠔殼完全閉合,蠔身程黑裙邊,十分新鮮!沙白蜆也不錯,海水的鹹蜆肉的鮮甜,一隻隻像唱歌般開口就可嘗到!海蝦邊燒邊倒點水或醬油比較好,不然太乾身蝦乾般!燒了一輪燒物,食點蕃茄沙律菜,油膩感全消!點餐紙上有蔬菜瓜類,野菌類,當中紫洋蔥圈比較小見!牛,豬,雞各佔一張點餐紙,可謂選擇多,較特別的是牛裡肌,牛舌!豚肋骨,豚肉蒜心卷!雞則在調味上多選擇!牛裡肌入口蠻腍滑,既有油香,又富肉汁!蒜心豚肉卷,口感豐富,吸取了此靈感,可以在家運用蒜心加上其他配料包卷!魷魚鬚味濃,野味!燒肉包生菜伴食永遠都是絕配!炒野菜,伴炒配料都不小,口感豐富不單調!刺身蝦新鮮度真的欠捧!熱騰騰的湯
海蝦邊燒邊倒點水或醬油比較好,不然太乾身蝦乾般!
燒了一輪燒物,食點蕃茄沙律菜,油膩感全消!
點餐紙上有蔬菜瓜類,野菌類,當中紫洋蔥圈比較小見!
牛裡肌入口蠻腍滑,既有油香,又富肉汁!
魷魚鬚味濃,野味!
燒肉包生菜伴食永遠都是絕配!
炒野菜,伴炒配料都不小,口感豐富不單調!
刺身蝦新鮮度真的欠捧!
熱騰騰的湯,一口暖胃,清清淡淡,不錯!

總括今次親身到訪這間燒魂一,裝橫,食物款式都大有不同,比想像中跟記憶中要好,燒物中的海鮮,肉類由其出色!不過要扣分的是刺身大甜蝦,有待改進其冷度及新鮮度!
另外一題是觀察到員工方面,服務態度好特別是笑容滿臉,動作敏捷有活力!
2017-01-04 1891 瀏覽
❄️🌬天氣開始有少少涼,最好就搵個地方,食啲暖立立既好野,而家韓燒,火鍋四圍都係,但係食得多都想試下新野既。今日收左工就去左尖沙咀試下呢間日式燒肉放題,一般去燒肉店食野都會一碟一碟咁計價錢,但係呢間就好特別,係放題模式架,最啱大食都爆既我架喇✨原本卜左晚上時間8點15分,我就同朋友早到左,8點都未到就已經到左,去到既時候已經有吾少人等緊位喇😊事關係一節一節咁連住落既時段,所以上一段既時段客人食完,工作人員都好快手咁清理,所以都好快已經入得座,因為係門口已經聞到啲香氣,實在急不及待喇🏃🏼‍♀️🏃🏼‍♀️😚坐低左就已經見到好似普通放題既地方咁有放題既點單紙,燒物會有牛肉類,雞肉,豬肉,雞翼等等,另外亦都會有海鮮,蔬菜類🥒🥕除左一般既燒物之外,重會有一般既放題都食到既野可以選擇,例如鍋物,定食,刺身等等,可以話係包羅萬有架🌟燒海鮮燒蠔都好正架,蠔係超級新鮮肥美👍👍而且好大粒💕雖然吾係生食,無乜海水味,但燒完仲食到佢嘅鮮味😎我地叫咗豬肉同埋雞肉🐷🐔腩肉片切得好簿,落爐煩分零鐘基本上就食得😋腩肉好爽口,可能因為切得較薄嘅關係,豬頸肉就普通我地order左已經加左調味料嘅雞肉,上面好似係七味粉,少少辣
我地order左已經加左調味料嘅雞肉,上面好似係七味粉,少少辣 可以刺激味蕾👍🏻
另外雞翼已分開一半,變成單邊,食落就吾覺得麻煩,但味道方面因為冇進行過任何加工,所以無味,可以靠醬汁調味🍗
🐂重頭戲一定放係牛肉部分,成碟肉嘅焦點當然放係雪花牛肉粒,呢個係安格斯牛肉粒,入口即溶,有牛奶味✨
另一款青檸牛肉粒都係不錯嘅選擇,有淡淡環檸味,令到個陣味變得好清新,食多兩粒都吾會覺得濟😋
但另一款牛肉片就馬馬,因為未解好雪,所以有少少雪藏味!🙈
南瓜湯飲落好滑好creamy,飲每一啖都好似食成個南瓜甘,味好濃,而且吾係得個甜
本來無諗住叫魚生,但朋友話有得叫當然要試下😎一黎到嗰時見到三文魚好大塊好厚,都覺得好驚喜🤗食落好新鮮,真係啖啖肉,甜蝦係最好味,好新鮮好甜,而且好爽口
  • 熊本一口和牛
2017-01-02 394 瀏覽
尖沙咀-----美食購物集中地,平日已很熱鬧,適逢節日更人山人海,尤其食肆多數都要輪候一會兒,今次到這間燒魂一放題都等候了一會兒!把豬頸肉擺放得別緻!切成一片片厚塊,口感爽彈!生蠔下了三回單,三回品質均一,蠔身肥美鮮甜!魚塊很多魚油,一邊燒一邊散發一陣陣魚油香!墨魚仔很難燒,一過火很乾身!南瓜湯,味道濃郁,湯質細滑!韓牛卷,既甜又辣,味道新奇有趣!沙律酸酸甜甜,清新開胃,當前菜一流!蟹粥,除了蟹鮮味外,還有栗米,海帶,蔥花,味道豐富,而且熱度十足!日式豚肉炒烏冬,味偏濃,加上木魚絲,十分野味!總結這間燒魂一:坐位舒適,不迫挾,抽氣還可,不會油煙四散!最喜歡這裏的生蠔,新鮮肥美,值回票價!
把豬頸肉擺放得別緻!切成一片片厚塊,口感爽彈!
生蠔下了三回單,三回品質均一,蠔身肥美鮮甜!
魚塊很多魚油,一邊燒一邊散發一陣陣魚油香!
墨魚仔很難燒,一過火很乾身!
南瓜湯,味道濃郁,湯質細滑!
韓牛卷,既甜又辣,味道新奇有趣!
沙律酸酸甜甜,清新開胃,當前菜一流!
日式豚肉炒烏冬,味偏濃,加上木魚絲,十分野味!

總結這間燒魂一:
坐位舒適,不迫挾,抽氣還可,不會油煙四散!
最喜歡這裏的生蠔,新鮮肥美,值回票價!
2016-12-30 446 瀏覽
收咗工就同男朋友話去尖沙咀食飯順便行街買聖誕禮物知道尖沙咀有一間出名嘅燒肉放題點於是豪不猶豫地book枱去到門口已經見到好大班人企喺度等位,真係慶幸自己一早已經訂咗位。去到第二個時段8:15,侍應就開始叫人入去。印象中叫咗第一批人入去之後有個侍應同其他人講話要等一等,所以就算你已經訂咗枱都一定要早15分鐘到因為到咗之後你會攞到一張飛一張飛就決定你8:15可以準時入去坐定係要等一等啦!另外要提一提因為佢係樓上鋪嘅關係所以門口出面嘅位置都相當少所以如果你人多的話盡量早少少度。一坐低就即刻攞啲點菜次俾我哋,然後就有另一位是應台儲好多汽水然之後行到你台邊問你你想飲乜嘢水因為沒有鬼入場食放題嘅人都每日有一罐免費嘅汽水飲品。雖然呢個放題佢係講到明有去叫野飲係需要計錢嘅要竹管竹管計錢但係入場後佢會有免費汽水俾你,其實一罐汽水已經夠飲。呢間放題餐廳食物嘅種類好多;肉類啦海鮮類啦壽司刺身前菜小食等等俾你選擇。之後你只要填番你想食嘅數量啦同埋呢枱號你嘅人數就可以拉事不宜遲即刻講下我點左啲咩食:未食之前睇過啲食評見到佢嘅肉類種類多而且質素係十分之不錯所以今次來食我都10分期待!果然祝你嘅質素比我想像中嘅係好
收咗工就同男朋友話去尖沙咀食飯順便行街買聖誕禮物

知道尖沙咀有一間出名嘅燒肉放題點於是豪不猶豫地book枱

事不宜遲即刻講下我點左啲咩食:

果然祝你嘅質素比我想像中嘅係好,牛肉粒係有雪花完全冇雪藏味!另外要提一提牛肉除左外表好睇之外肉質都非常之嫩口唔會韌,而且食落好重牛肉味另外安格斯牛柳粒係有小小牛奶味我覺得呢個價錢十分之值得!
除咗呢個之外牛脷都好好味好多汁所以,食多啲牛肉都會覺得好甜而且一啲都唔會韌

另外蠔亦都需要食!生蠔十分之大隻而且味道好甜,但有一樣野要小心就係好易燒到乾晒。呢間餐廳嘅員工都好好佢見到你係燒緊蠔會好主動幫你亦都會同你講一個打唔開嘅話佢哋可以過嚟幫你將佢打開然之後幫你燒。

但要緊記先生好每邊燒3分鐘(如果我無記錯😜)

海蝦亦都好甜好大隻而且啲肉好爽口,無梅味。
但唯獨我就唔建議大家食硯,因為硯本身好咸,就好似食緊一啖海鹽

需要讚一讚佢嘅牛油粟米

呢個牛油粟米十分之甜而且好多汁牛油味重,唔似其他放題餐廳 牛油粟米係無味💀
如果你鍾意飲南瓜湯嘅我覺得你一定唔可以錯過呢一個南瓜湯南瓜湯好creamy, 南瓜味好濃郁👍
另外一個食刺身的話我唔建議大家食甜蛋添但係冇乜嘢味道嘅另外三文魚我個人覺得幾新鮮。另外甜蝦一定要食,超級爽口 超級甜,一個字正
呢餐飯真係好值👍👍👍
2016-12-19
5 分鐘 (堂食)
2016-12-22 726 瀏覽
大家千其唔好去食呢間垃圾食物,D肉除左得個凍字,就一D肉味都無,一入到去,成班服務員就好似好趕咁,D單就漏到亂晒,我地叫兩隻生蠔,由8:20分,叫到埋單10點鐘先比兩隻我地,又話任食生蠔,系就系任食,不過唔比你食到之嘛⋯⋯再講D刺身,又唔新鮮,仲要有D刺身蝦系爛㗎,救命⋯⋯每人話送兩罐免費飲品,我地由頭追到落尾,到埋單嗰陣先攞第二罐過泥⋯⋯😠呢間嘢無乜好,就系得個趕字,佢哋最趕就係埋單個刻⋯⋯成日攞住支咪叫大家揸緊時間食野last order,埋單個刻仲要收錯錢,我地3個人食,原來只係$950,佢地竟然錄錯左我咭,收$1593😱😱,呢間野又唔好食,服務態度又差,呃人架大家唔好去啦🙅🏻

唔試唔可惜
2016-10-17 2572 瀏覽
燒魂一放題,超揾笨,晚9:30後宵夜時段258再加一(共284),吾包任何飲品,無茶水供應,可加30無限飲,單買可樂18元一罐,刺身一般, 燒肉全部未完全溶雪,無咩牛味,炸物種類小,沙律菜不新鮮,壽司吾掂,D飯吾得,串燒小吃完全無😑千其不要去。
2016-10-16
1 分鐘 (堂食)
2016-10-16 1710 瀏覽
朋友推介的放題,不單止有平時吃到的日式刺身放題的食物,還有日式燒肉!這裡環境很舒適,不是平常很迫很嘈的那種放題地方。燒肉很吸引,單單有這個大牛舌已經覺得很滿足!燒起來很爽口彈牙,質素中上。還有和牛供選擇,好抵呀!!和牛牛香和油份也充足,放題來說,是不錯的。來自日本的宮城蠔體型巨大,燒至爆殼就可吃,粒粒飽滿JUICY!重點推介這個!!!!沒有腥臭味,放題吃到這款蠔,夫復何求!點多幾隻已能回本。魚生也有,但建議淺嗜一至兩轉就夠了。當天質素正常,但沒有很出色。過下口癮,專心吃燒肉!菠蘿相當好吃,很甜很JUICY,我點了又點,十分喜愛!海蝦,蜆也有得選擇,我吃了很多蜆,感覺新鮮,蝦子急凍款式,沒有吃很多。
這裡環境很舒適,不是平常很迫很嘈的那種放題地方。
燒肉很吸引,單單有這個大牛舌已經覺得很滿足!

燒起來很爽口彈牙,質素中上。

還有和牛供選擇,好抵呀!!

和牛牛香和油份也充足,放題來說,是不錯的。
來自日本的宮城蠔

沒有腥臭味,放題吃到這款蠔,夫復何求!

點多幾隻已能回本。
魚生也有,但建議淺嗜一至兩轉就夠了。

當天質素正常,但沒有很出色。過下口癮,專心吃燒肉!
菠蘿相當好吃,很甜很JUICY,我點了又點,十分喜愛!
海蝦,蜆也有得選擇,我吃了很多蜆,感覺新鮮,

蝦子急凍款式,沒有吃很多。
10 分鐘 (堂食)
2016-10-12 7575 瀏覽
一大班朋友出來gathering,唸食咩係最頭痛既環節,日本菜,意大利菜,中菜,西餐,總會有人objection,所以最後我地決定食任食放題,不用煩,大家可以吃自己喜歡的。今次我們訂了這間在尖沙咁的燒肉放題,很久以前讀書時期也有來這裡吃,日本燒肉在一般的連鎖餐廳也要索價$400-$500,所以這裡一次過可以滿足多個願望。因為一班人吃,有早放工也有遲放工的,我們選擇了8:15-10:15時段,價錢是$268一位。餐廳也算是很大,而且座位闊落,有不少的卡位,一大班人最適合,因為自己去過很多座位超窄的放題,吃得很辛苦,動作大些許,也會撞倒旁邊的客人,或是倒瀉食物,這裡則沒有這個問題啦食放題自助餐,食物的多元化,選擇的多與少,當然是最重要的一環,而這裡也沒有令我失望,刺身,壽司,燒物,煮物,基本的也齊備,而牛肉這裡竟然有超過10款,這是令我感到surprise的,我們點了多款牛肉,多款和牛,質素非常高,雖然食食下我們已經忘記自己正在吃那一款,但總體而言,很多款也值得一試刺身的選擇也十分多,而最重要的是夠新鮮,我們點了多款,個人最愛的三文魚更要一點再點!牛肉選擇多,也每一款也各有特式,只是吃牛也

放題自助餐,食物的多元化,選擇的多與少,當然是最重要的一環,而這裡也沒有令我失望,刺身壽司,燒物,煮物,基本的也齊備,而牛肉這裡竟然有超過10款,這是令我感到surprise的,我們點了多款牛肉,多款和牛,質素非常高,雖然食食下我們已經忘記自己正在吃那一款,但總體而言,很多款也值得一試
牛肉選擇多,也每一款也各有特式,只是吃牛也要了很多時間
燒肉的鐵鍋質料不錯,不用經常換網,浪費時間,而且火力夠,食物很快便熟,食得!
刺身是我們一點再點的重點,質素很好
除了燒豬牛雞肉外,也有海鮮的選,而且質素也很高,抵食!
除了牛,我們也點了黑毛豬,但來到的時候也和多款牛肉混合了,很難才知道那一款是牛,那款是豬,那款是和牛,那款是黑毛豬,算了,只管食吧
我們吃到後期才想起自己忘了點壽司,但已經很飽了,只點了4款淺嘗,賣相麻麻,但食落也不錯。
飲品每一限包一罐,再點便要加錢,這是比較不夠喉的,一罐飲品要飲2小時...太難了吧,任飲,或是可以加錢任飲會更好
埋單每人$268加一,整體而言,質素高,而且選擇夠多,是很值得一試的,但如果可以有任飲會更好
2016-07-21