2019-05-03
今日喺MegaBox見到一間以熊啤啤作為主題嘅餐廳,見佢都幾有特色就去試吓。餐廳叫做熊小館,入面有好多唔同嘅熊人擺啤啤,包括一個有熊啤啤既小playground 。啱晒一家大細嚟食飯,小朋友一定勁開心添。另外值得一讚嘅係侍應服務非常周到,見到客人有咩需要都好主動去幫手。👍除咗裝修啱一家大細之外,食物嘅質素亦都唔錯。 頭盤我哋叫咗凱撒沙律,帶子菠菜忌廉湯同埋唐揚脆脆雞翼。先講沙律,食物分量較大而且個羅馬生菜好新鮮好爽脆,而凱撒醬分量足夠。好食!而帶子菠菜忌廉湯好creamy,配埋新鮮帶子個湯好鮮味,可以點埋蒜蓉包一齊食👍而炸雞翼未上台已經係完全聞到香味,新鮮即叫即炸,點埋個沙律醬食一流同時間冇咁熱氣啦! 之後想在嘅係蒜片辣椒煙肉芫荽扁意粉,開頭見到芫荽都有少少怕。但係食落又冇乜芫荽味,反而好香蒜蓉味,而且辣椒令個扁意粉辣辣哋好開胃。另外個黑松露蟹子帶子黃金意大利飯,開頭我哋都唔明黃金係咩意思。上菜原來就係d粟米同埋啲意大利飯一齊食,咁啱我本人就好鍾意食粟米。所以呢個就啱晒我,比起出面食其他嘅意大利飯,呢個的確係有多啲風味! 再加埋黑松露同埋帶子, 令到個意大利飯矜貴左唔少! 最後甜品我地
最後甜品我地點左個心太軟,佢呢度係心太軟係即叫即整。所以等左大約10分鐘到,但都等得值得嘅!個心太軟真係一食啲朱古力醬即刻爆曬出嚟,而且甜度適中, 啱晒黎做飯後甜品!