2019-05-03 27 瀏覽
今日喺MegaBox見到一間以熊啤啤作為主題嘅餐廳,見佢都幾有特色就去試吓。餐廳叫做熊小館,入面有好多唔同嘅熊人擺啤啤,包括一個有熊啤啤既小playground 。啱晒一家大細嚟食飯,小朋友一定勁開心添。另外值得一讚嘅係侍應服務非常周到,見到客人有咩需要都好主動去幫手。👍除咗裝修啱一家大細之外,食物嘅質素亦都唔錯。 頭盤我哋叫咗凱撒沙律,帶子菠菜忌廉湯同埋唐揚脆脆雞翼。先講沙律,食物分量較大而且個羅馬生菜好新鮮好爽脆,而凱撒醬分量足夠。好食!而帶子菠菜忌廉湯好creamy,配埋新鮮帶子個湯好鮮味,可以點埋蒜蓉包一齊食👍而炸雞翼未上台已經係完全聞到香味,新鮮即叫即炸,點埋個沙律醬食一流同時間冇咁熱氣啦! 之後想在嘅係蒜片辣椒煙肉芫荽扁意粉,開頭見到芫荽都有少少怕。但係食落又冇乜芫荽味,反而好香蒜蓉味,而且辣椒令個扁意粉辣辣哋好開胃。另外個黑松露蟹子帶子黃金意大利飯,開頭我哋都唔明黃金係咩意思。上菜原來就係d粟米同埋啲意大利飯一齊食,咁啱我本人就好鍾意食粟米。所以呢個就啱晒我,比起出面食其他嘅意大利飯,呢個的確係有多啲風味! 再加埋黑松露同埋帶子, 令到個意大利飯矜貴左唔少! 最後甜品我地

最後甜品我地點左個心太軟,佢呢度係心太軟係即叫即整。所以等左大約10分鐘到,但都等得值得嘅!個心太軟真係一食啲朱古力醬即刻爆曬出嚟,而且甜度適中, 啱晒黎做飯後甜品
2019-05-03 111 瀏覽
朋友介紹,位於 mega box 環境幾好的親子餐廳,全店都有好多熊仔。仲有個 corner 俾小朋友任玩。又有自成一角的位置可以開個小 party ,十幾廿人啱啱好。而餐廳既另一邊,就對正溜冰場,咁啱有 ice hockey 比賽,邊食邊睇都幾過癮。餐廳以西式食物為主,價錢都幾公度,頭盤同意粉等都係幾十,而扒類就百幾蚊。單點主菜加 $28 轉套餐,有餐湯 + 牛油法飽及餐飲,認真抵食。白酒忌廉煮青口 $68叫個頭盤分享一下,忌廉夠濃亦唔會太重酒味,青口夠入味,唔會腥。而且份量都唔少,呢個價位,好抵食。其實個忌廉汁幾正的,如果可以跟件法飽俾我點吓,咁就 perfect 池喇 !香草醬乾番茄野菌闊條麵 $69意粉食個清清地的青醬闊條麵,好 fresh 好清新,唔想食咁多肉的話可以考慮佢。軟殼蟹茄子意粉 $95朋友就食軟殼蟹意粉,原隻軟殼蟹切半,真材實料。炸到熱辣辣,好味的。意粉之中仲有好多茄子,食到少少辣辣地,幾開胃。是日餐湯係粟米忌廉湯 + 牛油法飽內有粒粒粟米,暖笠笠,幾唔錯。而法飽亦夠脆,好想 encore !咖啡及檸茶餐飲用熊仔杯上,飲得特別開心。生日版心太軟 $48 及普通版

仲有個 corner 俾小朋友任玩。

白酒忌廉煮青口 $68

香草醬乾番茄野菌闊條麵 $69

軟殼蟹茄子意粉 $95

是日餐湯係粟米忌廉湯 + 牛油法飽

咖啡及檸茶
餐飲用熊仔杯上,飲得特別開心。

生日版心太軟 $48 及
普通版心太軟 跟餐 +$29

甜品叫左兩個心太軟,一個係生日版(不是生日,貪得意試吓唧)一個普通版。生日版真係靚好多架,又唔係貴,影相咋 like 都唔錯。
生日版心太軟

切開左之後,係超熱超流心的心太軟。仲伴有鮮果同 cream , 好滿意。推介 !
2019-05-02 42 瀏覽
以熊仔為主題嘅餐廳比較特別,感覺溫馨又浪漫,無論同小朋友或者同另一半離食飯都覺得開心,座落於九龍灣megabox 11樓嘅cafe Med 以熊仔為主題,每枱有一隻小熊陪住你食飯,亦有幾隻大熊可以影相, 餐廳嘅氣氛唔錯。食物方面有二人套餐,亦都有單點再加$28變套餐, 非常之flexible。 我哋想食fish and chips,但二人套餐不包括炸魚薯條,所以我哋就單點再加錢轉套餐。Fish and chips兩大塊炸魚脆漿夠薄,外脆而裡面魚肉嫩滑,配埋炸得香脆嘅薯條,非常好味。另外經典焗肉醬意粉,份量適中, 菜色雖然簡單,但係要做到好味一啲都唔易,肉醬芝士配意粉,味道一流。小食點左脆炸魷魚圈,脆炸漿一樣夠曬薄,但略嫌魷魚偏幼,口感差一點點, 配埋檸檬汁,可以減低熱氣感覺。另外,吞拿魚沙律伴溫泉蛋,沙律菜十分新鮮,溫泉蛋一開二,裏面嘅半熟蛋黃,見到都想食,整體感覺清新健康,作為前菜非常好。單點食物加$29,可以配埋餐湯及 法包連餐飲,非常超值,另外我哋再加點左甜品。木糠布甸甜度及軟硬度適中,另外焦糖燉蛋,面頭嘅焦糖又甜又脆,燉蛋嫩滑,絕對推介。整體餐廳性價比十分之高,無論食物質素同環

整體餐廳性價比十分之高,無論食物質素同環境,都非常之不錯。
2019-05-01 40 瀏覽
小熊主題的餐廳,每張枱都放有小熊擺設,女生們應該喜歡,而且坐位寬闊。點了芝士肉醬千層麵,粉皮太腍,一「匹」就散開粉皮同肉醬。太油,好有油膩感。不過同事點的北海道醬油芝士魚柳焗飯味道ok,賣相已比千層麵吸引。
2019-04-30
2019-04-29 36 瀏覽
今日黎megabox睇戲,所以就順便睇下呢到有咩餐廳,咁岩見到呢間個名幾特別就去睇下🤣上去到見到果然好多熊仔😍好cute 鐘意熊仔既一定要黎haha我地見到個2人set好抵 $298 所以就嗌左🤭另外仲加左香草牛油田螺同埋海鹽瘋薯仔首先係餐湯同餐包,個湯好濃蕃茄味,入面仲好多洋蔥😆個包都焗得好香唔會太乾跟住個香草牛油田螺勁香牛油味,田螺同個薯容好夾!忍唔住好快食哂!海鹽瘋薯仔個分量好多,我地要左加肉醬,薯條炸得好炸身,每條都好長,鐘意食薯條可以試下法式蛋黃醬焗露筍露筍既分量幾多,初初以為加左蛋黃醬會好濃味,點知食落都幾清淡main 我地就簡左bbq燒豬仔骨🥰呢個好推介,d肉燒得好香好淋身,仲要分量好多,食第一個main已經好飽🤭仲有沙津同薯仔第2個main係芝士焗菠菜龍利柳飯龍利柳有兩大塊,仲有滿滿既芝士同菠菜,好夾!食完好滿足最後就係甜品我地其中一個甜品加左錢變心太軟焗得好香,一切開就有滿滿既朱古力🥳overall 呢個set真係好抵!食完好滿足😚下次會再黎😋
上去到見到果然好多熊仔😍好cute
鐘意熊仔既一定要黎haha

我地見到個2人set好抵 $298 所以就嗌左🤭
另外仲加左香草牛油田螺同埋海鹽瘋薯仔

法式蛋黃醬焗露筍
main 我地就簡左bbq燒豬仔骨🥰

第2個main係芝士焗菠菜龍利柳飯
龍利柳有兩大塊,仲有滿滿既芝士同菠菜,好夾!食完好滿足

最後就係甜品
我地其中一個甜品加左錢變心太軟
焗得好香,一切開就有滿滿既朱古力🥳

overall 呢個set真係好抵!食完好滿足😚
下次會再黎😋
2019-04-28
2019-04-28 70 瀏覽
兩口子黎到megabox行街街 行下行下又見肚仔餓望望水牌 就揀左戲院果層嘅「熊小館」醫肚採用歐陸風嘅設計 好似置身係德國小餐館一樣環境非常開揚又大 仲有半廂房 幾家人一齊食飯都OK!中間有小型遊樂area俾小朋友玩 啱哂一家大細行完街黎食飯當日所見都有樂好多推住BB車嘅父母帶埋小朋友黎~咁多熊仔 如果小編我仲係佢地年紀一定會把持唔住攬住啲熊仔呀講番野食 有set dinner同單點揀兩口子睇完決定單嗌首先係 軟殼蟹牛肝但菌意粉($95)- 個汁勁creamy 而且有好多bellpepper入面 小朋友唔只食到蟹肉 仲有菜 營養夠哂均衡再黎就係 德國啤酒脆漿薯條($88)- 雖然話就話用啤酒做脆漿 但唔洗擔心 酒味已經揮發哂 小朋友都啱食而且漿皮唔厚 一啲都無呃秤 肉質稔滑 抵讚!最後就係 燒美國穀飼切小牛扒伴醋漬野菌($168)- 用木盤上 有夠心思 燒牛扒兩啖一舊 身為食肉獸嘅小編都唔怕食到無儀態啦~ 配埋黑醋汁食中和油膩感 旁邊嘅菜蔬都經過seasoning 好醒胃!PS;下幾層就係樓冰場 不時都會播下歌 幾好feel所以即使係一家大小定好似小編咁兩口子黎都一樣唔錯
兩口子黎到megabox行街街 行下行下又見肚仔餓
望望水牌 就揀左戲院果層嘅「熊小館」醫肚

採用歐陸風嘅設計 好似置身係德國小餐館一樣
環境非常開揚又大 仲有半廂房 幾家人一齊食飯都OK!

中間有小型遊樂area俾小朋友玩 啱哂一家大細行完街黎食飯
當日所見都有樂好多推住BB車嘅父母帶埋小朋友黎~
咁多熊仔 如果小編我仲係佢地年紀一定會把持唔住攬住啲熊仔呀

講番野食 有set dinner同單點揀
兩口子睇完決定單嗌
首先係 軟殼蟹牛肝但菌意粉($95)

再黎就係 德國啤酒脆漿薯條($88)
而且漿皮唔厚 一啲都無呃秤 肉質稔滑 抵讚!

最後就係 燒美國穀飼切小牛扒伴醋漬野菌($168)

PS;下幾層就係樓冰場 不時都會播下歌 幾好feel
所以即使係一家大小定好似小編咁兩口子黎都一樣唔錯

2019-04-28 103 瀏覽
今日去左同女朋友食午餐。見個環境睇落好似將得意。好多熊仔。上網睇相又好似將好咁。所以就膽粗粗去試下。叫左2個午餐A。西冷扒配蒜蓉汁。塊扒好似俾大象踩左幾萬次咁腍。而且塊肉勁咸。塊牛扒勁薄,好心佢咁薄就唔好用咁多蘇打粉去乸啦。個羅宋湯味道不錯。但無乜料。仲有1/4塊蒜蓉法包。味道OK。薯菜值得一讚。係即炸嘅。飲品方面。檸檬茶個茶底好澀。凍咖啡得個甜字無啡味。仲有隻杯外面黐笠笠好嘔心。總括黎講係唔好食嘅,真係無下次。
2019-04-28
2019-04-24 909 瀏覽
熊小館📍九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓-今日去咗megabox 買傢俬,買完去咗溜冰場旁邊睇咗一陣比賽覺得肚餓,決定去食飯醫肚😛同層有幾間餐廳,但被「熊小館」吸睛吸咗入去原來是親子餐廳,裡面有遊戲角供小孩耍玩,仲有圖書閣添🙂場內每一角落都見bear bear熊的蹤影,色彩繽紛,雖然我不是小朋友,身處餐廳內都能感染到歡樂的氣氛🎈🎈 有個城堡內仲可以做private party添😘二人套餐($298)呢個餐三個人食都夠飽,豐富到我地食到捧著肚🎊。 前菜款式都有唔小選擇,總有一款啱你口味😉🥣忌廉湯加香烤蒜蓉包🥖個湯好creamy, 仲有好多粟米粒及火腿茸,法包好香脆, 點湯食一流👍🏻🍆茄汁肉醬焗茄子頭盤意式焗肉醬茄子🍆鋪面芝士份量頗多,酸酸地好開胃🤣感覺很正。🍅番茄奶油吞拿魚螺絲粉用吞拿魚加入香濃嘅番茄醬,仲有少少忌廉,醬汁濃稠度適中,螺絲粉煮到我喜愛的有咬口👏🏻👏🏻🐝蜂蜜BBQ豬仔骨🍖Surprise😱份量比外面餐廳整份的大🤗,肉質煮得十分軟腍,有甜甜的蜂蜜味道,配菜附上沙律跟一大碟薯條🍟,但怕熱氣冇食哂d薯條☹️套餐的甜品是雪糕球🍨,有多種口味選擇,雪糕球點了雲呢嗱,
熊小館
📍九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 11樓

同層有幾間餐廳,但被「熊小館」吸睛吸咗入去

原來是親子餐廳,裡面有遊戲角供小孩耍玩,仲有圖書閣添🙂

有個城堡內仲可以做private party添😘

二人套餐($298)

🥣忌廉湯加香烤蒜蓉包🥖

🍆茄汁肉醬焗茄子
頭盤意式焗肉醬茄子🍆鋪面芝士份量頗多,
酸酸地好開胃🤣感覺很正。

🍅番茄奶油吞拿魚螺絲粉

🐝蜂蜜BBQ豬仔骨🍖

套餐的甜品是雪糕球🍨,有多種口味選擇,雪糕球點了雲呢嗱,面上用朱古力醬點綴。

另外可加$18轉心太軟,心太軟蛋糕切開有流心的效果,配合旁邊的忌廉一起食,大滿足🤗🤗👍🏻

🍓草子苺士多啤梨橙汁🥤
餐飲加$16轉特飲就可以了,飲品層次分明,🍊汁份量比士多啤梨多,整體帶甜

侍應非常熱情 ,可能習慣面對小朋友😉會主動睇下我地有咩需要。👍🏻
環境舒適, 食品有水準!食左咁多野 ,埋單四百蚊有找,真心覺得好抵😘😘😍😍

2019-04-23
  • 蜂蜜BBQ燒豬仔骨
  • 茄汁肉醬焗茄子
2019-04-22 76 瀏覽
今日到megabox溜冰,到了晚飯時間,抬頭一看,看見一間以小熊為題的餐廳。踏進餐廳,佈滿大大小小的熊及壁畫,十分適合一家大小前來, 用嚟打卡拍照留念一流!翻開menu 菜式主要是西餐為主, 意大利飯,意大利粉, 扒類, 琳瑯滿目,眼花繚亂, 一時三刻也難以決定選擇吃什麼菜式。凱撒沙律味道恰到好處,不會過於油膩。黑松露蟹籽帶子意大利飯,帶子鮮甜,黑松露適中,不會搶奪味道。燒美國穀飼厚切小牛扒件醋漬野菌,中間五成熟,但邊位稍熟,配以黑醋醬,能中和油膩感。一間餐廳有齊優質食物 和政治環境兩種大元素, 絕對值得光顧。
凱撒沙律味道恰到好處,不會過於油膩。

燒美國厚切小牛扒

凱撒沙律

黑松露蟹子帶子意大利飯

2019-04-19
燒美國厚切小牛扒
凱撒沙律
黑松露蟹子帶子意大利飯
2019-04-21 89 瀏覽
今日嚟到megabox一間以熊熊做主體嘅餐廳餐廳裝修好靚,啱晒情侶嚟我地叫咗個2人set食,值得一提嘅係佢連前菜款式都有唔小選擇,總有一款啱你口味咁前菜就叫咗個洋葱圈佢個洋葱圈係用啤酒炸漿炸嘅,食落去口感香脆之餘仲有一浸好特別嘅啤酒香,但又唔會有啤酒嘅苦味,唔點醬食都已經好好食餐廳係忌廉湯,幾cremy但又唔會話太濃,飲完冇話想飲水main dish叫咗蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批牛柳叫咗5成熟出到嚟真係啱啱好食落好嫩肉味香濃,下面奶白色個啲係mustard嚟,更能帶出牛柳嘅味道,佢配咗個蘑菇紅酒汁,蘑菇同紅酒嘅香味同牛柳好夾,個人認為呢味菜做得好出色薯蓉田螺個薯蓉好香薯仔味,田螺有咬口亦都好入味,同薯蓉一齊放入口個味道好夾,唔錯卡邦尼意粉好creamy, 意粉夠咬口,小有地有蛋黃嘅香味,唔錯呢個燉蛋食落好滑好香蛋味,加埋焦糖嘅焦甜味道仲帶有小小嘅玫瑰香,都幾好食心太軟朱古力味濃,一筆埋個蛋糕到啲軟心朱古力流晒出嚟 同埋啲cream一齊食好香好滑
今日嚟到megabox一間以熊熊做主體嘅餐廳

餐廳裝修好靚,啱晒情侶嚟

咁前菜就叫咗個洋葱圈
啤酒脆漿炸洋葱圈

餐廳係忌廉湯,幾cremy但又唔會話太濃,飲完冇話想飲水

蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

main dish叫咗蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

牛柳叫咗5成熟出到嚟真係啱啱好

卡邦尼意粉

玫瑰焦糖燉蛋

心太軟

心太軟朱古力味濃,一筆埋個蛋糕到啲軟心朱古力流晒出嚟
同埋啲cream一齊食好香好滑
2019-04-12
啤酒脆漿炸洋葱圈
蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批
卡邦尼意粉
玫瑰焦糖燉蛋
心太軟
2019-04-20 129 瀏覽
平時都覺得mega box系睇家私,行行下見到呢間門面超多熊仔,原來系新開既Cafe,成間餐廳都以熊仔做主題,真系好吸晴🤩一黎到嘢食都未order就攬住隻熊仔影相🤣呢度簡直系小朋友既天地我黎到好似變左大細路,早食晚飯,人不多可以到處拍照😎係好肚餓嘅情況底下揀咗個二人套餐是日餐湯系菠菜湯☺️由湯既顏色睇似系落左好多菠菜🙈配埋塊幾鬆脆既蒜蓉包,感覺幾正前菜法式蛋黃醬焗鮮蘆筍,蘆筍咬落去幾清爽蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉牛柳有一定嘅厚度,牛扒大概5成熟左右咬落去仍然保留肉汁系既中間,系好juicy嘅感覺,而配菜既顏色豐富,小朋友都乖乖坐定定仲有一舊蕃茄上面有好多好香嘅香葉最值得一讚嘅係佢嘅田螺焗薯蓉,細細碟嘅薯蓉入面都有成五粒田螺,只能說好滋味🤪芝士焗忌廉菠菜龍利柳飯上碟有好多芝士汁鋪面, 令到平時好少食焗飯既我,都突然愛上左,龍利柳好大塊share 食都食吾哂, 魚入口幾滑,不過炒飯底如果味偏淡,如果濃味d個飯會更好。仲有甜品加小小錢記有朱古力心太軟心太軟熱辣辣食好好味中間嘅朱古力流心冇令人失望

係好肚餓嘅情況底下揀咗個二人套餐
是日餐湯系菠菜湯☺️
由湯既顏色睇似系落左好多菠菜🙈配埋塊
幾鬆脆既蒜蓉包,感覺幾正

前菜法式蛋黃醬焗鮮蘆筍,蘆筍咬落去幾清爽
法式蛋黃醬焗鮮蘆筍

朱古力心太軟

2019-04-15
朱古力心太軟
2019-04-19 55 瀏覽
裝修完同同事試食,門口已經見到好多熊啤啤,環境令人好開心,好舒適。午餐有Set lunch,點了菠菜汁魚柳,整體一般。菠菜汁吾算好濃味,啲菜都好碎,吾太食到魚柳都好軟林林,冇乜口感。有層焗芝士,但吾太覺有芝士味,可以加多少少芝士忌廉汁都冇乜特別,似平時罐頭湯。食物質素真的有點失望,不過有gimmick.如果食得多,可以儲下分,換下禮物,可以換到隻熊啤啤。而且,好岩女仔打卡,裏面好多位可以影相。一家大小來都非常適合,因為食物比小朋友食清清地,不會好重味精
午餐有Set lunch,點了菠菜汁魚柳,整體一般。
菠菜汁吾算好濃味,啲菜都好碎,吾太食到
魚柳都好軟林林,冇乜口感。
有層焗芝士,但吾太覺有芝士味,可以加多少少芝士
忌廉汁都冇乜特別,似平時罐頭湯。
食物質素真的有點失望,不過有gimmick.
1K
2019-04-18 54 瀏覽
顧名思義,這餐廳的特色就是有很多熊,大熊小熊都有。小的就在餐桌上及旁邊,靜靜地陪着食客用膳。這樣近距離的接觸,叫人愛心滿滿的。大的在入口及兒童閣也有,這個兒童閣頓時由浪漫的氣氛帶到家庭友善中,叫這餐廳變得更老少皆宜。作為食肆,食物當然也十分重要。這個磨菇紅酒汁牛柳的肉質很嫩滑,牛味很香,好味道,夠高質。而法式田螺的薯溶味道很濃,與田螺配合得很好。所以這裡的食物也是十分之讓人滿意的。飲品的味道也不錯,吃完濃味的牛柳後,來一杯清爽的橙味加芒果味的橙色特飲真是個好享受。
顧名思義,這餐廳的特色就是有很多熊,大熊小熊都有。
磨菇紅酒汁牛柳伴法式田螺
橙色派對
2019-04-18
磨菇紅酒汁牛柳伴法式田螺
2019-04-17 44 瀏覽
啤啤熊是不少人的童年玩伴,最近在九龍灣Megabox新開了一間以熊仔作主題的親子餐廳– 熊小館,裝修非常的用心。地方非常大,環境很寧靜,店員也會讓我們四處的參觀呢。.餐廳面積非常寬敞,坐得舒服,我們2個大人就叫一個2人餐喔~餐廳以啤熊為題,小孩子的快樂喔。這餐廳原來曾於荃灣開的,現在於九龍灣了~先來一個餐湯,一人一份,貼心地送小面包。然後,我們加了錢叫了一個意粉,配上朋友的焗龍利柳飯,整夜滿足*口感軟綿茄子是小吃,我認為是很有意式風味,配搭美味肉醬及意大利混合香料同煮,感覺很棒,這意式焗肉醬茄子,能夠加入於意粉,令味道提升出另一層次呢。焗龍利柳,非常好吃,龍利柳的肉很有口感,只需簡單的調味,便已很美味。食材好非常重要,但幸好廚房中也有高手把兩條魚柳弄得非常好吃了,味道簡單,鮮味夠,腦中翻到遙遠記憶中的美味魚柳,棒一頓浪漫晚餐要有紅酒、牛扒,要舞刀弄叉,才算得上高貴優雅。慢煮紅酒燒牛柳伴田螺薯蓉是我們不可不叫,牛柳是由大廚用心把牛好的部位切下,及好好的縛成圓柱,切出才會圓圓的一片片,想不到很好吃的,亦不會在煮的中途散開,大廚花多一點功夫令色香味俱全,所以做到好吃的牛柳不易喔,這店的牛柳都

餐廳面積非常寬敞,坐得舒服,我們2個大人就叫一個2人餐喔~

先來一個餐湯,一人一份,貼心地送小面包。

一頓浪漫晚餐要有紅酒、牛扒,要舞刀弄叉,才算得上高貴優雅。慢煮紅酒燒牛柳伴田螺薯蓉是我們不可不叫,牛柳是由大廚用心把牛好的部位切下,及好好的縛成圓柱,切出才會圓圓的一片片,想不到很好吃的,亦不會在煮的中途散開,大廚花多一點功夫令色香味俱全,所以做到好吃的牛柳不易喔,這店的牛柳都是厚件呢,四面煎封再焗,喜歡生一點或想保持嫩滑,吃五成熟最好。待熱力慢慢浸透,一開刀也不即標血水,味道非常棒。

最後,送上一個隨餐而送的甜品呢!

重要之分享,店內可以打卡地方非常美,早點去和小熊dating*
2019-04-15 124 瀏覽
Someday I WISH nothing to do , nothing to think as a child!-黎到好有兒童天地既熊啤啤主題Café, 呢到佔地都幾大, 你想一家大細,共享天倫又得,想1pair情侶黎放下閃都我, 好多熊公仔可以for你打卡, 我見d小朋友玩到好熱情奔放,我真係好想玩埋一份,不過有時見到佢地玩得太忘形,係走廊到走黎走去,夜市又爆緊埸,D staff又serve住一盤2盤,真係登佢地有d擔心! 👇📌意式焗肉醬茄子 -👉入返正題,夜晚都係食set, 得我地2個人緊係嗌個2人set啦, 前菜呢個茄子ok啦,用芝士同茄汁做底再焗一定唔會差得去邊!📌磨茹紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批 - 👉牛肉質地還可以,但我唔鍾意佢果隻mustard既味道,唔係我口味, 單獨點佢既紅酒汁都還可以,但同mustard個味道唔太夾,mashed potato當然無得輸啦,再加埋大大粒田螺,食得過!📌芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯 -👉有少少後悔無簡到Linguine, 因為呢個飯賣相無乜特別,而且味道真係幾似普通茶記碟頭飯,味道當然唔會差啦,都係芝士茄汁底,但想食得夠精大家,去café

📌意式焗肉醬茄子 -

📌磨茹紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批 -

📌芝士焗蜜桃汁去骨雞腿飯 -
👉有少少後悔無簡到Linguine, 因為呢個飯賣相無乜特別,而且味道真係幾似普通茶記碟頭飯,味道當然唔會差啦,都係芝士茄汁底,但想食得夠精大家,去café就要識得嗌d特別d菜式啦!

📌蒜片辣椒煙肉芫茜扁意粉 -
👉因為實在太想食多d pasta!! 所以忍唔住口嗌多左個out set既linquine,呢個真心好食,蒜片香味夠勁!辣味唔會太重,真係啖啖香味都索哂入去,呢個要大讚!價錢都好抵食,只係$69姐

另外都有Daily sopu同dessert, 有機會大家可以黎試下呀!
2019-04-13
15 分鐘 (堂食)
  • 蒜片辣椒煙肉芫茜扁意粉
  • 磨茹紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批