2019-04-21 89 瀏覽
今日嚟到megabox一間以熊熊做主體嘅餐廳餐廳裝修好靚,啱晒情侶嚟我地叫咗個2人set食,值得一提嘅係佢連前菜款式都有唔小選擇,總有一款啱你口味咁前菜就叫咗個洋葱圈佢個洋葱圈係用啤酒炸漿炸嘅,食落去口感香脆之餘仲有一浸好特別嘅啤酒香,但又唔會有啤酒嘅苦味,唔點醬食都已經好好食餐廳係忌廉湯,幾cremy但又唔會話太濃,飲完冇話想飲水main dish叫咗蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批牛柳叫咗5成熟出到嚟真係啱啱好食落好嫩肉味香濃,下面奶白色個啲係mustard嚟,更能帶出牛柳嘅味道,佢配咗個蘑菇紅酒汁,蘑菇同紅酒嘅香味同牛柳好夾,個人認為呢味菜做得好出色薯蓉田螺個薯蓉好香薯仔味,田螺有咬口亦都好入味,同薯蓉一齊放入口個味道好夾,唔錯卡邦尼意粉好creamy, 意粉夠咬口,小有地有蛋黃嘅香味,唔錯呢個燉蛋食落好滑好香蛋味,加埋焦糖嘅焦甜味道仲帶有小小嘅玫瑰香,都幾好食心太軟朱古力味濃,一筆埋個蛋糕到啲軟心朱古力流晒出嚟 同埋啲cream一齊食好香好滑
今日嚟到megabox一間以熊熊做主體嘅餐廳

餐廳裝修好靚,啱晒情侶嚟

咁前菜就叫咗個洋葱圈
啤酒脆漿炸洋葱圈

餐廳係忌廉湯,幾cremy但又唔會話太濃,飲完冇話想飲水

蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

main dish叫咗蘑菇紅酒汁牛柳伴法式田螺薯蓉批

牛柳叫咗5成熟出到嚟真係啱啱好

卡邦尼意粉

玫瑰焦糖燉蛋

心太軟

心太軟朱古力味濃,一筆埋個蛋糕到啲軟心朱古力流晒出嚟
同埋啲cream一齊食好香好滑
2019-04-12