2019-04-15
平時去開隔離睇戲,見到黎遠有個紅色既門面,但都無咩留意,今次終於去到呢度「熊小館」熊熊主題,餐廳入面有好多隻大約1.5米嘅熊仔,連餐枱上面都會有一啲細細隻嘅熊仔添!今次好後悔冇同你契仔過黎,因為我知道佢真係好興奮好鍾意!!餐廳入面既氣氛好好,小朋友都食得好開心,而且最令我驚喜係:餐廳職員勁有禮貌,會幫我地拉凳架!而且仲會好關心我地既食得舒唔舒適添我地叫左二人套餐餐湯係羅宋湯,材料好豐富,滿滿既材料,有蘿蔔、西芹、肉粒等,竟然仲有肉粒!!蒜蓉多士都夠味同脆口架!頭盤上左個啤酒脆漿洋蔥圈,份量超多,洋蔥圈內既洋蔥仍然保留到水份,咬落去外脆內軟,點埋滿滿既醬(真係一D都唔小器,好多餐廳淨係俾少少你),真係抵讚!到左主菜,燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌呢碟真係值得一讚,一望落去都已經夠哂吸引,雖然寫住係「小」牛扒,但真係厚切架!牛扒我地叫左五成熟,當然無讓我地失望啦,牛肉既肉汁係咬落去之後慢慢滲出,除左燒汁之外,仲可以試下點Mustard架,兩種口味,我就鍾意點Mustard啦,有種新鮮既刺激感,兩種唔同既口味衝激,正!另外附上既仲有都係厚切既薯條,一食落就知道係岩岩即炸,因為一D都唔乾身!仲
我地叫左二人套餐
到左主菜,燒美國穀飼厚切小牛扒伴醋漬野菌
另外附上既仲有都係厚切既薯條,一食落就知道係岩岩即炸,因為一D都唔乾身!仲有,牛肉蘆筍,當然唔少得你既醋漬野菌,包括茄子同三色椒,兩款都係我鍾意食既蔬菜之一,用左黑醋製做,酸酸甜甜,夠哂開胃。
接住落黎仲有飯:蘆筍野菌意大利飯
今次同樣有野菌,但佢係菇類黎。呢碟意大利飯都令我地十分驚喜,因為芝士落得好多啊!!!飯粒分明,亦帶少少既硬度,咬落好有口感,而味道都好充足,我地兩個食到飽死啦~~