Blue Monday 收工需要一點衝擊!同好友嚟到尖沙咀一間日本菜已經唔係第一次來了 大家都好肚餓,所以叫咗唔少野食!首先係燒物 鮑魚同兩款唔同嘅甲羅燒店員會行埋嚟幫客人燒好食物👍🏻👍🏻甲羅燒 用嚟撈飯真係勁邪惡勁好食!成個口都有一浸蟹膏嘅香味 一款原味一款芝士😍😍😍之後就有壽司同刺身拼盤 第一次食左口魚嘅刺身!感覺好特別好鮮味!三文魚腩亦都超肥美,超滿足!😍😍 之後叫咗個海鮮炒飯 同埋溫泉蛋天婦羅隻蛋炸完都仲係流心,唔知點做到 好正😍最後係食唔晒碟炒飯要打包嘅🤣🤣當然都唔少得要啤啤佢啦 柚子啤酒甜甜地好特別!朋友就飲檸檬highball 都話好味兩個人埋單,食咗千零蚊但感覺物有所值! 食材高級 而且樣樣都整得好味 會再嚟!🤤🤤
Blue Monday 收工需要一點衝擊!
同好友嚟到尖沙咀一間日本菜
已經唔係第一次來了

大家都好肚餓,所以叫咗唔少野食!
首先係燒物 鮑魚同兩款唔同嘅甲羅燒
店員會行埋嚟幫客人燒好食物👍🏻👍🏻

之後就有壽司刺身拼盤 第一次食左口魚嘅刺身!感覺好特別好鮮味!三文魚腩亦都超肥美,超滿足!😍😍

之後叫咗個海鮮炒飯 同埋溫泉蛋天婦羅
隻蛋炸完都仲係流心,唔知點做到 好正😍

最後係食唔晒碟炒飯要打包嘅🤣🤣

2023-09-11
  • 左口魚刺身
  • 鮑魚殼燒
  • 刺身三盛
2023-09-28 33 瀏覽
果然冇揀錯餐廳好難得地喺香港搵到咁有日本當地感覺嘅居酒屋仲要舖頭係喺街美比較僻靜嘅位置成件事更有feel全晚最特別就係中途轉左音樂熄咗燈原來係有人生日所以會改播生日歌一熄燈之後會有其他燈光效果全場即刻好Hyper大合唱生日歌生日嚟呢度切蛋糕會係一個好特別嘅體驗✨甲羅墝點咗兩款甲羅墝蟹味增$68同黑松露蟹肉$75店員會幫手燒燒之前先將鵪鶉蛋同埋其他配料攪勻食落好鮮甜蟹味突出鍾意蟹嘅必點✨帆立燒帆立燒都點咗兩款松葉蟹廚帆立殼燒$80同埋海膽帆立貝燒$85因為燒嘅過程會加入調料所以唔會燒到乾身保持juicy✨刺身5盛$280三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、海膽刺身新鮮、厚切食落好滿足✨三文魚中卷$86一份有六大件好飽肚表面嘅三文魚都算大片😍✨雲丹海苔芋天婦羅$138其他地方好少會見到既菜式其實係海膽天婦羅海苔做外皮一咬落去全粒都係滿滿嘅海膽好正呀✨北海道海鮮炒飯$88飯粒炒到乾身粒粒分明係我好鍾意嘅口感清酒煮白蛤鍋$108白蛤粒粒肉質都好飽滿煮得啱啱好!唔會老!又鮮又嫩又肥美好食呀盬檸檬梳打$58同冰菠蘿梳打$68呢間居酒屋嘅飲品非常出色勁!好!飲!你可以揀要有酒精嘅,都可以要梳打冇酒精冰菠蘿
果然冇揀錯餐廳

因為燒嘅過程會加入調料
所以唔會燒到乾身
保持juicy

刺身5盛$280
三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、海膽
刺身新鮮、厚切

煮得啱啱好!唔會老!又鮮又嫩又肥美好食呀

盬檸檬梳打$58同冰菠蘿梳打$68
呢間居酒屋嘅飲品非常出色
勁!好!飲!
你可以揀要有酒精嘅,都可以要梳打冇酒精
冰菠蘿梳打係真係有一支冰菠蘿
鹽檸檬梳打呢個組合係意想不到咁夾

嘢食高質新鮮
嘢飲超好飲,同埋選擇比出邊多
會回訪!
焱丸發生咩事都阻止唔到香港人對日本嘅愛😂👍🏻又嚟食日本野,係主打磯燒嘅焱丸水產,位於尖東不起眼嘅角落,但入到去就覺得別有洞天,好似去咗日本夜晚啲居酒屋咁。居酒屋緊係要嗌酒,嗌咗菠蘿沙冰燒酎同白桃燒酎,唔會好甜,菠蘿超大舊,好好食嗌咗我最愛嘅甲羅燒,原味同黑松露味。一路有店員幫手燒,唔洗睇火,懶人最愛😍原味就較鮮,黑松露味就松露愛好者必試!燒完之後配上青瓜絲,唔怕會太膩太鹹~再嗌咗燒鮑魚同帆立貝。鮑魚上到枱仲郁緊,勁新鮮😰 因為有店員幫手,燒得啱啱好,一啲都唔會似食緊擦膠,係彈牙同juicy架!帆立貝嗌咗配三文魚子同蟹膏,兩個都好香,唯一美中不足就係擺咗秋葵,唔食嘅我表示會有草青味🥲大赤蝦刺身 勁鮮甜 好大隻 頭有膏架😍吞拿魚盛盒有刺身、有壽司,好正😍就算係赤身都有魚鮮味,唔會太淡,冇筋,非常好👍🏻三文魚牛油果他他調味啱啱好,酸酸甜甜,能中和全餐,清新嘅味道成餐飯$1200左右都幾多野食,可以慢慢同朋友吹水飲酒🍻
焱丸

嗌咗我最愛嘅甲羅燒,原味同黑松露味。
一路有店員幫手燒,唔洗睇火,懶人最愛😍

再嗌咗燒鮑魚同帆立貝。

大赤蝦刺身 勁鮮甜 好大隻 頭有膏架😍

吞拿魚盛盒

三文魚牛油果他他
調味啱啱好,酸酸甜甜,能中和全餐,清新嘅味道

成餐飯$1200左右都幾多野食,可以慢慢同朋友吹水飲酒🍻
2023-09-25 30 瀏覽
這間位於尖沙咀的焱丸水產,專門提供新鮮海鮮及高級壽司,實在令人愉悅非常。刺身5盛(帶子、海膽、三文魚、吞拿魚、油甘魚)帶子刺身切片極細緻,幾乎透明。咬下去帶著淡淡海水的鮮味,同時內裡滿溢著帶奶香的鮮美滋味。 三文魚刺身則選用上位紅肉,肉質緊實Q彈,入口時香氣裊裊升起,帶有淡淡的香草和油脂香氣。海膽刺身每塊海膽肉帶點晶瑩剔透,咬下去滿嘴濃郁Q彈的海鮮滋味。吞拿魚刺身肉質筋道緊實,咬下去帶水分子潤滑口感,帶有淡淡獨特的海鮮香。 至於油甘魚刺身軟嫩多汁,帶淡淡的魚肉香氣,咬下會留戀不捨。五款海鮮刺身,各具特色,共同襯托出美味的海鮮風味。隨後上桌的芝土蟹肉甲羅燒,以及黑松露蟹肉甲羅燒,都以嫩滑多汁的蟹肉包裹在軟脆的蟹殼內,入口即化。經典的醬油木魚帆立貝殼燒和海膽帆立貝燒,海鮮鮮甜容易入口,再配上Q彈脆口的帆立貝,簡而不減美味。 北海道海鮮飯以新鮮海鮮作原料,飯飽饜人。清酒煮白蛤鍋入口滑爽還帶一絲蛤蟆香氣。蟹肉壽司以嫰嫩多汁的蟹肉作襯補,搭配Q彈滑順的米飯,咬下去兩者完美結合,帶出濃郁Q彈的蟹肉滋味。 蟹柳壽司以新鮮活蟹肉撕成絲狀,肉質緊緻帶有淡淡海水香。三文魚籽壽司中的三文魚籽新鮮肉嫩,帶深

北海道海鮮飯以新鮮海鮮作原料,飯飽饜人。
清酒煮白蛤鍋入口滑爽還帶一絲蛤蟆香氣。
蟹肉壽司以嫰嫩多汁的蟹肉作襯補,搭配Q彈滑順的米飯,咬下去兩者完美結合,帶出濃郁Q彈的蟹肉滋味。 蟹柳壽司以新鮮活蟹肉撕成絲狀,肉質緊緻帶有淡淡海水香。三文魚籽壽司中的三文魚籽新鮮肉嫩,帶深邃的魚子醬香氣,及米飯的Q彈相互襯托出最佳滋味。
至於飲品,白桃玉露茶清新怡人,茶葉的一絲餘香勾勒出優雅的回味。冰菠蘿梳打清爽可口,同時清新口腔。
焱丸水產不但新鮮,更能捕捉到簡單美味的精緻。以新鮮海鮮和細緻入微的功夫,營造出極致的美味滋味,實至名歸得榮獲食家推崇。
焱丸水產出咗院已經食咗好多好西,呢間都係一直bookmark咗好耐嘅日式居酒屋,主打浜燒海鮮,店內裝修走日式居酒屋風格,不過呢間門外都係有一級,又係出動我塊斜板嘅時候啦!講起浜燒海鮮,必食一定係甲羅燒,呢度只要叫要燒嘅野食,就會有店員幫你燒,唔洗你自己燒,過咗火浪費食物就唔好啦!👍👍👍1.三文魚壽司$108(10/10)呢碟三文魚壽司拼盤舊舊三文魚都好新鮮好厚身,每舊三文魚上面都放咗唔同配料,例如:海膽、黑松露同三文魚子。2.鯛魚刺身$68(10/10)鯛魚刺身好新鮮,切到好厚身,一碟有5大片,正到暈!👍👍😋😋3.蟹味噌甲羅燒(兩個)$136(10/10)主角出場,甲羅燒一定係必食,殼內有鵪鶉蛋、蟹肉、蟹膏、蟹籽等,慢慢將所有材料搞勻,燒到微焦就食得,每一啖用匙羹食都會食到好濃郁嘅蟹膏,仲有埋一粒粒蟹籽好有咬口,每一啖都非常鮮甜,簡直令人回味!😋😋❤❤❤4.鮑魚殼燒(兩隻)$136(10/10)兩隻鮑魚好大隻,未燒之前新鮮到會旭,睇住店員燒到佢唔旭,雖然覺得好殘忍咁,但無白費佢犧牲,店員幫手燒到仲切埋比我哋食,鮑魚肉質好爽口好彈牙,非常正!😍😍😍❤❤5.烏賊磯燒$75(9/10)好完整
焱丸水產

1.三文魚壽司$108(10/10)

2.鯛魚刺身$68(10/10)
鯛魚刺身好新鮮,切到好厚身,一碟有5大片,正到暈!👍👍😋😋

3.蟹味噌甲羅燒(兩個)$136(10/10)

4.鮑魚殼燒(兩隻)$136(10/10)

5.烏賊磯燒$75(9/10)
好完整一條烏賊(魷魚),店員一燒完記得要快d食,我哋食慢咗,我覺得有少少韌!👍👍

6.帶子磯燒$68(10/10)
帶子爽口鮮甜,無任何重口味味道,食到原汁原味,連帶子汁都甜飲到一滴都無!😋😋😋❤

7.醬油木魚帆立貝殼燒$75(10/10)
呢個加咗醬油、蕃茄、青椒同木魚一齊磯燒,食落去好清新,帆立貝又好鮮甜,好味!👍👍👍❤

8.野菜天婦羅$70(9/10)
呢碟野菜天婦羅份量都唔少,有兩個炸大蔥,一個炸冬菇,一個炸南瓜,一個炸薯仔,一個炸茄子,每一舊都炸到熱辣辣,正!😋😋

9.轟炸雞$68(9.5/10)
呢碟轟炸雞炸到雞肉有肉汁,肉質嫩滑唔鞋,一碟有5舊!👍👍

10.香蔥和牛炒飯$108(9.5/10)
呢個香蔥和牛炒飯炒到d飯粒粒分明,用上和牛肉 、雞蛋同蔥粒一齊炒,食起嚟好香,和牛肉唔韌,和牛肉粒都唔少,呢個炒飯最後要外賣拎走,實在份量勁多要返屋企再食過!😅😅😅

11.冰菠蘿燒酌$68(10/10)
入面有勁大舊菠蘿,菠蘿肉汁甜度啱啱好,由於我飲酒關係,揀咗燒酌,梳打好普通,好好飲!😋😋😋

12.巨峰梳打$48(9/10)
少少甜,但好飲!👍

2人總共價錢$1210,有加一服務費!

個人口味總評分:9.66/10

@maphk2021

地址:尖沙咀棉登徑23號華楓大廈地下5&6號舖

#焱丸水產 #尖沙咀 #尖沙咀好去處 #浜燒海鮮 #甲羅燒 #香港美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong

• 醬油木魚帆立殼燒
  • 烏賊磯燒
2023-09-24 29 瀏覽
環境好有feel,好似去咗日本🇯🇵的餐廳咁。💁服務態度唔錯,但上菜速度快左d😂😂🐟刺身拼盤(三文魚腩,太刀魚,甜蝦刺身)三文魚特別新鮮龍神壽司 賣相好靚😍😍蟹味噌甲羅燒 🌟🌟呢個係別點的,用黎影相都要啊,配埋d青瓜一齊食真係好夾。😋😋醬油木魚帆立殼燒 野味帶子磯燒 鮮甜呢兩款有不同的味道,各有各好食。蒲燒鰻魚飯😁鰻魚其實很好食,但可惜最後上,食到好飽😂清酒煮白蛤鍋好新鮮啊,連買d湯一齊食超正😍😍冰菠蘿梳打青蘋果颱風乳酸唔飲酒精ge可以點呢兩杯野飲👍🏻👍🏻👍🏻
環境好有feel,好似去咗日本🇯🇵的餐廳咁。

💁服務態度唔錯,但上菜速度快左d😂😂

🐟刺身拼盤(三文魚腩,太刀魚,甜蝦刺身
三文魚特別新鮮

龍神壽司 賣相好靚😍😍

蟹味噌甲羅燒 🌟🌟

醬油木魚帆立殼燒 野味
帶子磯燒 鮮甜
呢兩款有不同的味道,各有各好食。

蒲燒鰻魚飯😁
鰻魚其實很好食,但可惜最後上,食到好飽😂

清酒煮白蛤鍋
好新鮮啊,連買d湯一齊食超正😍😍

青蘋果颱風乳酸
唔飲酒精ge可以點呢兩杯野飲👍🏻👍🏻👍🏻
2023-09-22 20 瀏覽
收工之後喺尖沙咀鬧市入面搵到一間與別不同嘅日式居酒屋。知道佢嘅水產海鮮特別出名,咁就真係啱晒我食啦。岩手縣生蠔生蠔大細啱啱好,絕對唔會覺得好細隻。咬落亦都好爽脆同新鮮,仲有淡淡的海水味。蟹子蟹肉薯仔沙律加入左蟹子同蟹肉之後令到原本嘅薯仔沙律提升咗更多既口感同味道。蔬菜嘅爽脆加上海鮮獨有嘅咸鮮味,即刻開晒胃。蟹味噌甲羅燒呢度餸絕對係佢哋嘅招牌菜式之一。首先,佢啲甲羅燒烤得啱啱好,表面微微焦脆,內裡嘅蟹肉味噌醬混合得好惹味。蟹肉帶住佢獨特嘅甜味,再配埋啲蟹籽、鵪鶉蛋、香蔥,真係令人驚喜,口感仲更加層次分明。芝士蟹肉甲羅燒特登再試埋另一款甲羅燒今次係加埋左芝士去一齊燒。芝士嘅濃郁味道同蟹肉嘅鮮甜完美結合,成個味道都豐富起上嚟。芝士愛好者一定唔可以錯過呢度餸。鮑魚殼燒新鮮鮑魚相當大隻,上到枱仲係好新鮮生猛。之後就會放喺炭火上面烤熟。鮑魚嫩滑多汁,一啲都唔韌,入口仲有的炭火烤香味。皇牌大赤蝦刺身大赤蝦刺身新鮮程度真係唔使講,肉質彈牙香甜。再點少少豉油同Wasabi一齊食,令到佢嘅鮮味會更加突出。火炙和牛壽司和牛火炙嘅時間燒得啱啱好,大大塊和牛完全係入口即溶,加埋我最鍾意嘅海膽,和牛同海膽絕對係完

岩手縣生蠔

蟹子蟹肉薯仔沙律

蟹味噌甲羅燒

芝士蟹肉甲羅燒

鮑魚殼燒

皇牌大赤蝦刺身

火炙和牛壽司
和牛火炙嘅時間燒得啱啱好,大大塊和牛完全係入口即溶,加埋我最鍾意嘅海膽,和牛同海膽絕對係完美配搭,令人回味無窮。

三文魚壽司拼盤
拼盤有5款不同配搭嘅三文魚壽司,有加左三文魚子,亦有加左魚子醬、海膽等等。真係款款都有唔同味道同口感,唔會重覆之餘,份量仲啱啱好。

冰菠蘿梳打
冰涼清新嘅菠蘿同梳打又係最佳組合。一大枝冰菠蘿放係梳打入面,有得食又有得飲。係一杯絕佳嘅解膩餐後飲品。

檸檬燒酌
檸檬嘅酸爽同燒酌嘅濃郁結合,檸檬會中和酒精辛口感,可以更易入口,令人提神之餘,亦係完美嘅餐後收結。
2023-09-22 29 瀏覽
再次幫襯「焱丸水產」這些食物真是令人垂涎欲滴!首先,梅酒梳打,這款飲品結合了梅酒和汽水的絕妙組合。清新的氣泡與梅酒的酸甜風味相互融合,帶來一種令人陶醉的口感。它是夏日消暑的絕佳選擇,為品味者帶來無限的舒暢感。接下來是冰菠蘿燒酎,這道涼爽的小吃絕對是令人驚艷。將冰凍的菠蘿與燒酎結合在一起,每一口都帶有菠蘿的多汁口感和燒酎的香氣。這種獨特組合的味道絕對令人忍不住一試再試。焱丸號壽司是一道精緻的壽司美食。新鮮的壽司飯搭配新鮮的魚生,每一口都充滿了魚生的鮮甜味道,令人回味無窮。這道壽司展現了壽司的精髓,絕對是美食愛好者必嚐的佳餚。三文魚牛油果油酢漬是一道精緻的前菜。鮮美的三文魚片搭配濃郁的牛油果和油酢漬,每一口都帶有魚生的鮮美和牛油果的滑順口感。這種組合讓人愛不釋口,絕對是一個美味的開胃菜。蟹味噌甲羅燒和芝士蟹肉甲羅燒都是令人難以抗拒的小吃。蟹味噌甲羅燒以濃郁的蟹味噌為主,每一口都充滿了蟹肉的鮮美。而芝士蟹肉甲羅燒則結合了芝士和鮮美的蟹肉,每一口都帶有濃厚的芝士香氣,令人愛不釋手。鮑魚殼燒是一道豪華的菜式。經過燒烤的鮑魚肉質鮮嫩多汁,帶有獨特的海鮮風味,絕對是令人驚艷的美食享受。白蜆磯燒是一道
再次幫襯「焱丸水產」這些食物真是令人垂涎欲滴!

白蜆磯燒是一道充滿風味的燒烤海鮮。新鮮的白蜆肉質鮮甜,搭配燒烤後的香氣,每一口都帶來滿滿的海鮮風味。五只的份量絕對足夠讓你品味到它的美味。

三文魚籽帆立殼燒和帶子磯燒也是令人難以抗拒的海鮮選擇。三文魚籽帆立殼燒將三文魚籽的鮮美和帆立貝的鮮嫩結合在一起,每一口都帶有豐富的海鮮風味。而帶子磯燒則以鮮嫩的帶子肉質和燒烤的香氣為亮點,令人愛不釋手。

左口魚刺身和赤貝是絕對不能錯過的生魚片美食。左口魚刺身以其鮮嫩的肉質和濃郁的海鮮風味著稱,每一口都帶來舌尖上的美味享受。而赤貝則以其豐富的口感和甜美的味道受到廣泛的喜愛。

最後,蟹肉玉子燒是一道獨特的煎蛋料理。將鮮美的蟹肉與蓬鬆的玉子燒結合在一起,每一口都充滿了蟹肉的鮮香和煎蛋的滑嫩口感。這道料理絕對是融合了海鮮和煎蛋的美味組合。

以上這些食物絕對是令人垂涎欲滴的美食佳餚。它們的獨特組合和精緻口感給人留下難以忘懷的印象,讓人愛不釋口。無論是對於海鮮愛好者還是美食家來說,這些菜品都是絕對值得推薦和品味的。

2023-09-22 23 瀏覽
疫情之後,好耐都冇約埋班朋友坐埋一齊高高興興食飯今次朋友揀咗呢間餐廳都幾有特色,成間舖頭嘅裝修都好日本居酒屋感覺因為我哋四個人,所以叫咗都幾多嘢食唐揚八爪魚八爪魚炸得好鬆脆,而且炸粉尚算薄味噌甲羅燒,黑松露蟹肉甲羅燒有職員喺你面前燒埋俾你食,好有氣氛,職員都有耐心講解,蟹膏味非常濃郁,每一啖都令人津津樂道仲叫咗帶子鮑魚我個人就比較鍾意有調味嘅,金菇吸晒帶子嘅鮮甜鮑魚燒緊嗰時新鮮,識得郁郁下職員都細心整走鮑魚內臟最後有朋友話唔夠食,再叫多咗個特上壽司組合每件壽司份量非常慷慨,特別係海膽同蟹膏,成餐飯都值得推介
疫情之後,好耐都冇約埋班朋友坐埋一齊高高興興食飯

因為我哋四個人,所以叫咗都幾多嘢食
唐揚八爪魚
八爪魚炸得好鬆脆,而且炸粉尚算薄

味噌甲羅燒,黑松露蟹肉甲羅燒

仲叫咗帶子鮑魚
我個人就比較鍾意有調味嘅,金菇吸晒帶子嘅鮮甜

鮑魚燒緊嗰時新鮮,識得郁郁下

職員都細心整走鮑魚內臟

最後有朋友話唔夠食,再叫多咗個特上壽司組合

每件壽司份量非常慷慨,特別係海膽同蟹膏,成餐飯都值得推介
2023-09-19 26 瀏覽
今日約好左個同樣鐘意食海鮮既朋友黎試下呢間既磯燒海鮮有多款海鮮可以選擇,我哋就揀左蟹肉甲羅燒、鮑魚同魷魚。磯燒全程由店員服務,坐喺度等食就得喇蟹噌甲羅燒新鮮的蟹肉搭配濃郁的蟹膏醬汁,整體味道鮮美豐富。每一口都能感受到蟹肉的鮮甜和蟹膏的濃郁。鮑魚殼燒、鳥賊磯燒新鮮既海鮮配上少許既燒汁,味道鮮美豐富。麻醬蕃茄豆腐沙律豆腐的滑嫩口感搭配濃郁的麻醬和新鮮的蕃茄,係一道好開胃既前菜左口魚刺身左口魚刺身係不能錯過,鮮甜爽口海鮮什錦丼如果你喜歡海鮮丼飯,他們的「海鮮什錦丼」絕對是最佳的選擇。新鮮的海鮮搭配著飯飽滿的口感炸雞炸雞外皮酥脆,內裡多汁嫩滑冰菠蘿梳打係呢度仲可以點杯冰涼的「菠蘿梳打」,酸甜口感絕對是一個完美的結尾磯燒海產
今日約好左個同樣鐘意食海鮮既朋友黎試下呢間既磯燒海鮮

蟹噌甲羅燒

鮑魚殼燒、鳥賊磯燒
新鮮既海鮮配上少許既燒汁,味道鮮美豐富。

麻醬蕃茄豆腐沙律

左口魚刺身

左口魚刺身係不能錯過,鮮甜爽口

海鮮什錦丼

炸雞

炸雞外皮酥脆,內裡多汁嫩滑

2023-09-19 17 瀏覽
嚟度尖沙咀食海鮮大餐,燒海鮮同刺身都正!呢度食燒海鮮唔使自己出手,有店員埋枱服務,有得睇有得食~燒鮑魚,活躍好動嘅鮑魚非常新鮮,肉質爽口彈牙燒魷魚,塗上甜甜醬汁,香甜肉彈~甲羅燒,叫咗兩款口味蟹味噌咸啲,拌青瓜絲食增添清爽口感~芝士蟹肉香濃軟綿~左口魚刺身薄切鮮甜~麻醬蕃茄豆腐沙律,呢個開胃前菜唔錯,清爽fresh~~焱丸海鮮什錦丼, 豐盛海鮮,包羅萬有,滿足飽肚~岩手縣生蠔甜美大隻~冷面,蕎麥麵幾清新~轟炸雞,外皮脆,入面係嫰滑雞肉~冰菠蘿梳打,菠蘿橙梳打,唔錯~
嚟度尖沙咀食海鮮大餐,燒海鮮同刺身都正!

呢度食燒海鮮唔使自己出手,有店員埋枱服務,有得睇有得食~

燒鮑魚,活躍好動嘅鮑魚非常新鮮,肉質爽口彈牙

燒魷魚,塗上甜甜醬汁,香甜肉彈~

左口魚刺身薄切鮮甜~

麻醬蕃茄豆腐沙律,呢個開胃前菜唔錯,清爽fresh~~

焱丸海鮮什錦丼, 豐盛海鮮,包羅萬有,滿足飽肚~

岩手縣生蠔甜美大隻~

冷面,蕎麥麵幾清新~

炸雞,外皮脆,入面係嫰滑雞肉~

冰菠蘿梳打,菠蘿橙梳打,唔錯~
2023-09-19 23 瀏覽
依家居酒屋 一流裝修好似去左日本咁服務員招呼得好好野食好高質難怪成為香港人氣居酒屋麻醬蕃茄豆腐沙律 $68豆腐好滑 蕃茄沙律好新鮮加埋芝麻醬好搭配刺身5盛 $280有帶子 三文魚吞拿魚 海膽 油甘魚全部都好鮮甜 厚切特別鐘意海膽份量好多 而且海膽味超濃郁唔係到到都可以食到咁鮮甜香既海膽雞皮餃子 $68雞皮炸得香脆而唔油入面包住滿滿既肉配埋檸檬汁 好味蟹味增甲羅燒 $68@1過黎一定要食 強烈推介超滿蟹膏 蟹膏非常香同濃郁入面仲有蟹籽蟹肉 蔥 同鳥蛋撈埋一齊又香又有咬感有專人幫我地燒埋 超好呀燒鮑魚2隻 $136鮑魚黎到仲好生猛咁旭店員幫我地燒得好好個鮑邊燒到香脆食落去超鮑魚味燒得啱啱好 唔會老香蔥和牛炒飯 $180大大碟 入面唔少和牛仲有蟹籽增加口感炒飯有獲氣 夠香食到非常飽冰菠蘿梳打 $68好有波羅味 又唔會太甜仲有新鮮菠蘿肉食好好味嫁 我食埋青蘋果颱風乳酸 $68青蘋果汁加新鮮蘋果肉估唔到咁夾 好香呀依杯強烈推介2人埋單合共 $1112超飽超滿足既一餐
依家居酒屋 一流

依杯強烈推介

2人埋單合共 $1112
超飽超滿足既一餐

2023-09-17 13 瀏覽
焱丸水產 (尖沙咀)尖沙咀棉登徑23號華楓大廈地下5&6號舖地道日本滋味有人係你面前幫你燒埋,負責食就得。首先,梅酒梳打係一個非常特別嘅飲品,結合咗梅酒同汽水,味道酸甜爽口,十分清爽。特別係喺夏天飲用,能夠消暑解渴。接下嚟,冰菠蘿燒酎係一個涼爽嘅小吃。菠蘿燒酎同冰凍嘅菠蘿結合,食落去爽口多汁,酒香與菠蘿嘅甜味相互襯托,味道絕對令人驚艷。焱丸號壽司係一道精緻嘅壽司。壽司飯與新鮮嘅魚生結合,每一口都帶有魚生嘅鮮甜味道,味道獨特而美味。三文魚牛油果油酢漬係一個精緻嘅前菜。新鮮嘅三文魚片與牛油果結合,油酢漬增添咗一絲酸味,帶出魚生嘅鮮美味道,絕對是一個令人垂涎的組合。蟹味噌甲羅燒同芝士蟹肉甲羅燒都係絕對不能錯過嘅小吃。蟹味噌甲羅燒以濃郁嘅蟹味噌為主,帶出蟹肉嘅鮮美味道。而芝士蟹肉甲羅燒則結合咗芝士同鮮美嘅蟹肉,每一口都帶有濃郁嘅芝士香氣,令人回味無窮。鮑魚殼燒係一道豪華嘅菜式。鮑魚經過燒烤後,肉質鮮嫩多汁,帶有獨特嘅海鮮味道,令人愛不釋手。白蜆磯燒同三文魚籽帆立殼燒都係一個令人驚艷嘅組合。白蜆磯燒以新鮮嘅白蜆為主,肉質鮮甜,搭配燒烤後嘅香氣,味道絕對美味。而三文魚籽帆立殼燒則結合咗三文魚籽同帆
焱丸水產 (尖沙咀)
尖沙咀棉登徑23號華楓大廈地下5&6號舖

地道日本滋味

有人係你面前幫你燒埋,負責食就得。

焱丸號壽司係一道精緻嘅壽司壽司飯與新鮮嘅魚生結合,每一口都帶有魚生嘅鮮甜味道,味道獨特而美味。

白蜆磯燒同三文魚籽帆立殼燒都係一個令人驚艷嘅組合。白蜆磯燒以新鮮嘅白蜆為主,肉質鮮甜,搭配燒烤後嘅香氣,味道絕對美味。而三文魚籽帆立殼燒則結合咗三文魚籽同帆立貝,每一口都帶有豐富嘅海鮮風味,讓人愛不釋口。

帶子磯燒同左口魚刺身都係非常新鮮嘅海鮮選擇。帶子磯燒嘅帶子肉質鮮嫩,配上燒烤後嘅香氣,味道絕對鮮美。而左口魚刺身則是一種鮮嫩的生魚片,每一口都帶有魚的鮮甜味道,非常適合喜愛生魚片的人。

最後,赤貝同蟹肉玉子燒都是令人開胃的小吃。赤貝是一種鮮美的貝類,具有豐富的海鮮風味。而蟹肉玉子燒則結合了蟹肉和蛋糕的口感,每一口都帶有濃郁的蟹肉和蛋香味,絕對是一個令人愉悅的味覺體驗。
2023-09-17 17 瀏覽
最近開始秋涼,同朋友去焱丸覺得特別好氣氛,因為一入去,以木造既間格同裝潢,加上海產係火爐上燒煮既味道,就有好warm既感覺燒海鮮來講,最鐘意係燒鮑魚同蟹味噌甲羅燒有工作人員幫手,係面前即叫即燒,其實視覺效果好療癒。 鮑魚原汁原味,彈牙爽口蟹味噌甲羅燒,香氣誘人,唔會太咸,配埋旁邊既青瓜絲來食,有夠清爽。 我同朋友仔覺得食海鮮燒一定要配酒我點左巨峰啤酒,有果香帶甜又有啤酒口感,大大杯又飲得過癮。 刺身少不了我最愛既吞拿魚同海膽海膽帶小小咸味,最鐘意入口溶化既感覺,又滑又清甜熱食我最鐘意辣味豆腐小小一磚,易入口因為炸起就上台,食個陣要小心但的確係好滑,又惹味最後食埋個北海道海鮮炒飯有青口、烏賊、蟹子做料,日本米煙軔軟糯,係唔錯。 秋涼最喜歡這種暖暖又好氣氛的居酒屋。

燒海鮮來講,最鐘意係燒鮑魚同蟹味噌甲羅燒
有工作人員幫手,係面前即叫即燒,其實視覺效果好療癒。

鮑魚原汁原味,彈牙爽口

我同朋友仔覺得食海鮮燒一定要配酒

我點左巨峰啤酒,有果香帶甜又有啤酒口感,大大杯又飲得過癮。

刺身少不了我最愛既吞拿魚同海膽
海膽帶小小咸味,最鐘意入口溶化既感覺,又滑又清甜

熱食我最鐘意辣味豆腐
小小一磚,易入口
因為炸起就上台,食個陣要小心
但的確係好滑,又惹味

最後食埋個北海道海鮮炒飯
有青口、烏賊、蟹子做料,日本米煙軔軟糯,係唔錯。

秋涼最喜歡這種暖暖又好氣氛的居酒屋。

• 辣味豆腐
  • 刺身五盛
2023-09-15 8 瀏覽
呢間日本居酒屋🏮主打爐端燒、刺身,又有唔同酒類飲品嘅選擇前菜叫左🦀蟹子蟹肉薯仔沙律,薯仔沙律好似山一樣咁高,有豐富嘅蟹子同蟹肉,口感多樣性之後就有侍應幫你慢慢燒🦀蟹味味噌甲羅燒:外貌好吸引,之後一路燒嘅時候佢會將隻鵪鶉蛋倒入去,跟住搞下搞下。蟹殼有滿滿既蟹膏,烤過後香氣湧出,鹹甜適中,配合🥒青瓜絲係絕配,濃濃既蟹膏香,非常回味😌🐚之後燒帶子磯燒同醬油木魚帆立貝燒,帆立貝貝柱size大似美國棉花糖,只需燒5分鐘左右,肉質鮮甜彈牙,口感香濃厚實。原味就充滿牛油嘅香味,醬油木魚味就甜甜的🧅🐙烏賊磯燒:原汁原味既海產作磯燒,一路睇侍應整,都好有睇頭;一整條烏賊筒,先放平、加醬料、剪細、再加醫料,然後燒完之後在排返原條嘅樣子,好靚~咬落口,好爽,一啲都唔🎣刺身我叫咗三款:油甘魚刺身、 鯛魚刺身、三文魚刺身每一款刺身都好厚切,我覺得油甘魚最好,膠質豐富、油花散佈均衡。肉質口感幼滑細膩,食落淡淡甘甜,每口都有魚油香氣😌三文魚壽司拼盤:總共有五款三文魚,有海膽、魚子、三文魚子、火🔥、同埋普通,幾有心思🍚香蔥和牛炒飯:粒粒分明,有少少飯焦,好有口感;口牛粒好有油脂~🐥炸雞軟骨:每粒都炸到好香脆,加啲檸檬
呢間日本居酒屋🏮主打爐端燒、刺身,又有唔同酒類飲品嘅選擇

之後就有侍應幫你慢慢燒

🎣刺身我叫咗三款:油甘魚刺身、 鯛魚刺身、三文魚刺身

🐥炸雞軟骨:每粒都炸到好香脆,加啲檸檬

兩杯野飲:
🍋鹽酸檸檬燒酎:既有酒嘅苦味、亦有檸檬嘅鹽酸,幾特別
🍍冰菠蘿梳打:有成大支菠蘿喺入邊好吸引,飲落口甜甜酸酸,最後就可以當水果食

價錢相宜,侍應服務態度好