2023-10-16
難得阿女番全日,仲要放好晏添,除咗有Me Time, 仲有就係又可以搵我嘅美食 buddy 去食好嘢啦!今次就嚟到焱丸水產,佢係香港首間海鮮磯燒元祖店,型式同日本嘅海鮮磯燒店一樣❤️有多款活海鮮選擇🐡🦀入到餐廳,見到日本本地魚市場,掛上漁旗同日式海報等,完全還原日本嘅食店環境。呢度食燒海鮮唔使自己出手,有店員埋枱服務,有得睇有得食,真係夠晒relax!🍴芝士蟹肉甲羅燒、黑松露蟹肉甲羅燒嚟到一定要叫甲羅燒🦀蟹膏融合蟹籽、鵪鶉蛋、蟹肉、黑松露/芝士等,蟹味濃郁無俾其他配料遮蓋👍🏻拌入青瓜絲食落感覺清新,另有一番風味。🍴鮑魚殼燒剛上枱嘅鮑魚非常新鮮仲郁㗎!店員將鮑魚燒得剛好離殼👍🏻肉質鮮嫩彈牙,鮑魚味道鮮甜,厚肉煙韌真係令人回味🍴什錦天婦羅熱呼呼天婦羅:炸蝦、南瓜、蕃薯、魚、青椒等,非常酥香可口一啲都唔覺油膩。我鍾意食炸蝦🍤 炸得薄身之餘香酥清脆,忍唔住一啖又一啖。🍴超豪華12件壽司盛午市套餐包含茶碗蒸、沙律、芝麻醬豆腐、面豉湯,非常豐富🍱壽司盛有12件唔同款式嘅壽司,例如吞拿魚、吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽、拖羅、三文魚腩、海膽、牡丹蝦、帶子、三文魚籽等等,每款用料都好新鮮。特別推介西冷牛肉壽司
🍴芝士蟹肉甲羅燒、黑松露蟹肉甲羅燒
🍴鮑魚殼燒
剛上枱嘅鮑魚非常新鮮仲郁㗎!
🍴什錦天婦羅
🍴超豪華12件壽司盛
午市套餐包含茶碗蒸、沙律、芝麻醬豆腐、面豉湯,非常豐富🍱
壽司盛有12件唔同款式嘅壽司,例如吞拿魚、吞拿魚蓉、海膽、三文魚籽、拖羅、三文魚腩、海膽、牡丹蝦、帶子、三文魚籽等等,每款用料都好新鮮。特別推介西冷牛肉壽司,牛肉燒成半熟狀態,牛味濃郁😋
🍴秋刀魚刺身
秋天時令嘅原條秋刀魚刺身,擺設精美,肉質結實, 配搭蔥油食落鮮味無窮🐟
🍴冰菠蘿燒酎
飲品夠晒大杯,飲落有蜜甜嘅菠蘿香,清新解渴🍹