2023-12-18
如何唔飛日本 都食到原汁原味 又有特色嘅日本料理 就係炭兎呢度😎師傅係如假包換嘅地道師傅 有興趣可以坐bar枱睇到師傅製作 勇敢的話交流下仲得。。。🦔✢ 喜知次(小) $480唔怕話比大家知 係誤打誤撞先點咗呢道高質燒魚 如果想有啲睇頭🐟又好似我咁係愛魚狂粉 真係必點🤩秘訣係要連皮食!先知燒得幾咁好 肉嫰又多肉 唔會太多細骨 啲鹽粒好似雪花晶咁停留係魚翅上 感覺好治療🥰✢ 鐵盒燒廣島生蠔 6個 $240+43 (加配拉克萊特芝士)呢個不得了🤤生蠔熟食都可以好味 就係因為炭兎呢度特別地用鐵盒燒🔥燒前比你驗貨 其後就重磅加料!拎出佢一整件拉克萊特芝士刮到拉哂絲🤩超~賞心悅目 隻隻飽滿新鮮 就咁食佢嘅鮮味又得 另有寶盒任你加醃料 溶岩芝士簡直係豪華版享受 완전Next level !✢ 栃尾油炸豆腐配勿仔魚 $78完全唔空氣的豆腐!! 加上滿滿的小魚乾同蔥香 無喧賓奪主嘅感覺 各自嘅味道相得益彰 新瀉出品嘅栃尾油炸豆腐真係唔同我地食開嘅豆卜 黄豆味濃而不油膩 睇圖有如玉子般豐滿 不過質感而言真係更適合豆品愛好者😂✢ 炭燒名古屋交趾雞 $168交趾雞不同之處就係用心栽培+適量嘅運動下 煉成優質
。。。🦔
✢ 喜知次(小) $480
✢ 栃尾油炸豆腐配勿仔魚 $78
✢ 炭燒名古屋交趾雞 $168
交趾雞不同之處就係用心栽培+適量嘅運動下 煉成優質具彈性嘅肉質 炭燒方式更顯肉質香濃 蘸上蘿蔔色嘅柚子醬料味道更鮮
✢ 榻榻米沙丁魚沙丁魚 $78
呢個作為前菜咁食很不錯 好欣賞佢用碟好有質量!! 薄脆沙丁魚片輕巧 無乜負擔 放上沙丁魚醬味道會更出色 不過塊魚片對密集恐懼症嘅人會有啲衝擊🐟太真材實料kekee
✢ 白薑醋鯖魚昆布卷 $98
乜都試下!意想不到嘅搭配就有特別嘅味道🤪昆布皮紋理獨特而質感偏乾 反襯到鯖魚+白薑嘅存在 真係超健康又新鮮嘅小食 呢度嘅小菜食材都係罕見日本料理👍🏿值得一試