2023-12-12
☆ 炭兎灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓知道灣仔開左新爐端燒餐廳就即刻bookmark,位置係QRE Plaza,好方便,環境舒服,坐bar枱可以望住師傅們整野食,無論師傅定食客好多都係日本人,比日文包圍即刻令我好似去左日本咁(๑˃̵ᴗ˂̵)✦ 炙燒和牛卡爾帕喬見師傅輕輕燒下表面,之後薄切再加d鹽,牛肉好嫩簡單咁整已經好好食。✦ 沙丁魚明太子醬沙丁魚仔整成薄脆,加埋個明太子醬,咸香惹味又脆卜卜,開胃小食黎講好滿分。✦ 鐵盒燒廣島生蠔半打鐵盒燒蠔真係好好食,原汁原味,肥嘟嘟得黎又鮮甜,一定要叫!✦ 炭燒名古屋交趾雞睇menu見到話係日本三大地雞之一,食落結實彈牙,但係嫩滑嘅,同埋熱辣辣咁凍天食好開心。✦ 拖羅大根卷拖羅蓉無論點我都一定話好味,但真心真係好食呢,大根口感爽脆,一齊食件事好豐富。✦ 炭火燒鯖魚壽司好似係第一次食鯖魚壽司,完全唔會覺得腥,仲帶少少炭燒味,壽司飯調味都岩岩好。✦ 燉牛舌伴温玉蛋牛舌分量都多,而且好淋,加埋芝士同溫泉蛋好鬼正!✦ 自家製法式栗子蛋糕好好味呀~首先睇住佢整已經好療癒,一絲絲嘅栗子蓉好滑,食落係好似食緊栗子咁,包住入面有雪糕同銅鑼燒,一齊食好夾
灣仔皇后大道東202號QRE Plaza 6樓
✦ 炙燒和牛卡爾帕喬
✦ 沙丁魚明太子醬
✦ 鐵盒燒廣島生蠔半打
鐵盒燒蠔真係好好食,原汁原味,肥嘟嘟得黎又鮮甜,一定要叫!
✦ 炭燒名古屋交趾雞
✦ 拖羅大根卷
✦ 炭火燒鯖魚壽司
✦ 燉牛舌伴温玉蛋
牛舌分量都多,而且好淋,加埋芝士同溫泉蛋好鬼正!
✦ 自家製法式栗子蛋糕
好好味呀~首先睇住佢整已經好療癒,一絲絲嘅栗子蓉好滑,食落係好似食緊栗子咁,包住入面有雪糕同銅鑼燒,一齊食好夾!