2023-01-07
難得中午放工可以出嚟食飯,今日搵到銅鑼灣新開的鐵板燒❤️❤️中午都可以食餐廳位於26樓,空間感十足,景觀優美小編好鍾意食鐵板燒,可以睇住廚師即席烹調,又可以偷師又可以食到熱辣辣嘅食物🍆前菜日本茄子配上櫻花蝦醬油,上面加上鰹魚絲🐟刺身油甘魚:油脂厚,鮮味濃池魚:配上蔥薑蓉,不需再加添任何醬料,已經可以食出魚的鮮甜🍣壽司池魚:不用點豉油,直接品嚐 鮫鰈魚:上面配上輕燒的鮫鰈魚🐟魚邊,還用四季紅作點綴🦐大蝦睇住師傅快手點剝蝦殼,非常之治愈蝦頭煎得脆口,下面還有牛油🧈炒海帶,非常之特別🌀北海道帶子帶子上面加上三文魚籽,大大粒特別矜貴帶子切半,方便食用🇫🇷法國鵝肝鵝肝煎得香脆,加上砂糖,有焦糖的感覺,配上意大利黑醋,還用了黑豆裝飾🥩牛肉我哋鍾意食三成熟嘅嘅牛肉,完全沒有半點肥肉,輕輕煎一下就可以食得🍚🦐櫻花蝦炒飯平時食到最尾一定好飽,炒飯只能食到少少但今次真係好想食晒成個飯,櫻花蝦炒得香脆,飯粒分明,每一啖都食到櫻花蝦的鮮甜,唔覺唔覺就食晒一碗!同時配上麵豉湯和漬物一起食用🥬炒雜菜最後仲有一碟椰菜炒蘑菇,作為結尾。🅿️喺皇室堡隔離,可以停車喺皇室堡停車場❤️喺鐵板燒類型入邊,性價比超高,值得推介$398
餐廳位於26樓,空間感十足,景觀優美
🍆前菜
日本茄子配上櫻花蝦醬油,上面加上鰹魚絲
🐟刺身
油甘魚:油脂厚,鮮味濃
池魚:配上蔥薑蓉,不需再加添任何醬料,已經可以食出魚的鮮甜
🍣壽司
池魚:不用點豉油,直接品嚐
鮫鰈魚:上面配上輕燒的鮫鰈魚🐟魚邊,還用四季紅作點綴
🦐大蝦
睇住師傅快手點剝蝦殼,非常之治愈
蝦頭煎得脆口,下面還有牛油🧈炒海帶,非常之特別
🌀北海道帶子
帶子上面加上三文魚籽,大大粒特別矜貴
帶子切半,方便食用
🇫🇷法國鵝肝
🥩牛肉
🍚🦐櫻花蝦炒飯
平時食到最尾一定好飽,炒飯只能食到少少
同時配上麵豉湯和漬物一起食用
🥬炒雜菜
最後仲有一碟椰菜炒蘑菇,作為結尾。
🅿️喺皇室堡隔離,可以停車喺皇室堡停車場
❤️喺鐵板燒類型入邊,性價比超高,值得推介
$398/人